2009 Aralık Anneleri

bişi dıcem kızlarr
sızınyatarken bebeklerınız uyuyomu
benımkı hep hareket halınde masallah
hıc uyutmuyo artık hep tekmelıyo bıde acıyor artık canım

bende tam burcunu soracaktım ya ,,bende koçum.zaten yazını okurken dedım koç burcu heralde:) ben hayatımda ılk defa kızdığımda bağırıp çağırmıyorum yanı ılk defa bı ınsan benım o yonumu dızgınledı,,hemen anlaşılır bozulduğum sessız kalırım ve eşim hemen duzeltır aramızı,,ama bağrısam falan haklı olsam bıle eşimin kızgınlığıda artar bılrım,,cunku bır boğa ya bağırılmazkaydirigubbakcemile3ben haksız da olsam özür dıleyeem,,ille once eşim adım atacak dıye beklerım,,o da atar zaten:asigim:

ış kanunun 74. maddesine göre bir anne adayının doğum izni doğumdan sekiz hafta önce başlar. Gebelik normal şartlar altında 40 hafta olduğuna göre başlama zamanı 32. haftaya tekabül eder.

Hamilelik döneminde ve doğum sonrasında izin süresi ne kadardır?
Hatice Tokgöz: ızin süresi 8 haftası doğumdan önce, 8 haftası doğumdan sonra olmak üzere toplam 16 haftadır. ıstendiği takdirde, sağlık durumu iyiyse ve doktor onay veriyorsa doğumdan üç hafta öncesine kadar çalışılabilir. Çalışılan bu süreler doğum sonrası izne eklenir. ıstenirse bu süreler sonunda işçi 6 aylık ücretsiz izin kullanabilir ve bu süre yıllık izin sürelerini etkilemez.

Çoğul gebeliklerde süre daha uzun mudur?
Hatice Tokgöz: Çoğul gebeliklerde ise doğumdan önceki sekiz haftalık süreye iki hafta daha ilave edilir.

Hamileliğini sağlıklı geçiren bir anne adayı tüm iznini doğum sonrası kullanma hakkına sahip midir?
Hatice Tokgöz: Daha önce de belirttiğimiz gibi ancak doğumdan üç hafta öncesine kadar çalışılabilir ve bu süre doğum sonrası süreye eklenerek kullanılabilir.

SSK´lı, Bağ-kur´lu ve Emekli Sandığı mensubu anne adaylarının gerekli izni alması için izlemesi gereken prosedür nedir?
Firmanızın muhasebe bölümünden çalıştığınız firmanın hangi sigorta müdürlüğüne bağlı olduğunu öğrenmelisiniz. Firmanın adresine göre doğru kuruma gidilmesi gerekir. Aksi takdirde size işlem yapmazlar.

Doktorunuzdan beklenen doğum tarihini öğrenin. Bu tarihten en fazla 8 hafta öncesini hesaplayın ve randevu almanız gereken günü hesaplayın. Kadın doğum bölümünden herhangi bir doktordan randevu alın.

ışyerinizden aldığınız vizite kağıdı ve sağlık karnesiyle sigorta hastanesine gidin. Doktor doğum tarihi konusunda sizinle aynı fikirde olursa size doğum izin belgesini verecektir. Doktor raporu almadığınız takdirde doğum öncesi izin hakkınızı hukuki olarak kaybedersiniz.

