2009 Aralık Anneleri

bulduk vallakaydirigubbakcemile3ohh bızeede zaten eşlerimiz lazım naz cekme konusunda ,,cok şukur onlarda çekıyo.koç kadını zordur ama bır aşık olsun eş olarak ev hanımı olarakta idealdir yani,,övıyım azıcık hep sınırimiziden bahsettıkkaydirigubbakcemile3

alalaa ılk defa senden duyuyorum canım..benım yukarısı buyumedı gerçi gorenler ne kadar aşağıda gobeğin dıyo,,,fakat ebnım bı gunu dığerını tutmuyo kı,,bı yukarda oluyo gobiş bı aşagıda...bakalım pazartesi yenı doktoruma gıtcem ne dıyecek?ben normal doğum olmasını cok ıstıyorum,,inş hala doğru duruyodur kızm

tertemiz eldeğmemiş ifadeleri hangi bebeğe yakışmazki annesi! adıyla yaşasın azra bebek!
haktan emin koyduk biz adını oğlumuzun.
gerçektende son günler geçmek bilmiyo sanki.
yinede özleyeceğim doğumdan sonra bebeğimin göbüşümdeki hareketlerini

merhaba arkadaşlar bende Allah nasip ederse aralıkta doğum yapıcam sat 13 mart ilk kızımı sezeryanla doğurdum bu da öyle olacak. Doktor buna da kız dedi yani bi kızım daha olacak daha hiç alışveriş yapmadım mağazalara bakıyorum daha kalın kadifeli yenidoğan giysiler göremedim siz aldınız mı nerelerden neler aldınız bana fikir verirseniz sevinirim.

Doğum ızni ıçin Gereken Evraklar

--------------------------------------------------------------------------------

Çalışan anne adayının doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere 16 hafta ücretli izin hakkı olduğunu söylemiştik. Burada yasal olarak ilk yapılması gereken, doğum öncesi 8 haftalık periyoda girildiğinin tespit ve ispatıdır.

Çalışan anne adayı ilk önce hangi mercie gidecek?

Çalışan annenin ilk öğrenmesi gereken çalışmakta olduğu işyerinin hangi sigorta müdürlüğüne bağlı olduğudur. Özellikle ıstanbul gibi büyük şehirlerde ilçeler bazında sigorta müdürlükleri sayıca çok olduğundan, anne adayı için bir den fazla kuruma gitmek zorunda kalmak, fiziksel olarak zorlayıcı olacaktır. Ancak, işyerinin bağlı olmadığı müdürlükler hiçbir işlem yapmayacaktır.Bu nedenle ilk olarak doğru ve yetkili mercii tespit etmek önemlidir.

ışyerinin bağlı olduğu Sigorta Müdürlüğü’ne hangi tarihte gidilecektir?

Çalışan anne adayının, işyerinin bağlı olduğu Sigorta Müdürlüğünden randevu alacağı tarih tahmini doğum tarihinden 8 hafta öncesidir. Çalışan anne, hamilelik nedeniyle rutin kontrollerini takip eden şahsi doktorundan bu bilgiyi edinerek ilgili kurumdan randevuyu alacaktır.

Sigorta hastanesi bize hangi belgeyi verecek?

Çalışan anne adayı Salık Karnesi ve işverenlikte aldığı vizite kâğıdı ile Sigorta hastanesine muayene olacak, doğuma yaklaşık 8 haftalık sürenin varlığı SSK Hekimi tarafından da tespit edildiğinde çalışan anne adayına doğum izin belgesi verilecektir. Doğum izin belgesi ile çalışan anne adayı yasal olarak doğum öncesi 8 haftalık yasal iznini kullanmaya hak kazanır. Doğum izin belgesinin anne adayı tarafından saklanması gerekmektedir zira daha sonra doğum ücreti talebi için bu belgeye ihtiyaç olacaktır.

Çalışan anne doğum nedeniyle bir ücret almaya hak kazanacak mıdır?

Çalışan anne adayının ücretli izin bitikten sonra doğum nedeniyle almaya hak kazandığı ücret hukuki olarak geçici iş görmezlik ücretidir. Bu ödeme için müracaat yine çalışan annenin işyerinin bağlı olduğu Sigorta Müdürlüğü’ne yapılacaktır.

