2009 Aralık Anneleri

Umut'u anlatmışsın diyorum ve susuyorum akannehir

ben berene 4 aylıkken yedirmeye başladım nerdeyse. Başlarda hep püreydi sonradan püreyi azalttım yavaş yavaş katı vermeye başladım başlarda öğürüyordu ama hep suyla yutmasına yardımcı oldum sende dene istersen. Şimdi ise sevmediği bişey olursa rol yapıyor sıpa ama dediğim gibi çok geç de kalma. arkadaşım çocuğunu2 yaşına kadar herşeyini ezdi.

canım ayberk de ben de aynı sorunu yaşadığım için bu kadar endişeleniyorum zaten. ama yok yutmuyor ne yapsam çıkarıyor berkay efendi. yada senin dediğin gibi suyla yutturmaya çalışsam da 5 kaşığı geçmez yediği 6. da yine çıkarıyor bütün yediklerini. e hadi aç kalmasın diye ben de onun damağına göre hareket ediyorum. ama bir şekilde mecbur alıştırıcaz tabi.

Alışır alışır cnm korkma

benimkide sıvı yiyemiyoo,, muhallebisini biraz sıvı yapayım tutamıyoo ağzında ..illa löp löp olacak.. emziğide verince kenarlarından akıtıyoo.. ben toparlamaya uğraşıyorum .. daha ben pilav filan vermedim.. dişimiz iğcene belirsin ondan sonra vermeyi düşünüyorum .. peynir filan verdiğimde ezmeye çalııyoo damağıyla.... öğrenecekler bi şekilde ama nasıl olacak bakalım

emziren kadin oruc tutar mi? :sinifsinif: valla bence bebegine de sut orucu tutturmus olursun. sutun kesilmezse de azalir. ve de kalitesi duser duzenli besin almadigin icin. yerinde olsam kesinlikle tutmazdim.

bi de doyurma amacli olmasa da... demissin, 1 yasina kadar bebekler en cok besini anne sutunden aliyorlar, o ek gidalardaki besini proses edecek gelismislige sahip degil vucutlari, onlarin cogu geldigi gibi gidiyor. o yuzden en cok anne sutunden besleniyorlar hala...

her çocuk farklı bu konuda
yeğenim 6aylık katılara geçti kardeşi 1,5yaşında katı hiçbirşeyi yemiyo
eşimin ikiz yeğenleride 2yaşa kadar hep iyice ezilmiş yediler
haktana öğün olarak 7.ayda başlasamda parçaları yutmayı öğrensin diye 4. ayda verdim bazı şeyleri
şuan katı olan herşeyi yutabiliyor ezebiliyor damaklarıyla
balık tavuk ekmek bisküvi hatta 2dişiyle elmayı kemirip kemirip yiyo :)))

maşallah valla. ne güzel yaa .. benimkinin eline kaşığını veriyorum .. sağa, sola sallıyor. tabii her yer batıyoo .. dün akşam patates yemeğimiz vardı. bi parça patates verdim.. ( ki sebze çorbasında sürekli yiyor.. ) çıkardı ağzından. ekmeği suyuna bandım verdim onu yedi sevdi sıpa patatesi çıkardı..

yıne kesın konuşmussun
sonra senın dedıklerıne atlıyorum gıbı hıssedıyorum kendımı ama :)
gecen sene hamıleyken oruç mevzusunda çok tartıştım tutmasınlar dıye bılen bılır ama bu sene vucudu dayanan tutabılır anne sutu yedıklerımızle çok da alakalı degıl artık şahsen yedıklerıme artık hıç dıkkat etmıyorum aman sutum olsun dıye ve hala çok sutum var dr.umuzda derkı artık anne sutu bagışıklık guçlendırmek ıçın doyması ıçın degıl oruc gıbı dını bır mevzuda çok da ahkam kesmek ıstemem herkesın kendı tercıhi ama bence bebegınede sut orucu tutturmuş olursun dıye kesın bır cumle kullanınca dayanamadım görüş bıldıriyim dedım

Son düzenleme:

süper valla bravo arkadaşım haktan paşaya da 41000 kere maaşallah. ben de paşamı zorlasam iyi olacak biraz galiba bu konuda. belki biraz aç kalacak ama kilodfisfisfisa fazlası var zaten ne yapalım stoklar işe yarasın biraz

işin özü bu süt ve beslenme olayı her annede ve bebkte değişiyor. o yüzden herkes kendi bünyesini biliyor ve ona göre hareket edecek. ne güzel senin halaa çok sütün varmış ben de senin yerinde olsam tutardım baktım etkiliyor süt üretimini devamına ona göre karar verirdim. ama benim sütler suyunu epey çekti. çalışınca maalesef böyle sorunlar oluyor. sabah emziriyorum akşama kadar yiyorum içiyorum ancak biraz birikiyor gidince emziriyorum. gece de uykuda daha çok üretim olduğundan sorun olmuyor. 2 kere kalkıp emip uyuyor. şimdi ben yemez içmezsen akşam muhtemelen dolmayacak ve benim sıpa kıyameti koparacak. ama yine de oruç tutmama konusunda da çok gönlüm rahat değil. gel git yaşıyorum manevi olarak. hepimizin sevabı da günahı da kendimize. burada birbirimize fikir verip aklımızdaki sorulara ve sorunlara bir parça ışık tutabiliyorsak ne mutlu bize arkadaşlar di mi amakaydirigubbakcemile5

yerim onu :)))
batıra döke öğrencekler zaten annesi, bu konuda yapcak bişey yok
etraf batcak deyip kendinde yedirebilirsin ama bu duruma alışır kendi yemeyi ellerini kullanmayı öğrenemez hemde kendi yediğinin keyfini alamaz :))))))))
ekmekçi tipik türk erkekleri nolcak

evet. bir de ozellikle su icmek sut konusunda onemli. peki simdi oruc tutmayinca sonradan bir sekilde tutulabiliniyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…