2009 Ekim Anneleri

arkadaşlar merhaba bende ekim annesiyim 20 ekimde dünyaya geldi oğlum. şu rota virus aşısı ile ilgili doktoromuz bize bişi söylemedi ne zaman yapılıyor??

hımm önümüzdeki ay tekrar bayılcaz yani iyide neden ilk dozu yaparken ikinci doz için uyarmıyolarr allah allah yaa ii oldu söledin valla zeynepcimm yarın bizde kontrole gitcezz dr la konuşurum ...

valla gizemcim bende son gittiğimde öğrendim banada söylememişti..sanırım korkup yaptırmayız diye söylemiyorlar:)))) bi 142 daha bayılacaz napalım sağlık olsun..

ya benim doktorum burun icine sakın sıkma demisti. damla damla damlatıcaksın dedi bence doktoruna danis

kızlar 2 tip rota aşısı var . rotateq ve rotarix
rotateq 3 doz vuruluyor. 2, 4 ve 6. aylarda. fiyatı 114 lira. 114 x 3
rotarix 2 doz vuruluyor. 3 ve 5. aylarda. fiyatı 142 lira. 142 x 2
doktorlar daha çok rotarixi tavsiye ediyorlar.içindeki zayıflatılmış mikrop sayısı diğerin eoranla daha fazlaymış. bir de üretildiği ülkeler farklı.

bu kusmalar bitirdi beni..sabrım çok zorlanıyo..ewin heryerine kusuyo temizlemeye yetişemiyorum artık..bazen farketmiyorum bile..sora bi basıyorum yapış yapış kurumuş..öğüre öğüre kusmuk siliyorum..10 dkda 5 dkda bi kusuyo..sürekli bütün gün..habire nazlanma sızlanma ağlama halinde rahatsız ediyo tabi..ööle günde bikaç kez olsa neyse..bunaldım artık... :çok üzgünüm:

benim kızımında burnu tıkandı bir türlü açamıyorum serum fizyoliğini damlatıyorum burun aspiratörünü kullanıyorum açılmıyor ya ne yapacağım ben mafoldumben

Benim oğlumda da aynı problem var doğduğundan beri.Serum fizyolojik llk damlatarak kullandım,sonra sıkarak.malesef işe yaramadı.:1no2:

zuzucum fazla mı besliyosun kuzuyu canım yaa. bu kadar kusması ondan da olabilir. ben de biaz fazla besleyeyım hemen kusuyor. hazımsızlık da yapar rahatsız eder midesini o da huzursuzluk yapıyor benım kızı ben dün mamaya boğdum zorla verdim gece acıkmasın dıye rahatsız oldu cocuk resmen yani hazmedene kadar. bi de kustukça ağzına acı tad geliyor heralde kusunca ağlıyror o tada sinir oluyor.bi de beslendikten sonra yarım saat falan yatar pozisyonda tut bakalım bi de böyle dene zuzucum.kusma olayına ben de çok sinir oluyorum kustuğu zaman.

yurtdışında rutin ve zorunlu olan bu rota aşısı neden bizim ülkemizde yüksek ücretli ve rant unsuru bunu da anlamak mümkün değil.. ne düzgün ki zaten bu ülkede.

rota virsu a$isi burda zorunlu degil ücreti yüksek 100euro civarinda,

zuzucum belki çok emiyodur ondandır..genelde fazlasını kusuyorlar çünkü..

şu ekşimiş olanlardan kusuyo cnm ya..çok emse normal süt gibi kusuyo..o nadir..ekşi ekşi krem renk nerdeyse sarı hatta.ıyy çok fena

doktora sorarsan gazdan dedi ama gazını çıkarıyoruz..çok gazlıymış çıkmayan kısım kusma olarak çıkıyomuş..ama illallah dedim artık..çok emdiği için olduğunu düşünmedim açıkçası..2 saatte bi 10 dk filan emiyo..2 saati zor bulduruyoruz ama 1,5 saate başlıo ağlamaya..çokmu ki??

zuzu seninki masallah iyi emiyomus benim oglum her iki saatde 5dk emiyo

ayyhhhhh bende bunaldim yaa:umursamaz: ne meme istio ne mama.zaten zayif :sinifsinif:
surekli aglio.dr ye goturduk biseyi yok cok az kilo almis mama ver dedi.onu da almio.bu gidisle olan sutte gidecek.emmiyoki sirkulasyon olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…