KİMSECİKLER YOK ARTIK AMA BEN GENE DE SORAYIM..GÖREN OLURSA CEVAP YAZAR BELKİ:))
ŞİMDİ KIZLAR BENİM KUZU 15 BUÇUK AYLIK AMA HALA 9200 gr..200 gr alıyo ona sevinirken birden ya diş çıkarıyo ya azcık üşütüyo aldığı kilonun 2 katını 1 haftada veriyo(
siz neler yediriyosunuz..hala emiyo(uyuyacağı zaman arıyo günde 3-4 kez emiyo) 3 öğün güzel yiyo 4. öğün olarak meyveyi suyunu sıkarak veriyorum eline de veriyorum tabi ama kemirip atıyo genelde..kilo alması için neler yapabilirim boyu da 76 cm..vitamin şurubumuz da var minadex kullanıyoruz..geçen aylara oranla aslında iştahı iyi maşallah ama niye kilo almıyo acaba bi yerde hata mı yapıyorum anlamıyorum:26:
KİMSECİKLER YOK ARTIK AMA BEN GENE DE SORAYIM..GÖREN OLURSA CEVAP YAZAR BELKİ:))
ŞİMDİ KIZLAR BENİM KUZU 15 BUÇUK AYLIK AMA HALA 9200 gr..200 gr alıyo ona sevinirken birden ya diş çıkarıyo ya azcık üşütüyo aldığı kilonun 2 katını 1 haftada veriyo(
siz neler yediriyosunuz..hala emiyo(uyuyacağı zaman arıyo günde 3-4 kez emiyo) 3 öğün güzel yiyo 4. öğün olarak meyveyi suyunu sıkarak veriyorum eline de veriyorum tabi ama kemirip atıyo genelde..kilo alması için neler yapabilirim boyu da 76 cm..vitamin şurubumuz da var minadex kullanıyoruz..geçen aylara oranla aslında iştahı iyi maşallah ama niye kilo almıyo acaba bi yerde hata mı yapıyorum anlamıyorum:26:
Tatlım meraba..hemen hemen aynı kuzularımızın kilosu..benimkide yiyo ama yakıyo..bebişin hareketliyse muhtemelen et tutmuyodur,,kahvaltı sıkıntımız var bizimde,onun haricindeki öğünler iyi gidiyo şimdilik,yalnız yumurta ve yoğurt sorunumuz var..nası yiyo sizin kuzular nolur banada akıl verin.bende meyve suyunu bitek kahvaltıda veriyorum..bazende sütle yapıyo.gece süt içiyo yatmadan sıcak ve ballı süt.üstüne emmek istiyo bazen,gün içinde de 2 defa emiyo,bazen uyumak için bazen keyfi..
aslında bakarsan boyu ve kilosu uyumlu, eğer sizde çok iri değilseniz genetik olarak size benzeyecek sonuçta... çok dert etmene gerek yok gibi. ama yine de doktoru ne diyor o önemli. benim kızım ayın 5'inde 16 aylık olacak kilosu 11 boyu 85 cm. herkes çok zayıf diyor ama doktoru değil diyor. boyundan kiloyu göstermiyor diyor. benim kızımda emiyor, uyumadan önce, aklına esince, çok acıkıp yemeği bekleyemeyince hep emiyor... ben özel bir şey yedirmiyorum. doktoru bana emdiği için tüm gıdayı oradan alıyor ama sen yedirirken 3 şeye dikkat et dedi. 1-öğlen mutlaka çorba, besleyici değeri yüksek olacak. 2- her gün bir şekilde yoğurt yiyecek. bizimki akşam üstleri sade yoğurt yemez bu yüzden genelde yemeğe karıştırıyorum. mesela bugün öğlen suyu bol, kıymalı yoğurtlu ıspanak yedi. 3- akşam muhallebi yapacaksın dedi. ben irmikle yapıyorum. sütlü irmik tatlısı gibi içine şeker koymuyorum piştikten sonra bal karıştırıyorum. hem şekerli olduğu için gece tok tutuyor iyi uyuyor, hem ballı sütü rahat uyku için doktorlar öneriyor hem de hafif üşütmesi filan var ise bal göğsü yumuşatıyor rahatlatıyor.
bir de bizim doktor çocuğun kilo almasını istiyorsan çok tok tutacak şey yedirmeyeceksin der. bal, reçel, pekmez, kaymak tok tutar ama gelişim için iyi değildir der. çünkü uzun süre tokluk verdiği için diğer sebze ve meyveden alması gerekeni almıyor diyor. öteki türlü sık sık acıksın, yesin ki besin değerlerini alsın diyor.
benim nacizane görüşüm meyvenin suyunu verme. doktorlar yetişkinler için bile meyve suyunu çok önermiyor. çünkü vücuda şeker yüklemesi çok oluyor diyorlar. hem posasını yerse sindirim sistemi için de iyidir.
lütfen çocuğunu yesin diye zorlama. yine bizim doktora göre hiç bir bebek açlık grevine girerek ölmemiştir diyor. açlığın içgüdüsel olduğunu hepimizin derdinin karnımızı doyurmak olduğunu söylersindirim sistemleri artık tam olarak çalışmaya başladığı için daha az yemek yiyorlarmış.
umarım yardımcı olur yazdıklarım.
