neyse cnm yuruyebılıyosanhatlar karıstı sanırım laelaelaelaelae
canım ben hayatımda gordugum en yuksek kiloda hamile kaldım yani 59.suan 71 im. doktorum kızacak bana.cunku cok hızlısın diodu hep.bu ay 4 kilo aldım.beni bu tatil mahvetti mafoldumben
canım bilmiyorum ki kararsızım agustosun başı gibi izin hakkım başlıo ama çalışabildigim kadar çalışsammı diom artık zorlanmayada başladfım işer yogun yoruluyorum ama bilemiyorum daha düşünüom yani
evet cnm sansım varmıs zaten bırdahada yemedımGebelikte pişmemiş et (çiğ köfte, pastırma) tüketimi
Gebelik döneminde tüm çiğ ve az pişmiş kırmızı et,tavuk ,balık tüketimi sakıncalıdır Özellikle geçmiş yıllardaki ‘deli dana hastalığı’ ve son zamanda tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen ‘kuş gribi’ sebebiyle gebelerdeki bağışıklık sistemin de baskılanmış olduğunu düşünürsek ve ülkemizdeki ‘çiğ köfte’ kültürünü de buna eklersek bu etler ile alınan virus ve bakterilerin yol açacağı enfeksiyonların ne kadar önemli olduğunu anlamak mümkündür
Çiğ etler ile geçendelidana virusuvekuş gribi virusu dışında (bu virusların gebeliğe ve bebeğe etkisi hakkında kesin bilgiler yoktur,çok yeni ve az görülen enfeksiyonlardır) daha yaygın olarak enfeksiyon tehlikesi yaratanlar salmonella ve toksoplazmadır
Salmonella daha çok tavuk eti ve yumurtadan bulaşırBesin zehirlenmesi tablosu; bulantı,kusma,ishal ,ateş ve ciddi halsizlik yapar Bebeğe bir sakatlık yapma ihtimali olmamasına rağmen gebenin sıvı kaybı ve ateşten etkilenmesi,sağlıklı beslenememesi ve nadiren yüksek ateşin tetikleyebileceği düşük ve erken doğuma sebep olması riski vardırBazen gebedeki şikayetler o kadar fazladır ki,hastaneye yatırılıp serum ile tedavileri gerekir
Toksoplazmaise kendilerin taşıdığı bir parazit olup kedinin dışkısı ile bulaşmış ve enfekte olmuş yiyecekler,etin yenmesiyle gebeye bulaşırGebeliği olumsuz etkileyip düşük,erken doğum ve sakatlıklara sebep olabilmektedirGebelik öncesi veya gebeliğin ilk aylarında kanda testler ile teşhisi konur Antibiyotik ile tedavi edilebilinir
Önlem alın:
ü Gebeliğiniz sırasında çiğ köfte yemeyin
ü Salam,sucuk,jambon,sosis gibi yiyeceklerden uzak durunYemek istiyorsanız pişirerek yemeyi deneyin
ü Az pişmiş et,tavuk tüketmeyin
ü Sushi gibi çiğ balık yemeyin
ü Güvenmediğiniz yerden et, özellikle tavuk satın almayın
ü Dondurulmuş eti saldırdıktan sonra pişirmemiş iseniz tekrar dondurmayın
ü Dondurucuda sakladığınız etleri buzdolabı poşetine koyun, başka yiyeceklerle temas etmelerine izin vermeyin
ü Ellerinizde kesik veya çizik var ise çiğ ete, özellikle tavuğa dokunmayınTercihen eldiven kullanın
ü Et kestiğiniz bıçağı,tahtayı veya çiğ eti bulundurduğunuz tabağı çok iyi yıkayınİyi yıkamadan başla bir yiyecek için kullanmayın
cok kilosu olmayan korkmuyor tabi..ama aralarda benim gibi istisnalarda var....
valla bende 4-5 aydir yememistim dun 2 dilim yedim pisman degilim :lepi:bol sebzeliydi cunku...hamuruda cok inceydihihoyyyt
canim sansin varmiski bebegin mikrop kapmamis ama riske atamam ben ..kendi adima konusuyorum ...zaten cok bekledim bu bebegi incelerim valla.....
cnm benden uc hafta ondesın ve bence kılon gayet ıyı ben 55 ıle hamıle kalmıstım su an 62 kıloyum ama hala aldıgım kıloyla tatmın olmayanlar var etrafımda sanırım uc hafta sonra bende 2 veya 3 kılo daha almıs olurumsudenaz ben 51 le hamile kaldım canım ve şuan 61 kiloyum sanırım yani en son öleydim şimdi bilemiyorumkaydirigubbakcemile3
anladim canim ama unutmaki sicaklarda artacak o donemde iyi dusun derim...cok zor olur senin icin sonra...
bitanemmm mehayımm boyuna gore iyisin yaa sendee naptınnn duyan gercek sancakkk off 1 2 kilo fazlan varsa da dogumdan sonra verirsin inş.