Bu belgeyi saklamanız gerekir. Doğum ücretinizi almak için bu belgeye ihtiyacınız olacak. Ve doğum izniniz bu belgenin verildiği tarihte başlar.

teşekkür ederızz kızmla:)
yarın 31.haftaya gırcezz,,o fotoyu ıkı hafta once cekmıştık,,şimdi bıraz daha buyudu göbiş tabi kızımda hızlı buyuduğü için teyzesikaydirigubbakcemile3

maaşallah 9 hafta kalmış, benim cuma 30hafta olcak. kızının adı çok güzel annesi, tertemiz eldeğmemiş demek, kızım olsa bende ya azra ya zümra koycaktım adını

ben kavga etmeyi beceremem surat asar ve susarım o da anlar ve başlar yılışmaya sarılmaya eğer kızdığım büyük bir şeyse benim için en fazla ertesi gün mesajına soğuk karşılık veririm ama eve gidince çoktan unutmuş olurum devam edemem

bişi dıcem kızlarr
sızınyatarken bebeklerınız uyuyomu
benımkı hep hareket halınde masallah
hıc uyutmuyo artık hep tekmelıyo bıde acıyor artık canım
benımkıde oyle canım yatayım başlıyor vurmuya,,o uymadan uyuyamıyorum,,,,sabahları onun tekmeleryle uyanmak cokk hoş oluyor ama,,sankı heemn kendıısını hatırlatıyo ben burdayımmmm dıyo,,canım benimmopuyorumnanaktan
benımdwe bebışım ters durdugu ıcın daha gobek delıgım dısarı cıkmadı
yukarda buyuyo oglusumopuyorumnanaktan
bebek ters olduğunda mı delik dışarı cıkmıyomuş??benımde cıkmıyo ama 3 hafta once doğum pozısyonundaydı benım kız:uhm:

sağolasın ellerin dert görmesin avukatım a.s.

bı yerde okudum
ayakta ıken gobek delıgınız dısarıda gorunuyorsa bebek duz duz gorunmuyorsa terstır dıyodu canım
benım gobegım den zıyade yukarısı buydu yanı
kafası yukarda yakalr asagıda benım ogllumunopuyorumnanaktan

bıde ben ayaktayken yatatken fark etmıyo hep tepınıyo
bu gece hıc uyumadım desem yerıdır
wurdugu yer acıyo

2koç tanıdık birbirimiziikaydirigubbakcemile5
Ayy boğa burçlarının üstüne gidilmez bilirimakannehir Haksızda olsalar haklı yaparlar birden kendilerini:bbo:
Ben de diyeceğimi deyip susuyorum çünkü görmek bile gelmiyo dedim ya içimden giderim ayrı otururum surat asarım falan:kedi: Eşim de illa gelecek barışacak konuşacak ay az bekle bi rahat bırak yokkkaydirigubbakcemile3 Belki de böyle böyle şımarttı beni opuyorumnanaktan Nazımı çekiyor ya her şekilde biliyorum ondan başkası da çekmezdi beniyerimseniben

maaşallah 9 hafta kalmış, benim cuma 30hafta olcak. kızının adı çok güzel annesi, tertemiz eldeğmemiş demek, kızım olsa bende ya azra ya zümra koycaktım adını

sanada maşallahh annesii,,az kaldı gercekten nasıl gectı 30 hafta anlamadım ama gerıye kalan gunler gecmek bılmemeye başladı sanki.
ismı gercekten cok içimize sındı ikimizinde,,ikimizde aynı ısmı duşunuyomuşuz.fakat bı de doğduğunda bebeğin yuzune yakışmayıveriyomuş isim oyle olursa napıcaz bılmem:)yedekte bı ısmımız daha var gerçi ASYA..bakalım ne olacak.senın oğluşunun adı ne olacak peki??

iki doktora gidiyorum biri kasım sonu dedi diğeri 5 aralık dedi şu anda 30+yım sen kaç haftalıksın

31+6 dayım ben normalde benim doğum tarihim 2 aralık ama araya bayram falanda giriyor ve oğlum daha ters dönmedi o yüzden sezeryan olucak bayramdan önce alalım bayramı stressiz geçir dedi hayırlısı bakalım

Benim göbek deliğim fındık gibi oldu yüzeye yaklaştı tam dışarı çıkmadı ama çıkacak gibi duruyor.Eskiden kuyu gibiydi dibi bile gözükmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…