2009 Ekim Anneleri

bu yazi bir mama sirketinden oldugu icin tabiki 4 aydan sonra diyor. evet 4 aydan sonra baslayabilirsin,ama sadece 6 ay anne sütü de verebilirsin. ben kızıma ögle yaptım ve hicbir vitamin eksikligi falan yoktu. tabiki gerekiyorsa dicegim birsey yok,ama birazda dr larimizi dinlememiz gerekiyor bence.

bencede yanı meyve suyu bu sırf vıtamın hazırda deıl ben mamada verıyorum sutde ama meyve suyuda ver kış ayındayız meyveler grıpten koruyo madem sındırıyo benımkı agır gelmıyco ona bende en azından hastalıklara karsı ıyı olur dıyorum

meyve suyuyla anne sutunu kiyas etmeyin cunku anne sutu meyve suyundan bin kat degerli..anne sutu ne kadar da degersiz goruluyor hayret ediyorum
bakin konunun uzmani ne diyor:

Nevşehir Kızılay Kan Merkezi Başhekimi Süleyman Kurt, anne sütünün yeni doğan bir bebeğin ilk 6 ay ihtiyacı olan her besini tek başına sağlayabildiğini ifade etti. Anne sütünün çocuğun gelecekteki okul başarısını dahi olumlu etkileyecek mucizevi besin olduğunu vurgulayan Başhekim Kurt, şu bilgileri verdi: `Anne sütü en doğal, en taze, en ekonomik besindir. Diğer yandan hastalıklardan koruyucu antikorlar içerir, bebeğin orta kulak iltihabı, solunum yolu enfeksiyonları, ishal, gaz ağrıları gibi hastalıklara karşı direnç kazanmasını sağlar. Bugün anne sütüyle beslenen bebeklerin zeka düzeylerinin, mamayla beslenenlere göre 8 puan daha yüksek olduğu ve çocukların derslerinde daha başarılı oldukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır. Anne sütündeki demirin vücutta kullanımının yüksek olması nedeniyle anne sütü alan bebeklerde kansızlık daha az görülür.`

Emzirmenin, sadece bebek için değil emziren anne için de çok faydalı olduğuna işaret eden başhekim, annelerde emzirmenin yumurtalık ve meme kanseri riskini önemli ölçüde azalttığının altını çizdi. Süleyman Kurt, açıklamalarını şöyle sürdürdü: `Özellikle emzirme süresi arttıkça kanser riski düşmektedir. Tüm bu yararları nedeniyle anne sütünün teşviki için daha çok çaba sarf etmek zorundayız.`

Annelerin, anne sütünün yararlarını bilmelerine rağmen emzirme konusunda bilgisiz olduğunu açıklayan Kurt, birçok kişinin sütünün yetmediği düşündüğü için ek besinlere yöneldiğini vurguladı. İlk 6 ayda süt dışında başka besinlerin verilmesinin çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimini olumsuz etkilediğini aktaran Dr. Kurt, `Bu ise bebeğin büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkilemekte, sık sık hastalanmasına neden olmaktadır. Ülkemizde, her bebeğin doğumdan hemen sonra emzirilmeye ihtiyacı var. Annelerimizin emzirmenin yararları konusunda ikna edilmelerinden çok, nasıl emzireceklerinin öğretilmesine ve bunu uygulamak için desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu nedenle yeni doğan bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmeli ve bebeklere emzik ve biberon kullandırılmamalı.` diye konuştu. (CİHAN)

ahh kaç gündür bende bunu anlatmaya çalşıyorum ama herkes bebişlere bişi yediriyorr tabi herkesin kendi evladı ama ne bileyim daha çok ufaklar yaa drun dediği haricinde bişi vermek doğru değil bencede ilk 6 ay annesütü ...

arada anason ve rezene cayı verıyodum gaz ıcın onu da mı vermıyım sımdı bn dr verebılırsın demıstı ama ...

gizamcım hayırlı olsun yesıl olmussun

nazcım tesekkür ederim tatlımm drun tavsiye ettiyse verebilirsin tabiki ....

yaa ben kımseye ver demıyorum benım olayım farklı ben memesınden kesıp vermıyorum ona mamasındanda benım cocugum butun gun ver butun gun emer aclıktan deıl yanı emıyo sımdı yıne arada doydugunu anlıyo ama eskıden dahada kotuydu hergunde vermıyorum zaten suanda boyu uzun ama korkuyorum boyu sonradan durur kısalır dıye zaten hıc durmadan emdırıyordum surda yazarken bıle cogu zaman benım mememde emıyo oluyo ...... ama benım cocugumun adı esımın dedesının adı..... esımın annesı onu baba dıye sevıyo annenesı kocacım dıyo... bırde dua edıyolar ınsallah kısa olurda dedeye benzer dıye buda bana takıntı oluyo kabul gunune gelırde bu cocuk kısa kalır dıye kısa kalsın dedıklerıde 150 boy ıstıyolar kendılerı oleler dıye bu sefer bende sureklı boyu uzasın dıye bısıler verıyorum gelısımı dursun ıstemıyorm offfff zor bı durum bu anlatamıyorum takıntı halımdeyım ıste hep dua ettıler bıze benzesın dıye cocuk bana benzemıyo yok hepsınden almıs bısıler benden yok sımdıde onaa dua edıyolar odum kopuyo

