bu konuyu bende dusunuyorum ama ogretme yontemi konusunda pek bilgim yok bir iki kitap aldim tuvalet egitimiyle ilgili onlari okumanin vakti geldi
eger kizinin hazir oldugunu dusunuyorsan bir dene
merhaba,
bizde ekimin 3ünde doğduk yani13 aylığız.benim sizlere bisorum olacak.bebekleriniz konuşuyormu yada çat pat ne söylüyorlar.paylaşırsanız sevinirim.
her zaman söyledikleri: aann-nee, en-ne veya ne-ne
ba-ba
de-de
me-me
deee(gel)
canı isterse söyledikleri: pisss(pisi)
hov(hav hav)
tiss(çiş)
uuuu(su)
1 kez söyledikleri:) sen deee(sen gel)
tussss(kuş)
ennennneee(ananne)
daaa-yı
kelime hazinemiz bu kadarcık:))her şeyi minik parmaklarıyla işaret ediyo,ben de her seferinde onları önce bi ısırıp öyle veriyorum istediğinivermezsem iki işaret parmağını birden uzatıyo,tabi bu arada bütün vücudu o yöne yamulmuş oluyo:)))gene vermezsem çığlık atıyo 2 haftadır elimi tutup şişeyi veya kapalı bi şeyi tutmamı istiyo,kapağını açcakmışım açmazsam kıyamet kopuyo..en sevdiği şey kapaklı şeyleri açıp kapatmak,bir de nesneleri birbirinin içine koyup koyup çıkarmak...
onun dışında saat,kuş,çiçek,kedi,köpek,ışık,top,bebek,araba,bebeğin burnu,gözü,anne baba,dede babanne ,dede,dayı "nerede??" diye sorunca hemen gösteriyo..benim burnumla gözümü de gösteriyo ama kendininkileri sorunca kıçını dönüp gidiyo hanım"şampiyoon" deyince iki elini havaya kaldırıyo,"alooo" deyince tek elini kulağına götürüyo,"ceee "deyince tek elinin içiyle tek gözünü kapatıyo..bi iş yaptığında alkış istiyo:))büyükler el salladığında yüzlerine bile bakmıyo ama bi bebek ya da çocuk el salladı mı kendinden geçiyo,bay bay yapcam diye arabadan atlamaya kalkıyo yeni yeni öpücük atmaya başladı.."meraba" dendiğinde karşısındakiyle tokalaşıyoilk defa duyduğu bi şeyi "nerde" diye sorduğumda da elini kafasına götürüp şaşkın şaşkın bana bakıyo,bayılıyorum o bakışına:))ha bi de müzik setini açıp kapatmayı öğrenmiş,tamamen gözlemleriyle..bozulması an meselesi ha bi de bu ara babası kızımın pek niyeti olmasa da ona el öpmeyi öğretmeye çalışıyo,malum harçlıklar ona kalcak
çok şükür bugünleri gördüm..öyle güzel bi duygu ki..hergün yeni bi şeyi ile karşılaşıyoruz,bizi şaşırtmaya o da bayılıyo..
her zaman söyledikleri: aann-nee, en-ne veya ne-ne
ba-ba
de-de
me-me
deee(gel)
canı isterse söyledikleri: pisss(pisi)
hov(hav hav)
tiss(çiş)
uuuu(su)
1 kez söyledikleri:) sen deee(sen gel)
tussss(kuş)
ennennneee(ananne)
daaa-yı
kelime hazinemiz bu kadarcık:))her şeyi minik parmaklarıyla işaret ediyo,ben de her seferinde onları önce bi ısırıp öyle veriyorum istediğinivermezsem iki işaret parmağını birden uzatıyo,tabi bu arada bütün vücudu o yöne yamulmuş oluyo:)))gene vermezsem çığlık atıyo 2 haftadır elimi tutup şişeyi veya kapalı bi şeyi tutmamı istiyo,kapağını açcakmışım açmazsam kıyamet kopuyo..en sevdiği şey kapaklı şeyleri açıp kapatmak,bir de nesneleri birbirinin içine koyup koyup çıkarmak...
