2009 bebekleri neler yapabiliyor...

maşallah bütün bebişlere benim kızımda tel sarar yapıyor
bay bay yapıyor gel gel ypıyor.
yürüteç te gidiyor .emeklemiyor daha
olduğu yerde dönüyor desteksiz oturuyor.tv deki teletabib çizgi filmlere çok gülüyor bu arada çok tv. izliyor reklamlara bayılıyor yemeğini çizgi film eşliğinde yiyor.gece yatarken mememi kendi bulup emiyor beni emzik niyetine kullandığı için.biberonu kullanabililiyor.beğenmediği şeyleri yiyince ööö diye mide bulandırıyor.ani, ba ba diyor bilinçsizce.aklıma gelenler bunlar.

maşallah bebişlere...
benim kızım da
desteksiz oturuyor.
göbek üstü 360 derece seri şekilde dönüyor,geri geri gidiyor.
oturur durumdan emekler duruma geçebiliyor.
yürüteçte gezebiliyor ama çabuk sıkılıyor.
yabancı seçiyor.kimseye gitmiyor.ağlamaya başlıyor.en kalabalık yerde bile beni bulup ellerini uzatıyor almam için.almak isteyenr sırtını dönüp kaçıyor..... işim zor bu yuzden hep üstümde sağolsun :))
oyuncağını yere atıyor alıp verince tekrar tekrar sıkılmadan aynısını yapıyor.
elimi uzatınca elime uruyor hızlı hızlı.
aynada kendini görünce yada resmini görünce çok mutlu olup konuşmaya çalışıp gülüyor.
örtünün altına saklanıp cöö yapmaya bayılıyo
kendi başına biberonla su içebiliyo ama favorisi bardaktan içmeye çalışmak döke saça
önüne konan bisküvi ekmek vs. alıp yemeye bayılıyo
bırakılınca koltuğa dayalı durabiliyo kısa süre tabi
istemediği seyi kesinlikle yemiyo ağzını kitliyo zorlarsam kusuyo
montunu ve şapkasını giyince gideceğini anlıyo hiç yaramaklık yaspmıyo.
alışveriş merkezlerine bayılıyo :) gezerken keyfi iyi
aklıma gelen bunlar

Benim kızım baba, mama, dede diyor ama bilinçsice.
Gel diyor gayet bilinçli olarak.
Elinden tutunca ayağa kalkıyor. Yaklaşık 1-2 dk kadar ayakta duruyor. Yerine yardımla oturuyor.
Desteksiz oturuyor. Yürüteçle gidiyor. Çekmece karıştırıyor, prizleri yokluyor.
Akşam olsun dur dur yapıyor.
Üfleyince ses çıkaran oyuncağını öttürüyor.
Elimi yakalama, üstüne patlatma oyununa bayılıyor.

Tüm kuzulara maşallah.

yserez mesajın hakaret içeriyor...
lütfen böyle tartışmalara girmeyin...
küfür ,sözlü sataşma ve daha ilerisi durumunda banlanabilirsiniz....

Halim Ege 22 temmuz doğumlu;
3-4 aydır suyunu kendi içiyor mini biberonuyla,yarısını giysilerine sallayıp fışkırtarak
alkış yapıyor,gel gel yapıyor,
uykusu geldiğinde battniyesini tepesine kadar çekerek mesajını veriyor:)pek ağlamayı bilmiyor
bir örtü verildiğinde cee oynuyor
oturuyor ama uzun süre kalırsa devriliyor
tek sefer dönüyor
bubu diyor,
hani babası,dedesi,teyzesi gibi sorulara direk kapıya bakarak onları arıyor
sürekli konuşuyor ama biz anlamıyoruz:))
hemen hemen tüm yiyecekleri yiyiyor ancak henüz fazla pütürlü olmaması gerekiyor diş çıkarmadık(
en tatlı yanı ise çok keyifli; uykudan en içten gülücükleriyle uyanıyor,ve ben onu çok özlemiş oluyorum:))

maşallah tüm kuzularımıza
elifnaz artık rahatça tutunduğu yerden destekle ayağa kalkabiliyo
koltuğun kenarından ilerleyebiliyo
şimdilerde alkışı öğretiyorum
alkış dediğimde gülerek ellerini birleştirip bakıyo
oley yapmayı öğrettim oley deyince elini havaya kaldırıyo

