2009 Ekim Anneleri

bu konuyu bende dusunuyorum ama ogretme yontemi konusunda pek bilgim yok bir iki kitap aldim tuvalet egitimiyle ilgili onlari okumanin vakti geldi
eger kizinin hazir oldugunu dusunuyorsan bir dene

evet canım sanırım yavaş yavaş başlıycam...hatta bu bayram tatilini değerledirsem mi diye düşünüyodum..ben başladım hayırlısıyla kitap okumaya,fırsat buldukça bakıyorum..ii bi kitap var elimde..

merhaba,
bizde ekimin 3ünde doğduk yani13 aylığız.benim sizlere bisorum olacak.bebekleriniz konuşuyormu yada çat pat ne söylüyorlar.paylaşırsanız sevinirim.

her zaman söyledikleri: aann-nee, en-ne veya ne-ne
ba-ba
de-de
me-me
deee(gel)
canı isterse söyledikleri: pisss(pisi)
hov(hav hav)
tiss(çiş)
uuuu(su)
1 kez söyledikleri:) sen deee(sen gel)
tussss(kuş)
ennennneee(ananne)
daaa-yı

kelime hazinemiz bu kadarcık:))her şeyi minik parmaklarıyla işaret ediyo,ben de her seferinde onları önce bi ısırıp öyle veriyorum istediğinivermezsem iki işaret parmağını birden uzatıyo,tabi bu arada bütün vücudu o yöne yamulmuş oluyo:)))gene vermezsem çığlık atıyo2 haftadır elimi tutup şişeyi veya kapalı bi şeyi tutmamı istiyo,kapağını açcakmışımaçmazsam kıyamet kopuyo..en sevdiği şey kapaklı şeyleri açıp kapatmak,bir de nesneleri birbirinin içine koyup koyup çıkarmak...

onun dışında saat,kuş,çiçek,kedi,köpek,ışık,top,bebek,araba,bebeğin burnu,gözü,anne baba,dede babanne ,dede,dayı "nerede??" diye sorunca hemen gösteriyo..benim burnumla gözümü de gösteriyo ama kendininkileri sorunca kıçını dönüp gidiyo hanım"şampiyoon" deyince iki elini havaya kaldırıyo,"alooo" deyince tek elini kulağına götürüyo,"ceee "deyince tek elinin içiyle tek gözünü kapatıyo..bi iş yaptığında alkış istiyo:))büyükler el salladığında yüzlerine bile bakmıyo ama bi bebek ya da çocuk el salladı mı kendinden geçiyo,bay bay yapcam diye arabadan atlamaya kalkıyoyeni yeni öpücük atmaya başladı.."meraba" dendiğinde karşısındakiyle tokalaşıyoilk defa duyduğu bi şeyi "nerde" diye sorduğumda da elini kafasına götürüp şaşkın şaşkın bana bakıyo,bayılıyorum o bakışına:))ha bi de müzik setini açıp kapatmayı öğrenmiş,tamamen gözlemleriyle..bozulması an meselesiha bi de bu ara babası kızımın pek niyeti olmasa da ona el öpmeyi öğretmeye çalışıyo,malum harçlıklar ona kalcak

çok şükür bugünleri gördüm..öyle güzel bi duygu ki..hergün yeni bi şeyi ile karşılaşıyoruz,bizi şaşırtmaya o da bayılıyo..

selam kızlarr 1 haftadır bir sorunumuz var kızım altına yapınca aldırtmıyor bana zorla yatırıyorum almak için baba diye ağrıyor ..
sanki kurtar beni der gibi neden aldırtmıyor bu kız bana altını yaa 1 haftadır işkence altını almak ...???

Son düzenleme:

bu güzel cevabın için teşekkür ederim.çoooook tatlı ya yaptıkları şeyler.allah uzun sağlıklı ömürler versin bebişine. yalnız benimki sadece baabbaa bazen maammma canı isteyincede haanne diyor annne diyor güya:) oyuncağını enson koyduğu yerde arıyor getir dememden bazen anlıyor.ama bana az konuşuyor gibi geliyor hele senin anlattıklarından sonra tamamen öyle düşünmeye başladım. ve bu konuda çok endişeleniyorum açıkcası?:18::2:

birde kızınızın kardeşi falan varmı?ev ortamınız kalabalıkmı? bizimki birde televizyon müptelası reklamlara bayılıyor bağırarak tepki veriyo.r bikaçda sevdiği çizgifilmler var onlara tepki veriyor.bu konu içteniçe gerçekten beni çok düşündürüyor.:26:

kocaman maaşallah hayat hanıma ozaman annesi..onları bu şekilde görmek gercekten coook güzel..bizim ki el öpmeyi öğrendi hatta memelekete gelmeden bayramlastıgımız komsulardan harclık bile topladı ellerini öpüp:)))):87: ama alnına götürmeyi daha yapamıyor bazen yapıyor bazen unutuyor:))) ayyy :2: duygulandım birden cook şükür rabbime bu günleri bize yasattığı için!!!!

