2009 Aralık Anneleri

doktrları dnlememz lazım ebrucum onlar bakıcak test çatı sağlık tansiyon bebek ve bizim için en doğru doğum şeklini seçecekler o yzden onmları dinlememiz lazım

Öyle canım. Benim iki doktorum var. Bakalım diğeri ne diyecek.
Ne olursa olsun sağlıkla gelsinlerde. :Saruboceq:

ayy zileme bnde izledim çok korktum herkes izleme dio boşuna korku ypıoruz kendimize
bnde normal diyorum ama bakalım türkiyeye gdince belli olcak doktor ne derse ona göre karar vericez artık
bnm ilk hamileleiğim çok şükür bi sorun yaşamadım şu ana kadar inş hayırlısylada doğum yapr kavuşurum kızıma sadece bir ay önce bağısakları ekojen denmişti çk korkmuştuk cmv yüksekliğinden şüphe edildi ama yüksek deildi
çok şükür düzelmiş şuan için iiz yani maşallah dielim :)

[table="head"]|....KK Nick....|SAT|Tahmini D.T.|Cinsiyet|Bebişlerimizin isimleri...
01|sermus|23 Şubat|01 Aralık||
02|Gamze..|24 Şubat|01 Aralık||
03|RuzgarDeniz|25 Şubat|02 Aralık||
04|hazan007|25 Şubat|02 Aralık|Kız|.Elif Gül
05|burcumurat|25 Şubat|02 Aralık|Erkek|Dağhan Çınar
06|*YAĞMUR*|26 Şubat|03 Aralık|Erkek|
07|penses |26 Şubat|03 Aralık||
08|fms|26 Şubat|03 Aralık|Erkek|
09|lalsuu|26 Şubat|03 Aralık|Kız
10|g_unsal|26 Şubat|03 Aralık|Kız|Esila Minel
11|hazanx|27 Şubat|04 Aralık
12|minik kelebek|27 Şubat|04 Aralık|Erkek|.
13|KYDNOS|27 Şubat|04 Aralık|Kız|
14|Eliffffffff|27 Şubat|04 Aralık|
15|honeybaby|28 Şubat|05 Aralık|Erkek|
16|pln79|28 Şubat|05 Aralık|Kız|Mina
17|turkuaz_turkuaz|28 Şubat|05 Aralık|Kız|
18|gıdacı elif| 28 Şubat |05 Aralık
19|buneyaa|28 Şubat|05 Aralık|Kız
20|Rukal|28 Şubat|05 Aralık
21|mudoavea|28 Şubat|05 Aralık|Erkek|
22|serayp|20 Şubat|05 Aralık|Kız|
23|bkaban|28 Şubat|05 Aralık|Kız|Eylül
24|sefamolsun|01 Mart|06 Aralık
25|hazanx|01 Mart|06 Aralık|Erkek+Erkek|
26|secill|01 Mart|06 Aralık
27|peluse|01 Mart|06 Aralık|Erkek|
28|esrtml|07 Mart|06 Aralık|Kız|
29|pari|01 Mart|06 Aralık|Kız|
30|mcetin1|02 Mart|07 Aralık|Kız|Öykü
31|sarach|02 Mart|07 Aralık|Erkek
32|esraie|03 Mart|08 Aralık||
33|hira.|03 Mart|07 Aralık|Erkek|
34|BernaZDL|03 Mart|07 Aralık|Kız|Arya
35|candy2009|03 Mart|07 Aralık|Erkek
36|Denizturkeryildiz|03 Mart|08 Aralık|Kız|
37|zeytun|03 Mart|08 Aralık
38|Eyhayat|04 Mart|09 Aralık||
39|fd7|04 Mart|09 Aralık|KIz| Azra
40|myhusbandandme|06 Mart|11 Aralık
41|gulsah1985|06 Mart|11 Aralık|Kız
42|Christian_Louboutin|06 Mart|11 Aralık
43|sunways|06 Mart|11 Aralık|Erkek|Doruk bebek
44|fizyoterapist_brc|06 Mart|11 Aralık|Kız
45|HFZ|07 Mart|12 Aralık
46|Melike|07 Mart|12 Aralık
47|sedabiçer|08 Mart|13 Aralık|Kız|
48|dery.a|08 Mart|13 Aralık|Kız|
49|hlymms|08 Mart|15 Aralık|Erkek
50|siyaz|09 Mart|14 Aralık|Erkek
