bilgeeeeeeeeeeeee canııııııııııııııııııııııııım
buradayız da 2 saatte okuyup 3 saatte iki satır yazabiliyoruzklava:
Kizlar ya kabizlik problemi devam eden var mi ?
lmaz: 3-4 tane günkurusu kayısı (hani kopkoyu olanlar) üzerine sıcağa yakın su kabızlık hak getire canım benim yerimseniben
Arkadaşlar çoklu alıntı yapamadım çok teşekkürler iyi dilekleriniz için. Allahım kimseyi korkutmasın. Yavrusuyla sınamasın.
fms canım senin ikili testte risk ne kadardı? Belki bu sebeple mi acaba erken çağırdı doktorun.
Belki 22. haftadan sonra da kalp için ayrı ultrason ister.
Arkadaşlar ben cuma günü kontrole gittiğimde bebeğin beyninde milimetrik kist gördü doktor. Beni perinatoloji bölümüne sevk etti. Bugün Cerrahpaşa'da bakıldı tekrar beynin iki yanında milimetrik iki adet kist var. Bunlara koroid pleksus kisti deniliyormuş. Tabii bu haliyle çok korkutucu görünüyor ilk anda ama doktorumla konuştukça ve araştırdıkça bunların öyle korkutucu kistler olmadığını yüz hamilelikten bir ya da ikisinde görülebileceğini eğer başka bir anomaliyle birlikte izlenmiyorsa tıbben anlamlı olmadıklarını öğrendim. Bunları öğrenene kadar geçen zamanı ama gelin de bana sorun. Hafta sonu okumadığım perinatoloji dergisi kalmadı internetten.
Bugün uzun uzun incelendi tekrar bütün organlarının gelişimine falan bakıldı, her şey normal gözüküyor.
1 Temmuza ayrıntılı ultrason için gün verdiler. O zaman daha iyi anlaşılır durum ama benim içim rahatladı bayağı kadınlar kulübünde de çok araştırdım bu şekilde olup sağ sağlim doğum yapan bir sürü kişi var hemen hepsi de kaybolmuş zaten 26. hafta gibi.
Ben de cinsiyetini falan çok merak ediyordum cumaya kadar ama bu haberi alınca doktora hiç sormadım bile anladım ki en önemlisi sağlığıymış. Bugün doktorumuzun söylediğine göre oğluşumuz olacakmış.
Bu arada ayrıntılı ultrason için 18-23 hafta arasını öneriyorlar. Yalnız kalbin bütün yapılarının en iyi şekilde incelenebilmesi için 22-23. haftalar en uygunmuş.
Eve giderken alayim eskiden yoktu yeni cikti ya . :gitme:
ayrıyeten kavun, haşlanmış mısır, taze kayısı da üzerine su içtiğinde bağırsakları yumuşatır
ama abartmamak lazım çünkü kabız kadar ishali de sevmiyor drlar yerimseniben
yok cnm onla ilgisi yok .çünkü ben ensekalınlığını devlet hastansinde ölçtürmüştüm oda çok hasassa ölçüm ya 2,5 mm di .kan değerleri normaldi ama ultrasona göre riskliydi. ondan kaynalıdı risk daha sonra özlede tekrar ölçtürdüm normal çıktııı yok yani şükür bişey .yani özeldeki doktorumm riskli çıktığını bilmiyorduayrıntılıyıda isteyen o .acaba konuup ertelesemmi 22. haftaya
Aslinda kavunu cok yiyiyorum . Hatta kendisi ilk aserdigim seydi :)
demek ki üstüne su içmiyorsun sositososito ya da yanında peynirle yiyorsan o dengeliyordur :1rolleyes:
canııııııııııııım
ilk anda okurken yüreğim ağzıma geldi vallahi
çok şükür ciddi bir sorun yok gibi
rabbim bebeğini sana bağışlasın
aman moralini sakın bozma arkadaşım.
dualarımız senin ve yavrun için.
öpüyorum kocamanopuyorumnanaktan
Yok su icmiyorum haklisin :) Du iceyim bari .
genel olarak da içebildiğin kadar sıcak (harbi sıcak ama yani oda sıcaklığı değil) içersen bağırsakları çalıştırıyor başka bir rivayete göre vücuttaki yağları da parçalıyormuş ama o kısmı şu an pek de önemli değil laelaelaelaelae
Vallaha benim de ilk duyduğum anda yüreğim ağzıma gelmişti ama yok yahu bir şeyi yok benim oğluşun şimdi içim rahat. Çünkü bu kistler trizomi 18 gibi çok ağır bir anomali varlığında da gözlenebiliyormuş ama o anomali de bir sürü problemde oluyormuş ayrıca. Rahim içi gelişme geriliği, bacakların içe dönük olması, amniyon sıvısının fazla olması, ense kalınlığının fazla çıkması, ikili ve üçlü ultrasonun riskli çıkması gibi ben de bunların hiçbiri yok o yüzden de kistler klinik olarak önem taşımıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?