2009 Aralık Anneleri

Of ya bir sürü yamışınıoz yine bense okuyamadım bile yahu ne olacak kızlar bnm halim çalış öçalış nereye kadar kaçırıyorum sizin sohbetleriii olmuyor ama böleeee.pelincim yine alışverişin tuttu herhalde bklm alınacak bişey kalmayınca ne yapackasın..

Bizim onemli listesine emzirme onlugu de ekleyin bence. Arabada disarda emzirme durumunda kalinca bence sart

MAsHider Annemin Emzirme Önlüğü
ilk defa duydum yani gördüm CADIARZU
pelinci teşekkür ederiz uğraşların için bize çok yardımcı oluyo valla.
biz gezemiyoruz sen gez bari nerde ne var haber ver kaydirigubbakcemile5
evet kızlar ya burda o dediklerinizinhc biri yok valla sizi takip ediom kaydirigubbakcemile5
Saat itibariyle yemek hazırlamaya gidiyorum. Aç kalmayalım, değil mi? Bilge eve gizli kamera falan koymuştur, deşifre etmesin beni.
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
bizden bugunluk bu kadar kızlar yarın görüşürürüz
opuyorumnanaktan
görüşrüz cnmmopuyorumnanaktan

Hadi ya ben o kadar kotu degilim:)
gör işte neler var neleeeeeer

alsın hepsini götürsün kuzum bilgecim.
çok merak ettim beşiği yaaaaaaaa
kaopyalama şansınız var ise ekleyin bende göreyim:sinifsinif:

kızlar transa mı geçtiniz noldu kaydirigubbakcemile2

hadi ben kaçtım yarın görüşürüzzzzzzz
süt/yoğurt ve meyve getirmeyi ve dahi su içmeyi unutmayınnnnnnnn zemuszemus
ooooooof işler işler işler
kaç bakalım şekercim
oğluşuna ve kendine dikkat et:gitme:

limonla süper bir içecek oluyor büyütme o kadar cnm.

arkadaşlar bu yenidoğan uyku yastığı eklemişsiniz ya hani hepsiburada da satılan; bunun aynısı carrefourda satılıyor..

merhaba arkadaşlar geçmiş oku okju bitmiyor bende 6 da randevum var 5 de yola çıkcaz oğluşumu çok özledim merak ediyorum ne kadar büyüdü kim bilir normalde çok hareketli umarım bugün ultrasondada hareket eder...neyse ben çıkıp hazırlanıyım kocişi bekletmiyim kendiinize ii bakın

yanıma limon alayım o zaman sağol canıma.s.

al al bnde haftaya yaptırcam limonla içcem bnde a.s

sat tarihimiz aynı senle ama bnm kız pek ağır hişç kımıldamıyo arada canı isterse tekmelio işte nazlı olcak :sm_confused:

hadi bakalım hasret gder oğlunla sen görüşürz:teytey:

güzel haberlerle döner oğluşunuda görürüsün inşallah canım

şekerler bende yavaş yavaş kaçıyorum :teytey:
yarın içinde izin aldım.:sm_cool::sm_cool:
pazartesiye kadar yavrucuklarınıza ve kendinize çooooooooooook iyi bakın.Şeniz
hepinizi öykümle öpüyor sevgileriizi gönderiyoruuuuuuzzzzzzzzzzzopuyorumnanaktan

İyi aksamlar Meralcim :)

kızlar prima sitesinden bi mail geldi güzel bilgiler vr buraya kopyalıyorum zaman ayırıp okuyun bnce sizinle paylaşmk istedim :içelim:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hamileliğiniz, 6. Ay [/FONT]