51|melakim|09 Mart|14 Aralık|Kız
52|tavuskusu77|10 Mart|13 Aralık|Erkek|Oğuz
53|sadecebu|10 Mart|15 Aralık|Kız+Kız
54|hayat24|10 Mart|15 Aralık|Kız|Yağmur Nisa
55|wavy|10 Mart|15 Aralık|Kız+kız|
56|rapunzel_sb|10 Mart|15 Aralık|Erkek|
57|realist34|10 Mart|15 Aralık|Erkek|Ege
58|oznurss|10 Mart|15 Aralık|Kız|Zeynep
59|liebru|10 Mart|15 Aralık|
60|bhcg|11 Mart|16 Aralık|Kız|
61|eslemim|11 Mart|16 Aralık|Erkek|Alp Eymen
62|berfin01|11 Mart|16 Aralık||
63|bulut|11 Mart|16 Aralık|Kız|Melis
64|nefican|11 Mart|16 Aralık|Erkek
65|183621|11 Mart|16 Aralık|Erkek|
66|esinn35|11 Mart|16 Aralık|Kız|
67|Japon Kız|12 Mart|17 Aralık|Kız|
68|26eser26|12 Mart|17 Aralık|Erkek
69|prettybaby|13 Mart|18 Aralık|Kız
70|mambaa|17 Mart|18 Aralık|Kız|
71|eslemnur|13 Mart|18 Aralık|Erkek
72|Sevalka|12 Mart|19 Aralık
73|gulsila|14 Mart|19 Aralık|Kız|
74|kursatim|14 Mart|19 Aralık|Kız|
75|heja|16 Mart|21 Aralık
76|beyazbeyaz|16 Mart|21 Aralık|Erkek|Arda
77|green.blue.eyes|17 Mart|22 Aralık|Kız|
78|evdila|17 Mart|22 Aralık|Kız|Zehra
79|mediha74|18 Mart|23 Aralık|Erkek|efe
80|ayesbirim|18 Mart|23 Aralık|Kız
81|Gurbet_gelini|19 Mart|24 Aralık
82|çilek84|19 Mart|24 Aralık|Erkek|
83|fizer06|19 Mart|24 Aralık|Kız|Zişan düşünüyorlar :)
84|furtti|19 Mart|24 Aralık|Kız|Kayra
85|sevgii:)|19 Mart|24 Aralık|Erkek
86|edalim35|19 Mart|24 Aralık|Erkek|
87|b_i_o|19 Mart|24 Aralık|Erkek|Ali Umut
88|ewdal|20 Mart|24 Aralık|Erkek
89|pringles|20 Mart|25 Aralık|Kız|
90|serinus|20 Mart|23 Aralık|Kız| Zeynep
91|meybon|21 Mart|26 Aralık|Erkek|Eren Arda
92|handesiv|21 Mart|26 Aralık|Erkek|Haktan Emir
93|sessizdeniz|21 Mart|26 Aralık|Kız+Erkek
94|muzikogretmeni|21 Mart|28 Aralık|Kız| Ela
95|Nehir67|22 Mart|27 Aralık|Erkek|Efe
96|little_princess|22 Mart|20 Aralık|Erkek|Ahmet Efe
97|yasmin1616|22 Mart|27 Aralık|Kız|zeynep
98|nigarmalatya|23 Mart|28 Aralık
99|blue_eye|24 Mart|29 Aralık||
100|alp2009|24 Mart|29 Aralık||
101|MaviEge|24 Mart|24 Aralık|Kız|Alya Derin
102|cancer|26 Mart|31 Aralık|Kız|Nisa
103|ozyil|29 Mart|31 Aralık|Kız
104|crstal18|29 Mart|31 Aralık|Kız
[/table]

:ecrin_bebek:.....................................:CüvCüv:

hayırlısı olsn cnm bn norml düşünyrm nasipse sn neden norml olmuyosun spinali trcih etmişsin

Ben bütün doğumları denedim, hepsinin zor tarafları var, ayrıca ikinci doğumum sezeryan olduğundan ve varis problemi yaşadığımdan sezeryan yapmam gerekiyor. Normal doğumumda 15 dk. suni sancı, 15 dk. doğum, 15 dk dikişler sürdü, sorun yoktu ama dikişim çoktu, yine sezeryan gibi yattım yani, şimdi de beynime narkoz istemediğimden spinal olucam, ama uyanık olmayacağım, uyutacaklar yine, hiç soğukkanlı değilim çünkü...