çok güzel bir topik olmus çogunu okudum maşallah tüm meleklere

benim kızımda yarın 8 ayını doldurucak inşallah iki tane incimiz çıktı şimdilik
alkış yap dediğim zaman alkışlıyor gel gel yapıyor bi yandan da deeeel deeeel diyorr
yüz üstü dönüyor yürüteciyle o oda senin bu oda benim bıcır bıcır geziyor:)) battaniyesini yüzüne kapatıp oyunlar yapıyor
odadan cıkıp tekrar geldiğimde onunla oyun oynadıgımı zannetip çığlıgı basıyor kaçmaya çalışıyorkaydirigubbakcemile3 emeklemiyor malesef yalnız başına desteksiz oturabiliyor yatıyorsa bişeyleri tutarak kalkmaya çalışıyor neşesi yerinde oldugu zaman şarkılar söylüyor kendincee bayılıyorum bestelerinee:):))) tek basına suyunu içebiliyor yapmak istediğini bakışlarıyla hareketleriyle anlatmaya çalışıyorr

zaman ne çabuk geçiyor ne cabuk büyüyorlar Allah nazardan korusun canlarımızı

ırmak cibbana yapmaya başladı kızlar..yani alkış :) bir eli sabit duruyor öbür eliyle ona vurmaya çalışıyor.henüz iki eliyle alkış yapamıyor..uykusu geldiğinde yatıyorsa çok hızlı bir şekilde sağa sola başını sallıyor.bu beni battaniyede sallayın demek :) yürütecile heryere koşturuyor artık bindirmemeye başladım..hala emeklemiyor.yavaş yavaş kendi kendine oturmaya başladı..ama yorulunca birden kendini arkaya atıyor..gel annesi gel yapıyor..en çok da bu hoşuma gidiyor :) hani babası,dedesi,annesi dediğimizde kim nerdeyse kafasını çevirip ona bakıyor.bu aralar en sevdiği oyun ışık açıp kapatmak..kendi kendine açıp kapatabiliyor..merdivenin başına koyduğumuzda ayağını kaldırıp çıkmaya çalışıyor..değişik sesler çıkarmaya başladı..sevindiğin de buu diyor :) nerde bir bebek fotoğrafı görse cici yapıyor..genelde kendi fotoğraflarına gülümseyerek bakıyor :)
şimdilik aklıma gelenler bunlar..

bütün bebeişlerimize kocaman bir maşallah..

ırmak cibbana yapmaya başladı kızlar..yani alkış :) bir eli sabit duruyor öbür eliyle ona vurmaya çalışıyor.henüz iki eliyle alkış yapamıyor..uykusu geldiğinde yatıyorsa çok hızlı bir şekilde sağa sola başını sallıyor.bu beni battaniyede sallayın demek :) yürütecile heryere koşturuyor artık bindirmemeye başladım..hala emeklemiyor.yavaş yavaş kendi kendine oturmaya başladı..ama yorulunca birden kendini arkaya atıyor..gel annesi gel yapıyor..en çok da bu hoşuma gidiyor :) hani babası,dedesi,annesi dediğimizde kim nerdeyse kafasını çevirip ona bakıyor.bu aralar en sevdiği oyun ışık açıp kapatmak..kendi kendine açıp kapatabiliyor..merdivenin başına koyduğumuzda ayağını kaldırıp çıkmaya çalışıyor..değişik sesler çıkarmaya başladı..sevindiğin de buu diyor :) nerde bir bebek fotoğrafı görse cici yapıyor..genelde kendi fotoğraflarına gülümseyerek bakıyor :)
şimdilik aklıma gelenler bunlar..

bütün bebeişlerimize kocaman bir maşallah..

aferin tüm bebeklere..maşallahhhh..işallah yürüdükleri ve cümle kurdukları haberlerini de alırız işallah.....

deniz ben mutfaktayken salondan emekleyerek yanıma kadar gelebiliyor...yatarken oturabiliyor...babası akşam gelince çığlık çığlığa şaklabanlıkalr yapıp elini ayağını kollarını her bir yerini çırpıp basbasbağırıyor....sonra babası gözden kaybolunca ba ba baa baaaaaaa diye avazı çıktığı kadar bağırıyor....kendi videousunu doğum videosu ve bebeklik videolarını zilettiğimde oturup cin gibi izliyor...park yatağından artık malesef dimdik ayakta durabiliyor alt kademeye geçircez mutlaka....yere yattığımzda üzeerimizden tutup ayağa kalkıp sıralıyor...

