yok cuma günü gittim dr a ve 6+5 dedi geç döllenme olabiliyormuş sanırım.satla ultrason uyumlu değil yani.birde benim sat yeni evli olduum için çok düzensizleşmişti.
ben eşimin ailesiyle kalıyorum öğrenci olduğum için halave kayınvalidem o dra gitmemi söyled,i aile dr uymuş bende ona gidiyorum.ama dediğim gibi 2 hafta önce gittim ve dr bana dış gebelik olduyğunu söyledi büyük ihtimal ama cuma günü sancıdan duramadığım için eşim beni gece 2 de acile götüdü ve bebeğimide gördüm herşey normalmiş bakalım bugün 2.kez gidceğim dr a bakalım ne dicek.ben sanırım biraz şanssızım ((((((((
bugün bir kez daha herkesi dinleyip dr a gideceğim ama eğer gene yeteri kadar özenli olup beni verdiği bilgilerle tatmin etmezse drumu değiştireceğim ama dr u ii dr u nerweden bulacağım hiç bir tanıdığım hamile bi çevrem yok.eşim de araştırcak onlada konuştum ama bugünki sonuca göre.bana dua edin nolur bugünde saçma başka bişi sölemesin.
ben suan sadece elevıt ıcıyorum..bu arada şimdi okudum gebelikte folic asit doktor önerisine göre8 yada 12. haftaya kadar kullanılıyo bebeğin omurilik gelişimi açısından hayati önemi var ama daha sonra elevitin içerdiği folik asit miktarı yeterli.
kızlar doktorların önerdiği herşeyi yaptırın derim ben bu şekilde birçok şey önceden görülüp çaresine bakılıyo. artık o yüzden kadınlar nurtopu gibi sağlıklı bebekler doğuruo eskisi kör topal doğmuyo bebekler herşeyin çözümü anne karnında. O yüzden ne gerekiyorsa yaptırın belki biraz sıkıcı ama olsun. tembellik yok anne olucaz3 lü test yaptırıosunuz sanırım bundan sonra bitane daha testiniz olucak. sonra her ay kan ve idrarınız alınacak rutin kontroller devam 20. haftadan sonra ayrıntılı ultrasona gideceksiniz bu biraz uzun sürecek bebeğin kalp kapakçıklarından minik ayak parmaklarına kadar herşeyi ayrıntılı göreceksiniz bu bebeğin iyilik durumunu kesinleştirecek. ondan sonra şeker yüklemesi var 26. haftada. ne yazıkki bir kısmınızda gebeliğe bağlı şeker çıkacak. dietler falan filan derken zaten biyerden sonra haftalar çok hızlı geçiyo en son zamanlarda da nst denen bişeye bağlanmaya başliicaksınız göbeğinize 2 kemer bağlicaklar yarım saat bekliceksiniz her seferinde bu kasılmalarınızı ölçecek:) ve ennn sonunda doktorlar çatı muayenesi adı verilen iğrnç şeyi yapacak yani elle muayene ama ona da alışıo insan:) şimdilik bu kadar.
verdıgın bilgiler cok yararalı tesekkurler canım
bebeişinin büyümesıne cok sevındım caım düşük tehditi bendede var dınlen bol bol canımslm kızlar bende az once dr dan geldim dusuk tehdidimiz hala devam ediyor ama bebiste buyumus saglıklı gozukuyo dedi dr amcasıhaftaya tekrar kontrol var kabızlık icin ilac verdi dua edin kızlar bana bebegim bırakmasın beni:Saruboceq:
ben 6 aya kadar eliptik bisiklete bindim şimdi yürüyüş yapıorum zaten havalar da düzelio oh bebekcik oksijen alıo. nasıl olsa hamileyim canım çekio die çok yağlı yemekler yağlı tuzlu çerezler hamurişi fazla tatlı yemeyin çünkü tatlı tatlı yemenin hamileliğin ilerki döneminde size kötü kısıtlamalar olarak geleceğini ve bu tür besinlerin kuzucuklara bi faydası olmadığını yalnızca size fazladan kalça basen ve yan yağlar olarak geleceğini bilin. yani doğal beslenin bol sebze meyve yağsız etler özellikle yumurta yiyin sütünüzü sakın ihmal etmeyin. fazla kilo almak istemiosanız light sütlerde hem kalsiyum miktarı normal sütten daha fazla hemde bayağı az kalorili bol bol light süt için. zaten bi süre sonra doktorunuz muhtemelen demir hapı ve magnezyum verecek. magnezyum çok gerekli bi süre sonra kemikleriniz ağrımaya başlıyo çünkü bebek sizin kemiklerinizden kalsiyum ve magnezyum sömürücek:) ben 11 kilo aldım 1 kilo daha alır doğururum heralde. doumdan hemen sonra 6 kilosu kesin gidio. geri kalanlarda gider bi şekilde. aman etrafınızdaki sen 2 canlısın ye diyenlere fazla kulak asmayın çünkü içerdeki canlı minicik her halikarde beslenio o:) daha ben aklıma gelen şeyler olursa yazarım size güzeller
canım dönem dönem degısıklık olabılrmıs günün günün euymazmıs..bnece boyle enişe edıp bebeişinide etkıleme canım benımselam hanımlar herkese günaydın(( moral bozmak istemem ama ben kendimi çok kötü hissdiyorum.bu sabaha aslında çok erkek kalktım hatta uyumadım desem yeridir.gegece 2 den beri ggezinip duruyorum.eşim saolsun biraz dışarı çıkardı falan ama hiç bir işe yaramıyor.içimde çok kötü bi sıkıntı var boğulucam sanki ve bi tuhaflık var üzerimde bu gece uykumda ilk defa yüz üstü yatmışım ve canım yanarak uyanmadım yani göğüslerimdeki o şişlik ve acı yok oldu bir anda sanki göbek bölgem dümdüzdü kalktığımda o pantolonun içine giremeyen ben üç ay önceki halimle uyandım.ve ellerim ayaklarım buz gibi bir türlü ısınmıyor evin içi cehenneme döndü soba sonunda açık üstüm ayaklarım kat kat ısınamıyorum ve dakka başı lavobada alıyorum soluğu ama ağrı sancı bişey yok noluyo bana yardım edin bilgisi olan varmı ((((
[:teselli:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?