Biz geldikkk kızlar herkese afiyet olsun tekrar....
canım gözümüz aydın çok sevindiim ii olmanıza.
kızlar bu arada şuan araştırıyorum ama bilginiz var mı merak ettim. doğduğunda bebeğe şekerli su verirler sarılık olmaması iiçin. bugüne kadar bu suyu veripte sarılık olan görmedim yani işe yarıyor sanırım ama bebeğe su verilmesi de tehlikeli. kafama takıldı. dr a sorsam verme dicek. bilmsel bir açıklaması yok dicek ama büyüklerimiz bizede vermişler. napsakki?
Biz geldikkk kızlar herkese afiyet olsun tekrar....
canım gözümüz aydın çok sevindiim ii olmanıza.
kızlar bu arada şuan araştırıyorum ama bilginiz var mı merak ettim. doğduğunda bebeğe şekerli su verirler sarılık olmaması iiçin. bugüne kadar bu suyu veripte sarılık olan görmedim yani işe yarıyor sanırım ama bebeğe su verilmesi de tehlikeli. kafama takıldı. dr a sorsam verme dicek. bilmsel bir açıklaması yok dicek ama büyüklerimiz bizede vermişler. napsakki?
bir taneydi di mi dünür akannehir
benim hastanede eşim yanımda kalcak, sonra da annemler de bizimle kalır zaten evlerimizin arası 500 metre istedikleri zaman evlerine geçerler istedikleri zaman yanımda olurlar... annemin işi olursa babam benle kalır, babamın işi olursa annem... yuvarlanır gideriz işte zemuszemus
BU şekerli su mantıklı bende duymuştum kızlar bende başka bişi sorcam iki lohusa yanyana gelemezmiş öylemi görümcemle aramızda 15 gün var ben önceyim öylemi gerçekten...
BU şekerli su mantıklı bende duymuştum kızlar bende başka bişi sorcam iki lohusa yanyana gelemezmiş öylemi görümcemle aramızda 15 gün var ben önceyim öylemi gerçekten...
evet ya onu bende duydum ve anlatan kisinin annesi lohusayken yanyana gelmis lohusa basti deniliyomus bebegivefat etmis.tabi bu bir tesadufturde yinede insan kafasina takar
arzunun sorusunu birebir doktoruma sorduğum için bu kadar net söyleyebiliyorum seldacım... 26+5 dediğin şey 26 hafta 5 günlük demek... yani bitirdiğin hafta 26, onun üzerinden de 5 gün geçmiş yani 27yi doldurmaktasın demek yerimseniben
Yok yaw batil inanctir. Hastanede butun herkes ayni katta . Ozelde dogum yapanlar icin belki degildir ama ssk yada ne bilim uni . hastanelerinde 6 lohusa yeri gelir ayni yerde yatar onlar ne olcak
Yok yaw batil inanctir. Hastanede butun herkes ayni katta . Ozelde dogum yapanlar icin belki degildir ama ssk yada ne bilim uni . hastanelerinde 6 lohusa yeri gelir ayni yerde yatar onlar ne olcak
evet batil inancta duydugumu dedim bide lohusayken al basmasi diye bisey oluyomus uyurken tabi bebek aglamasindan uyuyabilirsek,bide lohusa kadinin 40gun mezari acik kalirmis derler ,baska duyarsam derimmkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
kızlar bu şekerli su sarılık muhabbeti şöyle oluyor.. şimdi eğer bebek doğduktan sonra anneyi ememezse biliyorsunuzki sarılık oluyor, ve ememediği için zaten hemşireler şekerli su veriyor, aç kalmasın diye mantık bu.. başka bişey verilmiyor zaten o ilk günlerde biliyosunuz.. hey allahım millet de ne alem inanacak batıl arıyorlar resmen..kaydirigubbakcemile3
Ben bunlara inanmiyorum ama dogumdan hemen sonra lohusalara mahsus olan lohusa psikozuna girecegimizi biliyorum hormonlardan dolayi. Bi de nevi depresyonmus. Ne olur ne olmaz diye lohusa yanliz kalmaz dedikleri de bu zaten.
al basması dedikleri olay süt bezlerinde iltihaplanma dünürcüm... çocuk emmezse bezler boşalmadığı için iltihap yapıyor ya... o da yüksek ateşe neden oluyor o zaman da yüzün kızardığı için halk arasında al basması tabir ediliyor en azından benim bildiğim versiyonu bu
ay gerçektenmi cnm erbaa da varmıdırki kimseye söylemedimki bulamazlarda sıkıntıya düşerler die dur çıkınca bi bakıyım manavlara bulamazsam sen yollarsın bana artık:)
Ben bunlara inanmiyorum ama dogumdan hemen sonra lohusalara mahsus olan lohusa psikozuna girecegimizi biliyorum hormonlardan dolayi. Bi de nevi depresyonmus. Ne olur ne olmaz diye lohusa yanliz kalmaz dedikleri de bu zaten.
arzucum şekerli suya batıl inanç die söylemedim bebeğe zararı olur mu die sordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?