2009 Aralık Anneleri

ayyy inanmıyorum bir melek daha geldi dunyaya
canım kendıne dıkkat et ilkolarak sutun kesılmesın stres sıkıntıdan
Allah yardımcınız olsun senın ve kızının inşallah en kısa surede evınıze çıkarsınız dualarımız sızınle

geçmişe dalan kayboluyor 2-3 gun girmeyınce
dilek iyi haberlerini alırız inşalalh bugun daha cvp yazamadıgım kışıler varsa kusura bakmasın geçmiş okumaktan sıkıldım yarım saattir

günaydın geçmiş olsun
benimde bugün son bende izne ayrılıyorum hayırlısıyla

günaydın pelin

gunaydın cnm nasılsın kızın nasıl

sagol cnm
kapalıçarşı degil bakkala gidesim gelmiyor şimdi koca göbek kalkmıyor kolay bilgeciğim :)
Gunaydin Dunurcum. Nice mutlu yillara esinle ve oglunla. Ha gelininle ve dunurunle de tabi bu arada.

Gunaydinlar Pelin. Gecmis olsun .

Gunaydin Bahar

sagol burcu nasılsın eylul nasıl

bende okudum çok yerde normalmiş

sagol arzucugum oyoyoy dellenecek kadar varmış
ah bu kocalar birşeyı yaptırmak için elinde patlamasımı gerekıyor ılla

doktorunun tavsıyesıne uy o zaman yormaman gerekıyor demekkı kendını

günaydın tatlı aralık annişkolrııııııııı, ben ocak topiciğindenim ama aralıkta doğcak gibime geliorrr :))
doğum yapan arkadaşlar olduğunu duydumm rabbim sağlık sıhhat versinn nedir durumlarıı?
sağ salim günler geçer kucklarımız dolar inşallahopuyorumnanaktan

ayesbirim cnm.
940 gr. 28 haftalık. küvezdeymiş cnmm

aaa inanmıyorum ya.. iyilerdir inşallah Allah yardımcıları olsun hızla iyileşip eve geçsinler inşallah sağlılka mutlulukla.. ay kızlaarr ben dün o koca ahşap makina dolabınmı sinirimden kendim söküp dış kapının önüne attım, çıplak ayaklarla ağlaya ağlaya iyiki kayıp düşmedim.. gelip de bir bakmadı benimkide yaa saklandı olayı anlayınca başına neler geleceğini anladı ve hala yapmadı..anneme diyorum ki anne bebeğim bana öyle bir tutunmuşki, hamileliğimde neler yaşadım, hala benimle yavrum dedim.. gerçekten dedesinin emaneti resmen,

canlarım benim
vallahi sizleri çoooooooooooooook özledikŞeniz
hepinizi teker teker öpüyorumŞenizŞeniz
birazdan benden ve öykü'den havadisleri yazayım sizlerle paylaşayım:teytey:

burcu ve meral de gelmiş günaydın kızlar..
canıııııııııııııııımmmmm günaydın
ne o gene çok gerilmişimizCADIARZU
meralimmm gelmişşş günaydınn cnm benim. nbr? öykü hanımlar nasıllar? alışveriş bitti mi :)

canııııııımmmmmmmopuyorumnanaktan günaydın:dance:
biz iyiyiz baharcım.
sen ve beren hanım nasıllar?

alışveriş bitti artık tatlım
kalan uafak tefek şeyler varsada tamamlıycaz artık.
kızıma bez aldım kendime bez aldım
çanta hazırlamaya başladım.:tomato:

aman allah korusun dikkat et kendine, yawrunun en büyük koruyucusu emanetçisi önce allah sonra sensin, senden başka kimse düşünmez onu.. tehlikeli şeyler yapma gülüm yaaa

arkadaşlar geçmişten bir sürü alıntı yapmıştım ama explorer hata verdi uçtu onlar :sinifsinif:
doğumgünümü kutlayan tüm arkadaşlarım çok çok teşekkür ederim hepimiz çoluğumuzla çocuğumuzla ve tüm sevdiklerimizle mutlu ömürler süreriz inşallah opuyorumnanaktan

ayesbirim canım dualarımız seninle ve Zeynep Duru'yla :Saruboceq: en kısa zamanda hastaneden çıktığınızı ve hep birlikte evinize gittiğinizi haber verirsin inşallah :Saruboceq:

kan hapı muhabbeti geçmiş... arkadaşlar vitamin ve takviye tipi ilaçlar vücut ihtiyaç duymazsa vücuttan atılıyor diye biliyorum ben... ben de henüz kan hapı kullanmadım ve muhtemelen hiç de kullanmayacağım, şu ana kadar sadece elevit verildi kan değerlerim ışığında... yani 2 aydır falan kullanıyorum öncesinde sadece folik asit veriyordu, bu hafta yaptıracağım kan testlerinden sonra da kalsiyum başlayacak ekstra bir eksiklik görülmezse... ihtiyacınız yoksa ilaç yüklememeleri doktorunuzun eksikliği değil artısıdır bence

Bilgeee saat oniki olmadan yetişebildim neyse ki.
Doğum günün kutlu olsun canım. Bundan sonraki bütün doğumgünlerini sağlıkla mutlukla ve Umut'unla kutlamayı nasip etsin Allah. opuyorumnanaktan

amin canım inşallah... hepimiz her günümüzü mutluluk ve sağlıkla evlatlarımız ve sevdiklerimizle geçiririz opuyorumnanaktan
senin bacak nasıl oldu??

kaydirigubbakcemile3 arkadaşım zeytinyağı masumdur o kiloyu yağa bandırdığın ekmekler aldırır zeytinyağının kusuru olamaz yerimseniben ayrıca da aldığın kilolar bizler gibi şişmiş olanlar için hayal kategorisinde o kadar az almışsın ki :umursamaz:

Temizlik kadin bulamadim bu hafta dunur haftaya kaldi . Ne zor yahu bulmak . Sabun rahatsizlandi biraz onla cebellestik. Bilindigi gibi kasik agrisi bel agrisi ....

