2009 Ekim Anneleri

Bukeeeet senin bızdık ne yiyo peki çok merak ettim gerçekten

Bircan ver sen çocuğa mamasını boşver. Verme demesi kolay her çocuğun kendine göre bir düzeni var.
Ben anne sütüne devam ediyorum canım, ama hergün kahvaltıyla beraber 1 bardak süt vermeye başladım. Gece kalkınca yine mama versen sen de ona ek olarak gündüz süt verebilirsin belki
Kız 1 bardak sütü nasıl içiyor velet? Benim kız sütü sek olarak asla içmez. Bisküviyle falan karıştırıp veriyorum o da iki parmak.

canim yedigi seyler aptamil gece mamasi (bazen onu da yemiyo), muz, arada yogurt ve kasar peynir...

cok sukur inek sutune geciste bizde sorun olmadi soguk da versem ilik da versem iciyor,sabah ogle ikindi gece yatmadan once her biri 120ml olacak sekilde veriyorum.Yasemin belki tek basina icmeyi sevmiyor ,yaninda once onu susatacak bir sey yedir su yerine sutu ver icsin belki o sekilde alisir.Ben de emziriyorum hala ama neye yetecekki tek gogus.

Son düzenleme:
canim yedigi seyler aptamil gece mamasi (bazen onu da yemiyo), muz, arada yogurt ve kasar peynir...
Hay allah bak sen bızdığa yaa. Tuzluyla arası fazla yok demek ki kuzucuğun:)

Evet bu şekilde 3-4 yudum içiyor. Olsun o da bir faydadır yani.

Benim kıza ver tuzluyu yesin. Menemen yesin. Tatlı bişey oldu mu çok zor yediriyorum. Çorba ve yemekleri severek yiyor çok şükür. Hazır mamaları, kavanoz mamalarını ağzına sürmez.

Benim kıza ver tuzluyu yesin. Menemen yesin. Tatlı bişey oldu mu çok zor yediriyorum. Çorba ve yemekleri severek yiyor çok şükür. Hazır mamaları, kavanoz mamalarını ağzına sürmez.

aman masallah diyelim
ben cok cekiyorum yemekten. oglen icin sehriye corbasi yaptim icmedi, makarna yemedi, balik cikardim. bide karisik sebze corbasi yaptim o da bekliyo bi umit
bekar birine beddua edecekseniz istahsiz cocugun olsun deyin

Slm arkadaşlar.2008 annesiyim
tesadüfen sütle ilgili yazılarınızı gördüm.deneyimimi paylaşmak istedim
kızım 1 yaşına kadar annesütü ve ek gıda aldı.hala da emiyor maşallah diyim
1 yaşından sonra önce keçi sütü verdim belli süre.sonra inek sütüne gectim.
süte alıştırmam ilk zamanlar zor oldu.biberon hiç almadıgı için ondan veremedim sütü.bardaktanda içmedi.
bende en son çare 5 ml lik şırınga aldım onla verdim sütünü:)
hergün 1 su bardagı sütü şırıngayla içirdim.şuan cok seviyor.pipetli bardaktan içer.cok acelem varsa yine şırıngayla veriyorum
yani süte şırınga sayesinde alıştı.şekersiz yada balsız içer.
günlük 2 su bardagı süt içer
bebeklerine süt içeremeyen annelere belli süre şırıngayı tavsiye ederim
ayrıca pekmezi,yada balık yagını filanda şırıngayla veriyorum.
Allah kolaylık versin hepinize.şuan en zor dönemleri.hem diş hem ek gıda sorunuu.
2 yaşına geldiginde cok rahatlıyacaksınız inşallah.:81:

Arkadaşlar benim oğlumda ne süt ne de meyve suyu içiyordu. Biberon almadığı için bardak, kaşık hepsini denedim ama almamıştı. Sonra benimde aklıma pipetli bardak geldi. Çok şükür onunla her şeyi içiyor artık. Bitki çaylarını bile...siz de bir neneyin. Tabi bir kaç gün alışma süreci oluyor...

Hay allah bak sen bızdığa yaa. Tuzluyla arası fazla yok demek ki kuzucuğun:)

Evet bu şekilde 3-4 yudum içiyor. Olsun o da bir faydadır yani.

evet oyle , ne icerlerse kar,keske hic zorlamadan icseler.Benim yigenim 1 dilim kek yiyor onunla birlikte 2 koca su bardagi sut iciyor,o kadar ozeniyorum ki ,simdi 6 yasinda tabi ama 1 yasindayken 2 gunde 4 kiloya yakin sutu bitiriyordu masallah,sevince seviyorlar sevmeyince de hic icmiyorlar,insallah bizde bizimkilerin o gunlerini goruruz :13:

Yaaa kızlarrr benimde kafama takıldı şimdi hala emziriorum ben ama yeterli midir bilemiorum daha önce hiç süt vermedim acaba vermelimiyim ki....Kilomuz fena değil yemeklerle de aramız fena değil ...bide ben daha hala adet olmadımm görünüşte olacağım da yok 1 ay a kadar annem gelicek bekle beraber gidelim dio ama işte kafama takıldı var mı daha olmayan benim gibi...:26:

canımcım bence senin doktora görünme vaktin gelmiş..git de için rahat etsin..

ben de emiyo diye,süt vermiyorum daha..ama muhallebilerini ve tarhana çorbasını 6. aydan beri sütle yaparım..1.5 yaşında başlamayı düşünüyorum ben..

