2009 Aralık Anneleri

Gecen seneden borcumuz olAn 30 gün orucu tutamadık bu seneyi üzerine eklemek istemiyoruz anlayacağın mamba tansiyonum düşmezse emziriyorum diye tutacağım ben inşallah tebliğ ediyor gibi olacagim ama yarına çıkacağım belli degilken vucudumda izin verirken bebisiminde bundan etkilenmeyecegine inanirken Ramazan gibi bir ayı kaçırmak istemiyorum borclanmak istemiyorum sahsen "kendinin ve bebeğinin etkileneceğini düşünen tutmasın tabi ama emziren tutamaz diye bir şart yok ben babamin 1 gün oruç tuttuğunu bilmem o onun tercihi benim bu kadar yazmamın sebebi oruç tutmayanlara tavirliyimdir diye anlaşılmasın diye babami ornek verdim

Son düzenleme:
evet. bir de ozellikle su icmek sut konusunda onemli. peki simdi oruc tutmayinca sonradan bir sekilde tutulabiliniyor mu?

tabi kaza orucu tutulabiliyor ama tabi geçen yıldan zaten borçumuz var bu sene de eklenecek olursa işimiz epey zorlanacak. benim ilk bebeğimden de vardı borçlarım hala kapatamadım. ancak arada adetli olduğum dönemlerin kazalarını tutabildim. onun için diyorum zaten allah affetsin.:çok üzgünüm:

keşke ben de etkilenmeyecek olsam ve zamanında tutabilsem. sonradan kapatmak çok zor valla. allahın gücüne gitmesin adetli olduğum günleri bile zar zor kapatabiliyorum zaten. bilmiyorumkismile

canım yaa ama birşey olmaz sanmıyorum ben hala kovaya doldurup yıkıyorum güvenemiyorum birden sıcak birden soğuk gelir diye

ben de katılmak isterim herşeye uyarım siz bir karar verin ben den okey işe başlayınca her ay yapacağım demiştim yalan oldu olmuyor

kızlar doğumgünü listesi yapıyorduk ne oldu o iş? bir de oraya nick/gerçek isim de ekliyorduk di mi? benim gibi balık hafızalılara o liste şart :kedi:

aynen unutuyorum ne yapayım hafıza balıktan beter

benim kide yemiyor zatyen ne sulu ne lop yemiyor dün şeftalidişimle kopartıp parça verdim damaklarıyla ısırdı yedi

evet. bir de ozellikle su icmek sut konusunda onemli. peki simdi oruc tutmayinca sonradan bir sekilde tutulabiliniyor mu?

tabi canım kaza yaparsın valla hamile ve emzikli kadın daha sonra tutabiliyor günahı yok diye biliyorum ama fetva verir gibi konuşmak istemem çokta bilgim yok ama ben kendi adıma içim rahat etmese bile tutmayacağım hem susuz hem emzir çok kötü yapar zaten her emzirdikten sonra acayip susuyorum koca bardakla içiyorum

Gecen seneye donecek bu oruç meselesi anlaşılan bende gecen seneki gibi davranıp oruç hk da bisey yazmama kararı alıyorum bu son mesajım olsun Allah tutanlara kolaylık versin sıcaklarda

selam ben gecen yıl hamileyken de oruc tuttum o kadar tepki aldım çocuğun şöyle olur böyle olur diye ama iftarla sahur arasını beslenmeme dikkat ederek ve su içerek bugün yarın derken bi baktık bayram gelmiş oruç bitmiş :) doktor kontrollerinde de kilosunda hareketlerinde problem cıkmıyordu. bu yıl da o kadar hazırlandım tuzsuz peynirler hurmalar vs ama 16ay sonra ilk defa bugün regl oldum bir hafta gec başlayacağım anlayacağınız.. ek bir şey daha söylemek istiyorum dünyada pek çok yerde kanser dahil pek çok hastalığın tedavisinde açlık yapılıyor vücut aç kaldığında besin niyetine kanserli hücreleri bile yiyebiliyormuş, özellikle rusyada 40gün açlık yapan insanlar var. benim arkadaşım da hamileyken 3günlük ve bünye kontrolü ile 10günlük açlık yaptı ve bebeğinde problem olmadan doğurdu. bunlar radikal örnekler ama 16saat açlıkla karşılaştırıldığında :) ben de hamilelik öncesi vücudumu toksinlerden arındırmak için 3günlük 5 oruç tutmuştum. iftarla sahur arasında sadece su içebiliyorsunuz 3gün ve 80saatin sonunda meyvasularıyla orucunuzu acıkyorsunuz. daha detoks için başka şeyler daha yaptım gerçekten de hamilelikte çok faydasını gördüm. ama annem evlatlıktan reddediyordu az kalsın aç kalıyorum aç yatıyorum diye. :)

evet, mideyi ve barsaklari dinlendirip vucudun yenilenmesi icin bir muddet ac kalmak gercekten cok etkili. ben de hamile kalmadan once bu sekilde detoks yapardim ayda 1 kere. ama bu etki sadece aclik icin gecerli, susuzluk icin degil. su, hucrelerin yenilenmesi ve beslenmesi icin hayati onem tasir. insan vucudunun saat basi su icmeye ihtiyaci vardir. bilhassa emzirirken su cok onemli. vucut aclikla basedebilir ama susuzluk dengeyi bozar.

selam herkese,ada derin ve annesinden kucakkkk dolusu saygı ve sevgiler....
çok özledik hepinizi ama malum iş hayatı sanal aleme cok talılamıyorum artık
ama forumu cok özledim....
hayırlı ramazanlar,oruç tutacklara kolaylıklar dilerim...
9 ay olduk artık,bnde tutmayı düşünüyorum orucumu ,gecen sene hamilelikten ötürü bi 30 borçluyuz,inş.sütüm ü çok etkilemezse tutacağım bende...denemekten zarar gelmez:)

maşallah ada derine :)
3ay var tam olarak yani yaşına girmrsine :)
ne çabuk geçiyo zaman ya

sibel
naz sevdimi denizi?

yani sokunca ağlamıyo ama çıkınca şikayette etmiyo :))

güne ben de katılıcam miktarı önemli değil bana uyar. oruçla ilgili de ben hocaya da sordum emzirenlerin tutması farz değilmiş. boçtaa olmuyomuş. naz da günde 10 kere emiyo. hele gece de bi okadar emiyo. ve ben bi gün yememe içmeme dikkat etmiim süt müt kalmıyo. ek gıdaları da doğru düzgün yemiyo. ki yese bile mambaya katılıyorum daha çok küçük tutmıcam ben yani.

sibelll sibelll nazını Allah naz'ar lardan sakınsın çirkin şey yaaaa
çok masum cok tatlı...

sağol canım teşekkür ederis

Para gunüne katılmak isteyenler bana ozelden mesaj atsın mesajinda aklından gecen miktarida yazsın biz kızlarla bulusunca çekiliş yapalım ortak bir meblağa burdan karar verdikten sonra cogunluga göre karar veririz ok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…