çok zor hakikaten onun için de olan kadının yaptığı her türlü dangalaklığı sineye çekiyo insan :umursamaz: cuma günü eve gittim benimki bir sürü iş becermiş de :mymeka:
sabunun nesi vardı kıyamam onaaaaaaaa :1no2:
kontrol ettirdin mi belini kasığını? sengözlerimebaksanab

canım günaydın kaydirigubbakcemile5 çok teşekkür ederim hepimiz yavrularımız ve sevdiklerimizle nice sağlıklı mutlu seneler yaşarız inşallah :Saruboceq:
offfffffff kafamçokkarıştı ev tam süper olmuş arzuuuuuuuu mafoldumben bıraksaydın eşin temizleseydi ya madem öyle lmaz: ben olsam hayatta elimi sürmezdim hele de yer gök silinecek bir sürü eğil kalk mafoldumben
hşşşşşşşşşşşşş enişteeeeeeeee :mymeka:

maşallah ogluşuna bilgeciğim boylu olcaka bak diger ruyan çıkacak sanırım 36 cm.gayet uzun haftana göre

1 hafta önden gidiyoruz zaten pelin... normal diyip duruyorum ama bakalım nasıl çıkacak kafamçokkarıştı

teşekkür ederim kaydirigubbakcemile5 geçmiş olsun... dinle doktorunu öyle diyorsa öyle yapılacak... benimki de sonuna kadar çalışcak mısınız diye sordu... öyle istiyorum dedim güldü biraz zor görünüyor dedi :1no2:

günaydın geçmiş olsun
benimde bugün son bende izne ayrılıyorum hayırlısıyla

sonunda getirdin yani izni haaaaaaaaaaa kaydirigubbakcemile5 hadi allah içine sindirsin baharcım bizi ihmal etmiyceksin ama di mi???

sagol cnm
kapalıçarşı degil bakkala gidesim gelmiyor şimdi koca göbek kalkmıyor kolay bilgeciğim :)

demek ki zamanında iyi ki gitmişsin pelin aklın kalacaktı şimdi kaydirigubbakcemile3

sütle ilgili şöyle bir yazı buldum çoğunuz okumuştur sanırım
DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM
Meme dokusu prolaktin adı verilen bir hormon sayesinde süt üretir ve üretilen bu süt, aynı zamanda rahim kasılmalarını da sağlayan oksitosin adı verilen bir hormon sayesinde süt kanallarında ilerler. Prolaktin hormonu salgılandıkça yumurtlama olgusunu da baskılar ve bu nedenle emziren annelerde belli bir süre yumurtlama olmaz. Yumurtlama devre dışı olduğu sürece normal şartlarda adet kanaması da olmaz.
Prolaktin hormonu gebe olunmayan dönemlerde kanda düşük seviyelerde olduğundan süt üretimi olmaz. Gebelik başlar başlamaz kanda seviyesi artan bu hormon gebeliğin erken haftalarından itibaren meme dokusunda süt üretimini başlatır ve bu üretilen süt doğum sancılarının yani rahim kasılmalarının başlamasını sağlayan oksitosin hormonu salgısı başlayana kadar kanallarda bekler.

Doğum sancısı çekmeye başlamadan sezaryan ile doğum yapan annelerde süt salgısının birkaç saat gecikmesinin nedeni işte bu oksitosin hormonu salgısının başlamamış olmasıdır. Bu annelerde oksitosin bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan sonra kanamayı azaltmak amacıyla rahimin kasılmasına hizmet etmek üzere salgılanır ve süt salgısı gecikmeli de olsa mutlaka başlar. Emzirmenin kendisi de oksitosin hormonu salgısını kat kat artırır. Bazı annelerin emzirirken rahimlerinde ağrı hissetmesinin nedeni emzirmenin oksitosin hormonu salgısını artırması ve bu hormonun rahimin kasılmasını sağlamasıdır.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda dahi kanallarda beklemekte olan süt akabilir. Bu bir erken doğum işareti olarak kabul edilmemektedir. Memeucu uyarısının süt salgısını artırıcı ve aynı zamanda oksitosin hormonu salgısını artırarak rahimde kasılmaya neden olabilen etkileri nedeniyle süt gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla asla meme uçları sıkılmamalıdır.

İnsan sütünün en mükemmel özelliklerinden biri de sütün içerdiği maddelerin çeşitliliği ve miktarlarının gebelik haftasına göre farklı olmasıdır. Bu, bebek erken doğduğunda premature bebeğin farklı ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemlidir.

Anne sütünün aynı zamanda ait olduğu bebeğe özgü özelliklerinin de bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle anne sütünü bire bir taklit etmek hemen hemen imkansız gibidir.

Sana da gunaydin arzucum da zorun ne simdi oyle yapiyorsun . Ya bisey olsaydi kötükedihüsokötükedihüso

valla hepinizde haklısınız, biranlık sinirle bişey olsa artık ne kendimi ne başkasını affedemem herahlde Allah korusun.. hep sakin olayım diyorum ama, sinirlerim takdir edersiniz ki çok yıpranmış bir durumda benim.. birde hamileiliğin hassaslığı derken bazen mantığım devre dışı kalababiliyor.. daha dikkatli olmalıyım evet.. eylül nasıl annesiiiiii..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…