bu arada kızlar...
kızım aynı babası bana hiç benzemiyor :)) acık alır anneden de demi? yok anam aynı babası. neyseki kocama aşık olduğum için bir sakıncası yok ama en çok acıyı çeken ben yani neyseee...
4 boyutlu resimlerini koyacaktım ama kzıım eşinin arkasına yüzünün yarısını saklamış ve hep uyudu kaldıramadık. yarım saat sonra gidincede ekrana poposunu dayadı al anne sana der gibi sıpam :) sonra tekrar gidicez. inşalah sizede göstericem
benimde eşi üstündeymiş acaba yer değiştiriyomu CADIARZU
huyu sana benzer belki baharcım yerimseniben hem nolursa olsun suyun içinde ve bir aletle görüyoruz bence çıktığında daha farklı görünecekler akannehir
hahah olabilir :)
Valla diyorum ya bana cok uzak geliyordu . Ne bilim daha yeni basliyor gibi. Bi de ne bilim doktor anlatti iste 37+ haftada doguma gidebilirsin filan dedi. Heran bekle filan diye burdan bakinca cumartesi gunu 30.haftama giriyorum ben 7-8 hafta kaliyor filan . Dogumu anlatti bi de iste soyle sancin olcak suyun boyle gelcek filan die. Ben dedim daha erken degilmi bunu konusmamiz hahahah die guldu boyle . İlk annelerin boyle sorularini cok seviyorum diyo bi de akannehir
e doktor kafa bulaymış senle :roflol: allahııııııım çok az kaldı galiba kızlar yaaaaaaa delikafadulden
neyse gerçi bana ne oluyo ki ben daha bugün 27. haftaya başlıyorum siz düşünün :umursamaz: naniknanik
yaşşaaaa cnmm ya işteeee budur ben bunu duymayı bekliyodumm canımsınnn kaydirigubbakcemile5
Gorcem dunur seni de :O) Yaklasiyo yaklasiyo valla .
düşünsenize aynı gün hepimiz doğuruyormuşuz aman allahım ne güzel olur yaaa :))
göğsünüzün emzirme için uygun olup olmadığını denemeniz mümkün. çıplak durumda, başparmağınızı üste, işaret parmağınızı alta gelecek şekilde kıvırın ve memenin kahverengi kısmını sıkıştırın. Bu pozisyon, bebeğin emme şekline benzer. Eğer meme ucunuz dışarı çıkıyorsa emzirmeye hazırsınız demektir. Ancak meme ucunuz dışarı çıkmıyorsa emziremeyeceğim endişesi taşımamalısınız. çünkü çökük meme ucunu dışarı çıkarmak için basit egzersizler yaparsanız, sorunu rahatlıkla çözebilirsiniz. Dikkat! Bu uygulamayı hamilelik sürecinde sık tekrarlamayın. çünkü memenize uyguladığınız bu egzersizler, bazı hormonları uyardığından erken doğuma yol açabilir. Peki meme ucunuz içe gömükse, bu durumu nasıl değiştirebilirim diye düşünüyorsanız, işte size birkaç öneri...
Içe gömük meme uçları
meme ucunuz, genetik özelliklere göre şekillenir. O nedenle sizin kontrolünüzde olan bir durum değildir. Normalde hiçbir sorun yaratmayan bu tip meme uçları, emzirmenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için bazı egzersizlerle uyarılma ihtiyacı yaratır. Ancak bazı durumlarda, bebeğiniz meme başını tam olarak kavrıyorsa yassı meme uçlarının dışarı çıkmasına neden olduğu için her hangi bir müdahalede bulunmanıza gerek kalmaz. Eğer siz meme ucunuzun içe dönük olması nedeniyle egzersiz yapmak istiyorsanız, önce kasılmalara neden olma ihtimaline karşı hamileliliğinizin 38. Haftasından önce başlamamalı, bu dönemde uygulama sırasında kasılma hissediyorsanız, egzersizi kesmelisiniz. çünkü bu egzersizlerin erken doğuma neden olabilecek bazı hormonları tetiklediğinizi aklınızdan çıkarmayın.
Bebeğiniz doğduktan sonra eğer meme ucunuzun dışarı çıkmadığını gözlemlediyseniz, eczanelerde satılan yapay meme uçları alabilirsiniz. Bunlar meme başının çevresinde negatif bir basınç yaparak meme uçlarının dışarı çıkmasını sağlayabilirler. Yapay meme başlıklarını kullanırken göğsünüz nemlenebilir. Işlem sonrası memenizi kurulamayı unutmayın. Bu yapay meme başlıklarının hava sağlayıcı ya da delikli olanlarını da kullanabilirsiniz.
