Çok sağol canım.
Yav bitti işte öğle tatili.Yine işe dönüyorum.
Aslında biraz nazlanıp kaytarsaydım bugün iyiydi ama şimdi yeni başladım ya krediyi sonralara saklayayım diyorum.
slm kızlar...
Seçil durumumu yazmıştır..bebeğim sabırsız davrandı ve erkenden geldi dünyaya..29+4te doğdu meleğim..herşey öyle apar topar olduki hala şoktayım.rüya olsa keşke hepsi diyorum ama değil malesef.
Bebeğim yoğun bakım küvezinde yatıyo öyle küçükki kucağıma verseler ki onu koklamak sarılmak için daha çook beklemeliyim alamam sanırım bi zarar veriririm diye.onu çok seviyorum.babasının kopyası.
Dua edin teyzeleri bebeğim için inşallah kısa zamanda toparlanır miniğim.
Onu sağlıklı bir şekilde kucağıma alıp evimize götüreceğimiz günü hayal ediyorum hep.
Rabbim bizim için böylesini uygun gördü asla isyan etmedim etmemde.herşeyde var bir hayır.
Sabır edicez ve bebeğimizi evimize götürücez inşallah sağlıklı bir şekilde.
Sezeryan oldum ama acımı sızımı unuttum.
Bunada şükür diyorum 1 saat daha geciksek bebeğim karnında ölecekti belki.
Dualarınıza ihtiyacım var arkadaşlarım...
Bugün saat 2de gidip görücem oğlumu,sütümü sağıp götürüyorum.2 gündür sütümle besliyo hemşire ablaları.inşallah güçlü kuvvetli olacak oğlum direnecek ve çabucak gelecek anne babasının kucağına...
yes cnm 1 hafta öndeyim tam. 32. haftada dr.a gidiyoruz ve çalışabilir bi sakınca yok tarzında rapor alıyoruz.. taa ki 37. haftaya kadar o sıra bi daha gidip çalışamaz raporu alıyoruz.
ha yok ben daha erken rapor alıp dinlenicem dersen ki ben öyle yapıcam sanırım.. mesela 35. ya da 36. haftada da çalışamaz raporunu alabilirsin..
başka soru var mı?
selam kızlar a.s
3,4 gündür kayıtsız olarak yazışmalarınızı takip ediyordum. kocaman bir aile olmuşsunuz.
28 hafta +2 günlük acemi bir anne adayı olarak bu ailede olmak, hamileliğimin geçmek bilmeyen şu son aylarını sizlerle paylaşarak geçirmek istedim ve kayıt oldum a.s. :kedi:
benide alın aranısaaaaa delikafadulden
Arkadaşlar merhabalar.
Baştan birkaç sayfayı okuyabildim yine gerisini akşam okurum inşallah.
Biraz önce başıma bir kaza geldi ki sormayın aklım gitti ama Allah korudu yine diyorum.
İşyerinde yangın merdiveni var yan tarafta biraz hava almak için oraya çıkmıştım. Yukardan seslendiler ben de birden dönünce zemindeki demirlerin arasına girdi bacağım dizime kadar. Biraz açıklık varmış iki demir arasında. Çooook canım acıdı çok. Bir de tabii dengemi kaybedim yana doğru düştüm aynı zamanda. Çok rahat kırılabilirdi ama Allah korudu. Hemen aşağıdan koşup demirleri açtılar da ancak öyle çıkarabildim bacağımı.
Kenarları sıyrılıp ezildi tabii dizimin. Bir de dirseğim kanadı. Demirler de pas içinde.
Ben tetenoz aşısı da yaptırmamıştım. Doktor gerek yok demişti. Hemen aşı yaptırdım sağlık ocağında.
Bana bir şey olması mühim değil de bebeğe bir şey olacak diye çok korktum o an.
Allahtan oynayıp duruyor devamlı. Sanırım bir sorunu yok.
Aman arkadaşlar çok dikkatli olun bastığınız yere.
Şunu anladım ki bir saniye sonra insanın başına ne geleceği belli değil. Allah bebişlerimizin korusun.
Şu an çok şükür fazla ağrı sızı yok ama korkusu yetti işte.
canım arkadaşım verilmiş sadakan varmış.arkadaşlar merhabalar.
Baştan birkaç sayfayı okuyabildim yine gerisini akşam okurum inşallah.
Biraz önce başıma bir kaza geldi ki sormayın aklım gitti ama allah korudu yine diyorum.
Işyerinde yangın merdiveni var yan tarafta biraz hava almak için oraya çıkmıştım. Yukardan seslendiler ben de birden dönünce zemindeki demirlerin arasına girdi bacağım dizime kadar. Biraz açıklık varmış iki demir arasında. çooook canım acıdı çok. Bir de tabii dengemi kaybedim yana doğru düştüm aynı zamanda. çok rahat kırılabilirdi ama allah korudu. Hemen aşağıdan koşup demirleri açtılar da ancak öyle çıkarabildim bacağımı.