Rabbim bagıslasın hepimizin bebekini inş.
kızlar temmuz annelerinin dogum hikayelerini okudum da hani daha deminde bahsi gecmişti bir bayan catısı dar diye normal dogum yapamaz demişler gayette kolay normal dogum yapmışşş cok hosuma gitti cok duyguLandım Rabbim bizede kolay dogum nasip etsin
sezeryannn ilk basta agrı yok ama sonrasıı fenaa ve doktor iyi opt. degilse sonrasında yıllarca Kalan sızılarr
benim ilk hamileligim dıs gebelikle sonlanmıstı acık ameleyat olmustum sezeryan gibi o zaMan o doktorum bana normal dogum yapabilirsin demişti ameleyatım guzel gectigi için agrım sızım olmadı sonrasında..ama ameliyatın hemen s0nrası bir felaketti agrılarım dogrulamamam felann off sezeryanda kolay degil adı ustunde ameliyat sonucta
Keske normal dogum yapsak hepimiz kolaycacık Rabbimm nolur yaa
canım öyle deme ama ben üzülürümm bak( ben sezeryan olacam
ben her iki doğumada kendimi hep hazırladım telkinlerde bulundum,ikisinede hazırdım ama ben normal doğum yapamayacağım,sezeryan olacam hiçte korkmuyorum gayet rahatım çok şükür.diyeceğim şu ;
hangisi sağlıklı ise bizim ve bebeğimiz için öyle doğum yaparız,kendini şartlama sonra kötü oluyor canım o yüzden diyorum
allah hepimize sorunsuz sağlıklı doğumlar nasip etsin
neyse cnm yuruyebılıyosan
gunde bır saat yuru kılo vermıyorsun ama en azından kılonu kontrol altında tutuyorsun ben bunu kendımde farkettım sısen sadece gobegım kalca ve basen bolgemde bırsey yok buda demek oluyorkı dogumdan sonra pek bı problemım olmucak
canım ben çok ii gidiodum 5.ayıma kadar 4 kilo almıştım sonra doktor o elevit denen uyus vitamini verdi ve o beni biden şişirdi 1 ayda 5-6 kilo aldım yemedigim halde ilaçtan doktora söledim ilaç yapmıştır dedi kesti eleviti besinlerden al vitamini dedi yani o ilaç olmasa ben bu kadar almazdımmafoldumben çatlak yok çok şükür ama selülüt oldu baldırımdahandan sen ilk aylarda kilo almismiydin????su an cok yavas kilo aliyorsun zaten ama bu kadar az yemene ragmen yinede iyi kilon..catlak falan yok dimi???
cnm benden uc hafta ondesın ve bence kılon gayet ıyı ben 55 ıle hamıle kalmıstım su an 62 kıloyum ama hala aldıgım kıloyla tatmın olmayanlar var etrafımda sanırım uc hafta sonra bende 2 veya 3 kılo daha almıs olurum
bitanemmm mehayımm boyuna gore iyisin yaa sendee naptınnn duyan gercek sancakkk off 1 2 kilo fazlan varsa da dogumdan sonra verirsin inş.
Rabbim bagıslasın hepimizin bebekini inş.
kızlar temmuz annelerinin dogum hikayelerini okudum da hani daha deminde bahsi gecmişti bir bayan catısı dar diye normal dogum yapamaz demişler gayette kolay normal dogum yapmışşş cok hosuma gitti cok duyguLandım Rabbim bizede kolay dogum nasip etsin
sezeryannn ilk basta agrı yok ama sonrasıı fenaa ve doktor iyi opt. degilse sonrasında yıllarca Kalan sızılarr
benim ilk hamileligim dıs gebelikle sonlanmıstı acık ameleyat olmustum sezeryan gibi o zaMan o doktorum bana normal dogum yapabilirsin demişti ameleyatım guzel gectigi için agrım sızım olmadı sonrasında..ama ameliyatın hemen s0nrası bir felaketti agrılarım dogrulamamam felann off sezeryanda kolay degil adı ustunde ameliyat sonucta
Keske normal dogum yapsak hepimiz kolaycacık Rabbimm nolur yaa
ya ne kadar dogru bılmıyorum ama normal dogumda gobek kalmıyormus sezeryanda kalıyormus ınsallah kalmazdacanım bende de oyle.sadece gobegim kilo aldı.ne kalca ne gogus ne kollar bazaklar ...bide ayaklarım ve yuzum sisio :bbo:
ama sanki gobek kalacak gibi gelio bende :sinifsinif:
mehay sen kac kılo aldın su ana kadar
canım ben çok ii gidiodum 5.ayıma kadar 4 kilo almıştım sonra doktor o elevit denen uyus vitamini verdi ve o beni biden şişirdi 1 ayda 5-6 kilo aldım yemedigim halde ilaçtan doktora söledim ilaç yapmıştır dedi kesti eleviti besinlerden al vitamini dedi yani o ilaç olmasa ben bu kadar almazdımmafoldumben çatlak yok çok şükür ama selülüt oldu baldırımda(
bende elevit alıorum.dr ye sordum kilo yapar mı die oyle kilo yapmaz rahat ol dedi :umursamaz:
ya ne kadar dogru bılmıyorum ama normal dogumda gobek kalmıyormus sezeryanda kalıyormus ınsallah kalmazda
canım ben çok ii gidiodum 5.ayıma kadar 4 kilo almıştım sonra doktor o elevit denen uyus vitamini verdi ve o beni biden şişirdi 1 ayda 5-6 kilo aldım yemedigim halde ilaçtan doktora söledim ilaç yapmıştır dedi kesti eleviti besinlerden al vitamini dedi yani o ilaç olmasa ben bu kadar almazdımmafoldumben çatlak yok çok şükür ama selülüt oldu baldırımda(
ay saol canım moral verdin bana sende çok iisin bencekaydirigubbakcemile5
ya ne kadar dogru bılmıyorum ama normal dogumda gobek kalmıyormus sezeryanda kalıyormus ınsallah kalmazda
canım öyle deme ama ben üzülürümm bak( ben sezeryan olacam
ben her iki doğumada kendimi hep hazırladım telkinlerde bulundum,ikisinede hazırdım ama ben normal doğum yapamayacağım,sezeryan olacam hiçte korkmuyorum gayet rahatım çok şükür.diyeceğim şu ;
hangisi sağlıklı ise bizim ve bebeğimiz için öyle doğum yaparız,kendini şartlama sonra kötü oluyor canım o yüzden diyorum
allah hepimize sorunsuz sağlıklı doğumlar nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?