2009 Ekim Anneleri

Canım geçen hafta bursaya eltime gittik,onun bebeğide henüz 1 aylık,dediğin gibi gündüz iyi gece sürekli emiyo ve uyumuodu çığlık çığlığa ağlıyodu..
Bizim gittiğimi gece emzik verdim ben..çocuğun hiç sesi çıkmadı ve çok rahat uyudu..
şimdide aynı şekilde emzikle uyuyo geceleri çok rahat..
ayrıca diş meselesi de
http://www.kadinlarkulubu.com/bebek-sagligi-hastaliklari/339054-2aylik-bebek-dis-cikarirmi.html bu topicde okumuşdum..belirtiler aynı

bende doktora sordum sütü yetip yetmediğini nasıl anlarım kakasından belli olurmu dedim hayır kılosudan belli olur dedi.vede benım 2 gun sütüm kesilmişti
zaten süt yetmedği belli oluyo.nasıl ağlıyodu.memeyi alıyo cekıyo bırakıp acayip bagıra bagıra ağlıyodu.aşırı sinirlenerek ağlıyodu susmuyodu ama defalarca verdım alıp alıp bırakıyodu.doktora sordugumda aclıktan aglıyodur dedi.ama zaten belli ediyo açlığı.belki gazı oluyodur o zamanda sureklı emmek ıstıyo

Canım benim kızımın 6 tane emziği var hangisinide verdiysem almadı diliyle geri itiyor bide fatoş emzik bal uçlusunu alacağım bakalım onu emecekmi.....

Neyseki bizimkide gece uyanınca kendi uyuyabiliyor, o da olmasa yandık zemuszemus

Kuzum sana bi yöntem,belki uygulayabilirsin..ama sabır istiyo oldukçaaaCADIARZU
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-uyumasini-saglamak-ferber-yontemi-nedir.html[/QUOTE]

Valla canım bunu yapmayı düşündüm ama kanal d de çıkan bi dr. varya. Çok ciddi psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir dedi. bebek ne istiyosa yapın diyo hele bu aylarda. Ama işin kötüsü onun isteklerine ben yetişemiyorum. Napalım onlar iyi olsun da katlanıcaz mecbur zemuszemus

Canım benim kızımın 6 tane emziği var hangisinide verdiysem almadı diliyle geri itiyor bide fatoş emzik bal uçlusunu alacağım bakalım onu emecekmi.....

Ucuna bişeler sürdünmü hiçç cnm ?
benimkide öyle alışmıştı..
burdaki çoğu bebişte fatoş emziği aldı,bide onu dene bakalım..

Kuzum sana bi yöntem,belki uygulayabilirsin..ama sabır istiyo oldukçaaaCADIARZU
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-uyumasini-saglamak-ferber-yontemi-nedir.html

Valla canım bunu yapmayı düşündüm ama kanal d de çıkan bi dr. varya. Çok ciddi psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir dedi. bebek ne istiyosa yapın diyo hele bu aylarda. Ama işin kötüsü onun isteklerine ben yetişemiyorum. Napalım onlar iyi olsun da katlanıcaz mecbur zemuszemus[/QUOTE]

Doğru cnm bende okudum bi kaç yerde,zaten dr.lar bu konuda ikiye bölünmüşler..

sütümde bi problem yok ama emmek istemiyor günde 2-3 kez zorla emziriyorum
gece 3 kere emmek isteyen kızım sadece 1 kere emiyor oda zorumla..
4 gündür çığlık çığlığa ağlıyor
ve evet acayip salya salgılıyor önceden olmazdı hiç
karnına sıcak su torbası koyduk olmadı
sıksık altını değiştiriyorum onunlada alakası yok
gaz olduğunu sanmıyorum ayaklarını çekmiyor buna rağmen gaz ilacı ve rezene çayı verdim ama olmadı olmuyor..
ateşi yok..
calpol verdim ama işe yaramadı
ne yapıcam kafayı yemek üzeryiz kıyamıyorum

diş jeli ver annesi alyaya hemen sakinleşir adanın urdu agrıları damakları sertleşmiş bembeyaz oldu ne bulsa yumrukla sokuyodu agzınaaa

bu ara benimkide gündüzleri huysuz emmeyi istemiyor salyada başladı akmaya..demekki bu bir dönem şimdide onu geçiriyoruz...

zeynepçim hayrolsun ne diym çok endişeleniyorum..
musyascım ben bursadayım annemde istanbulda eve stok yaptım fatoşu şuan yanımda 1 yedek var istersen onu yollayayım adresini ver de..

