2009 bebekleri neler yapabiliyor...

temmuz da doğacak olan oğlum dayanamadı ve 1 ay kadar erken doğduu..
şimdi çok hızlı emekliyor.. adım atabiliyor 5-6 adım kadar heyecanlanmazsa eğer daha çok atıyor.. top nerde oğlum diyorum hemen gidip topunu alabiliyorr vee en güzeliii 4 gün önce ilk defaaa AN NE dedii.....

benım oglumda gerı gerı emeklemeye basladı.
ve yaklasık 15 gundur anne dıyor.:hooray::asigim:

bizimki babayı önce demeye başladı hatta bi kaç versiyonunu söylüyo baa, bab. babaaaa bayılıyor babasına ağzından bi anne çıkmadı :dilcikar: meme isteyince memee diyor mama isteyince mamaa diyorr uykusu gelince kafası sallanıyor sağa solaa saçlarımı çekmeye bayılıyorr hatta elini ittikçe inatlaşıyor oyun zannediyor iyice üstüme geliyor yolmak içinkaydirigubbakcemile3 ben kızınca oda parmağını sallayıp hııı yapıyor hayır kızım yapma dediğimde kollarını hayır anlamında sallıyorr ama illa onu yapmak istiyorsa bana sinirleniyoo çok komik oluyorrkaydirigubbakcemile3 ne yaparsam taklit ediyor beni ama tembelim hala oturdugu yerden kalkmıyor emeklemek için dününce anca göbeğinin üstünde dönüyorr gelişimlerini takip etmek gerçekten cok zevkli maşallah tüm meleklere

Benim kızım dur demeyi öğrendi. Gel diyordu zaten. Ama bilinçli olarak sadece gel diyebiliyor. Böylece baba, dede, meme, mama,gel, dur şeklinde kelime hazinesi oluşmaya başladı.
Uykusu gelince memme diyor. Eliyle gel gel, baş baş yapıyor. Hayır dediğimi anlıyor ama hayır dediğimde bana posta koyuyor. Alkış dediğimde alkış yapıyor. Totiş faktörü yüzünden emekleme yürüme yok.

Son düzenleme:
En zon ben yazmışım yine ekleyeyim
Yeni emeklemeye başladı. Aynı zamanda da yürümeye başladı:)) Ellerini bırakıp 10 adım atabiliyor ama koşarak. tam yürüme sayılmaz yani.
Bak, alkış, gel, gitti, bitti, al kelimelerini yerinde kullanıyor. Bu kadar.

* hareketli müzik duyduğunda parmaklarını şaklatmaya çalışıp popoyu salıyor..
* canıııımm dediğimde yanıma gelip boynuma sarılıyor.
* ayakta 1 dakikaya yakın kalabiliyor
* 4 -5 adım yürüyor
* kaşıkla yemek yiyiyor (3-4 kaşık sonra sıkılıyor)
* gündüzleri sıcaktan dolayı bez bağlamıyorum .çişini banyoya götürüyorum yapıyor...
* afferim dediğimde kendini alkışlıyor
* kurmalı,çekmeli,çevirmeli,basmalı oyuncakları kullanabiliyor..
* tahta yerleştirmeli oyuncaklara başladık henüz yerleştiremiyor ilk adımı attık...
* "taşvan gelmiş gelmiş..."dediğimde parmağını avucunun içine koyuyor...
* eline kalem ve defter vermeye başladık bilinçli bir şekilde çiziyor ve kendini alkışlıyor..kamera artık hep elimizin altında her yaptığını görüntüye alıyoruz..
* konuşmada bilinçli şekilde söylediği kelimeler: baba ve gel...
* anladığı kelimeler ver,al,gel,git,alkış gibi kelimeleri anlıyor tepki veriyor..

bu aralar bunlar favorilerimiz...çok hızlı büyüyorlar...

Son düzenleme:
maşallah ne cabuk büyüdüler daha yeni doğmuşlardı halbuki Allah nazardan korusun hepsini.. benim kızımda

..artık gel geli çok uzun zamandır yapıyor zaten
..al ver atta anne baba dede teyde (teyze) nana (rana ablamın kızı) abla abi bu (su) baybay cici mama meme oluy tedi tus (kuş:) kuzu sesi çıkarıyor miyav diyor şarkı söylüyor kısacası ne söylesek kendince söylemeye calısıyor taklit etmeye bayılıyor
..müzik sesi duydugunda kesinlikle dayanamıyor ve hemen elini kıvırmaya başlıyor parmaklarıyla bizim yaptıgımız gibi yapmaya calısıyor
..flüt çalıyor:))
.. kendi kendine epey bi yürüyor ama düşer korkusuyla cok fazla kendi basına bırakamıyorum
.. telefonu kulagına tutup alo diyor

.. yasak olan birşeyi almaya tesebbus ettiğinde kızacağımı bildiği için parmagını uzatıp sallıyor hııı yapıyor sonra almakdan vazgeçiyor :)) hayır dediğim şeyi yapmıyor

..su içtikten sonra biberonun kapağını kapatıyor

şimdilik aklıma gelenler bunlar kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…