2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ben diş buğdayıda mevlütde yapmak isterim güzel adetler bunlar mevlütte herkesin kucağına almasını eleştirmiyorum herkes bebek için geliyor bende bir mevlüte gittiğimde bebeği görmek ve kucağıma almak isterim sevinirim bebeğimi sevmelerine zaten yakınlar çağrılır o günleri rabbim gösterse

Benim bakış açıma bak şimdi , sağlıkla doğumunuzu yapmışsınız eve gelmişsiniz her şey senin gibi başlıyor sevdiklerin yanında birden zırt kapı çalıyor , bilmem kim teyze geliyor , başlıyor bebeği incelemeye sağını solunu mıncıklıyor sen emzirirken öyle olmaz böyle olur diyor , sonra ana bu bebek minnacık kız sen kiloları kendine mi aldın hep diyor , sonra akrabalık durumuna göre bebeği birilerine benzetiyor , daha bir sürü oda hazırladıysanız aaa ne gerek var el kadar bebeye odaya diyor oda hazırlamadıysanız ay bebeğe bir oda bile hazırlayamamışlar diyor , sonra başka bir teyze geliyor bu çocuk bu kadar giydirilirse pişik olur terler diyor , çıkartıyorsunuz diğeri aaa çocuk zatürre olacak diyor ve bu denklem böyle devam ediyor .......................................................

petibor bizdede sizin adetlerin hepsi var 6 aylık kınası falan :)

bizde o tepsiye bişeyler koymayı ilk adım attığında yapılıyor

ilk dişinide kim görürse o bebeğe beyaz bişeyler alır

ya ben de hepsını yapmak ıstıorum allah o gunlerı gosterırse.ve hepsını fotolamak ıstıorum.albumde yerlerını almaları ıcın.cok gusel adetler ve hatıralar bunlar.tek allah gostersın de yapalım ıns.

bende aynı fikirdeyim çünkü zaten o mevlüde yabancı kimse gelmicek yani1. dereceden tanıdıkalrımız onlarda zaten melüt olmasada sürekli eviize gelicek insanlar yani mevlütte olmasa ila bebeği sevcekler.

dilek canım bencede herkezin kucağına mevlütte bebek dolaştırılır güzel bişey ama sana katıldığım konu eğer çok küçükken yaparsan dediğin gibi hoş değil o kadar kişinin nefesi falan alması aynı odada durması tehlikeli onun için 3 - 4 aylıkken yapmak en iyisi yoksa gelenlere ayıp olur hiç vermemek çoğu gelen yakının olucak

cılgın mısın kızım sen.nıe sımdıden bunları dusunup canını sıkıon.4-7 aylar arası hayal kurma zamanı:)gusel seyler dusun.hem oyle soyleyenler olursa da hiiiç ıplemezsın.ne kendını uzersın ne de karsıdakini.boşveeer.sevılmek merak edılmek gusel sey oyle dusun:):1hug:

tabi canım karışmasa kimse olmaz türk insanının genlerinde var

selam annişleeerrrr hihoyyyt hihoyyyt hihoyyyt
adetlerden söz açılmışken, bizde mevlüt vardır ama 6 ay kınası yaygın değil hemen hemen hiç yok..
onun için mevlüt yapacağız ama kına hiç görmediğimiz ve alışık olmadığımız için gerekli gelmiyor a.s
yanlız ilk duyduğumda çok güldüğüm ve kınadığım şey, geçmiş olsuna gelen mevlüde de çağrılırmış :roflol: :roflol: :roflol:
ya gelsinler bi kere mevlütte tamam istemem daha :roflol: :roflol:

ya bi de bi rüya gördüm, hala aklımda.. Allahım Yarabbim nasıl rüyaydı o yaaa..
eltimin oğluşu vardı sözde, 4-5 aylık bi bebek.. ben de onu emziriyordum ama hamileyim biliyorum yani...
eltim falan yanımda ama "yenge emziriyorum" diyorum, "emzir emzir" diyor sanki yenge su içiyorum demişm gib :roflol: :roflol:
ama o bebeğin emerken bana bakışı, o minnet dolu güzel gözleri... Allahım yaa inanılmaz bişeydi.. hala tüylerim diken diken...
bi de bebek göğsümün ucunu alıyor sadece, ben de öğrendiğim gibi parmağımla ayırıp doğru veriyorum falan :roflol: :roflol:
yanlız kızlar müthiş etkisinde kaldım, hala şaşkoloz gibi geziyorum :roflol: :roflol:

valla bende mevlütünü falan çok istiyorum kızlar. yiğenimi ben götürüp hocanın kucagına vermıstım nazar degmesın dıye yuzu bıle ortuluyor. hoca o kucagında okumaya devam edıyor. çok guzel bişey. orada herkes Allah sanada nasip etsin dedi bana dokundu. kaç kez amin dedim hatırlamıyorum:) ilk aşılama için dr a gıdecektım o gun:):)

yasemin canım boşver güzel şeyler bence aman milletin ağzı torba değil ki ağzı olan konuşur ama bana öyle geliyor ki kucağımda bebeğim varken dünya yansa umurumda olmaz kim ne derse desin

dılekcım mevlutte elden ele dolasırken.hemen yanındakıne verılıo bebegın yuzune bakılıp o kadar yanı.hanı oyle kucagına alıp oy oy deyıp fısır fısır dua okuyup yuzne ufleyıp oyle dııl yani.sadece elden ele verılıo bebek kı duaları topladıgına ınanılıo ıste.ıcıne sınmezse yapmazsın.

Yani haklısın elbette onu görmeye geliyorlar ama o daha sevilmek için bile küçük. Elden ele dolaşırken bir yerine zarar verebilirler ya da ne bileyim nefeslerinden bile mikrop kapabilir. Ben en son gazetede bir haber okumuştum bebeği annesi öpmüş ve ölmü çünkü ağzının kenarında yara gibi birşey olmuş ve bebek ondan mikrop kapmış valla en az 15 gün falan ben kendim bile öpmeyi düşünmüyorum tabi başkası hiç öpemez...

Valla canım bizim bakışaçılarımız daha fazla uyuyor. Çok mu karamsarız ne? Ama tüm bunlar işte etraftan toplanacak insanların lafları. O nedenle aslında ben hiç sevmem öyle mevlüt ve gün türü şeyleri. Ben evlendiğimde çeyizaltı ( bilmiyorum sadece buranın adeti mi ama yeni gelinin evine çeyiz bakmaya gider insanlar.) bile yaptırmadım annemlere. Ki canım annem benim o kadar fazla dantel yapmıştı ki çeyizim için birini bile sergileyemedi:))) Neyse işte bu mevlüt olursa ona da izin vericem gönlü olsun yaptıklarını sersin misafirlere göstersin:)

Son düzenleme:
çok güzzel konuşuyosunuz peti, bölmek istemedim neşenizi:)
ben dr dan geldim.
küçük bir operasyonla polipimi aldı dr.

kızlar artık polip yok. allahın izniyle iyileşeceğim .)))

ay okurken agladım pis senisenağlama
kendımı hayal ettım bırden bebegımı falan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…