cnım yaaa benim kzıımda 1 buçuk 2 aydan sonra bu şekilde olmaya başladı şuanda 3 ay 1 haftalık ama inan bu güne nası geldim bilmiyroum kötü haber tellalı olmak istemem ama kolik yani aşırı gaz sancıları başlamış olabilir bi doktora gözük derim ben. aynı benimkide çığlık çığlığa ağlıyodu şu son 1 haftadır iyiye gidio yine var ama bütün gün değil ben sana çektiklerimi anlatsam kafayı yersin. beşik aldım sallıyorum biraz öyle rahatlıyo karnına sıcak su torbalarımı koymuyorum zinco veriyorum gaz ilacı sabah öğle akşam napıyosam geççmiyo ilk olduğunda bende kafayı yicektim anlamadım ne olduğunu hiçama yarım saat bile uyumuyodu şu son 1 haftaya kadar annem üst kattımda oturuyo biz ortaklaşa bakıyoduk artık her gün sabahlara kadar bende onunla ağlıyodum çünkü hiç susmadan katıla katıla ağlıyodu 4 günden sora dayanamadım doktora götürdüm aşırı gazlı bi bebek kolik olmuş yapıcak bişey yok 3 ayındada geçebilir 6 ayda sürebilir dedi şimdi 3 ay 1 haftalık azalmaya başladı ama tamamen geçmedi geçmesini bekliyorum sabırla allah sanada sabır versin canım

canim agzinda pamukcuk olabilir.dilinin ustunde beyazlik varmi?
agzi yara oldugu icin ememiyor ,ac oldugu icinde agliyor olabilir..

benim kizimda normalde geceleri pek uyanmazdi ve gecen hafta gece birkac kez uyanip emmek istedi gunduzleride 45 dak da veya saatte 1 emmek istiyordu meger sutum azalmis goguslerim yumusakti ama ben sikinca sut cikiyordu normal diye dusundum..birkac gun kayinvalidemlerde kaldim ve gogsum tas gibi oldu (hazir ve cesit cesit yemek yiyince)
kziim gunduz ve gece yine uyur oldu meger kizim doymuyormus..

Son düzenleme:

evet beyazcım aynen öyle oldu. onun uykusuzluğu beni d euykusuz bıraktı , uyumayınca sütüm de azaldı. şimdi yatmadan önce ona mama veriyorum gece de bana süt toplanıyor, bütün gün sütüm yetiryor. gece de yanımda yatıyor meme emiyor acıkınca süt oluyor. mama beni rahatlattı yani.

canımcım bütün gece emmek istiyorsa açtır bebeğin. aynısını benim kızım yaptı açmış meğerse yavrucum. gece yatmadan önce mama verip uyut. o da uyusun sen de uyu dinlen sütün biriksin. uyumuyor dediğim kızım mamayı verdiğim il gec sabah 7 y ekadar deliksiz uyumuştu da hayret ettim resmen yani.

kakayla hiçbir alakası yokmuş tokluğun aybikçiğim,
sütüm iyi diyorsun ama besleyiciliği olmayabilir, doyurmuyordur kuzuyu. her süt bebeği beslemezmiş , yağlı olması gerekirmiş anne sütünün beslemesi için. belki bu yüzden ağlıyor olabilir. tarttır bakalım minnoşu kilo alımı nasıl. tartınca anlıyor doktorlar sütün iyi gelip gelmediğini. başka bi neden yok ağlaması için gibi görünüyor. benimki de geceleri kendini yırtıyordu uyumuyordu. dr ye götürdüm açmış meğersem anlayamadık .
bak musyas da durmak bilmeyen ağlamalar ve huzursuzluk şikayetiyle dr ye gitti. meğer kuzunun kan değerleridüşükmüş o yüzdenmiş ağlamaları. o da gaz sancısı falandır diyordu. 6göster bi kuzuyu bakalım durup dururken niye ağlasın yavrucak bi derdi var mutlaka hay allah.

Ayy canım yaa,kıyamam..
Bende bi kaç gece uyumayınca acaba doymuyomu die mamayı denedim..Ama yine uyumadı..Bende bıraktım geri mamayı..bu çözümü bulduğun iyi olmuş tatlımm..Umarım artık düzene girer kuzunun uykusu..opuyorumnanaktan

ben bugune kadar hiç mama vermedim hangisini vermem gerekir geceleri yattarken kızım su anda 2,5 aylık bide mamayı deneyeyim o öyle ağlarken içim parçalanıyor hiç kıyamıyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…