kızlar benim doktorumda vitamin olarak sadece elevit verdi. günde 1 tane onu kullanıyorum. ayrıca mide bulantım olursa almam için bir ilaç mide yanması olursa almam için karbonatlı tablet verdi. ama çok şükür ihtiyacım kalmadı. vitamin harici kullanmadım diğerlerini.
mide bulantım oluyor ama çok şiddetli olmadığı için kullanmuıyorum . zaten ilaç kullanmayı sevmem birde hamile olunca hiç kullanmak istemiyorum. basit şikayetlerimi doğal yollarla çözmeye çalışıyorum . riskli sorunlu tehlikeli hamilelik yaşayanlara sözüm yok ama normal sağlıklı anne adaylarımız lütfen fazla ilaç kullanmayın. sonuçta kimyasal .
mesela ben çok midem bulanırsa sıcak suyun içine bir damla okaliptus yağı damlatıyorum veya lavanta oda çok güzel kokuyor. hem nefesimi açıyor hem bulantımı gideriyor. mesela günde bir fincan melisa (oğul otu) çayı içiyorum . midem de rahat oluyor. bunun gibi tedbirlerle ilaç kullanımını en aza indirebilirsiniz.
ama merak ettiğim bir şey var . size doktorunuz eleviti 3 aydan sonra vermiş bana hemen verdi başka vitamin vermeden .ilk gittiğimde 7 hafta 4 günlük tüm. şimdi 9 hafta oldu bugün. normal mi bu vitamin şimdi bana .
belki de haklısın canım . birde her şeyi sordu öğrendi başka hiç bir sağlık sorunum olmadığı için sanırım sadece bunu yeterli gördü. Çok ilaç verilen arkadaşlarımız düşük vs sorun yaşamışlar anladığım kadarıyla.bence içini rahat tut, senin doktorunda benim doktorum gibi sadece eleviti vermiş vardır heralde bi bildikleri
bebe aspirinini hiç duymamıştım. zararı olmuyormu yani onun. yada şöyle diyim hafif olduğu için bir faydası oluyormu alınca. sabahları kalkınca belimde ağrılar olmaya başladı. normalmiş . ilaç kullanmıyorum ama dayanılmayacak kadar şiddetlenirse kullanmak zorundayım. doktor minoset isimli bir ağrı kesici verdi. okudum içinde hamileler rahatlıkla kullanabilir zararlı değildir diyo. zaten bunu hamilelikten öncede nadir de olsa kullanıyordum. hatta diyebilirim ki tek kullandığım ilaç ağrı kesici bu minoset ti. ama genede hamileyken tereddüt ediyorum işte . ne de olsa en doğalını istiyoruz hepimiz bebişlerimiz içi. hatta eşim şimdiden domates biber kavun karpuz kendi bahçemize ektirmeye başladıbebe aspirinide tabii
belki de haklısın canım . birde her şeyi sordu öğrendi başka hiç bir sağlık sorunum olmadığı için sanırım sadece bunu yeterli gördü. Çok ilaç verilen arkadaşlarımız düşük vs sorun yaşamışlar anladığım kadarıyla.
ailede ne var ne yok bende ne var ne yok hangi hastalık var yok tek tek sordu doktor. dediğim gibi çok şükür hiç bir sağlık problemim yok ve olmadı üstelik ilk hamileliğim bebeğin durumuda gayet iyi oyüzden gerek görmedi sanırım başka ilaca . iyiki de görmemiş. zaten sevmem ilaç içmeyi heleki bu durumda .
Bu arada bebeklerin kalp atışı 120 ile 160 arasında normalmiş maşallah bizimkinin 150 atıyordu :ecrin_bebek:
annesi babası gibi inşallah çok sağlıklı olur canım benim. hihoyyyt
ben elevıt kullanıyorum sadece vıtamın olarak... bebe aspirinide tabii
bebe aspirinini hiç duymamıştım. zararı olmuyormu yani onun. yada şöyle diyim hafif olduğu için bir faydası oluyormu alınca. sabahları kalkınca belimde ağrılar olmaya başladı. normalmiş . ilaç kullanmıyorum ama dayanılmayacak kadar şiddetlenirse kullanmak zorundayım. doktor minoset isimli bir ağrı kesici verdi. okudum içinde hamileler rahatlıkla kullanabilir zararlı değildir diyo. zaten bunu hamilelikten öncede nadir de olsa kullanıyordum. hatta diyebilirim ki tek kullandığım ilaç ağrı kesici bu minoset ti. ama genede hamileyken tereddüt ediyorum işte . ne de olsa en doğalını istiyoruz hepimiz bebişlerimiz içi. hatta eşim şimdiden domates biber kavun karpuz kendi bahçemize ektirmeye başladıdoğal olsun diye lülülülülülü
sanırım en sorunlunuz benimsenağlama benim doktorumda folbiol verdi günde bir tane alıyorum.bulantılarım içinse dramamine günde 4 taneye kadar çıkardı.ama ne fayda su içsem soluğu lavobada alıyorum.artık midem ağzımdan çıkıcak sanıyorum.ama benim öncedende kronik mide ülserim var onun etkisi çok büyük.sancı derseniz sadece uykudan kalkınca bel ağrısı oluyo biraz oda ovmayla geçiyo.ama baş dönmelerim berbat düzeyde çoğu zamanda bayılmayla sonuçlanıyo.zavallı eşim adım atsam peşimde düşüp kalmıyım diye.çünkü birden geliyo ve tutunamıyorum yada lduğum yere çökemiyorum bile birden gidiveriyorum.hele bide ağlama krizlerim ver ki sormayın katılıyorum nefessiz kalıyorum ağlarken napsam durduramıyorum.ama bunlarda önceden geçirdiğim bi rahatsızlığımdan kaynaklanıyor.ama olsun geçicek zamanla bebişime bi şey olmasında.