BEBEKLE İLGİLİ TEMEL KARARLAR
Artık o güzel, büyüyen karnınızla altıncı aya geldiğinize göre bebeğinizin yaklaşan doğumunu daha fazla düşünüyor olmalısınız. Sonunda içinizde büyüyen küçük varlığı görüp kucağınızda tutma fikri sizi heyecanlandırıyor ve anne olma fikrine gitgide daha fazla alışıyorsunuz. Yeni doğan bebeğinizin bakımı sırasında karşı karşıya kalacağınız seçimlerin bazılarını ciddi ciddi düşünmeye başlarsanız iyi edersiniz. Bebek sizin odanızda, hatta sizin yatağınızda mı uyuyacak? Tabii ki şu andaki seçimleriniz bebek doğduktan sonra değişebilir, ama bu konularda bilgi edinirseniz size açık olan bütün seçenekleri değerlendirme fırsatınız olur. Yenidoğan bakımıyla ilgili önemli bilgiler için Prima.com.tr Web sitesini ziyaret edin.
Bu arada, ikinci üçayın sonuna yaklaştığınız şu günlerde öğreneceğiniz daha çok şey var.
Bu sayıda şunları bulacaksınız: bulantısı... Görünüşünüzün tadını çıkarın!
Merhaba Anne, seni duyabiliyorum!

İNŞAAT ALANI
Bebeğinizin doğasında bir deha yatıyor! Bebeğinizin kafatasının içinde beyin iki yarımküreye ayrılıyor, sinir dokusu gelişerek katlanıyor ve gyrus denen beyin kıvrımlarını oluşturuyor. Çocuğunuzun ihtiyaç duyacağı bütün nöronlar bu ayın sonunda tamamlanmış olacak; ama sinirlerin arasındaki bağlantıların oluşması yıllarca devam edecek. Kafatasının dışında da değişiklikler oluyor: Yüz çizgileri belirginleşiyor; göz kapakları ve kaşlar ortaya çıkıyor. Bu ayın sonunda bebeğinizin ağırlığı 900 gr, boyu da başından poposuna kadar yaklaşık 23 cm olacak.

NELER OLUYOR
Çocuğunuzun işitme duyusu da son derece iyi gelişmiştir. Amniyo sıvısının ses üzerinde sınırlayıcı bir etkisi olsa da seslerin pek çoğu rahmin içine kadar girebilir. Bebeğiniz içinizden gelen guruldama, kalp atışı gibi seslerin yanında dışarıdan gelen sesleri duyar. Yanı başınızda çalan bir korna, çarpan bir kapının sesi gibi yüksek sesler duyduğunda irkilir ve özellikle en sevdiği ses olan annesinin sesi ve başka hoşuna giden sesleri duyduğunda tekme atar. Eşiniz eğilip karnınızla konuşmaya başlarsa, konuşmasına birkaç tekmeyle yanıt verilir ve bebeğiniz sese yaklaşmak için pozisyonunu bile değiştirebilir! Bebeğiniz daha şimdiden sizin sesinizle başkalarının sesleri arasındaki farkı öğreniyor ve anadilinin özel seslerine alışıyor.

BEBEK BACH
Seçtiğiniz bir parçayı her gün rahatlamak için uzandığınızda çalarsanız hamileliğinizin sonunda bu şarkıyı bebeğiniz de sizin kadar sevmeye başlar ve doğduktan sonra da tanır! Bu şekilde bir müzik dahisi yaratamazsınız ama bebeğinizin müzik zevkini etkileyebilirsiniz. Müzik bebeğinizi uyarır ve her ikinizi de sakinleştirir. Bu nedenle, şimdi her fırsatta yüksek sesle şarkı söyleyip konuşmanın tam sırası! Üstelik bu alışkanlığı bebeğiniz doğduktan sonra da sürdürmelisiniz.

Uykunuzu almak için neler yapabilirsiniz?

KAÇAN UYKULAR
Hamilelik döneminde iyi bir uyku uyumak ustalık gerektirir; özellikle karın büyüdükçe rahat bir pozisyon bulmak zorlaşır. İşte size iyi uyumak için birkaç öneri:

* Her zamanki yatma pozisyonunuzda rahat edemiyorsanız sırtınızın alt kısmını desteklemek için dizlerinizin arasına bir yastık koyarak yan yatmayı deneyin. Dengenizi sağlamak için üstteki bacağınızı alttaki bacağınızın üzerinden geçirin. Bazı kadınlar arkalarına koydukları birkaç yastığa dayanarak daha rahat eder.
* Geceleri sık sık tuvalete gitmek uykunuzu bölüyorsa, uyku saatinden önce sıvı tüketiminizi sınırlayın. (Ama gün içinde yeterli sıvı tüketmeyi ihmal etmeyin. Hamilelikte yeterince sıvı tüketmek çok önemlidir.)
* Kafeini kesin.
* Her gün egzersiz yapın.
* Yatmadan önce son olarak bir bardak ılık sütle birlikte hafif bir şeyler yiyin.

