2009 Ekim Anneleri

SELAM kızlar ben geldimm biraz daha iyi oldumm...
doktor bende enfeksiyon olduğu için bol su içi diyooo bende 2 litre su içiyorum ama çok tuvalete çıkıyorum bu seferdeee

esmacım tuvalete çıkman çok iyi enfeksiyonu atıyosun işte çişinleee şekerim çabuk iyileşirsin .

sabah ince biri masaya oturup çalışmaya başlıyo akşama doğru göbek bi yere sığmaz oluyo artık sudanmı oturmaktanmı bilmem ama bende şişiyommmmm yanlız öksüz değilsin handancığım:CüvCüv:

ayy şişcez demi kıs pempeee aabboowww ben böle vucutun su toplamaısndan çok korkuom böle fos şişiolar ya heryerleri en büyük korkum o ya inş sadece göbekimiz çıkar

Bende ondan çok korkuyorum bende sadece göbişim şişsin istiyorum ama nerdeeee
Canım tuzu çok az tüketmek gerekiyormuş ilerleyen aylarda ödem yapıyormuş vücut aklıma gelmişken söyliyiiim kızlar

esmacım tuvalete çıkman çok iyi enfeksiyonu atıyosun işte çişinleee şekerim çabuk iyileşirsin .

inşallah cnmya bazen sıkılıyorum tuvalete gitmeye iş yerinde in çık sporda oluyor aslındaa...
ilaçda kulladım. ben normalde çok su içen bir değilimm haftada 1 bardak falan içerdeim ama şimdi zorla içiyorummm :1rolleyes:

hahaha aynen fatımacım ya sabahları böle minik kibar bi göbekim var fındık göbek ama akşama dogru caanavar oluom hele dün akşam yemeginden sonra eşim gördü şok oldu bu ne göbek die resmen göbek deligim yırtılcak sanki 6 aylık gibi ben başladım egzersize tabi bide wc operasyon derken küçültmeyi başardım ya

Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Figen Taşer Güney, hamilelerin vücutlarındaki kalsiyum açığını kapatmak için gebeliklerinde aşırı derecede süt tüketmesinin yanlış olduğunu söyledi.
Güney, hamilelikte günde bir bardak süt içilmesinin yeterli olduğunu belirtti. Aşırı süt tüketiminin kansızlığa neden olduğunu ifade eden Güney, “Gereğinden fazla süt tüketimi hem şişkinlik ve gaz yaparak anneyi rahatsız eder hem de kansızlığa neden olur. Çünkü sütteki kalsiyum demir emilimini azaltarak kansızlığı ortaya çıkarır.” diye konuştu. Hamilelik döneminde kadınların zaten kansızlığa bir eğilimi olduğunu aktaran Güney, bu nedenle sütün gereğinden fazla tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekti.
Hamilelik döneminde dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur ise et tüketimi. Yeteri kadar pişirilmemiş etler ‘toxoplasma’ adı verilen bir enfeksiyonu oluşturarak anne karnındaki bebeğin sakat doğmasına neden olabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Figen Taşer Güney, anne için zararlı olmayan bu enfeksiyonun bebeğin beyin yapısına zarar verdiğini belirtti. Hamile kadınları başta çiğ köfte olmak üzere salam, sosis gibi ürünleri yememe konusunda uyardı. Proteinin hamilelik döneminde mutlaka alınması gerektiğini vurgulayan Güney, anne adaylarına balık ve kuruyemişi tavsiye ettiklerini söyledi. Özellikle son üç ay balık çokça tüketilmeli. Ceviz, fındık gibi kuruyemişler de anneler için gerekli besinler içeriyor.

merhaba arkadaşlar ne güzel hepiniz su tüketiyosunuz ben günde 2 bardak ancak içiyorum çok fazla yemekte yiyemiyorum hala sudan midem bulanıyor.

bilgiler için. sağol cnm. bu arada siz kalsiyum ilacı içiyomusunuz doktorum bana yazdı aldım ama başlamadım yaaa aksattım iyiceee :1no2:

merhaba arkadaşlar ne güzel hepiniz su tüketiyosunuz ben günde 2 bardak ancak içiyorum çok fazla yemekte yiyemiyorum hala sudan midem bulanıyor.

aaaaaa. ben o iki bardağı sabah kalkar kalkmaz yuvarlıyorum hehheeh:) şaka bi yana su içmn gerek canım 1 defads 1 bardak bitiremiyosan yudum yudum iç gün içinde, ama iç yani. çok önemli çünkü bu dönemlerde. kan artışı için.

hoşgeldin cnm bende daha fazla içmye çalış. gerçekden su çok önemlii su şişesi bulundur yanında azar azar yudumla ben öyle yapıyoum :1hug:

bi ara bende bulanmıştım içmedim o zaman ayran falan içtim bide suya çok az limon sıktım şimdi düzelmişim seninde inş. hemen geçer su almasanda sulu şeyler tüket çorbayı özellikle tavsiye ederim.

bilgiler için. sağol cnm. bu arada siz kalsiyum ilacı içiyomusunuz doktorum bana yazdı aldım ama başlamadım yaaa aksattım iyiceee :1no2:

ben sordum o kalsiyum ilacını doktoruma, doğal yolla alsan daha iyi olur , doğal besinlerden tüketmeye çalış dedi vermedi. demire başlıcaz sadece.

tatlım su gerçekten çok önemli hem senin için hemde bebeğin için az az da olsa sık sık içmeye çalış bence.Ben su içmezsem eğer içerden bebek tırmalıyo sanki ağrılar hissediyorum ve geriliyo karnım çok tuhaf ama.:CüvCüv:

ben elimde şişeyle geziorum ewde..birden bi bardak içersem midem bulanabiliyo..çok susuyorum zaten..içtikçe içesim gelio hawalarda ısındıya..2lt yi geçiyorum sanırsamm..ayhh kendi kendime nazar değdircem he maşallah bana:)))

ya bende çok korkuyorum çocuk susuz kalacak diye ama suyu ağzıma aldığım zaman kusasım geliyo 1 aydır çorba içemiyorum sıvı tüketimim yok yani sizde böle oluyormusunuz ?faydalı içmem lazım ama içtiğim an yediklerimde geliyo KANA KANA SU ıÇMEYı ÖSLEDıM

kızlarr haftaya izmirli hamişşler buluşuomuş..yawaş yawaş tanışma buluşmaları yapsakmı nee

yok canım ben böyle bişey yaşamadım, bulantım da olmadı zaten. ama geçici bir dönemdir umarım az kalmıştır. kaç haftalık hamişsin bi de? kraker tarzı şeyler tüketmek bastırır o tarz kuru şeyler yedikten sonra içsen belki çıkarmazsın. allah şifa versin tatlım çok zor şu bulantı olayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…