Sağolsın cnm bayramdan sonra gideyim bariii 1 sene normal demişti doktorum ama iştee 1 ay geçti ne gelen ne gidennn alışkanlık yaptı valla..millet dalga geçiyo artık bi tane daha yap 2 sene geçti bi 2 sene daha geçer diolar...
Ben tarhanayı falan hep suyla yapıodum bide sütle deniyim ama dediğin normal çocuk sütü dimi yani devam sütü değil dimi...defne devam sütlerini malesef içmioo ..o yüzden bi tek yatarken mama veriyorum onuda normal devam sütsüz yapıorum...

bayanlar..benim kuzu bugün ilk kez kaka yaptığında elimi tutup bezine dokundurttu..değiştirmemi istedi..acaba tuvalet eğitimine başlasam mı diye düşünüyorum..bi kitapta okudum 9. aydan itibaren başlanabilir yazıyo..çünkü bu dönemde anne-babanın övgüsü onu çok mutlu edermiş..övgülerle,pohpohlamalarla bu çağda eğitim daha kolay olurmuş..2 yaşından sonra pek takmazmış veletler bizi..o yüzden 2 yaş çok geç diyo kitapta..ben zaten 2 yaşı beklemiycektim,18 aylıkken başlıycaktım ama son günlerde çok düşünüyorum şimdi başlasam mı acaba diye..

bebeklerin hazır olup olmadığını hareketlerinden anlayabilirmişiz..bezinden rahatsız olması mesela..ee çoğu da artık yürümeye başladı,oturmak kalkmak problem olmaz..

hani derler ya 2 yaşından önce kasları gelişmemiş olur yapamaz diye(sfinkter kaslarıymış adı)o kasları geliştirmek bize bağlıymış,çocuk oturduğu yerde bu kasları gevşetmeyi öğrenecekmiş..biz öğretmzsek gecikir yazıyo kitapta..

siz ne düşünüyorsnuz????annem de başlamam taraftarı...

:))aman bu milletin ağzı torba değil ki..tarhanayı ben hep sütle yaptığımdan heralde, suyla yapınca içmiyo cadımyok devam sütü hiç kullanmadım ben canım..bildiğin paket süt..şu an daha çok pınar ın organik sütünü kullanıyorum..

Bencede cnm biraz biraz da olsa başlamalısın ben daha başlıyamıyorum çünkü defne yeni yeni yürümeye başladı ama 1-2 aya bende mutlaka başlamayı düşünüyorum en azından 1,5 yaşında en geç başlanmalı diorum yoksa daha zor olur bi tek kötü tarafı işte kışa denk gelmesi....en azından gündüzleri başlamakta yarar var...

evet canım tek canımı sıkan soğuklar..çocuğu üşütmekten korkuyorum...benimki de yeni yürüyo..tam randımanlı yürümesi bikaç ayı bulcak gibi görünüyo..ama sinyal vermeye başladı,bezden nefret ediyo bağlatmak istemiyo..bezi doluyken oturmuyo,yemiyo,emmiyo..günlük her rutinden önce bi bez kontrolü yapıyoz,merasimle bağlıyoz her seferinde..önemli olan bebeğin hazır olmasıymış zaten..bu da her bebekte farklı tabi..

bakalım henüz cesaretimi toplayamadım ama başlarsam deneyimlerimi paylaşıcam:)))

ben bi ara yaz başı mayıs gibi düşünüodum ama aynen dediğin gibi bez artık merasimle değişiyoo hiç memnun değil geceleri sürekli çekiştirip duruyoo....o yüzden o kadar beklemeyi düşünmüyorum artık ama bakalım dediğin gibi anca 1-2 aya tamamen yürür diorum mutlaka paylaş cnm bende başlarsam paylaşırım zor gibi görünüo ama iştee en azındn gündüzden başlayabilirsek bi ii olacak sürekli kontrol şart tabii...

aman masallah diyelim
ben cok cekiyorum yemekten. oglen icin sehriye corbasi yaptim icmedi, makarna yemedi, balik cikardim. bide karisik sebze corbasi yaptim o da bekliyo bi umit
bekar birine beddua edecekseniz istahsiz cocugun olsun deyin
Gerçekten Allah sabır versin Buketçim bu yemek olayı anneyi çok yıpratan birşey..

Biz de alalım o zaman pipetli bardak, deneyelim bakalım..

Ayy ne güzel bayılıyorum böyle lıkır lıkır süt içen çocuğa yaa..

Normal süte geçebilirsin şekercim,yavaş yavaş tadına alışsın hem annesütü de artık yeterli gelmez ne kadar gelse de, enerji bakımından. Artık sadece koruyucu özelliği var sütlerimizin, besin değeri o kadar yeterli değil. Adet konusuna gelince 1 sene normal diyor doktolar ama sen yine de bi görün tabii için rahat etmiş olur kuşum.

Evet bu konuda kesinlikle zorlayıcı olmamak lazım. Çocuklar kakalarını sahiplenirlermiş tv de dinlemiştim geçenlerde. Bedenlerinden çıkan ve kendilerine ait bir parça zannedip kopmak istemezlermiş.Bu yüzden genelde yapınca söylerlermiş..

bu konuyu bende dusunuyorum ama ogretme yontemi konusunda pek bilgim yok bir iki kitap aldim tuvalet egitimiyle ilgili onlari okumanin vakti geldi
eger kizinin hazir oldugunu dusunuyorsan bir dene

merhaba,
bizde ekimin 3ünde doğduk yani13 aylığız.benim sizlere bisorum olacak.bebekleriniz konuşuyormu yada çat pat ne söylüyorlar.paylaşırsanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…