Başka öneriler için buraya tıklayın

Hamilelikte neden bu kadar sık kontrole gitmeniz gerekiyor

DOĞUM ÖNCESİ KONTROLLER
Şimdiye kadar gittiğiniz doğum öncesi kontrollerde her yanınızı delmelerine alışmış olmalısınız. Bebeğinizin sesini duymayı dört gözle bekliyorsunuz, ama bitmek bilmeyen tahlillerden bıkmış olmalısınız! Bu tahlillerin yalnızca her şeyin yolunda olduğundan emin olmak ve doktorunuzun olası sorunları ortaya çıkmadan çözmesine yardım etmek için yapıldığını unutmayın.

Hamileliğin 28. haftasından itibaren doğum öncesi kontrol için daha sık çağrılırsınız. Bu dönemde iki haftada bir, 36. haftadan sonra da haftada bir kontrole gideceksiniz. Bu ziyaretlerin asıl nedeni tansiyonunuzu ve idrarınızda, preeklampsi belirtisi olan protein olup olmadığını kontrol etmektir. Hamileliğinizin son dört haftası boyunca doktorunuz bebeğin pozisyonunu sık sık kontrol eder: bebeğiniz karnınızda nasıl duruyor ve başı büyük güne hazırlık olarak doğum kanalına doğru dönmüş mü?

"Prova" kasılmalarıyla erken doğum sancıları arasındaki fark

Braxton-Hicks mi Erken Doğum mu?

YALNIZCA ALIŞTIRMA!
Üçüncü üçayda doğum "provası yapan" rahim ara sıra kasılır. Bu alıştırma nöbetlerine Braxton-Hicks kasılmaları adı verilir; bu kasılmalar son derece normaldir. Rahminizin gerildiğini ve karnınızdaki kasların sertleştiğini hissedebilirsiniz ya da bazen bebeğiniz takla atıyormuş hissine kapılabilirsiniz. Bu kasılmalar genellikle acı vermez ve yaklaşık bir saat sonra biter. Braxton-Hicks kasılmaları bütün kadınlarda olsa da bazı kadınlar bu kasılmaları hiç hissetmez ve vücudunun bu küçük egzersizlerinden habersizdir!

GERÇEK DOĞUM
Kadınların yaklaşık yüzde 10'u erken doğum kasılmaları yaşar. Bu kasılmalar doğumunuzun bebeğiniz daha doğuma hazır olmadan, erken başlayacağını gösterir. Erken doğum hamileliğin 20 ile 37. haftaları arasında ortaya çıkabilir. Kasılmalar durmaz ve zamanla sıklaşır, düzenli bir hal alır ve sizi daha çok rahatsız eder. Erken doğum olabileceğini düşünüyorsanız ya da erken doğum belirtileri varsa hemen doktorunuzu arayın. Bu belirtiler şunlardır: adet ağrısına benzer bağırsak krampları ve ishal; pelvis, uyluk ya da kasıkta güçlü basınç; sırtın alt kısmında ağır basınç; miktarı artan ya da sulu akıntı. Ama gereksiz yere endişelenmeyin. Bebeğiniz muhtemelen hamilelik dönemin sonuna kadar sabırla bekleyecektir; o zaman siz de bu gerçek kasılmaların başlaması için can atıyor olacaksınız!

Daha fazla bilgi için burayı okuyun "Erken Doğum Uyarısı".

Vitamin takviyesi almalı mısınız?

