canım bi ara doktorunu sor bence bakalım ne dicek bende merak ettim şimdi..
ama açlık şekerinin normal çıkması iyi bildiğim kadarıyla
üst sınır 140 benimki 203 öznurcum benneyaptımki
evet arada baya bir fark var bilge, sıkma canını sakın diyetle filan düzeliyo biliyosun.. oğluş iyi ya çok şükür, biz diyete razıyız demi.:1hug:evet açlık şekerinin yüksek çıkmamasına sevindim de bu hiç hoşuma gitmedi şimdi bi de hafif bi yükseklik falan değil ciddi ciddi yüksek bu yani :1no2:
diyeceği belli 1 hafta dikkat et bi de 100lük yapalım diyecek :1no2: direkt diyet verseler vallahi tercih ederim :umursamaz:
evet açlık şekerinin yüksek çıkmamasına sevindim de bu hiç hoşuma gitmedi şimdi bi de hafif bi yükseklik falan değil ciddi ciddi yüksek bu yani :1no2:
diyeceği belli 1 hafta dikkat et bi de 100lük yapalım diyecek :1no2: direkt diyet verseler vallahi tercih ederim :umursamaz:
selam kızlar nasılsınız bklm bilgecim şekerin kaç çıkmışşş.
öznur ya bizim ev yeni boyandı biliyorsun 2- 2,5 ay oldu taşıdım ben, tüm odalar kum beji renginde bebeğin odasını görmüşsündğr albümümde, sen ce duvar kağıdı diye tutturayımmı yoksa böyle de olur mu?? ne diyosunuz?? tabi duvar kağıdı olması çok güzel olur uyumlu da olur ama olmasa da olursa tabi daha çok işime gelir :sinifsinif:kafam karıştı benim yaaakafamçokkarıştı
Sordun mu doktora
kuzu maşallah iyide annesinin kan şekeri yüksekkkkkkkkkaçlık kan şekeri normal de yükleme yüksek meralcim doktoru bekliyom bakalım ne diycek bugün dün bebeğe bakarak sizin yüksek çıkma olasılığı zayıf demiştilmaz:
Tosun kendi doktorumun dedikleriyle paralel güzelim 36 cm, 1426 gr (yaklaşık 1450 demişti benimki), birkaç gün önden gidiyor keyfi çok yerinde, kalp odacıkları, böbrekleri vs her şey yerli yerinde allaha bin şükür :saruboceq:
bilge dr görüş hemen ya merak ettim ne gibi önerilerde bulunacaküst sınır 140 benimki 203 öznurcum benneyaptımki
selam kızlar nasılsınız bklm bilgecim şekerin kaç çıkmışşş.
aaa negüzel benimkide gelse keşke hemen sabırsızlanıyorum.. güle güle kullanın canım[/QUOT
teşekkürler canım çok heyecanlıyım valla 2-3 gibi getirecekler sabırsızlanıyorum:)
öznur ya bizim ev yeni boyandı biliyorsun 2- 2,5 ay oldu taşıdım ben, tüm odalar kum beji renginde bebeğin odasını görmüşsündğr albümümde, sen ce duvar kağıdı diye tutturayımmı yoksa böyle de olur mu?? ne diyosunuz?? tabi duvar kağıdı olması çok güzel olur uyumlu da olur ama olmasa da olursa tabi daha çok işime gelir :sinifsinif:kafam karıştı benim yaaakafamçokkarıştı
kaydirigubbakcemile3canım ya ne güldüm ne güldüm hee.. sen aynı benim kayınvalidem gibi bir anne olcaksın galiba.. ama uumarım öyle olmazsın. ama bu takıntıyı şuan aşmazsan doğunca gün geçtikçe büyüyerek devam edip çocuğuna hayatı zehir edebilir.. ciddiyim bak.. benim kayın validem eşim bebekken yemek yemezse hüngür hüngür ağlarmış hastalıklara yakalanmıiş.. çocukluğunda desen aynı olmuş gençliği bu yemek muhabbeti yüzünden çocuğa dar etmiş.. ablasına bile kalmaya gittiğinde rda ne yiyceksin o sebze yemeği yapmaz, orda beslenemzsin gibi nedenlerle başını şişirip durmuş.. evlendik bana hayatı dar etti çok güzel yemek yaptığım halde, eskiden altlı üstlüydük aşağı inip dolaba bakardı akşama ne var diye, yada sebzeleri nasıl saklamışım diye.. her akşam tepemizde bizi bekliyor olurdu.. hadi gelin yemek yiyin diye.. neyseki taşındım da biraz olsun kurtuldum..
