2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

petişko isim vermekle kalmadı menü ve tarif bile verdi :)

hakıkaten de oyle olmuşkaydirigubbakcemile3
ama sıze benım corbanmın tarıfını vereyım cok gusel oluo.
tencereye ascık tereyegı bıraz da mısır ozu koydun mu
1 kasık unu koy kavur
3-4 tane domates rendele at onu da kavur
blenderden gecır
sonra soguk suyla kıvamı aç,bı de sıcak su ekle
yarım cay bardagı da sut ekle
tuzunu at,karabıber at,ıstersen bulyon da at ben atıorum
kaynayınca kapat işte misss gıbı domates corbası..

yani diyorsun ki: şakkıdı

ya ben de k.validenin yemeklerini seviyorum ama biz daha çok zeytinyağlı severdik, etli yemekler falan nadir olurdu..
onun için onun yaptıkları ağır geliyor... bi de hamilelikle beraber et ve kıyma yiyememeye başladım...
ben de annemi tek geçerim valla, komşuları misafir geleceği zaman çağırıyorlar kadınceğizi :roflol:

kızlar şu mevsımde ne domatesi yaa. yazdan domatesınız yoksa arılı falan hıkaye hepsi hormınlu bunların

bunun içine biraz da yıldız şehriye atınca öyle güzel görünüyor ki a.s
benim tarifim de böyle çünkü :roflol:
ama bulyon kullanmam, çünkü faydalı bişey değil a.s

Ben de senin gibiyim herkesin her yemeğini beğenmem ama bende güzel yemek yaparım ne yazık ki benim drdim kocamın seçici olması yoksa her yemeği denemeyi çok isterim inşallah tosun paşama yapıcam büyüyünce :)

Ama şimdi bu çorbayı benim canım çekti , gördün mü sen börek değilde çorba süper olurdu :jeyyar:

pembe rengıne dııl tadına bakıorum canım.koymuorum salca.salcalısını yaptım sevmedım.bu cok hafıf super oluo.domatesler benım şişe domatesı annem yazdan yapmıstı meryeeem

kızlar şu mevsımde ne domatesi yaa. yazdan domatesınız yoksa arılı falan hıkaye hepsi hormınlu bunların

babacım ve annecim çok dikkatliydi bu konuda, ne dersen de yazın yaz kışın kış sebzesi yenirdi evimizde.. iyiki de alıştırmışlar bizi a.s
kocamın ailesi keyfi takılıyorlar, onlarda da yemem, bu yüzden alıştılar onlar da :roflol: :roflol:

şu nisan bi geçsin, şu yaz sebzeleri bi yaz sebzesi olsun, neler istiyorum neler neler :roflol: :roflol:

Kızlaaar zati öğle yemeğini atladım bugun iyice acıktırdıınız. Ben bi gidip bakayım kayınvalde neler döktürmüş. Hepinize bol dinlenmeli ve neşeli akşamlar

zuzummmmmmm sakın üzülme , allah hayırlı evlat versin kız erkek farketmez , ben erkek beklediğim halde dr.dan duyunca şok oldum ama ertesi gün kayınvalide moduna hemen girdim canım ....:jeyyar:

pembe rengıne dııl tadına bakıorum canım.koymuorum salca.salcalısını yaptım sevmedım.bu cok hafıf super oluo.domatesler benım şişe domatesı annem yazdan yapmıstı meryeeem

o zaman sorun yok:) ben yazdan kendı ellerımlern yapmıstım:) ama domates corbasını ben hazır corbaya ekstra domates püresı eklıyerek yapıyordum. hamılelıkte hazır corba onerılmıyo dıe bende yapmıyom:)

Kızlaaar zati öğle yemeğini atladım bugun iyice acıktırdıınız. Ben bi gidip bakayım kayınvalde neler döktürmüş. Hepinize bol dinlenmeli ve neşeli akşamlar

güle güle canım, ben de diyorum arasam mı acaba :roflol: :roflol: üşeniyorum da :roflol:

normalde de yemeyin canım hazır çorba, kendin pişir kendin ye :smiley-cool:

bı yandan da sıze laf yetıstırıom allah benım iiliğimi versın
yasemın canını mı cektrdım canım.ama 10 dk da pısıo emın ol.hemen karıstırıver eve gıdınce iç sıcak sıcak

Sizde de öylemidir bilmiyorum ama ben ilk evlendiğim zamanlar kendi yaptığım yemeği yiyemiyordum , annemin yemeklerini özlüyordum ama şimdi kendi yemeklerimi seviyorum , hatta bazen anneme tarif veriyorum onlar varken farklı yapmaya çalışıyorum ...

zeytingo 16 yaşında üniversite derdine annemle ayrı düştüm ve anneminkine benzemeyen bir mutfak ve damak zevki geliştirdim. ama dedim ya bir iki yemeği vardır ki aklıma düşünce bile gözlerim dolar ooo canım benim çok özledim...

hem okuyup hem çalışıyordum ama annem -Allah razı olsun, elleri dert görmesin- yine de mutfağa sokardı beni..
hiç iş yapmasam seyrederdim yapışını, yardım ederdim..
şimdi müthiş faydasını görüyorum...

ayrıca kendi yaptığım yemeği beğeniyorum canım, alışkanlık da olduğu için zorlanmadım zaten yapıyordum yani..
ki Allaha şükür çok beğenilir yemeklerim falan

kızlar mesaim bitti ben kaçar a.s. görüşmek üzereeee a.s. a.s. a.s.

benim annem yemek yaptırmazdı ama çok fena iş yaptırırdı. boyum yetmezken altıma sandalye koyup bulaşık yakadığımı bilirim. bir nevi külkedisiydim yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…