slm canım her cocugun gelişimi becerisi farklıdır biliyorsun ki bence hiiiiç endişelenme gün gelir hepsi sakır sakır bize cevap verecekler :))))) benimki de baba dede aba abi gel viii( ver) al (biraz daha yumusatarak) adi(hadi) gibi kısa kelimekleri belirgin bir şekilde söylüyor ama bana asla anne demiyor((( işi düşerse anni diyor okadar..((( hareketlere gelince coooook ama cooooook haraketli asla kucakta durmaz yolculularda tam işkence modundayız istediği herseyi yapabiliyor birkere gördüğü şeyi 2 dakika sonra mutlaka tekrarlıyor o yüzden artık yanında cok daha dikkatli davranıyoruz :82:

süt olayına gelince ben de gecen haftaya kadar hiiç süt vermemiştim beni emiyordu ama artık aptamil vermeye basladım cook şükür sevdi sabah cok değil ama 30cc de olsa içiyor
kilo alımı 2 aydır durmus doktor zaten almasını istememişti en son kontrolümüzde ama bu sefer boyu uzamıs sanırım 83cm kilo aynı..zaten artık cok az kilo alırlarmıs üzülmemize gerek yokmus..
rabbim hepimizin meleklerine sağlık sıhhat versin hepsini korusun insallah...biz de hepsini cook öpüyoruz

maşallah sizinkinede.:) sizlerin böyle anlattıklarınızı okuyunca endişelenmemek elimde olmuyor.tabiki her çocuk farklıdır ama elimde değil.biz iş sebebinden dolayı ailelerden uzakta şehir dışında yaşıyoruz yani evde gündüzleri sadece ben,akşamlarıda babası oluyor,bunun bi etkisi olabilirmi acaba?

bana tuvalet eğitimi için erken gibi geliyor hem havalarda soğuk şu anda...en iyisi bahar zamanı başlamak yaza kadar öğrenir...gerçi maşallah kakası geldiğinde oturup yapıyor bitince de kaka diyor :)) özellikle ben ne zaman wc ye gitsem banyoya anne çiş yapıyor diyorum o da çömelip olduğu yerde yapıyor :)) ama alt değiştirme sırasında hep kaçıyor benden :))
biz yavaş yavaş başladık konuşmaya ama henüz cümle değil tabii
damba (lamba) anne baba dede anneanni (anneanne) bebe (bebek) mama,ama,neden,hade (hadi).üff (klimaya diyor ),fuuu (su),appa (ayakkabı)...artık herşeyi parmağıyla göstererek soruyor hıı hıı diyor ben de ne olduğunu söylüyorum gülüyor :))

sevdacım üzülme bence cidden her bebeğin gelişimi farklıdır...ben çok biliyorum etrafımda hiç konuşmayıp 2 yaşında birden herşeyi konuşan çocuğu...ama sen de sürekli konuş onunla ve nesnelere mutlaka adıyla hitap et...sakın bebeksi konuşma onunlar normal konuş ki doğruyu öğrensin...
mesela renkleri anlat göstererek,sayı sayın,kucağına al hikaye oku...

bu arada bugün ilk kez biberonla süt içti ama baya acıkmıştı meyva saati geçti diye sanırım dışardan gelince ısıtıp verdim,neredeyse hepsini bitirdi nasıl mutluyum anlatamam =))
ben sabah akşam mhallebilerini bazen sütle hazırlıyorum bazen de tarhanayı sütle yapıyorum...yoğurt seviyor Allahtan...sanırım yeterli oluyordur...boy bizim 86 cm oldu çok uzun olacak sanırım =)))

haha benim ki de öyle ben kucağıma alınca saldırıyor kitaba =)) ben de o yerde oyun oynarken okuyorum ya da kafamdan hikaye uyduruyorum =))

bu konuşma işi çocuktan çocuğa değişiyor..bi arkadaşın nerdeyse 2 yaşında konuşmuyor dr bişeyi yok konuşur diyor..bi arkadaşın daha 1 yaşındayken başladı bıdır bıdır..benim kızda baba mama hımmm falan diyo bide anlamadığımız birsürü şey söylüyor bakalım inş. konuşur bıdır bıdır :))

cevaplarınız için teşekkür ederim.biraz olsun içim rahatladı.çok sağolun.inşallah vıcır vıcır konuştukları günleri görürüz ve bunuda paylaşırız.:13:

ayyyy bizimki de hala anne demiyor ya inadina anne de kizim diyorum baba diyor ,ne zaman soyleyecek cok merak ediyorum.

Ceylin butun konustuklarimi anliyor artik cok kelime soyleyemesede kelimelerin ne anlama geldigini biliyor.mesela yerde birkac esya oluyor hangisini getirmesini istersem onu gidip getiriyor,birde yurumeye baslayali cok hevesli elinde birseyler tasimaya :))Kendisinin beceremedigi birsey olursa benden yardim istiyor gelip elimi surukluyor oynadigi yere gitmem icin,oyuncaklara ve bize sarilmaya basladi,op dedigimde opuyor o yumusacik dudaklariyla :)) kitaplarin sayfalarini tek tek aciyor artik eskiden iki acmada kitabin sonuna gelirdik :)) birseyi vereyimmi dedigimde kafasini salliyor evet anlaminda istemediginde hayir anlaminda salliyor,eline kalem gecince heryeri cizebiliyor ama bu konuda pek memnun degilim :))) gunde 3 defa koltuk hali duvar temizliyorum,hemen buluyor kalem gorsun yeterki.

selam kızlar kızımın ensesinde ve kulak memesinin altın beze vardr a gittiğimizde farketmedik enfeksiyondan olurmuş büyürse tahlil gerekirmiş valla nazar değiyor kesin bu bebişlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…