Kenarları sıyrılıp ezildi tabii dizimin. Bir de dirseğim kanadı. Demirler de pas içinde.
Ben tetenoz aşısı da yaptırmamıştım. Doktor gerek yok demişti. Hemen aşı yaptırdım sağlık ocağında.
Bana bir şey olması mühim değil de bebeğe bir şey olacak diye çok korktum o an.
Allahtan oynayıp duruyor devamlı. Sanırım bir sorunu yok.
Aman arkadaşlar çok dikkatli olun bastığınız yere.
şunu anladım ki bir saniye sonra insanın başına ne geleceği belli değil. Allah bebişlerimizin korusun.
şu an çok şükür fazla ağrı sızı yok ama korkusu yetti işte.
kızlar bir sorum olacak, ben doğumdan sonra çalışmayacağım, buna şuanda karar verdim.. en azından burda çalışmayacağım, hamile bir insana hakaret edip hüngür hüngür ağlatmaya kalkan bir gerizekalının yanında çalışamam.. allah bunun belasını versin. napmam gerek eğer doğum iznine çıkarsam ama geri dönmemek üzere çıkarsam bir hakkım oluyor mu benim.. hiç bilggim yok muhasebeye sor diyceksiniz onlarıda Allah bildiği gibi yapsın.. hoş onların kabahati yok böyle patronların elinde onlarda şaşırmış durumda kimse kimseye yardımcı olmak istemez.
dogumdan sonra iznin var yasal onu kullanırken maaşın işliyor sskdan alıyorsundaha sonra
o yuzden 32.haftada çıkacaksan izne temmeli gidiyrm deme arzu
cavapladığın için sağol pelin şuan öyle kötüyüm ki göğsüme sancı grdi, burda bir pislik var afedersiniz insanı canından bezdirecek kadar iğrenç bir insan.. bana hakaret etti az önce tuvalete zor attım kendimi..
şimdi dönecekmişim gibi mi konuşayım hep.. sonra dönmezsem dava filan açmasın bunlar bana, çünkü herkesi mahkemeye vermeye bayılıyorlar, daha bir çalışanlarına tazminat ödemediler, hep zorla kağıt imzalatıp atıyorlar işten.. çok vicdansızlar bildiğin gibi diiğilll
Canım benim seni mahkemeye veremezler sen dogum iznine çıkınca zaten bunlar senin adına SSK ya para yatırmıyorlar. İzinde gözüküyorsun yani 0 lira ödüyorlar.:) Sen parasız iznede çıkıyorsun biliyorsun değilmi senin yerine 6 ay dayanamazlar nasıl olsa yerine birini alırlar. Olmazsa 1 gün çalışırsın izinden sonra istifanı basarsın olur biter. Sen canını sıkma
Canım benim allah sabır versin sana öncelikle dogum iznine çık dogum izni 8 hafta dogumdan önce 8 hafta dogumdan sonra hak kazanılıyor biliyorsun.Ve aldığmız maaş üzerinden genelde SSK yapılmıyor.Onun için iznin bittikten sonra çıkışını verirsin sigortadan hem paranı alırsın ve sigortadan asgari ücret yatırılıyorsa daha fazla maaş alıyorsan her ay farkını şirketten talep ediyorsun.Sigorta primleri dogum izninde ve dogumda zaten 0 olarak gözüküyor.İşveren zara görmüyor bundan.Az kaldı sık dişini dayannnnnnnnnn....
bunlar bana normal hakkımı bile tanımamak için ellerinden geleni yaparlar, yapacaklar, birde avukatı var firmanın sürekli ofiste bulunan.. bir görsen insanların arkasından neler yapıyorlar.. izin bittikten sonra hani çalışacaktın demezler mi bunlar bana sence?? nasıl yapayım ya çok sinirim gerildi.
Canım benim seni mahkemeye veremezler sen dogum iznine çıkınca zaten bunlar senin adına SSK ya para yatırmıyorlar. İzinde gözüküyorsun yani 0 lira ödüyorlar.:) Sen parasız iznede çıkıyorsun biliyorsun değilmi senin yerine 6 ay dayanamazlar nasıl olsa yerine birini alırlar. Olmazsa 1 gün çalışırsın izinden sonra istifanı basarsın olur biter. Sen canını sıkma
yok arzu dönmen lazım onlara işten çıkmadan önce haberdar etmen lazım kanuna göre sanırım 10-15 gun gitmen lazım bu suredede onlar eleman arayacak falan
ben bakarım mevzuata sana haber veriirm kaç gun dıye
sen dönecekmış gibi konuş döndugunde kaç gunse dersin şu kadar gun sonra çıkıyorum dıye
sıkma canını Allah göruyor sabır versin sanada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?