2009 Ekim Anneleri

e o zamanda zarar edecez.... bari böyle kasarak yatırım yapmış oluruz diyoruz...

borca girilmeden ev alınmıyo canım..bende eşime kredi çekelim diyorum,diretiyorum ama o çekiniyo..para biriktirelim diyo ama..biriktiremiyoruz işte..sonuç ortada..

handan rahat ol yaw sempatiksalakcinni
sonucta annen bakiyo gozunun arkada olmamasi gerek. ben ise baslayinca kim bakacak belli bile degil dusun :umursamaz:

amin canım... bizim kavuşmalar hep kısa rüreli... 1 hafta 10 güne kadar gelcek 1 yada 2 gün kalıp gidecek:(

kızım günlerdir ilk kez doğru dürüst bişi yedi..saat 4 buçukta semizotu ve yayla çrbası yedi..toplam yarım kase ediyo ama olsun..hiç tükürmedihihoyyytağlamak istiyorum...

bu sefer annem yaptı, acaba benim yemeklerimi mi beğenmiyo mu bu velet:uhm:

kızlar yaptıgım arastırmalara gore bpa ıcermeyen bıberon fıyatları 25 tl den baslıyor bıberonları ndıkkat ederek alın yada dırek cam alın ..ama camı atar yuzune vuru dıye ben tercıh etmıcem

kızım günlerdir ilk kez doğru dürüst bişi yedi..saat 4 buçukta semizotu ve yayla çrbası yedi..toplam yarım kase ediyo ama olsun..hiç tükürmedihihoyyytağlamak istiyorum...

bu sefer annem yaptı, acaba benim yemeklerimi mi beğenmiyo mu bu velet:uhm:

güzelim çinko kullanmaya başlamadınmı sen? onun etkisi vardır..

bizde tum abdominal usg cektirdik. sol bobrekte dolgunluk var dedi. takip edilmesi gerekiyomus dr yorumlayacak, belki idrar kacagi da olabilir dedi. kafam karisti offfffffff
zeze senin adina cok sevindim. darisi denize. reklamla yemiyo dimi bebisleriniz?

geçmiş olsun kılar miniklerimize allah şifa vrsin mamalarını yiyen kuzularada afiyet bakl şeker olsun inşallqh maşallah hepsinede

bizde tum abdominal usg cektirdik. sol bobrekte dolgunluk var dedi. takip edilmesi gerekiyomus dr yorumlayacak, belki idrar kacagi da olabilir dedi. kafam karisti offfffffff
zeze senin adina cok sevindim. darisi denize. reklamla yemiyo dimi bebisleriniz?

peki tam olarak ne olduğunu ne zman öğreneceksiniz?

sağol buketcim..yeme saatleri tam bi işkence..1 saat sürüyo ve kanal kanal dolaşıyoz reklam bulmak içinkafamçokkarıştı

ve reklam seçmeye başladı hanfendi çok sık çıkan reklamlarda kafa çeviriyo cadı:olmaz:prima reklamlarını severdi,bıktı,turkcellden de bıktı..şimdi Allahtan ramazan la ilgili yeni reklamlar çıktı da onlara dikkat kesiliyo..her şeyden çabuk sıkılıyo zamane veledi işte:emir_bebek:

canım bizim de batın ultrasonu sonucuna göre bi böbrekte büyüme varmış,ondan sonra DMSA istedi dr., çekildi..bi sürü ışın aldı yavrum:1no2:ultrason böbreğin dışını ,DMSA ise içini incelemeye yarıyomuş.. temiz çıktı Allahtan..o zaman büyümeyi pek sorun etmedi dr.

yani enfeksiyon geçince düzelicek sanırım...idrar kaçağı var mı yok mu bi an önce öğrenin canım o tehlikeli,biz sondalı röntgen sonucu öğrendik kaçak olduğunu..hem de iki böbreğe var bizim..