anladım cnm hayırlısı olsun inş

Ayyy avatarıma bakınnndelikafadulden
Dr.a gittik geldik teyzelerii.Oğlum maşallah çook iyi Suyuyla ilgili hiç bir sıkıntımız da kalmamış çok şükür.Hem de kocaman olmuş artık 1200gr. ve 35 cm miniğimm:asigimpuyorumnanaktan
2 tane fotomuz var hemm onları da profilime ekledim bakın yavruşumaaopuyorumnanaktan

insallah normal dogurursun maviege! ben de normal doguracagim. sezaryan olmam icin ya benim ya da bebegin hayatinin tehlikede olmasi lazim, baska yolu yok. zaten doktorum da oldursen sezaryan yapmaz.

ister tup bebek, ister normal bebek ister bez bebek:) olsun en sagliklisi normal dogumdur zaten. dunya'da turkiye'den baska hicbir ulkede doktor hastasini ortada hicbir neden yokken sezaryana tesvik etmiyor. bir tek turkiye'de var bu doktorlar. inanilir gibi degil.

ben amerika'da yasiyorum ve cevrem tup bebek yapan kadinlarla dolu. tek bir tanesinin sezaryan yaptigini biliyorum o da ikiz diye. geri kalan herkesin normal. bazen burdaki arkadaslara turkiye'de ne kadar siklikla sezaryan yapildigini anlatiyorum hayretle dinliyorlar. bu konuda annenin bilincli ve bilgili olmasi lazim. anne bilgili olursa doktor hicbirseyi dayatamaz.

burda doktor annenin istegi disinda sezaryan yaptirmaya kalkisirsa diplomasini elinden alirlar, hapis yatar, tazminat oder, hayati biter. ama turkiye dedigim gibi, inanilir gibi degil...

Benim doktor sezeryan yanlısı. Açık açıkta söylüyor bunu.
Sen bu bebeği çok bekledin birini de kaybettin riske atma, sezeryanla alalım diyor.

sezaryanin normal dogumdan her acidan daha riskli oldugu dusunulurse doktorunun bunu soylemesi cok celiskili olmus. tam olarak ne gibi bir riske atiyorsun normal dogum yaparak? bunu da bir sorsaydin canim. bir de sezaryan konusulunca hep bebege "alalim" derler. sanki ben aliyor, kas aliyor mubarekler. bebek bu, bebek dogar, alinmaz.

tabii doktora kalsa sezaryan yapmak isteyecek. zamani belli saati belli, geceyarisi ya da istemedigi bir gun evinden cikmak zorunda kalmayacak, tik tik 2 kesik at iki dikis at oldu bitti. zahmet yok emek yok. ote yandan normal dogumda kac saat hastanin basinda duracagi belli degil. tabii sezaryan yapalim der. fazladan alacagi para da cabasi.

Mambaa dediklerini ben çok araştırdım ve açıkçası bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış bir risk durumu söz konusu mu bununla ilgili bir bilgi bulamadım. Her iki doğum şeklinde de problem oluşabiliyor bebekte.
Bir de ne zaman başlayıp ne zaman sonlanacağı belli olmayan bir normal doğum eyleminde, doktor hastanın başında nasıl duracak ki saatlerce. Hadi gece yarısını falan geçtim. Beni en çok düşündüren şeylerden biri de bu. Ebelere kalıyor iş büyük oranda sanıyorum belki tam doğum anında müdahale ediyordur. Yoksa bir sürü hastası muayene için beklerken doktor da saatlerce doğurtmak için mi bekleyecek bizim başımızda.

Neyse ben daha tam kararımı verebilmiş değilim açıkçası.
Dediğim gibi bu konuda okunabilecek hemen her türlü teorik bilgiyi, her ekolden doktor görüşünü, her iki doğum şeklininde birbirine olan üstünlüklerini ve eksilerini, nedenleriyle ve nasıllarıyla araştırdım hala da araştırıyorum.
Bakalım kısmet ben hem her iki doğum şeklinden de korkuyorum, hem de iki doğum şekline de ön yargılı yaklaşmamaya çalışıyorum.

elbette bastan sona kadar doktor yaninda durmayacak hastanin. bunun icin hemsireler ebeler var. dogum olayinin tarihine bakacak olursak bu is doktorun isi degil, ebe hemsirenin isi. mudahale gerekirse doktor hazir olmak zorunda ama evet, bir baska hasta muayene olacak diye dogum yapanin kadinin yaninda olmamazlik edemez. tibben ahlaki degil.