bak arkadaşım sen vitamini bol şeyler yedikten sonra bebeğinin besinsiz kalması gelişmemesi ( eğer başka sebepler yok ise) imkansız.. ceviz yiyomuşsun badem yiyomuşsun, süt de içiyomuşsun, inan bana kuzun mis gibi günden güne büyüyüp serpiliyordur.. bu takıntıyı lütfen lütfen aş...kaydirigubbakcemile5 büyütürken de yemezse o an üstüne düşme, bırak aç gezsin, acıkınca yanına sokulacaktır.. benim teyzem, ilk çocuğunda senin gibiydi.. doğduktan sonra da yemek yesin diye elinde kase sokaklarda dolandı maymunluklar yaprı filan.. ne oldu çocuk ne iyi büyüdü ne de iştahlı bir çocuk oldu.. ikinci bebeğinde ise kızı hiiiç umursamadı, umursamadı derken, ye ye ye diye arkasında dolaşmadı.. şimdi onu kızına yemek yedirmeye çalışırken hiç görmüyoruz.. o geliyor dolapta ne varsa alıyor kütür kütür götürüyor.. masada ne varsa tadıyor, hiç aç kalmıyor.. hatta pazarda dolaşırken bi bakıyorum elinde taze fasulye var onu kemiriyor, bi bakıyorum, pırasa yiyor, bir bakıyorum kocaman bir elma yiyor.. tezgahlarda ne var ne yok tadına bakıyor 3,5 yaşında tatlı mı tatlı bir bıdık...
bende öyle yapacağım kısmetse.. kaydirigubbakcemile5
203 fatmacım ya :sinifsinif:
boyanın üzerine büyük boy sticker al hem bebek odası gibi cicili olsun hem tekrar boyaydı kağıttı uğraşma arzucum yerimseniben
dün gittiğim yerin sistemi şöyle dünürcüm... doktor geliyor sonuçları inceleyip müsait olduğunda hastayı arayıp bilgi veriyor ben illa ki sonuçları fakslayın diye tutturduğum için biliyorum yani yüksek olduğunu... kendi doktorumla da bununla konuştuktan sonra konuşayım dedim ama söyleyecekleri şey belli işte... 1 hafta dikkat et şekerli yeme 1 hafta sonunda 100gr yükleyelim onda da yüksekse diyet verelim... diyetten korkum yok da şu 100 gr işi sinirimi bozuyor çünkü dün 50 gramda bile yine tansiyonum yükseldi :1no2:
inşallah ikinci yüklemede sorun çıkmaz....
benim de 50 mg şeker yüklemesi yüksek çıkmıştı.... 100 mg normal çıktı şükür... yalnız ikinci yüklemede birer saat arayla 4 kez kan alıyorlar... beklemek bayağı sıkıcı oluyor....
evet arada baya bir fark var bilge, sıkma canını sakın diyetle filan düzeliyo biliyosun.. oğluş iyi ya çok şükür, biz diyete razıyız demi.:1hug:
cnm bnm benmikide 176 çıkmıştı diyet yap dedi tatlı yeme falan dedi.sonrada ara ara sağlık ocağında tokluk şekerine baktır dedi.açlık ta benimde sorunum yoktu.normal çıkıyordu.hala ara ara tokluk şekerime baktırıyorum
kuzu maşallah iyide annesinin kan şekeri yüksekkkkkkkkk
bakalım sanada diyet verecekmicadıarzu
bilge dr görüş hemen ya merak ettim ne gibi önerilerde bulunacak
bu arada 2. kez şeker yüklemesi mi yapılıyo
1. yüksek çıkarsa bu kez 100 gr şekerle yapıyorlar seçilcim
günaydıın kızlaar. dün doktor kontrolüm vardı herşey yolunda dedi doktorumuz. kızım 1500gr olmuş doktor normal dedi öyle çook tombul bir bebek olmayacak dedi. sağlıklı olsunda nasıl olursa olsun. az öncede kan verdim ve doktorumla çalışabilir raporunu konuştum. 20 si gibi falan veririz dedi. ya gebelik haftama göre geç oluyor kafam karıştııı. şimdi sonuçları almaya gidince tekrar konuşçam. kaçında almam gerekiyor kızlar bilgisi olan var mı? son adet tarihim 6 mart.
valla kızlar ben bugün itibarıyla diyete başlamaya razıyım yeter ki şu 100 grlık işiyle uğraşmayayım ama dün kanı verdiğim ve ultrasona girdiğim yerdeki doktor peşinen söylemişti... yüksek çıkarsa bir hafta dikkat edeceksiniz 100 grlık yapıcaz o da yüksek çıkarsa diyet yapacaksınız demişti... yani şu an doktoru arasam da aramasam da duyacağım aynı şey olacak maalesef :sinifsinif:
fatmacım seninki hafif yüksek çıkmış 140-176 arası o kadar açık değil de benimkinde bayağı bir uçurum var... ha tabii akş normal çıkarken bu nasıl böyle oluyor onu da anlamış değilim... neyse bakalım tutalım gırtlağımızı bolca yürüyelim 100lüğe de psikolojik olarak hazırlanalım napalım çaresiz olacak bu :sinifsinif:
bu arada dünkü doktor önemli bir şey söyledi kızlar... bebeğin suyunun yüzde 15'ini bizim aldığımız sıvı oranı belirlermiş... yani bol sıvı aldığımızda suyuna yüzde 15 katkımız olurmuş onun için hadi bakalım alın bardaklarınızı ellerinize :içelim:/QUOTE]
:içelim: afiyet olsun hepimizee.. evet bunu biliyordum . benim doktor da bana her gittiğim de meyveyi çok yiyorsun galiba suyu baya iyi diyor, su da içiyosun tabi dimi diyor evet diyoprum, meyve de çok etkiliyor diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?