cnmm toprak ın 1,5 aylıkken poposunda apse çıktı 4-5 ay oldu geçmemişti.en son cerrahlar ameliyatla temizleyelim dediler ama ondan önce araştırma yaptılar neden kaynaklı diye kan tahlillerinde tesdüfen bağışıklık sistemindeki igg si düşük çıktı.bu değer düşük çıkınca immün yetmezliği diye bir hastalık oluyormuş ivig diye bir sserum takıldı sonra 2 ay sonra tekrar baktılar yine düşük çıktı ay başında yine taktılar bklm ne olacak bilmiyoruım kan o proteini üretmiyormuş ama bu rtahatsızlıkla ilgili hiç bişey s, yok.normöal de bu değer düşük olan çocukla<ar çok fazla üst solunum yolu hastası oluyormuş toprak ta böyle bir sıkıntıda hiç yaşamadık ama anlamış değilim tesadüfen çıktı bu ardada çok şükür poposu düzeldi bir antibiyotik vermişlerdi ameliyata gerek kalmadı.inşallah bağışıklık sistemindeki bu değerde düzelsede oğluşum kurtulsa yanlız birde önümüzdeki hafta fırsat bulursam ege üniv.götüreceğim oranında iminoloji bölümü iii dediler bklm .cnm bu arad mutlaka bi hafta sonu gçrüşelim müzeyyencim .ben çıkıyorum kızlar hepinizi ve bebişleri öpüyorumm
ii tatiller hepinize
ay neler çıkarmışlar fatmacım ya... allah tez zamanda şifasını versin değerleri yükselsin inşallah tatlım
aslında 6. aydan sonra aynı odada yatmak iyi değilmiş. ben beceremiyorum değil odaları ayırmak biz daha yatakları ayıramadık

( sen yapabiliyosan vakti gelmiş bence ayır hemen.. biz de lg nin kameralı telsizini aldık sahibinden comdan bozuk çıktı sonrada uğraşamadım bidaha gitti 100 tl.
sabiha paktuna keskin'in kitabını okuyunca göreceksin ki tutabiliyorsanız 3 yaşına kadar tutun odanızda hiçbir zararı olmaz bilakis yararı olur diyor tatlım
ha evlilik hayatına zararı olur o ayrı aklinialirimsmile
kızlar canım çok sıkkın naz artık hiçbişey yemiyo napıcam ben ya.. kendini geriyo doğru atıyo atıyo lafı az fırlatıyo kaşığı uzatınca. anakucağında yedireyim diyorum nasıl tekmeler savuruyo o popoyu nası kaldırıyo kendini aşağıya itiyo anlatamam.. gözünden yaşlar akıyo. görsen işkence yapıyorum sanki.. nooldu bu kıza bilmiyorum bugün 5. gün kahvaltı + meme başka hiçbişey yemiyo.. işbaşı yapıcam tam zamanını buldu yememek için. ne güzel hergün yiyodu çorbasını yoğurdunu meyvesini mafoldumben iyice aklım kalcak şimdi..mafoldumben
sağolun kızlar valla bugün 5. gün işte. okadar huysuzki anlatamam. bişey de yemiyo. bide işbaşı yapıcam ya çok üzülüyorum. hadi şimdi yemeyince emziriyorum ben işteyken nolucak

(
bu arada şu çörekotu yağından aldım nası kullanıyodu bilge varmı hatırlayan..
İdrar ve süt arttırıcı, iştah açıcı, adet söktürücü etkilere sahiptir. Ayrıca astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun dirençli tutulmasını sağlar. Hemoroite faydalıdır, saçı besler, dökülmesini önler. Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenler. Yemeklere lezzet verir. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Koklanacak olursa baş ağrısını keser.
Günde iki kez dayanabildiğin sıcaklıkta içeceğine (su, çay, kahve [tabii kafeinsiz] vs) veya kesme şeker üzerine 2-3 damla. ben şahsen artık daha fazla sefer ve daha fazla damla koyuyorum herhangi bir yan etkisini görmedim ama yine de sen ölçülü git canım.
yememesini ben takmamaya çalışıyorum dönemdir, sıcaktır, diştir diye çünkü zorlayınca direkt kusuyor. zaten de sonra önünden almaya uğraşacağıma az yesin öz yesin ne diyim :sinifsinif:
canlar ek gıda bölümümüze bakıyodum değişik tarif içinde..
tuz yasak denmiş..
ayyyy ben bir parça atıyodum yemeğini hazırlarken.. tüüüüüüh.. bişey olurm u acaba.. ya onuda bana teyzem dedi, bu ne dedi, tatsız çocuk yemez tabi accık bir fiske serp hiç bişey olmaz dei bende öyle başlamıştım.. hay allahım.. doktorumuza hiç danışmamıştım.. doktorlarınız bu konuda kesinlikle yasak mı diyor????
bizimkiler (diyetisyen ve doktor) de kesinlikle yasak diyor arzucum böbrekleri için erkenmiş
Bende gidicem Ankaraya . Eylülü Anitkabire goturmek istiyorum mutlaka . 10 Kasimda gitmek cok istiyorum ozellikle ama hafta arasi esim calisiyor .Ekim gibi gidelim ? Tek sorun kalcak yer ben fazla bilmiyorum Ankarayi cunku .Kalacak yer ayarlayalim gidelim . Benimkinin arkadaslari da orda zaten o kendi basina takilir onun kalcak yeri cok ama bana yer yok :)
dünürün var şekerim neyini düşünüyosun :mymeka:
bizim dr. azcık at tuz dedi.tuzsuza değil az tuzluya alışması lazım dedi.ben atıyorum valla o yüzden.hatta kendi yemeklerinize az tuz at alışsın o da yesin sizin damak tadınıza alışması lazım dedi valla herkes farklı diyor sanırım.
oğluşum öksürmeye başldı

