2009 Aralık Anneleri

Anneler sütleri azaldığı zaman genellikle panik yaşarlar ve bu panik içerisinde de sütlerini artırmak için bilinçsizsizce ne bulurlarsa yemektedirler.

Bu çok yanlış bir davranıştır.Anneler sütlerini artırmak için şu besinleri sık tüketmelidirler:

Tahin helvası:Anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

ıncir: Anne sütünü artırır.Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu :Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

ışte anne sütünü arttıran doğal gıdalar!
Anason, Rezene, Kereviz, Balkabağı, Çilek, Sumak, Tere otu, Dereotu.
Dereotu, emziren annelerde süt arttırıcı etkiye sahip, aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.
Sabah ve akşam yemeklerinde 15 dakika önce 1 tutam dere otu çiğnenerek yenirse, emziren annelerde süt arttırıyor. Aynı zamanda zayıflatıcı etkisi de var.

Balkabağı ve Çilek mevsiminde ve doğal olanlar tercih edilerek tüketilmeli!
Anason ve Rezene taneleri eşit oranlarda karıştırılıp, 100ml sıcak suya + 2 gr. oranında karışım demlenip bitki çayı olarak tüketilebilir, aynı zamanda hazım kolaylığı sağlar!
Uyarı: Yüksek tansiyon rahatsızlığı olanlar Kereviz tüketiminde dikkatli olmalı!

Anne sütünü azaltan gıdalar!
Nane, maydanoz, nişasta, adaçayı, şeker kamışı, arpa, ararot(patates nişastası), şalgam, mısır, fazla tuz, fazla sirke, fazla limon suyu anne sütünün azalmasına sebep oluyor. Süt veren anneler, bu gıdaları tüketirken dikkatli olmalı!

Prof. Dr. ıbrahim Adnan Saraçoğlu’ndan bol anne sütü için özel bir formül:
600ml. su kaynatılır, 7 – 8 adet doğal kuru incir önce soğuk su ile yıkanır, daha sonra kaynamakta olan suyun içine incirler atılır ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kaynatılır,dış kabuğu soyulup, yıkanmış ve ince dilim dilim doğranmış 1 adet iri kum havuç, incirli suya ilave edilip, 4 dakika daha kaynatılıp ılıtılır. Ilıtıldıktan sonra süzülüp ikiye bölünür, sabah ve akşam yudum yudum içilir.
Bu kür yemeklerden 1/2 saat önce veya 1 saat sonra uygulanır.
15 gün uygulandıktan sonra ara verilir.

ıhtiyaç halinde tekrar aynı şekilde tekrar edilir.

arkadaslar cıktısını alıp buzdolabının üzerine asın yukardakılerını emzırmek için süte ihtiyacımız olcak

kızlar geldim ben. rahim apzı kapalıymış, suyu gayet iyiymiş,, sonra bir de alttan baktı rezil rüsva oldum, hiç müsait değildim.. rahim ağzında yara var dedi, bir de durmadan hiç doğum yapmamıştınız diilmi arzu hanım dedi dedi durdu sinir oldum, ne demek istedi ki bir tuhaflık vardı demekki şeyim de çocuk doğurmuş gibi demek mi istedi ne.. bişey olmadığı için nasıl rahatladım varya... çok zor duygular bunlar.. birde şu dediklerine sinir oldum taktım işte kafaya.. smear aldı test yapılıyo.. bir sonraki randevuyu 4 hafta sonrasına verdi.. izne çıkıcaksan vizite kağıdı da getir dedi.. kısaca sı bebekle ilgili sorun yok çok şükür.. yavrum anne iyiyim dercesine yol boyunca ve ultrason sırasında tepindi durdu..

Hey allam taktigin seye bak :) İyi sukur bisey olmadigina sevindim icin rahatladi iyi oldu gittigin.

valla cnm doğru diyorsun çok zor okurum ben bukadar sayfayı önemli olan bişeyler varsa yazarmısın cnm bnm.akşam cnm sıkıldı biraz şekerim yüksek çıktı 157 çıktı ya. kaç gündür 128-129 çıkıyordu dün 157 oldu bklm daha 6 gün daha ölçeceğim 7 sinde kontrole gideceğim tekrar .of ya şu şekerde herşey de var ne yiyeceğimi şaşırdı. düün taze fasulye yemiştim sanırım ondan çıktı çünkü onda da çok şeker varmışş

slmm hosgeldin napalim yuvarlanip gidiyoz tombis tombis:CüvCüv: basla okumaya ancak aksami bulur bitirmenkaydirigubbakcemile3

evet cnm doğru diyorsun ama okuyamıyacağım çünkü hem iş hem geçmiş ççok zor oluyor.

selam cnm nasılsınız bklm eylül hnm nasıllar

selam arzu çok sevindim bebişinin iyi olmasına

Aaa aa öğlenden beri bu kadarcık mı yazdınızz?5dak. okuyuverdim.ben de ev işşi yapıyorum yavaş yavaş ya bitmiyoo.Az sonra yine kalkıcam size bakayım dedim.
ARZU çok geçmiş olsun canım bir şey çıkmamasına sevindimyerimseniben

arzu canim gecmis olsun cok panik oldun bunu hissettim burdan neyse bidaha olmaz boyle korkutacak seyler insallahhh

merhabalar...ben geldim ama çok yorulmuş bir şekilde benim işim hiç bitmiyo ya belim kopmuş valla.zaten bide dün ayağımı incitmiştim yapmasamda olmuyo ama temizlikcinin yapcağı işler değil yaptıklarım....neyse sizler nasılsınız arzu geçmiş olsun bu arada

Hey allam taktigin seye bak :) İyi sukur bisey olmadigina sevindim icin rahatladi iyi oldu gittigin.

selam arzu çok sevindim bebişinin iyi olmasına

geçmiş olsun arzu çok sevindim cnm bişey çıkmamasına.

arzu canim gecmis olsun cok panik oldun bunu hissettim burdan neyse bidaha olmaz boyle korkutacak seyler insallahhh

çoooook çok teşekkür ederim arkadaşlar.. burcu tam bir doğum koçu gibi hareket ettin çok sağol yaŞeniz a.s. sizi seviyorum

teşekkürler canım bişey yokmuş çok şükürde biz önlem almış olduk tabii.

Evet oyle :) Ben oylesine giymelik geceligimi filan aldim burdan . Tabi beden bulamiyosun filan ama .

kızlar istanbulda ümraniyede oturanlar yada yakın olanlar varsa.yukarıı dudullu da pazar var bi tane senfoninin pijamalarını getiriyo adam süper hepside bence gidin ordan alın .benim ablam orda oturuyo ben çok aldım hiç bozulma olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…