bide bana çok ilginç geliyo herkez uyuklamaktan şikayetçi bense uyuyamıyorum toplasan günde en fazla 5 saat oda bölük pörçük.ve hiperaktif çocuklar gibi oldum durduğum yerde duramıyorum sıkıntılar basıyo ateşim fırlıyo.neyse çenem düşmüş yeter bu kadar :)))
saolasın canım. şükür bizde bahçe çok. saolsun annemde. salça konserve falan da kendisi yapar bana . genelde doğal besleniyorum zaten . inşallah bebişimde bebim gibi doğa - doğal sever olur.aferin eşine bizim bahçemiz yok, diyimde bari balkondaki saksılara eksin bişiler
canım burnunu kapat iç bence .vitamin haplarının hepsi kötü kokuyor çünkü bundan olabilir birde çok büyük ya istersen 2 ye böl arka arkaya öle iç .hatta son tavsiye suyla değilde sütle içersen daha rahat oluyo delikafadulden ben artık kendi kendimin doktoru olmayı öğrendim. kalp atışına gelince bizimki öle ultrasona bakarken söhbet ederken sölemişti. bir de ultrasondan çıktı veriyolar onda da yazıyor zaten . ordan da bakabilirsin canım . belki sölemeyi unutmuştur seninki.baharcım bende hapı çok zor yutuyorum, dün eleviti yemekten 1 saat sonra içtiğim halde, içerken zorlandığım için ilaçla birlikte tüm yediklerimi çıkardım
cnm kalp atışı hızını bana dr. sölemedi hiç sölemsimi gerekiyordu?
saolasın canım. şükür bizde bahçe çok. saolsun annemde. salça konserve falan da kendisi yapar bana . genelde doğal besleniyorum zaten . inşallah bebişimde bebim gibi doğa - doğal sever olur.
antikacım sakın germe kendini. bak benim 2,5 ay geçti azalmaya başladı bile mide bulantılarım. sadece yemek yaparken ve mutfakta yemek pişerken o koku varya bi tek o rahatsız ediyo. zaten yemek ve yağ kokusundan nefret ederdim. şimdi daha beter oldum. yemek yapınca baştan aşağı üzerimi değiştirip duş almadan rahat edemiyorum. her gün böyle .
canım burnunu kapat iç bence .vitamin haplarının hepsi kötü kokuyor çünkü bundan olabilir birde çok büyük ya istersen 2 ye böl arka arkaya öle iç .hatta son tavsiye suyla değilde sütle içersen daha rahat oluyo delikafadulden ben artık kendi kendimin doktoru olmayı öğrendim. kalp atışına gelince bizimki öle ultrasona bakarken söhbet ederken sölemişti. bir de ultrasondan çıktı veriyolar onda da yazıyor zaten . ordan da bakabilirsin canım . belki sölemeyi unutmuştur seninki.
günaydın kızlar nasılsınız.
demir ilacı kullanan var mı aranızdaa???
bana da demir ilacı vermedi doktor. 3 aydan sonra mı veriyormuş :1shok: kesin onun tadıda kötüdür. öğğğkk içmesek olmasmı hihoyyyt
ya kızlar
Benim doktorum Folbiol e deva met dedi. Ekstra hiç bir ilaç vermedi. Hepiniz değişik vitaminler kullanıyorsunuz. Benim gittiğim doktorda biraz ilgisiz geldi sanki bana.
Sizin doktorlarınız artık folik asit dışıında bunu mutlaka kullanmalısın diyerek verdiği ilaçlar hangileri ???
Bu arada 9 haftalık bugün
Birde bugüne kadar kan ve idrar testi dışında hiç bir test yapmadı. Farklı test yapanınız varmı?? Bunlarıda paylaşırsak daha bilinçli olalım istiyorum
Seviyorum hepinizi
Sağlıkla kalın
CNM ÜZME KENDİNİ HER DOKTOR FARKLI Bİ PROSEDÜR UYGULUYO, BAZEN BENİMDE KAFAM KARIŞIYO. AMA ONLARA GÜVENMEKTEN BAŞKA SEÇENEĞİMİZDE YOK SANIRIM:1no2:
CNM BANA SADECE FOLİK ASİT BİTİNCE ELEVİTE BAŞLA DEDİ, BAŞKADA BİŞEY VERMEDİ. KALP ATIŞLARINI GÖRDÜĞÜMÜZ GÜN KAN VE İDRAR TAHLİLİ YAPILDI ONLARIN DIŞINDADA BİŞEY YAPILMADI. ÖNÜMÜZDE YAPILMASI GEREKEN TEST 2Lİ TEST VAR, 11-14 HAFTALAR ARASNDA YAPILIYOR, İLK KONTROLÜNDE YÖNLENDİRECEKTİR MUTLAKA SENİ, SIKMA KENDİNİ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?