Evde uygulayabileceğiz egzersizler yapmak için
1-germe egzersizleri: Hamileliğin son haftalarında uygulayacağınız bu egzersizde, meme başınızı işaret ve baş parmağınızla kavrayın. Yanlarından içe doğru hafif bir ağrı duyana kadar ittirerek meme ucunuzu dışarı çıkarmaya çalışın, birkaç saniye tutun bırakın. Meme başınızı parmaklarınızın arasında yuvarlamayı da deneyebilirsiniz. Bu işlemi günde bir kaç kez uygulayın.
2-hoffman tekniği: Her iki elinizin başparmağını yukarıdaki şekillerde gördüğünüz gibi meme başınızın saat 3 ve 9 hizasına yerleştirin. Cilt ve meme başını parmaklarınızı birbirinden uzaklaştıracak şekilde gerin. Daha sonra aynı işlemi saat 6 ve 12 hizasında yapın. Bu işlemi de günde birkaç kez uygulayabilirsiniz.
Memelerin aşırı dolgunlaşması
özellikle ilk bebeğini emziren annelerde, ilk haftalar emzirme ile ilgili çeşitli sorunların yaşanma ihtimali yüksektir. Bu sorunları yaşamamak için emzirme tekniklerini doğru uygulamak gerekir.
Annelerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri; memelerin aşırı dolgunlaşmadır. Süt üretiminin aktif olarak devam ettiği dönemlerde memeler sütle doludur. Bu süt, boşaltılmadığında memelerdeki dolgunlaşma giderek artar. Bu dolgunlaşmaya süt kanallarından bir ya da bir kaçının tıkanması da eklendiğinde annede sorunlar ortaya çıkar.
Böyle bir durumda memeler elle dokunulduğunda içlerinde kanalın tıkalı olduğu bölgenin hemen arkasında yer alan set ve ağrılı bir bölge fark edilebilir. Ileri durumlarda memeler tümüyle dolgunlaşarak irileşmiş ve sürekli ağrı verir bir hal alabilirler.
özellikle gece boyunca bebeği uyuyan anneler sabahları ya da gündüz boyunca emzirme zamanı olmayan anneler akşamları bu durumla karşılaşabilirler.
Uygun bir esnekliğe sahip olmayan yani bebeleri ‘sıkan’ sutyenler de kanalların sıkışarak tıkanmasına neden olabilirler.
:cüvcüv::cüvcüv::cüvcüv:
Dogumhaneden 3G ile baglaniriz birbirimize kaydirigubbakcemile3
hayır yaaaaaaa benim daha çoooook vaktim var rahat rahat odasını da yapıcam ihtiyaçları da tamamlıycam sonracığıma keyfini de sürcem sonra miadı dolmuş olcak benimkinin alla alla :sinifsinif:
baharrrrrrrrr miadı dolanlar için evet de benimki gibi minikler nolcak cicim :1shok:
hayır yaaaaaaa benim daha çoooook vaktim var rahat rahat odasını da yapıcam ihtiyaçları da tamamlıycam sonracığıma keyfini de sürcem sonra miadı dolmuş olcak benimkinin alla alla :sinifsinif:
baharrrrrrrrr miadı dolanlar için evet de benimki gibi minikler nolcak cicim :1shok:
Dogumhaneden 3G ile baglaniriz birbirimize kaydirigubbakcemile3
al sana mesleğine aşık bilgiişlemci örneği kaydirigubbakcemile3
evet öznur canım endişelenme, kıpır kıpır dönüp duruyorlar, meral etme sakın.. gerçi insanın elşinde olmuyor biliyorum ama, bunun doğal olduğunu kabullen yeter canım.. hatta geçen nerde okudum ya ben,,, kordon bile dolansa boynuna bişey olmuyormuş, birçok bebek kordonuna düğüm atmış bişekilde doğuyormuş.. düşün kordonu düğüm düğüm yapanlar varmışkaydirigubbakcemile3
bence ayrı günlerde olsun ki birbirimizi arayıp sorabilelim.. telleri kaydettiniz demi kızlar, ben eşime tembih ettim.. ben doğumdayken filan arkadaşlarım ararsa lütfen konuş dedim.. anneme de tembih ettim.. forumdaki arkadaşlarımın adlarının sonunda KK var anlarsın ararlarken dedim..
örnek bilge KK, bahar KK, meral KK, burcu KK, berna KK, gibi
şutarafagitti
Tabi tabi dunurcum bende oyle diyodum 27.haftada dahaaa coook var diye . Adam bana tarih verdi 37.Haftam 17 Kasimda basliyormus . Genelde 2-3 hafta erken gelir zaten dedi . 17 Kasima ne kaldi burda dusununce. O kadar cok isim var ki yapilcak. 1 Kasima kadar bitirmem lazim . Tabi 17 kasimda dogurcan diye bisey yok ama 17 Kasimdan sonra beklemeye baslicaz dedi.
aramızda en fazla 2-3 hafta var bişey olmaz sen yetişirsin bize kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?