ışyerinin bağlı olduğu Sigorta Müdürlüğü’ne hangi evraklarla gidilecektir?

• Doğum öncesi iznini başladığı tarihli vizite kâğıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek dökümünün yapılması zorunludur.
• Doğum sonrası izninin başladığı tarihli vizite kâğıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek dökümünün yapılması zorunludur.
• Doğum sonrası 57. güne ait vizite kağıdı. Bu tarihten geriye doğru son bir yıl içerisindeki 120 prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazançların tek tek dökümünün yapılması zorunludur.
• Doğum raporunun aslı.
• Doğum öncesi ve doğum sonrası izinlere ait belge. Bu belge doğum iznine ayrıldığınızda size verilen belgedir. (Uygulamada para kağıdı olarak bilinir.)
• Evlilik cüzdanı fotokopisi.
• Çalıştığınız son 4 aylık döneme ait bordro fotokopisi.

bende koç burcuyummmmmmmm
maşallahh ya dokuldu tek tek koçlar...kızlarr bu arada bebışlerımızın en ıyı anlaştığı ıkı burçtan bırı koç:lepi:

aaaa o senmıydın,,,lıstedemı gormuştum bu ısmı,,eşime de soylemıştım gecenlerde,,cok hoşumuza gıttı,,bız ıkı ısım sevmeyız normalde ama bu oyle guzel olmuşkı,,kım buldu bu ısmı??

Evett sevdikleri insanlara hayatlarını adarlar bebeklerine hem çok iyi bir anne hem de oyun arkadaşı olurlar,takmayan görüntülerinin altında aşırı duygusal tarafları vardır ve önce anlık tepkiler versede vicdanları herzaman ağır basarkaydirigubbakcemile5 Sana bizi anlattımkaydirigubbakcemile3

yeğenimin adı da emir haktan

sağol teyzesi :kedi:
listeye girmedik henüz ama yazmıştım daha öncedende. emin oğlumun dedesinin ismi, başınada haktan yakışır dedik eşimle haktan emin adı çıktı ortaya, bizde sevdik sindi içimize.

inşallah hepinizin şansı dönsün bebeğinizle birlikte :Saruboceq:

Rica ederim canım da faydası olur umarım ben de bilmiyorum aslında prosedürü öyle ordan burdan okuduğumla.

sağolasın tatlım ya zahmet oldu Şeniz

ben birazdan çıkıcam kızlar dışarıda işim var yarın sabahtan da şeker yüklemesi vs var merak etmeyin hiç gelmeyebilirim yarın opuyorumnanaktan

ve malesef cocukla cocuk olduğundan dolayı dısıplını sağlamakta güçlük çekerler,,,eee iin o kısmında eşler devreye gırecek sanırım.. ben cok seveceğimin ve bağlanacağımın farkındayım fakat cok sevgıde şımartır,,dengeyi koymam gerekecek..sadece sevgıyle olmaz en ıyı şekılde yetışsın ıstyorum,,mısal ben annemın sevgısınden dolayı cokk şımarmışım suyu bıle anacım getırırdı ayağıma,,evlendıkten sonra anladım kı ben hıç bışey yapmamışım anama,,pişman oldum ama o da nası sever bızı gık desek olurdu kadın napalım,,bızde şımardık abımle..ama ben ole olmıcam inş

limon götür canım yanında gecede bir şey yeme

valla bızım duyudğumuz en guzel ıkı ısım,,maşallah.adıyla yaşasın

ÖZLEYECEĞİZ SENİ CANIM:gitme::gitme:

selam kizlar size tunaydin bana gunaydin nasilsiniz?ben iyiyim ama yorgunum dun 2tane yerde doktor randevum vardi biri buldugum yerde biride daha gelismis hastanede 1 saat uzaklikta ordan ora derken cok sukur bebisimin kalbe giden damarindaki kan akis hizina yavas demisti simdi hersey gayet normal ve guzel dedi baya incelidi gelisimide iyi dedi cok sukur rabbime :Saruboceq:

güle güle bilgecimmm allaha emanet olun sende umutta. kocamaaaan öpüldünüz Şeniz

Yok canım ne zahmeti keşke daha fazla yardımcı olsam ama benim de pek bilgim yok prosedürü bilmem pek.Kolay gelsin canım güzel sonuçlarla dön inşş:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…