2009 Ekim Anneleri

Ben çoktan çıkaracamda kaynanam çıkartmıyo.. Ellerini emiyo o yüzden çok elleri üşürmüş( off offfffffff

hayy o kaynanana, ona neymiş
ellerini emmek isterken eldiveni ıslandığında dahamı az üşürmüş acep sor kaynanana...

benim kaynanam emzik verme çocuğun burun deliklerine geliyo, büyümesin dedi...
emzik çok kullanmazdım ona inat sık kullanır oldum walla:1closedeyes:

Ben kaynanamla birlikte oturuyorum. Birşeyde diyemiyorum sonradan beraber oturduğumuz için..Çok çekiniyorummm(((

Elleri üşümüyomu sizin bebişlerin

üşüyo canım valla heryeri üğşüyo hatta... hele dün gece hava baya soğuktu biz de klimayla ısınıyoruz dün gece yataktan bi aldım elleri burnu buz gibi... eşimle aldık yanımıza yanımızda yatırdık.. çok üşüyodu böceğim

zaman zaman kızımın elleri soğuk oluyor ama bu ellerini yalayıp sürekli salladığı için...
bebeklerin ellerinin soğuk olması üşüdüğünün göstergesi değil cnm...

Ben kaynanamla birlikte oturuyorum. Birşeyde diyemiyorum sonradan beraber oturduğumuz için..Çok çekiniyorummm(((

cnm benim kaynananla oturuyosun diye her dediğine evet diyip ezdirme kendini, sonra yaşayamadıkların için pişman olabilirsin, annemden biliyorum...
ben kesinlikle bu konuda taviz vermem...
çekinme tatlım nolursun böle yapma o senin bebeğin...

Kendi evimde tek başıma bebeğimi büyütmeyi çok isterdim... Ama orda bir süre daha kalmaya mecburuz...Bana bebeğime bakamayacağımı hissettirdiler. Kendimi yeni yeni toparlıyorum... ışe başladım kafamı dağıttım. Bebeğim her ağladığında kucağımdan aldılar... Sanki onların çocuğu ben emanet gibi bakıyorum gibi hissettirdiler. ılk defa ben banyo yaptıracam zaten küçük tutmaya korkuyorum bir yerine birşey olacak diye neymiş çok tutmuşum hasta olacakmış. Bunun gibi şeyler... Ama şimdi eskisi gibi değil..Artık bana bırakıyo biraz....

kuşum evin derecesi kaç oluyor? bende dün örgü yelekle yatırdım kzımı terlemişti, bizim odamız 23derece oluyor...

off offf bunları duyunca inanki çok üzülüyorum :gitme:
hepimiz anamızın karnından bebek bakacak kadar tecrübeli doğmadık elbette zamanla herşeyi daha iyi öğreneceğiz...
seni sessiz gördükleri için bayaa üstüne gelmişler üzüldüm, inşallah tez zamanda onların yanından kurtulup kendi evine geçersin cnm...

ılk eldıvelerını cıkardıgımda buz gıbıydı banada cok dedıler yuzunu yırtıyo yok ellerı soguk dıye bende dusundum benım ellerımde bazen ben usumesemde soguk oluyo ellerım soguk dıyede hıc hastalanmadım dıgdugundan berı ellerı korunuyo dıye usuo bence eller cıkardım dedıgım gıbıde oldu ellerı alıstı sımdı ancak ellerını cok yaladıgı zaman soguk oluyo cnm sen bosver kaynananı bıldıgın gıbı ya o eskıde kalmıs sımdı daha farklı cocuklar gelısımlerı akılları bıle farklı ayrı zamanlarda cocuk yetıstırmıssınız benım kaynanamda cocuk etrledıgı zaman deıstırme ustune hırka gıydır usutur dıye deıstırırken bana gore ter ustunde sogursada daha tehlıkelı eklem romatızması yapıyo dıye bılıyorum o deıstırmıyomusn cunku o zaman soba vardı her oda sıcak deıldı ama sımdı bız doğalgaz yakıyoruz ev yaz gıbı neden deıstırmıyım kı dımı cnm onlar gecmıse takılmıslar kosulların deıstıgınden haberlerı yok

Sizin bebişler kaç aylık oldu ne zaman başlamam gerekiyo benim meyve suyu vermeye.. 3 buçuk aylık olduk biz

günaydınn güzeller güzeli ekim annişleri meleker nasıl :uhm:

yaa daha çok ufak değillermi drunuz mu gecirdi sizi meyve sularına kıslarr

benimki 1 şubata 5 e gircek doktor 5e girince dedi ama mama almayınca şu sıralr farklı şeyler denemek sorunda kaldım

benım bıldıgım zaten 4 aylıkken ek besın verılıyor o yazıyı bulursam yollayım sıze ınternetde okudum bı kac yerde anne karnında alınan bı kac vıtamın varmıs onlar bu ay tukanıyormus onun ıcın ek besın verın dıyolardı

bende vermeye başladım bi kaç gündür meyve suları sadece bıktı çocuk mamadan ya 4 aydır aynı şey :)))

Bebeğime ek besinler vermeye ne zaman başlamalıyım?
Bebeğinizi ilk dört ay boyunca sadece kendi sütünüzle besleyebilir ve emzirme alışkanlığını birinci yaşının sonuna kadar sürdürebilirsiniz. Fakat bebekler dördüncü aydan sonra yavaş yavaş, anne sütünün yanında ek gıda maddelerine, daha koyu kıvamlı ve bebeği daha uzun süre tok tutacak besinlere ihtiyaç duymaya başlar. Anne sütü eş değeri biberon mamalarından daha kıvamlı olan bu besinlere, “ek besinler” diyoruz. Şayet bebeğiniz dördüncü ayındaysa ve emzirmeden veya biberondan hemen sonra bile hala aç olduğunun sinyallerini veriyorsa, artık küçük şampiyonun ek besinlerle tanışma vakti gelmiş demektir.

