2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

dileekkk böyle seylere bakma. kurcalama be canım. sonra doguma gıderken hepsı gozumuzun onune gelecek:)

Canım bunlar sonuçta yaşayacağımız şeyler eğer sezeryan olmak isteyenler bu konuda yaşayacakları ile ilgili olarak bilinçli olursa hem daha iyi karar verirler hemde o gün stres olmazlar. Ben mesela çok daha büyük bir kesi attıklarını zannederdim oysa 10cm'miş.

saol özgecimmmm ,,

begümcüm sen daha tecrübelisin canım aman dikkat et kendine..gecici birşeydir inşallah..

dılekcım o doktora da baglı alt komsular da benım sezeryanlı ama bırer karıs kesileri var.ınsallah sızınkılerı kucucuk kesıp işi bıtırırler

dilekcim normal doğumu izleme sakın ben öyle bir salaklık ettimdee ayyy daha da fecii birseyy

kızlar günaydın. nasılsınız bebişlerimizde sizde iyisinizdir umarım. ben cok kötü şifayı kaptım grip oldum.2 gündür cok feci durumdayım. :çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ayyy bak aklıma geldıı sımdı Allahımm o nasıl bı an oylee neysee kızlar izlemeyenler varsa hiç meraklanmasınlar bence bizim gibii...

Dilekcim geçen gün karşı komşum bana sezeryan dikiş izini gösterdi. Bende sanardımki upuzun dikiş izi olur. İnanılmaz dersinki bu kadar kesiden nasıl o çocuğu çıkarmışlar. Dediğin gibi 10 cm birşeydi ve hiçte belli değildi.

Geçmiş olsun cnm.a.s.

bakın keske herkes boyle kolaycacık dogursa:Saruboceq:

Eklentiler

• $suda_dogum_1_3.webp
    16,9 KB · Görüntüleme: 32
günaydın kızlar herkeze selamlar... ya 4 ayımı doldurdum ama hala bazı sabahlar öğürmekten bi hal oluyorumm.... ya kızlar bişet sorucam benim karın gene indi gibi oldu ya benim gibi karnı az şişen varmı yoksa bende bi gariplikmi var... bazen bi bakmışım oh ne güzel sonra bi bakıyorum sanki hamiş değilimde azcık gazım var gibi şişmiş bana yol gösterin nolur....

Canım Allah korusun , öyle şey olur mu aklına kötü şeyler getirme bende de oluyor ara ara ben bir tane dijital tansiyon aleti ve ataş ölçer aldım ne olur ne olmaz diye .. Eğer sen de ölçtürebiliyorsan düzenli ölçtür .

Sezaryan hakkında ayrıntılı bir yazı ve fotoğraflar:

Sezeryan [Resimli] +18 - Hackhell Forum

Oy oy oy beni sezeryan daha çok korkutuyor be yaw :)

ayyy bak aklıma geldıı sımdı Allahımm o nasıl bı an oylee neysee kızlar izlemeyenler varsa hiç meraklanmasınlar bence bizim gibii...

Ben şimdi değilde daha önceden izlemiştim normla doğum ve sezeryan ıyykkk bence de izlememek en iyisi ama artık ilzemiş bulunuyorum :)

Canım senin haftalarındayken benimde aynıydı sabah yataktan bir kalkıyorum pek birşey kalmamış ve tabii her ne kadar belli etmesemde içten içe endişeleniyorum cmt. günü 19. haftamızı bitiricez ve artık karnım hemen hemen her zaman aynı hihoyyyt

bakın keske herkes boyle kolaycacık dogursa:Saruboceq:

Amanin ne güzel. Nurgül Yeşilçayda böyle yapmıştı doğumunu :icecream:

Cnm aynısı bendede oluyor. Sabah karnım daha küçük akşam patlayacak gibi.

Amniyosentez önerilen bir annenin yorumları:

Herkese merhaba...
Cevaplariniz icin cok cok tesekkurler...

Turkiye'den ve Isvicre'den bircok isimli doktorla konustuktan sonra (toplam 8 doktor!!!), kararlarimizi verdik:

* Oncelikle hemen doktorumu degistirdim. Haftaya yeni bir doktora muayene olacagim. Simdi yaptigim arastirmalarda bizi cok gec biraktigini ve hic riski olmayan bazi testleri ne yazik ki bize zamaninda yapmadigini anliyorum. Ayrica da hepimizi, hem uzdu hem de galiba gereksiz yere telasa soktu.
* Istisnasiz konustugum her doktor, oncelikle boyle bir test sonucu icin amniyosentez istenmesine hayret ettiler ve biz olsak asla 1/810 icin amniyosentez onermezdik; senin de yapmani onermeyiz, dediler. Benim ve esimin ailesinde Down Sendromu hic olmamasi, 29 yasinda olmam ve bebegimizin 12. haftadaki ense kalinliginin sadece 1.1 mm. olmasi da bu sozlerde etkili tabii ki.
* Bu durumda gelecek hafta ve ondan sonraki hafta 2 adet detayli ultrasona girecegim. Ikisi de Isvicre'nin en buyuk hastahaneleri, dolayisiyla guveniyorum. Detayli ultrasonda da bircok defekt gorulebiliyor. Eger herhangi birsey gorulurse amniyosentez onerilecek. Ama anladigim kadariyla buna hic gerek kalmayacak.

Sevgili anne adaylari, doktorunuzu cok iyi secin. Bastan beri bu doktora icim isinmamisti. Bebegimizin ense kalinligini dahi olcmemis bir doktora ne kadar guvenebilirsiniz ki?! Allahtan Istanbul'a geldigim surede cok iyi bir doktora muayene olmustum ki icimi o rahatlatiyor. Ense kalinligini o olcmustu ve ayrica da burnunu da gayet net gordugunu soyledi. Ense kalinligi cok onemli ve ayrica 11-14. haftalarda bebegin burun kemiginin gelisip gelismedigine de bakilmali. Aklinizda bulunsun. Sadece burun kemigi ile %75 sonuc elde edilebiliyor. Down Sendromu olan bebeklerde burun kemigi 11-14. haftalarda olmuyor. Dolayisiyla bebegin burnu varsa, saglikli demekmis.

Yapilan istatistikleri okudum: Gecen sene tum dunyada amniyosentez yapilan hamile bayanlarda eger 1 tane down sendromlu cocuk bulunduysa, buna karsilik 4 saglikli bebek hayatini kaybetmis. Dolayisla eger gerek yoksa bebegi bosu bosuna tehlikeye atmaya gerek yok bence. Bebegi kaybetme riskinin 1/100 oldugu goz onune alinirsa....

Cok iyi dusunmek ve dogru karar vermek lazim. 4 gunluk hic durmayan telefon trafigi, uykusuz geceler ve telastan sonra dogru karar verdigimizi dusunuyorum.

sağolun kızlar ya ne bilim arkadaşlar falan karnın çok küçük hamile olduğun pek anlaşılmıyor falan deyince insan acaba bi sorun var diyo ... teşekkürler....

dilek canım 3 lü testimi haftaya yaptırıcam. ıkılı ıyı cıktıgı için rahattım ama şu alıntıdan sonra ıyıce rahatladım. bebeğimin burnunu 12+0 da dr umuz rahatlıkla ölçtü. öık sağol canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…