:1hug:
oyle bınebılırım dımı.aman ben de ya panık olunca kör cahıller gıbı bıldıklerımı de unutuom dogru ya.ayy saolasın meryemim yaw
dusunsenıze dogumumuzu yapmıs eve gelmısız kapıdan bı gırıoruz hertaraf miss gibi tarcınlı serbet kokuo.gecıp pırıl pırıl hazırlanmıs yatagımıza yatıoruz tertemız gecelıklerimizle.bebegımızı gormeye gelenler falan..bıze desen bı hurmet bı hurmet.ayy ne gusell:)))
ben diş buğdayıda mevlütde yapmak isterim güzel adetler bunlar mevlütte herkesin kucağına almasını eleştirmiyorum herkes bebek için geliyor bende bir mevlüte gittiğimde bebeği görmek ve kucağıma almak isterim sevinirim bebeğimi sevmelerine zaten yakınlar çağrılır o günleri rabbim gösterse
Benim bakış açıma bak şimdi , sağlıkla doğumunuzu yapmışsınız eve gelmişsiniz her şey senin gibi başlıyor sevdiklerin yanında birden zırt kapı çalıyor , bilmem kim teyze geliyor , başlıyor bebeği incelemeye sağını solunu mıncıklıyor sen emzirirken öyle olmaz böyle olur diyor , sonra ana bu bebek minnacık kız sen kiloları kendine mi aldın hep diyor , sonra akrabalık durumuna göre bebeği birilerine benzetiyor , daha bir sürü oda hazırladıysanız aaa ne gerek var el kadar bebeye odaya diyor oda hazırlamadıysanız ay bebeğe bir oda bile hazırlayamamışlar diyor , sonra başka bir teyze geliyor bu çocuk bu kadar giydirilirse pişik olur terler diyor , çıkartıyorsunuz diğeri aaa çocuk zatürre olacak diyor ve bu denklem böyle devam ediyor .......................................................
Benim bakış açıma bak şimdi , sağlıkla doğumunuzu yapmışsınız eve gelmişsiniz her şey senin gibi başlıyor sevdiklerin yanında birden zırt kapı çalıyor , bilmem kim teyze geliyor , başlıyor bebeği incelemeye sağını solunu mıncıklıyor sen emzirirken öyle olmaz böyle olur diyor , sonra ana bu bebek minnacık kız sen kiloları kendine mi aldın hep diyor , sonra akrabalık durumuna göre bebeği birilerine benzetiyor , daha bir sürü oda hazırladıysanız aaa ne gerek var el kadar bebeye odaya diyor oda hazırlamadıysanız ay bebeğe bir oda bile hazırlayamamışlar diyor , sonra başka bir teyze geliyor bu çocuk bu kadar giydirilirse pişik olur terler diyor , çıkartıyorsunuz diğeri aaa çocuk zatürre olacak diyor ve bu denklem böyle devam ediyor .......................................................
Canım bizim burda da mevlüt okunur ve bebek elden ele gezer ama kınayı ilk kez duyuyorum. Sanırım mevlütü babaanne yaparmış , yani isterse. Eğer benimki yapmak istiyorum derse asla bebeğimi elden ele dolaştırmam tabiii. O odasında yatar , görmeye gelende sadece uzaktan bakar. Benim hiç hoşuma gitmiyor o şekilde elden ele gezmesi ve buna ne ben müsaade ederim ne de eşim.
ben diş buğdayıda mevlütde yapmak isterim güzel adetler bunlar mevlütte herkesin kucağına almasını eleştirmiyorum herkes bebek için geliyor bende bir mevlüte gittiğimde bebeği görmek ve kucağıma almak isterim sevinirim bebeğimi sevmelerine zaten yakınlar çağrılır o günleri rabbim gösterse
ooy oy konular tükendi şerbetlere buğdaylara geçtiniz haaa :)
valla bende mevlütünü falan çok istiyorum kızlar. yiğenimi ben götürüp hocanın kucagına vermıstım nazar degmesın dıye yuzu bıle ortuluyor. hoca o kucagında okumaya devam edıyor. çok guzel bişey. orada herkes Allah sanada nasip etsin dedi bana dokundu. kaç kez amin dedim hatırlamıyorum:) ilk aşılama için dr a gıdecektım o gun:):)
ooy oy konular tükendi şerbetlere buğdaylara geçtiniz haaa :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?