DOĞUM ÖNCESİ ALINAN VİTAMİNLER
İhtiyaç duyduğumuz vitaminleri dengeli beslenmeyle almalıyız. Hamile kadınların çoğu folik asit dışında herhangi bir vitamin takviyesine ihtiyaç duymaz. Ama kansızlık varsa, doğacak bebekleriniz ikizse ya da beslenmeyle ilgili özel bir ihtiyacınız varsa, doktorunuz hamilelikte kullanılan vitamin takviyelerinden önerebilir. Vitamin takviyesi almak istiyorsanız, hamile kadınlar için özel olarak üretilenleri seçin ve bunları önerilen dozda kullanın. Herhangi bir şüpheniz varsa doktorunuzun tavsiyesini alın.
Doğum öncesi alınan vitamin takviyelerinin sağlıklı, dengeli beslenmenin yerini tutamayacağını unutmayın.

Çok mu gerginim?

STRESİ AZALTMAK
Hamilelik stresli geçebilir. Ara sıra kaygı duymanız ya da bazı şeylerden yaka silkmeniz normal; ama stres uykusuzluk, baş ağrısı, iştahsızlık, aşırı yeme gibi sonuçlar doğuruyorsa, rahatlamanın ve gevşemenin yollarını bulmalısınız. Stresin yalnız sizi değil, bebeğinizi de etkilediğini unutmayın.

Stresi hafifletmek için şu yolları deneyin:
* Günlük yaşamınızı değerlendirin ve yaşamınızdaki iyileştirebileceğiniz yönleri bulun. Çalışma saatlerinizi kısaltabiliyor musunuz? Evde size yardım edecek biri var mı? Yapmayı planladığınız bazı şeyler doğumdan sonraya ertelenebilir mi?
* Biriyle konuşun. Bazen eşinizle ya da arkadaşınızla konuşmak işe yarayabilir.
* Her gün biraz yürüyün. Egzersiz gerilimi hafifletir.
* Ilık bir köpük banyosu yapın ve sizi sakinleştiren bir müzik dinleyin.
* Kötü düşünceleri kafanızdan atmanızı ve bedeninizi rahatlatmanızı sağlayacak, meditasyon gibi bir rahatlama tekniği öğrenin.

Doğum konusunda kaygılarınız varsa doğum sırasında sakin ve rahat olma yöntemlerini öğrenmek için buraya tıklayın

Bir erkekte sabah bulantısı olabilir mi?

HAMİLE ERKEK
Bazı baba adaylarında hamile eşlerinde görülen belirtiler ortaya çıkar: sırt ağrıları, kilo alma, hatta mide bulantısı! Bu son derece normaldir ve göründüğü kadar tuhaf değildir. Bu konuda ileri sürülen düşüncelerden birine göre erkeklerde bu hamilelik belirtilerin ortaya çıkmasının nedeni erkeklerin bu şekilde eşlerinin neler yaşadığını daha iyi anlayabilmesidir. Bu belirtiler sizde de ortaya çıkarsa elde ettiğiniz bu yeni anlayış gücünü kendi yararınıza kullanın. Artık eşinizin ne hissettiği konusunda bir fikriniz olduğuna göre eşinizle daha yakın bir bağ kurabilirsiniz. Ama eşinizden fazla anlayış beklemeyin çünkü eşiniz sizde ortaya çıkan bu belirtilerin kendisininkilerle karşılaştırılamayacağını düşünecektir. Ayrıca şu anda pek de sizin sırtınıza masaj yapma havasında değildir!

Baba olmanın zorluklarıyla ilgili başka ipuçları için buraya tıklayın

Karnınız büyüyor; yeni görünüşünüzün tadını çıkarın!
GÜZELLİK HEDİYESİ
Artık hamileliğiniz iyice belirgin hale geldi; bu yeni güzel görünüşünüzü kutlamaya ne dersiniz? Örneğin, saçınızı kestirebilirsiniz, ama doğumdan sonra bakımı kolay olacak bir model seçin; isterseniz cilt bakımı ya da pedikür yaptırabilirsiniz. Seçtiğiniz şey ne olursa olsun, yaşamınızdaki bu özel ana damgasını vuran, kendinize özel bir şey olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…