dr. gidecez 1*30 a randevu aldım.uyuyor şimdi.ben de gidim hazırlanıyım görş.arkadaşlar
alla alla bu da ayrı bi şey şimdi
çalışan hanımlara bi sorum olacak.. şimdi bizim nazla sabah düzenimiz şöyleydi.. sabah 7 de uyanıyodu. ben hemen kahvaltısını hazırlayıp 7:30 gibi yediriyodum. dokuz gibi zaten uyku krizine giriyo ve emmeden uyumadığı için emzirip uyutuyodum.. 11:30 gibi uyanıyodu ve asıl güne başlıyoduk... çorbasını içiyodu vs.
şimdi sabah 7 de uyanınca emzirmek istiyorum çünkü işe gidicem.. e doğal olarak 7:30 da tekrar kahvaltı etmez.. e 9 gibi zaten uykusu geliyo hayatta ağzına bişey sürmez biberonla tekrar süt verip uyutacaklar.. 11:30 kalkınca mı kahvaltı edecek?? ee sonra nezaman çorba meyve yoğurt yiyip aralarda süt içecekki?? gün yetmez.. siz nasıl yapıyosunuz??
biz 7 gibi kalkıyoruz (daha doğrusu nihai kalkışımız o saat) ben 8.30 gibi evden çıkıyorum çıkmadan önce mümkün olursa emziriyorum mümkün olmazsa saat 9 gibi aç açına uyuyor :sinifsinif: biberondan anne sütü falan içmiyor çünkü
10-10.30 gibi içine ekmek doğranmış yumurta sarısı+içerse meyve suyu kahvaltı ediyor
13 gibi tekrar uyuyor 14-14.30 gibi etli sebze yemeği ve pilav veya makarnası var (ama ben onları da çorba gibi yapıyorum aksi takdirde kusuyor)
15.30 gibi evdeyim hemen emiyor (yarından sonra 16 gibi gidicem bakalım hayırlısı) memede oynayarak huysuzluk ederek saat 18 gibi tekrar uyuyor
18.30da kalkıyor devam maması katılmış muhallebi yiyor sonra da hep emiyor ama artık akşamları da çorba içmesi lazım esasen
bu arada bizim zıpa çok huysuz, hiçbirşeyden mutlu olmuyor, gece 11: 30 olmadan uyumuyor birde uykusu geldiğinde kıyameti koparıyor, bir türlü uyutamıyoruz, ağla ağla, artık sinir felan kalmadı,
dün en son nilayda isyan etti öyle bir laf etti ki bizim bütün stres gitti..
geçti karşısına açtı ellerini " gökay ya sen benim ailemi çok sarstın ya " dedi, ağlamaya başladı, geldi sarıldı bana, sen üzülünce bende üzülüyorum anne dedi, geçecek bugünler oda benim gibi büyüyecek dedi, yavrum beni teselli ediyor ya, o konuşuyor o konuştukça benim zaten sinirlerim zıplamış, başladım ağlamaya nilay ağlıyor ben ağlıyorum sarıldık ağlaştık kızımla, ohhh rahatladık sonra gökayı uyuttuk, balkonda oturduk çekirdek yedik...
ah kuzuuuuuum ben bile burada ağlamaklı oldum seni tahmin bile edemiyorum nilgün akannehir
günaygın bilgeeeeeeeeeopuyorumnanaktan
öyküde bazen öyle uyanıyorCADIARZU rüyamı görüyorlar acabaCADIARZU
sanırsın canından can alıyorlarkafamçokkarıştı
haklısın meral benim gün pek aygın baygın bugün kaydirigubbakcemile3
ayrılık kaygısı ve kabus dönemleriymiş tatlım benimkinin de etinden et koparıyorlar çığlıklar atarak ağlıyor kuzum akannehir
bilge umut yakışıklı iyi dimi arkadaşım
ek besinlere başladınmı peki?
iyi ve huysuz meralcim ya
yeni ek gıdalara başladım ufaktan. dün maşallah

çok güzel yedi... tavuk pirzola, havuç, pirinç, patates, kabak, biber, domates, soğan, sarımsağı koydum bi güzel kaynattım sonra blenderdan tııııııırrrrrtttttttt ilk kez kaşığı doldurup getirene kadar kaşığa saldırdığına şahit oldum

ha bi önceki gün her şeyi suratıma tükürüp kaşığı itiyordu o ayrı :umursamaz:
daha geçmişi bitiremedim yemeğe gideyim öğleden sonra kısmetse zamanımızı yakalamış olurum