bence ela:)
ama ela melis bırbıryle uyumlu soylenmıo.ela kalsın yanına uyumlu baska bu ısım bulalım:)kaydirigubbakcemile3
isterim tabeee.kaçırılır mıı hihoyyytdoktorunuz gerek yok dese de ayrıntılı ultrasona gırmek ıstıomusunuz kızlar?
bende senin gibi biliyodum ama değilmiş:) erkek 40.haftaya kadar beklermiş.kız erken gelirmiş.bu sene 2 yakınım doğum yaptı.2.side 7.5 aylıkkken doğum yaptı cinsiyeti erkek:)
Elacım ismini vermeye kıyamadın di mi ? kaydirigubbakcemile3
cnm üzme kendini dr bildiği bişey vardır ama doğanda mı yaptırcaksın bu arada benide detaylı ultrasyona gönderdi dr bakırköyde birine gidicem herşeyi iyice araştırıyorlar dr dra değişiyor canım onun için iyi düşün iyi olsun ama dr sor bunu neden istediğini bu tarz şeyleri istemesi için sebep neyse seninle paylaşmalı bence bu arada çok güzel anne olucaksın akşam fazla göremedim ama çok cicisin
bende Nisa koyucam ama iki isim istiyorum yanına karar veremedim
kızlar bu dönemde ilaçla alınan kalsiyumdansa gıdalarla alınan kalsiyum daha iyimiş..ve bu haftalarda bol bol kalsiyum tüketmemiz gerekirmişihangi besin gıdasında ne kadar kalsiyım var burdan görebilirsiniz:)
KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99
TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217
ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25
SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79
MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41
DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90
dilekcim kombinasyon mesela eylül ela nasıl?
ya sezeryanda 39 hafta iken alıyolarmış doğru mu kızlar?
hayır yanlıs anladın.yanı ela olsun.melıs yerıne bska bı ısım bulalım dedım.anlatım bozuklugu olmuş.adaşım olsun yanı onu demek ıstedım.eylul kafamı cevırdıgım heryerde var bıktım ben.
günaydın kısçelerrr...SAD allah iyiliğini versin dün akşam gördüğün bendim ecem84..ya bende o ara eşim aradı son anda gördüm seni bu akşam inşallah trafik olurda daha çok görürüz birbirimizi..
sezeryanla dogum yapanların catlagı daha az oluomus kızlar.cunku catlaklar son 3 haftada oluomus asıl sezeryanda 2-3 hafta erken alındıgından catlak az oluomus.sırf bunun ıcın sezeryan yapılmaz tabı de solım dedım.
günaydın kızlaaarrr :teytey: :teytey:
karınlar gerilmeye başladı değil mi kaydirigubbakcemile3
ben daha gerideyim onun içn bebe yağı rahatlatıyor şimdilik..
badem yağı diyorsunuz da zaten tüylenmeye meraklı bi cildim var nasıl kullanacağız badem yağını_?
zeytinyağı kullansak da olur herhalde...
bi de ayrıyeten krem kullanmayı düşünen var mı_?
aslında acıktıkça böyle badem, fındık, ceviz falan atıştırmak lazım gerçekten..
hem de benim gibi doyumsuzsanız en iyisi :roflol: :roflol:
valla ben acı badem kremını kullanıorym.cok uzun sure nemli tutuo.valla vıcık vıcık kremlıorum.tuylenırse de tuylensın catlamaktan ıyıdır dıe dusunuorum:sm_confused:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?