yok artik!!! baba ve kocacim mi ???boyle sevmek mi olur yaa bana cok anormal geldi !!
bence daha simdiden boyu takinti yapma 20 yasa kadar boy uzuyor ayrica elbet sana benzeyen bir yonu vardir annesisin sonucta vucudu olmazsa huyu benzer.

yok artik!!! baba ve kocacim mi ???boyle sevmek mi olur yaa bana cok anormal geldi !!
bence daha simdiden boyu takinti yapma 20 yasa kadar boy uzuyor ayrica elbet sana benzeyen bir yonu vardir annesisin sonucta vucudu olmazsa huyu benzer.

aynen ole bende soyluyorum boyle sevmek mı olur cocugun psıkolojısı bozulucak buyuyunce dıyorum esıme bısı olmaz sen anlatırsın dıyoo yanı onların kı hastalık ben dedım demeyın benım bıle tuylerım dıken dıken oluyo cocukta nasıl bı hıs uyandırcak kımbılır dıyorum ama anlayan yok onlarada soyledım omer haz omerın ısmı hz omerın huyunu alsın dıye dua edın dedım ama anlamıyolar babasının boyu kısaymıs dıye oda kısa olsun dıye dua edıyo kaynanam

boyu ve ırılıgı suada bıze cekmıs vazıyetde o kısmını bıze benzetıyorum ama benım abılerım uzundur onlarda en uzun esım 175 boyu gerısı 150 cocuklar hep ufak ufak bırde ole dua ettılermı takıntı oluyo ıste

Bencede eğer sadece anne sütü alıyorsa yani onla tamamen doyuyosa tabii ki ilk 6 ay anne sütü almalı.Ama mama takviyesi alıyosa yada sadece mamayla besleniyosa 4. aydan itibaren bişeyler verilebilir 6. aydan sonrada sadece anne sütü yeterli olmuyo bunu bütün dr lar söylüyooo.Umarım herkezin en azından 6. ayına kadar sütü oluk oluk gelir.

Allah Allah cok ilginc yaa ne diyecegimi sasirdim!
cocuga bir omur boyle mi hitap edecekler?sacmalik...
tavrini kesin bil dille belirt canim baska insanlarin yaninda da mi boyle hitap ediyorlar yoksa aile icindemi boyle seviyorlar?

herkesın yanında ole hıtap edıyolar hıc fark etmıyo gecenlerde kayınvalıdemın ıs yerıne ugradık herkesın arasında baba kızının calıstıgı yere bakmayamı geldın dedı dusunun yanı

herkesın yanında ole hıtap edıyolar hıc fark etmıyo gecenlerde kayınvalıdemın ıs yerıne ugradık herkesın arasında baba kızının calıstıgı yere bakmayamı geldın dedı dusunun yanı

pes diyorum başkada bişii diyemiyorumfisfisfis
boyu kısa olsun die dua değil ancak beddua edilebilir

pes diyorum başkada bişii diyemiyorumfisfisfis
boyu kısa olsun die dua değil ancak beddua edilebilir

yanı bencede ben hamılelıgım boyunca dokuz ay mıdem bulanıyordu ne yesem ıstıfra edıyordum ve o halde o kadar yedıklerıme dıkkat ettım kı cocugum ufak olmasın dıye ve ıstedıgım gıbıde oldu 4 kılo dogdu 53 cm sımdı 7 bucuk kılo 65 cm ama dıyolar kı ınsallah kısa olur boyu adına benzer ya bu ad hz omerın adı en hak yemıyen ınsanıyetlı kısı dıye bılınır. etsene dua ınsallah ısmı gıbı olur dıye... hz omerın yanında dede ne ki ama iste profılıme gırsenız gorursunuz bı benle resmı var bı babayla nasıl aynı babası bırde bu boy duası tutarsa bılmıyorum

canım çok hoşsun, bence kaynananlar senin güzellini kıskanıyolar :)))
Allah gönlüne göre versin inşallah, oğlunun tipi sana benzesin...
Tabi herşeyden önce sağlıklı olması için dua etmelerinin gerektiğini birilerinin hatırlatması gerekiyor onlara...

valla ben hatırlatıyorum daha neler hatırlatıyorum ama nedense pek bı sallamıyolar benım ne dedıgımı bılmıyorum valla neyımı kıskanıyo ama bı yarıs ıcınde o kesın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…