Tatlım meraba..hemen hemen aynı kuzularımızın kilosu..benimkide yiyo ama yakıyo..bebişin hareketliyse muhtemelen et tutmuyodur,,kahvaltı sıkıntımız var bizimde,onun haricindeki öğünler iyi gidiyo şimdilik,yalnız yumurta ve yoğurt sorunumuz var..nası yiyo sizin kuzular nolur banada akıl verin.bende meyve suyunu bitek kahvaltıda veriyorum..bazende sütle yapıyo.gece süt içiyo yatmadan sıcak ve ballı süt.üstüne emmek istiyo bazen,gün içinde de 2 defa emiyo,bazen uyumak için bazen keyfi..
merhaba:80:
bende oğluma haşlanmış yumurtayı ne yaptıysam yediremedim.
en sonunda yumurtayı rafadan pişirip verdim kaşıkla yediriyorum günaşırı.hatta hergün versem yer
normalde rafadan yumurtayı 5-6 dakika kaynatmak yetiyo fakat ben biraz daha pişşin diye 9 dakika kaynatıyorum tam kıvamında oluyor ne çok katı nede çok cıvık.istersen bi dene...:92:
valla canım,aslına bakarsan öyle koltuk tepelerinde gezen bi çocuk değil ama dediğin gibi yakıyo sanırım bilmiyorum ki..gezmeyi seviyo evin içinde..
benimki yumurta ve peyniri ayrı ayrı yemiyo,o yüzden bulamaca devam((
krep veya omlet denedin mi hiç.benimki onları da tükürdü(belki seninki sever..
Ben de yumurtayı omlet şeklinde ekmekle yediyorum.Bir öğünde böylece yumurtasını,peynirini.sütünü,tereyağını yemiş oluyor............
canım benim oğluş herşeyi yiyor maşallah ama çoğu şeyi blendır yiyor bazı şeyleri sadece çatalla ezerek yedirebiliyorum. örneğin pırasa ıspanak dolma içi vs bunları blendır yapıyorum... her çorbayı seviyor,öğlen ve akşam yemeklerinin yanında da mutlaka yoğurt veriyorum.
mısır gevreklerinin top şeklinde olanlarını katır kutur yiyor tavsiye ederim
benimki de pilav yemiyor =)) köfte et tavuk çok seviyor ama pilavla makarnayla hiç arası yok...
drumuz damak tadıyla alakalı olduğunu söylüyor çünkü işine geleni yiyor işine gelmeyeni yemiyor.eninde sonunda yiyecekler nasıl olsa önemli olan yedikleri şeyleri vitaminli olanlardan seçebilmek.oğlum mesela tarhanayı çok sever ilk zamanlar çorbasının içine haşlanmış börülce semizotu brokoli ekleyerek sebze yemesini sağlıyordum :) eğer sizinde çorba ağırlıklıysa tatlara alıştırmak için mümkün olduğu kadar sebze ağırlıklı ver.bir de mutlaka siz yemek yerken yanınıza oturt yediğiniz yemeklerin katısını yemese bile suyundan tattırt ne yese kardırlimonlu şeyleri çok sever benimki,yemek yerken mutlaka bir tabakta turp doğrarım limonlayarak.biz yerken eline veriyorum kemiriyor onu
ben de yemek yedirirken zolanıyorum artık ekkisi gibi ağzını açmıyor öyle kolay kolay
hele beğenmediyse vay halime asla yutmuyor
kıymalı karnıbahar en sevdiği yemek
kahvaltı en zorlandığım öğün sürekli değişik bişey vermeye çalııyorum tost ekmeiyle yaptığım tostlarıçok seviyor kenarlarını kesersem bi tostu yiyor yanına da portakal suyu
peyniri de yeni yeni sevmeye başladı önceden çok zor yiyordu şimdi gönüllü 2-3 küp yiyor
zeytin sevmiyor ama yumurtayı da sürekli değiştirerek veriyorum en çok menemen veya sucuklu yumurta şekliyle seviyor
gece muhallebi yemiyor ,püre şeklinde hiçbirşey yemek istemiyor
baştan beri pek mixerleyerek vermedim sanırım onun için
bazı anneler katı gıdaya geçemedik diye üzülyor ben de püre yediremediğim için üzülüyorum
pilava ve bulgura bayılıyor makanada yoğurtluysa çok seviyor
ama istediğim gibi aman aman yemek yiyen bi çocuk değil ne yazıkki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?