Allah korusun ilerde böbrek yetmezliğine ve kızlarda düşüklere sebep oluyomuş..gözünü korkutmayayım..ama uyanık olun canım..allah şifa versin hepimizin yavrusuna

peki tam olarak ne olduğunu ne zman öğreneceksiniz?

esim yarin dr ye gosterecek sonuclari

canım bizim de batın ultrasonu sonucuna göre bi böbrekte büyüme varmış,ondan sonra DMSA istedi dr., çekildi..bi sürü ışın aldı yavrum:1no2:ultrason böbreğin dışını ,DMSA ise içini incelemeye yarıyomuş.. temiz çıktı Allahtan..o zaman büyümeyi pek sorun etmedi dr.

yani enfeksiyon geçince düzelicek sanırım...idrar kaçağı var mı yok mu bi an önce öğrenin canım o tehlikeli,biz sondalı röntgen sonucu öğrendik kaçak olduğunu..hem de iki böbreğe var bizim..

Allah korusun ilerde böbrek yetmezliğine ve kızlarda düşüklere sebep oluyomuş..gözünü korkutmayayım..ama uyanık olun canım..allah şifa versin hepimizin yavrusuna

Allah korusun yaa. peki sizde nasil belli oldu? abdominal usg de dolgunluk mu goruldu? tedavi sureci nasil? bizdeki rapora takip edilmesi gerekir yazmislar

canım,geçen ayki kontrolümüzde kızımın kilo verdiği anlaşılınca dr. idrar kültürü istedi...kültürde 100.000 koloni bakteri çıktı,çok yüksekmiş..daha öncede enf..geçirdiğimiz için bu sefer,sondalı röntgen istedi çünkü kaçaktan şüphelendi..hemen çektirdik..malesef 2 böbrektede kaçak olduğu ortaya çıktı..bizim dr. bizi, çok ii tanıdığı bi böbrek uzmanına yönlendirdi..takiplarinizi artık ikimiz birden yapıcaz,o sizi böbrek konusunda yönlendirir dedi.

aynı gün elimizdeki sonuçlarla,o adama gittik..sondalı ultrasona baktı,kaçak var evet ama böbrekleri tam net göremiyorum,batın ultrasonu ve DMSA istiyorum dedi..

geçen hafta istediklerini yaptık..batın ultrasonunda tüm iç organlar görülüyo,hepsi ii şükür ama bi tek,sol böbrek diğerine göre biraz büyük çıktı,korktuk biz de..ama önemli olan DMSA imiş...çok korkuyordum,çocuk da ışın aldı malesef...ama doktorun da bizim de içimiz rahatladı,sonuç temiz...böbrekler zarar görmemiş çok şükür..

şimdi koruyucu tedavi uyguluyoruz,yani sadece yatmadan önce 1/3 oranında bactrim diye bi antibiyotik içiriyorum..bu, enfeksiyon olup böbreklerin zarar görmesini engelliyecekmiş..bunun dışında her ay idrar tetkiki var..

böbrek uzmanı,kültür sonucu bişi çıkmazsa bana gelmenize gerek yok dedi..3 ay sonra antibiyotiği kesip bekliycez..tekrar enfeksiyon olursa kaçak kapanmamış demektir...tedaviye devam...

6 ay,1 sene belki 3 sene sürebilirmiş bizim tedavi...dr. ,eskiden olsa sizin durumunuzda hemen ameliyat derdim ama genelde ilaçla tedavi %60-70 yanıt veriyo dedi...

..aslında kızlarda çok sık rastlanan bi durum,reflü de deniyo..mesane kapakçığı tam gelişmediği için yukarı kaçak oluyomuş...çocuk büyüdükçe kapak da kendiliğinden büyüyüp,kaçağı önlüycekmiş..

uzun oldu gülüm ama umarım açıklayıcı olmuştur..sanırım sizinle gidişat aynı..benimki de hala iştahsız..antibiyotik tedavisinde beklenen bi durummuş...arada yiyo ama kuş kadar:((

yavrularımıza şifa versin Rabbim tez zamanda inşallah..çok yıprandım ben de inan..hele geçen hafta tahlildi,ultrasondu derken..bi de sonuç bekleme var...yakında saçlarım ağarırsa şaşmam..

zezecim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. dr yeniden idrar tahlili istemis. nasil yapacaksak . yarin aksamda antebe gidioruz :umursamaz:

Back
X