onun dışında saat,kuş,çiçek,kedi,köpek,ışık,top,bebek,araba,bebeğin burnu,gözü,anne baba,dede babanne ,dede,dayı "nerede??" diye sorunca hemen gösteriyo..benim burnumla gözümü de gösteriyo ama kendininkileri sorunca kıçını dönüp gidiyo hanım"şampiyoon" deyince iki elini havaya kaldırıyo,"alooo" deyince tek elini kulağına götürüyo,"ceee "deyince tek elinin içiyle tek gözünü kapatıyo..bi iş yaptığında alkış istiyo:))büyükler el salladığında yüzlerine bile bakmıyo ama bi bebek ya da çocuk el salladı mı kendinden geçiyo,bay bay yapcam diye arabadan atlamaya kalkıyo yeni yeni öpücük atmaya başladı.."meraba" dendiğinde karşısındakiyle tokalaşıyoilk defa duyduğu bi şeyi "nerde" diye sorduğumda da elini kafasına götürüp şaşkın şaşkın bana bakıyo,bayılıyorum o bakışına:))ha bi de müzik setini açıp kapatmayı öğrenmiş,tamamen gözlemleriyle..bozulması an meselesi ha bi de bu ara babası kızımın pek niyeti olmasa da ona el öpmeyi öğretmeye çalışıyo,malum harçlıklar ona kalcak
çok şükür bugünleri gördüm..öyle güzel bi duygu ki..hergün yeni bi şeyi ile karşılaşıyoruz,bizi şaşırtmaya o da bayılıyo..
bu güzel cevabın için teşekkür ederim.çoooook tatlı ya yaptıkları şeyler.allah uzun sağlıklı ömürler versin bebişine. yalnız benimki sadece baabbaa bazen maammma canı isteyincede haanne diyor annne diyor güya:) oyuncağını enson koyduğu yerde arıyor getir dememden bazen anlıyor.ama bana az konuşuyor gibi geliyor hele senin anlattıklarından sonra tamamen öyle düşünmeye başladım. ve bu konuda çok endişeleniyorum açıkcası?:18::2:
maşallah sizinkinede.:) sizlerin böyle anlattıklarınızı okuyunca endişelenmemek elimde olmuyor.tabiki her çocuk farklıdır ama elimde değil.biz iş sebebinden dolayı ailelerden uzakta şehir dışında yaşıyoruz yani evde gündüzleri sadece ben,akşamlarıda babası oluyor,bunun bi etkisi olabilirmi acaba?slm canım her cocugun gelişimi becerisi farklıdır biliyorsun ki bence hiiiiç endişelenme gün gelir hepsi sakır sakır bize cevap verecekler :))))) benimki de baba dede aba abi gel viii( ver) al (biraz daha yumusatarak) adi(hadi) gibi kısa kelimekleri belirgin bir şekilde söylüyor ama bana asla anne demiyor((( işi düşerse anni diyor okadar.. ((( hareketlere gelince coooook ama cooooook haraketli asla kucakta durmaz yolculularda tam işkence modundayız istediği herseyi yapabiliyor birkere gördüğü şeyi 2 dakika sonra mutlaka tekrarlıyor o yüzden artık yanında cok daha dikkatli davranıyoruz :82:
süt olayına gelince ben de gecen haftaya kadar hiiç süt vermemiştim beni emiyordu ama artık aptamil vermeye basladım cook şükür sevdi sabah cok değil ama 30cc de olsa içiyor
kilo alımı 2 aydır durmus doktor zaten almasını istememişti en son kontrolümüzde ama bu sefer boyu uzamıs sanırım 83cm kilo aynı..zaten artık cok az kilo alırlarmıs üzülmemize gerek yokmus..
rabbim hepimizin meleklerine sağlık sıhhat versin hepsini korusun insallah...biz de hepsini cook öpüyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?