Ek besinler nasıl verilmelidir?
Bebeğinize vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini istiyorsanız, bu ilk adımı o açken atmalısnız. Yiyeceği küçük bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değidirin. Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra da devam ettirirse, onu fazla zorlamayın. Bu yeni yiyeceği tekrar denemeden önce birkaç gün bekleminizi tavsiye ederiz.

Bebeğiniz ek besine geçmeye hazır olduğunda, şu gerçeği asla unutmamalısnız. Bebeğinizin ihtiyaçları sizinkinden farklıdır. Bu nedenle beslenmesi de ona özel olmalıdır. Gelecek için beslenmek standartlarıyla hazırlanan Milupa Bebek Yemekleri Serisi, bebeğinizin ek besinlere geçişini kolaylaştıracak ve içeriğiyle onun tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirilmiştir.

Hangi gıdalarla başlanmalı?
Bebeğinize ilk vereceğiniz ek gıdalar tahıllar olmalıdır. Pirinç, kolay hazmedilir bir gıda olması nedeniyle, ilk tercih edilen ek gıdadır. Pirinçli muhallebiyi kendiniz pişirebilirebileceğiniz gibi, bebek ihtiyaçları için özel olarak geliştirilmiş Milupa Sütlü Pirinçli Muhallebi'yi de kullanmaya başlayabilirsiniz.

Tahıllardan sonra bebeğe verilmeye başlanacak ek besinler sebzelerdir. Genellikle öğle öğünlerinde vereceğiniz sebzeler, Milupa Sütlü Karışık Sebzeli veya Milupa Organik Kavanoz Serisi'nden sebzelerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca kendiniz evde bebeğiniz için sebze sebze çorbası hazırlayabilirsiniz. Bunu yaparken ilk kullanmanız gereken sebzeler havuç, patates ve kabak olmalıdır. Sırasıyla taze fasulye, brokoli, bezelye de çorbalara eklenebilir. Çorbalara tuz, baharat ve salça eklememeli, yağı ise piştikten sonra ilave etmelisiniz.

Meyve suyu ve meyve püreleri de bu aylarda başlayabileceğiniz ek gıdalardandır. Meyve, genelde ara öğünlerde tercih edilir ve ilk olarak elma, armut, şeftali ve havuç suyu ile başlanır. Milupa Organik Kavanoz Mamaları'ndan Meyveli Karışımlar bu dönemde bebeğinizin ihtiyaçlarını doğru şekilde karşılayacak üründür.

Bebeğiniz 5. ayını doldurduktan sonra ara öğün olarak yoğurt vermeye başlayabilirsiniz. Bebeğinize özel üretilmiş Milupa Aptamil Serisi ile bebeğinizin yoğurdunu hazırlayabilirsiniz.

6. ayını doldurduktan sonra bebeğinize kahvaltı vermeye başlayabilirsiniz. Çorbalarına kıyma veya tavuk ilave edebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gerekenler
Yeni ve farklı tatlara teker teker ve en az 3-5 gün ara ile başlayın. Yeni verilmeye başlanan gıdaların bebeğinizde alerji ya da sindirim güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için aynı anda birden fazla çeşitle başlamayın.
Yeni besinleri önce az miktarda, zamanla bir öğün oluşturacak şekilde arttırarak verin.
Her yeni gıdada bebeğinizin kakasında bazı değişiklikler olabileceğini bilerek fazla telaşlanmayın.
Bebek için hazırlanan gıdalara tuz ve şeker ilave edilmemelidir.
Bebeğinize verilecek bütün yiyecekler taze ve katkısız olmalıdır. Kimyasal koruyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekleri bebeğinizin beslenmesinde kullanmayın. Seçtiğiniz taze ürünlerin hormon ve kimyasal ilaç kullanılmadan üretilmesi de önemlidir.
Bebeğiniz için her öğün taze besin hazırlamalı ve bu besinleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemelisiniz.
Anne sütü bebeğinizin bağışıklığını destekler. Uzmanlar ek gıdalara başlandıktan sonra da anne sütüne devam edilmesi gerektiğini belirtmektedir. Anne sütünüz yetersiz ise çocuk büyüme sütleri ile bebeğinizin bağışıklık sistemini destekleyebilirsiniz

yanı 4 ayın ıcındeyse ve doymuyorsa verın dıyolar bı kac yazı daha okudum bole fosfat falan ıhhıyacları oluyomus galıba

birde benimki anne sütü emmyior sırf mama o yüzden daha rahat erken başlayaibliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…