Ayşenur kızım artık emekliyor.beşiğinde parmaklıklara tutunup ayağa kalkıyor aslında tutunduğu her yerde kalkıyor.tutunarak koltuk ta sıralıyor azda olsa.ellerinden tutunca hızlı hızlı yürümeye çalışıyor küçücük ayaklarıyla.inanmayacaksınız ama geri geri koltuktan aşağı iniyor.sonrada nasıl seviniyor görmeyin :)yaşasın deyince iki elini havaya kaldırıyo :))

emirhan erimde emekliyor ıhlaya ıhlaya çok komik..bir dişimiz çıktı zor geçiyor ama..kendi kendine oturmaya başladı dolayısı ile divanda bile uyutamıyorum hemen beşiğine koyuyorum.çünkü oturduktan sonra emekleme pozisyonuna geçiyor..alkışı anca yapıyor:))ama dedeeyi unuttu hiç demiyor aklı fikri ayağa kalkmakta demek bazen hareket bazen dil...bir gün iyi emekliyor öteki gün az değişiyor..nazar değmesin hepsine maşşallahh.zaten her çocuk farklı ..nesguiğin dediği gibi yürüdüklerinide görelim inşallah..bence ilk deniz yürürr:))P

bilmiyorumkismile

Slm...Kızlar benim ecrinimde 16/07/2009 doğumlu ama benimde kzım şu emeklemiyor onu yatırdığımda avazı çıktığı kadar bağırıp döndurmemei beklio ayakta uzun süre durmuyor hopbalaya geciyor kilosu 9 kilo fazlada deil abartılı deil en azından örümceğindede sadece önunde ki oyuncakları var die duryor ilerleme yapmıyor cok nadir geri geri bana cvp verirseniz cok sevinirim hepimize kolay gelsin:)

slm canım. bebeğin daha 8 ay 10 günlük yürümesini beklemiyorsun herhalde. bu aylarda emeklemiyor olması da normal. benim bebeğim de 13 temmuzda doğdu. emeklemiyor eskiden gayret ederdi şimdi kolay olanı secip yüzüstü koyduğumda hemen dönüveriyo saniyesinde. ayakta durabiliyor ama bir süre sonra yorulup oturma pozisyonuna geçiyo. şimdilik sağa sola öne arkaya rahatca dönüp desteksiz oturabiliyosa gelişimi normal demektir. sıkma canını her bebek farlıdır. kiminin motor becerisi öndedir kimini dil gelişimi. kıyas yapmak doğru değil ama hepimiz yapıp benim bebeğimde bir sorun mu var diye düşünüyoruz. doktorunuz aylık kontrollerde bu ay neleri yapabileceğini anlatmıyor mu? yada sen rahatsız olduğun durumları paylaşmıyormusun?

melek insan ister istemez kıyaslıyor.mesela bende bu çocuk alkışı neden yapmıyor diyordum.ama canı isteyince yapıyor.zaten nette çocuk kendince bir yol bulur diyor.nasıl işine gelirsde öyle davranıyor..hepsinin ilgi alanı farklı.bazılara etrafı incelermiş. bazıları dokunmak için emekler bazılaraı konuşur.elbet yapacaklar canım..

merhaba canım..diğer arkadaşlarda yazmışlar ya aynen öyle..benim kızımla 1 gün var aralarında ..benimkide emeklemiyor..yürüteçte koşturuyor nerdeyse ama onun dışında emekleme ve yürüme çabası hiç yok ..sıkma canını bencede gayet normal..

Nihayet yattığı yerde dönebiliyor.
Elinden tutunca adım atıp yürüyor. Hatta yürütecinde de ayaklarını yere tam basıp dikiliyor.
Her gördüğü prize parmak atmaya çalışıyor bi de offf çok korkuyorum.

benim kızımda 1 temmuz doğumlu daha emekleme çabası bile yok, dönebiliyor dönerek ilerliyor, desteksiz oturuyor, önüne oyuncak sepetini koyduğumda içinden sevdiği oyuncağı buluyor, dede baba diyorduk onları unuttu şu an zeynep gel dediğimizde gel gel demeye başladı, arada bilinçsiz olarak anne diyor, kendi başına biberonla mamasını yiyiyor suyunu içiyor, evin içinde ellerinde tutup yürüyerek gezmeye bayılıyor, kucakta durmak istemiyor, sar sar makara tekerlemesini söylediğimde sar sar yapıyor, müzik duyduğunda alkış yapıyor, örümcekte fırtına gibi girmediği yer karıştırmadığı çekmece kalmadı, emmek istediğinde üstümdeki badiyi açıp emmek istediğini anlatıyor, yemek yedirdiğimde tatlı olmuşmu kızım dediğimde başını iki yana sallıyor, su içtiğinde doyunca suyu ağzında gargara yapıyor ve sonra kendi kendine gülüyor bu çok hoşuna gidiyor zeynebin

emirhan kendine kendine oturabiliyor.uyanınca bi bakıyorum oturmuş.oturup emeklemeye geçiyor.sonra tutunacak yer bulursa ayağa dikeliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…