2009 Aralık Anneleri

28 hafta şeker yüklemesi için geç bir tarih canım dikkat et kendine.burdaki arkadaşlarında hepsi yaptırdı şimdiye kadar.tokluğun 203 çok yüksek çıkmış ölçülmeden önceki akşam yada 1 kaç gün çok ağır şeyler yediysen oda etkiliyormuş bilgin olsun.

yok öncesinde ağır veya şekerli yemiş olsam açlık kan şekerim normal çıkmazdı... hamileliğimin ilk gününden beri dikkat ediyorum zaten bir gün şekeri çok kaçırdıysam sonraki birkaç gün yemiyorum vs o yüzden de gizli diyabet riskim olduğu halde açlık kan şekerim bugüne kadar hiç yüksek çıkmadı... akş normal ve idrarda glukoz yokken aslında bu sonuç bir garip ama bu testin çok tanı koyar yanı yokmuş zaten dolayısıyla aslında hiç itiraz etmeden 1 hafta sonra 100 grlık esas testi yaptırmalıydım da 10 hafta diyet yapmak öbüründen kolay gelmişti bana :kedi:

Hiçbir belirti vermeden de gelişebilen gestasyonel diyabet (gebelikte görülen şeker hastalığı, "gebelik şekeri") 24-28. gebelik haftaları arasında yapılan iki farklı testle araştırılır. Diyabet açısından daha yüksek risk altında olanlara 100 gram glikoz yüklemesi ile OGTT adı verilen tanı koydurucu test, riski düşük olan anne adaylarına ise 50 gram glikoz ile PPG adı verilen tarama testi uygulanır. OGTT'de birer saat aralıklarla toplam dört kez kan şekeri ölçümü yapılırken PPG'de yalnızca 1. saat tokluk kan şekeri ölçülür.

PPG bir şeker hastalığı tarama testidir ve bu testte kan şekeri değeri yüksek çıkanlarda diyabet şüphesi doğduğundan esas tanı koydurucu OGTT testi uygulanır. PPG yapılması için tok veya aç olmanız önemli değildir. Şekerli suyu içtikten kanın alınacağı bir saat sonraya kadar hiçbir şey yiyip içmemelisiniz.

Evet dunur 14-9.5 filan oldu basim cok agridi zaten doktoru aradim dinlen biraz dedi sonra olcturdum dustu . Isten ve yogunluktan .

Meral aynen valla cikip gidesim var
aaa burcu çok yüksek geldi banaaaa.. aman dikkat et ya.. çık git evine dinlen.. ay aslında izne çıkmamız gerek..

Evet dunur 14-9.5 filan oldu basim cok agridi zaten doktoru aradim dinlen biraz dedi sonra olcturdum dustu . Isten ve yogunluktan .

çok yüksek dünüüüüüüüür naptın sennnnnnnnnn :1shok: :1shok:
limon bulabiliyorsan limonlu su iç biraz

hemde arkama bile bakmadan gidicen

aaa burcu çok yüksek geldi banaaaa.. aman dikkat et ya.. çık git evine dinlen.. ay aslında izne çıkmamız gerek..
arzuya katılıyorum ama önce dr ara burcu

bilge dünürüne ne oldu böyle:çok üzgünüm:
nazarlaramı geldin

sorma bilge öküz dedin de her yerde o kadar çok var ki kesin öyle olmuştur..
bu arada, benim ayak ve bacaklarımdaki şişmeler geçmişti bir süredir, dün akşam yine kütük gibi olduğumu farkettim.. bacaklarım baya bildiğin taş gibiydi.. izne ayrılma meselesini konuşayım artık diyorum bizim avukat denen ----torla... maum idari işlere de o bakıyor.. söyliyim bakalım 32 mde izne çıkıyorum diyim.. Mııı acaba?? çok kafam karışık ya ama, biraz da kendime vakit ayırayım, günlük yürüyüşe çıkayım, bebeğin hazırlıklarını yapayım dinleneyim filan diyorum kulağa çok mantıklı geliyor.. bir yandan da kaynananam aklıma geliyor başıma ekşimek istiycek filan.. napsam bir türlü çıkamadım içinden..

Meral aynen valla cikip gidesim var

hemde arkama bile bakmadan gidicen

arzuya katılıyorum ama önce dr ara burcu

bilge dünürüne ne oldu böyle:çok üzgünüm:
nazarlaramı geldin

öküzün biri sinirlendirmiştir benim dünür de gamsız olmadığı için fırlatmıştır tansiyonu meralcim :sinifsinif:

Doktoru aradim zaten . 1 Saat sonra yine olctur ara beni dedi dustu sukur . Arzucum eve gidicem de gidemiyorum ki . Su an burayi gormen lazim. Ben ayar yapmadan kimse is yapamiyor. Burasi ihracat firmasi tirlar bile kapida mal cikamiyor su an firmadan . Kut diye gidemiyo insan iste . Sinirlendim dunur ondan cikti zaten ama simdi iyiyim biseyim yok

ay canım ya:teselli: ya varya bir firmada önemli bir işin olması da kötü benim gibi önemsiz olması da kötü..:sinifsinif:

annenle konuşsan izne çıktıktan sonra sürekli seninle olabilecekse kayınvaliden gelmeye kalktığında ev telefonunu hiç açmazsın cepten aradığında dışardayız dersin yerimseniben
sen git izin mevzunu konuş arzucum ve uzatmadan çık çünkü bunlar seni istifaya zorlayacaklar hem zaten aklında dönmemek yok mu senin? dönmeyeceksen 5 haftanı doğum sonrasına bırakmanın da bir anlamı yok ki

geçmiş olsun burcu epey bir fırlamış dellendırdıler senı demekkı

Sagolasin Pelin . İyiyim ama simdi sadece uyku geldi ustume o gitmedi bi turlu .

ay canım ya:teselli: ya varya bir firmada önemli bir işin olması da kötü benim gibi önemsiz olması da kötü..:sinifsinif:

Essek gibi hissediyorum bazen kendimi . Nasilsa yapiyor diye her halti bindirmeye calisiyorlar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…