amin amin canım cümlemize.
fakat bir rehavet var forumda. benim de çok pis uykum geldi. evde olsam gelmez böyle biliyorum :)
denızcım anne hamilelıgınde neyle cok fazla ılgılı olursa bebek de ılerıde ona karsı daha ilgili oluomuş.o zaman senın bebe okula acayıp meraklı bı bebe olacak:)
sınavı yapar yapmaz hemen okuyor musun maşallah diyorum :) bana sorarlardı: sınavları okudunuz mu hocam? cevap: duvarda asılı mı? hayır? e demek ki okumamışım :)
moziyle msms bilir onu. ama benim bir arkadaşım var hostes.
yanlış hatırlamıyorsam sun expreste. sorayım ona . aldın mı bileti?
Evet elacım kalkıştan önce pilot, basınç ayarını uçulacak seviyeye göre ayarlar.
ayarlar dımı.ay ıns kac gundur buna taktım.bazı ucaklarda ayarlı olmuomus ya ondan kafama takıldı.saol özge
Emzirmede Dikkat Edilecek Noktalar
Her emzirmeden önce göğüslerin kaynamış ılık su ile silinmesi temizlik için yeterlidir.
Bebek annenin rahat ettiği pozisyonda emzirilmelidir. Emzirilirken meme ucu ve etrafı kahverengi kısım, çocuğun ağzını tamamen kapatacak şekilde ağza girmeli ve damağa dokunmalıdır. Küçük bebekler memeyi kolayca kavrayamazlar, bebeğin göğse yakın yanağını okşamak, ağzının kenarına meme başı ile dokunmak başını çevirmesine ve ağzını açmasına yardımcı olur. Emzirme sırasında bebeğin çenesini okşamak, emmenin hızlanmasını sağlar. Emzirirken burun deliklerinin açık olması gerekir.
Bir öğünde emzirme süresi en fazla 20 dakika olmalıdır. Genelde bebekler 5-10 dakika içinde göğüsteki tüm sütü emerler. Memede uzun süre tutma meme başı çatlaklarını arttırır. Her emzirmede her 2 meme de kullanılmalıdır. Emzirme bebeğin son emdiği memeden başlanmalıdır. Böylece göğüslerin tamamen boşalması sağlanarak süt yapımı daha etkin uyarılacaktır. Emzirdikten sonra bebeği dik tutarak sırtını masaj yapılarak gazı çıkarılmalıdır. Daha sonra bebek yüzükoyun ya da sağ yana yatırılır. Emzirme araları çocuğun isteğine bırakılır, ağladıkça emzirilir. 1. ayın sonunda düzene girer. Yeni doğan döneminde günde 8-10 öğün, 2 ayda 5-7 öğün, 5 ayda 4-5 öğün iner. Geceleri uyanan bebekleri emzirmenin bir sakıncası yoktur, genellikle 2 aydan sonra uyanmazlar. Bebeğin hızlı tartı aldığı dönemler vardır, büyüme sıçraması olarak tanımlanan bu dönemlerde bebeğin çok ağladığı, saat başı emmek istediği görülür. 24-48 saat süreyle çok sık emzirilirse gereken süt yapım miktarı sağlanır ve eski düzene dönülür. Bu dönemde ek mama başlanmamalıdır.
paylasım ıcın tesekkurler gercekten cok aydınkatıcı bılgıler. ben ılk dogumda emzırmede cok zorlanmıstım. emmıyodu. yalancı emzık sayesınde emmeye alıstırdık. bıde benım kızım cok tembeldı kaydirigubbakcemile3 karnı acıksada uyanmıyordu bezını acınca ancak uyanıyordukaydirigubbakcemile3
Valla bu emzirmekte sanat gibi birşey ya baksana kaydirigubbakcemile3
Valla bu emzirmekte sanat gibi birşey ya baksana kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?