her nasilsa zamanla doktorlar bu isi ustlenmeye basladilar. gebelik dogal bir surec olmaktan cikip surekli kontrol altinda tutulmasi gereken bir "hastalik" haline geldi. ustune ustluk tipta operasyonun ve anestezinin gelismesiyle bir de sezaryan dayatmasi basladi, bakalim daha nasil ANORMAL hale getirilecek bu son derece NORMAL olay....

risk diyorsun da... verilere dayanarak cikacak sonuc sezaryanin normal dogumdan daha riskli oldugudur. ama bu normal dogum risk tasimaz anlamina mi gelir? hayir. isten cikip eve gitmenin de riski var, yolda yurumenin de, en basitinden yerinden kalkip surdan suraya yurumenin bile bir riski var. hayat risklerle dolu. komsunun kizina su oldu, bi arkadasima boyle oldu diyerek karar verilmez bence. dedigim gibi, verilere bakmak lazim, bilimin ne sonuc cikardigina bakmak lazim.

ben sana soylemiyorum peluse, yanlis anlama. elbette nasil istersen oyle dogum yaparsin. ben genel konusuyorum ve turkiye'de doktorlarin dan!! diye sezaryan dayatmasina cok sinirleniyorum. kesinlikle ahlaki bulmadigim bir davranis bu.

ya yazdıklarını okurken ohhh be yalnız ben değilmişim dedım valla...bende cok kararaızım herşeyde sankı bı yerden bşey alcam sonra başka yerde başka bı tanne gorup bu aldığıma pişman olucam falan gıbı hıssedıyorum...dunde bız mothercare ye gıttık...sepet mı alalım beşik mı yoksa karyolamı karar veremıyodum,,fakat bızım yatak odasına karyola falan sığmıyo,,sepetlere baktık 4-5 ay yatabıılıyomuş 100 tl ye falan vardı,,sonra eşim dolapsız boyle parmaklıklı falan bı beşik godu hemde 3 yaşına kadar yatıyomuş boyutları da bızım yatak odasına gore onu siparış verdık 20 gun içinde getırıp kuracaklar inş..fıyatıda 179tl,,cok uygun geldı bıze.aslında eşimin fıkrıydı ve karalılığıyla olayı cok guzel cozdu.bana kalsa başka şeylerdemı baksak falan dıye uzayacaktı kesun elımız boş donerdık:)
:içelim:

Yanlış anlamıyorum. Tabii ki konuşup fikir alışverişinde bulunuyoruz.
Ben de onun bunun ya da belli bir ekolü benimsemiş doktorların tek yanlı söylemlerine bakarak karar verme durumunda değilim. Enine boyuna araştırmaya çalışıyorum.

Sonuçta hangi şekil olursa olsun keşke demek istemiyorum.

Eşin en iyisini yapmış ben de bekliyorum bizimkinden böyle bir atılım. Bebeğin güle güle kullansın.
Dün puset ve park yatağı neredeyse alıyorduk. Pazarlığını bile yaptık ama ben son anda vazgeçtim. Ya daha iyisini görürde pişman olursam diye.

nıçın parkyatak arıyorsun..yanı benım gıbı yatak odanın darlığı yuzundense eğer park yatak yerıne benımkı gıbı bı beşık alabılırsın hem cok daha guzel gozukuyo ahşap falan,,hemde fıyatıda uygun boyutlarıda...parkyataklara baktım ben guzel gozukmuyo kaba ve cocuk buyuunce içinde oynamıyormuş sıkılıyormuş boşa yer kaplıcak yanı...

Oda dar değil de bebek odası yapmayacağım hemen. Yani 6-7 ay sonra odası olacak. Şimdilik o yüzden park yatak alıyorum. Fazla bir zaman kullanmayacak yani.
Bir de işi bitince katlanıp kaldırılıyormuş. Yazın da seyahate gittiğimiz zaman yanımızda götürebiliriz diye düşündüm.
Görüntü bakımından yoksa tabii ki beşikler daha hoş. Uyku setiyle falan çok tatlı oluyolar.

hımm anladım.bende bebek odası yapmıcam,,zaten 6 ay falan yanımda durur,,bı dolap alıcam yalnız eşyaları için...inş gonlune gore bulursun parkyatak.şu yatacağı şeyı hallettık y acok rahatladım ben,,kararsızdım cok.cok şukur gelıyo beşiği:)

keyifli bir gün geçirmek dileğiyle günaydınnnnnn
işe gelenler bugün hiç iş çıkmasın evde olanlar keyfinizi hiçbir şey bozamasınnnnnnnn hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…