Ülkemizde sağlık ocaklarında tetanoz aşısı 20. gebelik haftasını tamamlamış olan anne adaylarına ücretsiz olarak sağlanır.
Eğer çocukluktaki aşılarınız tam ise ve rapelinizin yapıldığı zaman üzerinden 10 seneden daha az geçtiğine emin iseniz gebelik döneminde bu aşıyı yaptırmanıza gerek yoktur.
Eğer çocukluktaki aşılarınız yapılmamışsa tercihan gebelik öncesi dönemde, bu mümkün değilse, gebelikte doktorunuzun önerisine göre toplam üç doz tetanoz aşısı olmalısınız.
Eğer rapeliniz yapılmamışsa, ya da tam hatırlamıyorsanız, gebelikte ilk üç aylık dönemin sonunda bu aşıyı yaptırmalısınız.
karışık duygular içindeyim msms.
gebe kalmadan önce heeep erkek isterdim. ted. olurken ikiz olursa iki erkek olsun derdim. sonra insanlar çevremdekiler 1 kız 1 oğlan olacak dedi genelde. ve nedense de bunu dilediler :) inşallah diye diye hem de. :))
ben de onların dileklerine kaptırdım bir kız bir erkek gibi hissettim bir süre ama. bu aralar yine içimde 2 erkek hissi dolanıyor. allahım sağlıklısını versin yarabbim....
ama ben cinsiyet öğrensem bile bağlanmayacağım. demin emsal mi dedi 9 ay kız bekliyorlar erkek çıkıyor ya da tam tersi :))
gebe kalmadan önce heeep erkek isterdim. ted. olurken ikiz olursa iki erkek olsun derdim. sonra insanlar çevremdekiler 1 kız 1 oğlan olacak dedi genelde. ve nedense de bunu dilediler :) inşallah diye diye hem de. :))
ben de onların dileklerine kaptırdım bir kız bir erkek gibi hissettim bir süre ama. bu aralar yine içimde 2 erkek hissi dolanıyor. allahım sağlıklısını versin yarabbim....
ama ben cinsiyet öğrensem bile bağlanmayacağım. demin emsal mi dedi 9 ay kız bekliyorlar erkek çıkıyor ya da tam tersi :))
1 kız 1 erkek
msms
emsal
peti
gülcan
gamma
ayfer
2 erkek
begüm
mozi
dilek
msms belki de yarın size 2 kız haberi getiririm :)
ben kayrada tetanoz aşısı olmadım..bundada olmam heralde...
bene 1 kız 1 erkek diyorum
selam arkadaşlar
cumartesi erkekimi gördüm bu moral beni bir hafta idare eder artıkın idrar kültürü için tahlil verdim inşallah geçmiştir saç boyama meselesi konuşulmuş benim beyazlar liseden beri var yaşda az diil 27 tabi ama doğuma kadar boyamayı düşünmüyorum belki son zamanlarda soyarım malum bebeklerimizden kendimize bakmaya fırsat kalmıcak ahh o günler gelseeeee
cinsiyet öğrenen arkadaşlarım hayırlı olsun hepinize
kalp sıkışması konusunda tam bir koca karı gibi oldum iki merdiven çıkıp nefes nefese kalıyorum kan basıncı arttı iyice tabi bebeklere kan pompalıyoruz
ayy ne uzun yazdım ya sonuçtaaaaa herkese iyi haftalaaaaaar
bircan ekledim listeye canım.
begümm haklısın. ben de öyle karar verdim. ilk 3 ay için bana ve onlara yeterli kıyafet anakucağı/portbebe.
1 adet park yatak. büyük bir şifonyer. o kadar. park yatağı ilk 3-5 ay beraber kullanacaklar (uzmanların tavsiyesi) sonrasında yapılacak bebek odası...
ya kızlar ben tülayı baya merak etmeye başladım ya
her gun bır bardak yogurt yıyorum.2 gunde bır 1 tane muz yıyorum.vıtamın ve kan hapımı ıcıorum.sabah tartıldım toplamda 2 kılo almısım.:sm_confused:nerde su kılo lıstemız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?