ah beyazcım geçen haftalarda ben öyleydim. gündüzleri kütük gibi uyuyodu gece sabah 6-7 lere kadar oturuyoduk.çok berbat bişey anneyi çok yıpratan bi durum seni çok iyi anlıyorum.
gündüz uyutmamayı denemek de çözüm değil, eger uyumak istiyolarsa uyuyolar engel olamıyosun naparsan yap. bi şekilde düzene girecek. bebek size değil siz bebeğe uyacaksınız diyor dr. lar. katlanıcaz bu sürece yapacak bişey yok malesef. bu dönem böyle geçecek. uyku da bi gıda sonuçta. gece - gündüz diye düşünmeden o uyuyunca biz de uyumaya çalışıcaz sıkma canını geçecek canım bu günler. 3 gün önce sabah 7 de yattık resmen sinir oldum ama yapçak bişey yok. kafamçokkarıştı
Ayy canımm,nası sinir bozucu bi durummm,sende yaşamışsınn,kuzumun uykusu o kadar güzeldiki,gece benle yatar sabah benle kalkardı =)) er..
bugün hakkaten kütük gibi uyudu..aha şimdi uyandı fıldır fıldır gözler,oynuyo benlee,Ama gece insan katlanamıyoooo,sinirleri laçka oluyo insanın,nette bakıyorum,sakin olun sinirlenmeyin bilmem ne diyo ama elde deilkiii :uhm: resmen vicdan azabı çekiyorum gece sinirlendiğim içinnn:uhm: babamızlada tartışıyoruz bu yüzden geceleri :1no2:
kızlar 2 gün önce saglık ocagına götürdüm tarttırayım diye. bu ay sadece 350 gr almış. çok üzüldüm. sağlık ocagındaki ebe üzülecek bişey yok boyu 5 cm uzamış , kafa çapı da büyümüş gelişimi normal dedi ama içime sinmedi yarın doktora götürcem. internetten bakıyorum 3 aylık bebek 600 gr ile 1200 gr arası almalıdır diyor. bizimki yarım kilo bile almamış. ama idrar sayısı dışkı sayısı falan da normal aç olsa ağlar ne bileyim aklım karıştı.
Ayy canımm,nası sinir bozucu bi durummm,sende yaşamışsınn,kuzumun uykusu o kadar güzeldiki,gece benle yatar sabah benle kalkardı =)) burda da söylemişimdir bi kaç sefer..
bugün hakkaten kütük gibi uyudu..aha şimdi uyandı fıldır fıldır gözler,oynuyo benlee,Ama gece insan katlanamıyoooo,sinirleri laçka oluyo insanın,nette bakıyorum,sakin olun sinirlenmeyin bilmem ne diyo ama elde deilkiii :uhm: resmen vicdan azabı çekiyorum gece sinirlendiğim içinnn:uhm: babamızlada tartışıyoruz bu yüzden geceleri :1no2:
ah canım sakin olmak lazım ama olmuyor işte gece vakti. ben bazen sinirden ağlıyorum bile. uyusa bile tetikte uyuyor yatagında uyumuyor kucagıma alıyorum meme agzında öyle uyuyor. e bu arada da ben mahfoluyorum koltuk tepesinde dik vaziyette yatmak uyuklamak zorunda kalıyorum. hava ışıyınca uyuyor bi daha. bu defa koca gun maymun gıbı oluyorum hadi ben de uyuyorum onla bu sefer, sinirlerim de laçka oluyor tabi.
babası da salonda yatıyor bızımle ona da sinir oluyorum git yerinde yat rahat hareket edemiyorum diye yani bazen gece olmasından tırsıyorum. bak şu an uyuyor 12 den sonra uyanır taa 3-4 gibi uyumaya çalışır o da yarım yamalak dediğim gibi.
valla cok zor birsez ama yapcak birsey yok.sadece ona gündüz ve geceyi ögretmeye calişcaksın. ne bilim mesela alt acarken uyanıyorsa daha sık altını ac. Uyanınca oyuncak ile biraz oyalamaya caliş. Önce bir saat uyanık kalır, baska gün 2 saat ögle ögle bu gündüz saatleri uzatıp gece uyumaya baslar insallah. Ama o pijama olayını yap her aksam belli bir saate giydir, söyle artik uyuma saatimiz geldi de. Sabahda mesela uyaninca onlari cıkar, kısa bır jimnastik yaptır ona.
Canım gelişimi normalse üzülme bazı aylar daha çok alıyorar bazı aylar daha az ve artık hareketlenmeye başladıkları için her ay daha az kilo alacaklar sanıım...
Canım internetten bir link...
Bu yazıda sizlere bebeklerin uykusu bu konusunda birkaç öğüt verilecektir.
0-3 ay: Yeni doğan bebeğiniz ilk haftalarda günde 17-18 saat uyur. 3. ayda ise uykusu günde 15 saate düşer. Ancak bu uyku hiçbir zaman gece olsun gündüz olsun aralıksız olarak 2-3 saati geçmez. Böylece bu dönemde siz de hiçbir zaman 2-3 saatten fazla aralıksız uyuyamazsınız.
......
Aynen canım bennde sinirden ağlıyorum çoğu zaman,ben hep yatağında uyutmaya çalışıyorm,bazen çok bunalınca babası kucağnda uyutmaya çalışıyo,uyusa ble koyunca bi süre uyuyo geri uyanıyo,.
10:30 gibi uyandı,1de babamı gelince banyo yaptrcam,belki uyur ha ne dersin?Çok üzgünüm çoookCADIARZU
Kızlar bir göğsüm diğer göğsüme göre nerdeyse üçte bir oranda az doluyor çok üzülüyorum stok yapmam lazım bunu yaşayan var mı?? :sinifsinif:
Kızlar bir göğsüm diğer göğsüme göre nerdeyse üçte bir oranda az doluyor çok üzülüyorum stok yapmam lazım bunu yaşayan var mı?? :sinifsinif:
biraz sabırlı olucaksın, mucize bekleme ama ondan daha inatci ol, zamanla kesin düzelicek. ögrenmesi lazım daha annesi.zor bir zaman ama bu günlerde gecicek.
Kızlarrrrrrrrrrrrrr
şaka gibiii
oğlan kaka ypmışdıı taaa beline çıkmş,babayı bekleyemeden banyo yaptırdım,emzirdim göğsümde uyudu,şmdi yerine koydum veeeeeeeeee uyuyooooooooooooo=))))
Bende gidiyorum şimdi uyumaya..
İyi gecelr herkese kızlar..
kızlar 2 gün önce saglık ocagına götürdüm tarttırayım diye. bu ay sadece 350 gr almış. çok üzüldüm. sağlık ocagındaki ebe üzülecek bişey yok boyu 5 cm uzamış , kafa çapı da büyümüş gelişimi normal dedi ama içime sinmedi yarın doktora götürcem. internetten bakıyorum 3 aylık bebek 600 gr ile 1200 gr arası almalıdır diyor. bizimki yarım kilo bile almamış. ama idrar sayısı dışkı sayısı falan da normal aç olsa ağlar ne bileyim aklım karıştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?