2009 Ekim Anneleri

selam kızlar ben geldım ıkı gundur tatıl hazırlıgındayım bastan asagı temızlık vs ozlemısım forumu bugun cıkıcaz yola ınsallah rahat rahat gıderım antalyama bu arada ben pızza falan yıyorum ya o kadarda dayanamam artık

kizlar ben doner yemiyorum hamileyken..cunku doneri keserlerken cok iyi pismis ve ince kesilmis olmassa etin arkasinda kalan kisim pismemis oldugundan toxoplasma virusu bulastirabiliyor...gorumcem doner yedikten sonra toxoplasma testi pozitif cikmisti...bana sakin yeme dedi....yemiyorum....

ben yerim valla karısık pizza ohh :)) kilodan korkmuyorumm
cok kilosu olmayan korkmuyor tabi..ama aralarda benim gibi istisnalarda var....

valla bende 4-5 aydir yememistim dun 2 dilim yedim pisman degilim :lepi:bol sebzeliydi cunku...hamuruda cok inceydihihoyyyt

öff uğraşamam senlen ben kızımı görmeye gidiyorum :umursamaz:
garşulaşıruk inşallah kuuuu, bakalak olcam sana. hadi kzılar hepinizi öpüyorum görüşürüz tekrar.
opuyorumnanaktan

hadi git anacım sen benim kociş 3 de gelecekmiş işi çıkmış inş karşılaşırız kuzu bende sana bakacam elmsokagında kabus fredy gibiydi demi kıyafetin kırmızı siyah çizgili:roflol:

püff ben çig köfte bile yedim massllah bı sorunumuz yok sımdılık cok fazlada ıncelemeyın bacım ya

cok kilosu olmayan korkmuyor tabi..ama aralarda benim gibi istisnalarda var....

valla bende 4-5 aydir yememistim dun 2 dilim yedim pisman degilim :lepi:bol sebzeliydi cunku...hamuruda cok inceydihihoyyyt

her türlüsünü yerim kıloda olsun ya bıdaha nezaman yerken bu kadar sorumsuzca yıycezkı

canim sansin varmiski bebegin mikrop kapmamis ama riske atamam ben ..kendi adima konusuyorum ...zaten cok bekledim bu bebegi incelerim valla.....

ben ıkı aylıktım yedıgımde ya ne bıcım cnm cekıyor ama varya yedım sonrada doktoruma dedım ben bı halt ettım cıg kofte yedım ben normal de urfalıyım doktorumda senın bunyen alıskındır bı kereden bısey olmaz dedı bısey olmadı cok sukur

ayy ben bunu hiç düşünmemiştim haklısın cadıarzu

Gebelikte pişmemiş et (çiğ köfte, pastırma) tüketimi
Gebelik döneminde tüm çiğ ve az pişmiş kırmızı et,tavuk ,balık tüketimi sakıncalıdır Özellikle geçmiş yıllardaki ‘deli dana hastalığı’ ve son zamanda tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen ‘kuş gribi’ sebebiyle gebelerdeki bağışıklık sistemin de baskılanmış olduğunu düşünürsek ve ülkemizdeki ‘çiğ köfte’ kültürünü de buna eklersek bu etler ile alınan virus ve bakterilerin yol açacağı enfeksiyonların ne kadar önemli olduğunu anlamak mümkündür

Çiğ etler ile geçendelidana virusuvekuş gribi virusu dışında (bu virusların gebeliğe ve bebeğe etkisi hakkında kesin bilgiler yoktur,çok yeni ve az görülen enfeksiyonlardır) daha yaygın olarak enfeksiyon tehlikesi yaratanlar salmonella ve toksoplazmadır
Salmonella daha çok tavuk eti ve yumurtadan bulaşırBesin zehirlenmesi tablosu; bulantı,kusma,ishal ,ateş ve ciddi halsizlik yapar Bebeğe bir sakatlık yapma ihtimali olmamasına rağmen gebenin sıvı kaybı ve ateşten etkilenmesi,sağlıklı beslenememesi ve nadiren yüksek ateşin tetikleyebileceği düşük ve erken doğuma sebep olması riski vardırBazen gebedeki şikayetler o kadar fazladır ki,hastaneye yatırılıp serum ile tedavileri gerekir
Toksoplazmaise kendilerin taşıdığı bir parazit olup kedinin dışkısı ile bulaşmış ve enfekte olmuş yiyecekler,etin yenmesiyle gebeye bulaşırGebeliği olumsuz etkileyip düşük,erken doğum ve sakatlıklara sebep olabilmektedirGebelik öncesi veya gebeliğin ilk aylarında kanda testler ile teşhisi konur Antibiyotik ile tedavi edilebilinir
Önlem alın:
ü Gebeliğiniz sırasında çiğ köfte yemeyin
ü Salam,sucuk,jambon,sosis gibi yiyeceklerden uzak durunYemek istiyorsanız pişirerek yemeyi deneyin
ü Az pişmiş et,tavuk tüketmeyin
ü Sushi gibi çiğ balık yemeyin
ü Güvenmediğiniz yerden et, özellikle tavuk satın almayın
ü Dondurulmuş eti saldırdıktan sonra pişirmemiş iseniz tekrar dondurmayın
ü Dondurucuda sakladığınız etleri buzdolabı poşetine koyun, başka yiyeceklerle temas etmelerine izin vermeyin
ü Ellerinizde kesik veya çizik var ise çiğ ete, özellikle tavuğa dokunmayınTercihen eldiven kullanın
ü Et kestiğiniz bıçağı,tahtayı veya çiğ eti bulundurduğunuz tabağı çok iyi yıkayınıyi yıkamadan başla bir yiyecek için kullanmayın

anladim canim.....sen ne zaman isten ayriliyordun handan???ne zamana kadar calisacaksin??

canım bilmiyorum ki kararsızım agustosun başı gibi izin hakkım başlıo ama çalışabildigim kadar çalışsammı diom artık zorlanmayada başladfım işer yogun yoruluyorum ama bilemiyorum daha düşünüom yani

handancım kac kıloyla hamıle kalmıstın eger zayıfsan baya bu kıloyu almanı doktorlar normal karsılıyorlar

hatlar karıstı sanırım laelaelaelaelae
canım ben hayatımda gordugum en yuksek kiloda hamile kaldım yani 59.suan 71 im. doktorum kızacak bana.cunku cok hızlısın diodu hep.bu ay 4 kilo aldım.beni bu tatil mahvetti mafoldumben

sudenaz ben 51 le hamile kaldım canım ve şuan 61 kiloyum sanırım yani en son öleydim şimdi bilemiyorumkaydirigubbakcemile3

valla canim asil birkereden olur ne olacaksa dedigim gibi sansin varmiki bebisine bulasmamis mikrop..bu konuyla ilgili topik vardi bulamadim..cigkofte yiyenler acmis bebegime mikrop bulasti diye..bulabilsem sana okutacaktim orayi...

sudenaz ben 51 le hamile kaldım canım ve şuan 61 kiloyum sanırım yani en son öleydim şimdi bilemiyorumkaydirigubbakcemile3

handan sen ilk aylarda kilo almismiydin????su an cok yavas kilo aliyorsun zaten ama bu kadar az yemene ragmen yinede iyi kilon..catlak falan yok dimi???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…