2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben çoook yemenın sonunu gördüm dün. en son 3 nısanda ki dr randevumda 53,9 kg ıdım. dun tartıldım 55,2 olmusum 10 gunde aşldıgım kıloya bak ya 4 ayda neredeyse okadar almıstım

1kılo 300gr cok mu sence???
doktrlar ayda 2.5 kılo alınabılecegını soyluolar rahat ol klutfen yemenden kesme bu hıc ıyı dııl.hem zaten cıtırsın bırak sonra verırsın.

:sm_cool::sm_cool:kizlarrrrrrr kocisi bir tepsi ..... kandirdim odanin resimlerini cekdimmmmmmm kaydirigubbakcemile3(bazen bogaza duskun erkekle evlenmek ise yariyorrrr:roflol::roflol:)isde oglusumun yapim asamasindaki odasi biri lamba dekarasyonu lambayi aldigimizda takicaz karanlikda cekdim fazla aydinlik cikmaya bilirr bitsin bir hepsi beraber yukliyecegim agacimizda cizim asamasinda

balbocegimgozun aydin tatli bir prenses geliyorrrrrrmussss ne guzelllllllllll:ecrin_bebek:

Eklentiler

• $DSC00385.webp
    18,3 KB · Görüntüleme: 22
  • $DSC00386.webp
    23,5 KB · Görüntüleme: 17
  • $DSC00387.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 20
Bebeğinizin hareketlerini hissetmek, gebeliğinizde yaşayacağınız en hoşunuza gidecek şeydir. Sizi en çok üzecek şey de doğal olarak, hareketlerin kaybolmasıdır. ıçinizde yeni bir yaşamın filizlenip boy attığını, pozitif bir gebelik testi veya karnınızın büyümesinden, bebek kalp atımlarından bile daha fazla gösteren en önemli şey bebeğinizin hareketleridir.
Bebeğin hareketlerinin yedinci haftada başlamasına karşın, bu anne tarafından fark edilmez. Hareketlerini veya “canlandığını” 14. ile 26. haftalar arası herhangi bir dönemde, genellikle de 18. ile 22. haftalar arasında hissedebilirsiniz. Daha önce bebek sahibi olmuş bir kadın, sıklıkla bebeğin hareketlerini daha önce fark eder; çünkü nasıl bir hareket bekleyeceğini biliyordur. Doğal ki, zayıf bir kadın da şişman bir kadına göre bebeğin hareketlerini daha erken fark eder.
Bazen son tahmini doğum tarihi yanlış hesaplandığından, bebek hareketleri geç hissedilmiş olabilir.
Hiç kimse ilk kez anne olduğunu bilmenin nasıl bir şey hissettirdiğini tam olarak söyleyemez, yüz gebe kadın ilk bebek hareketlerini yüz farkı şekilde betimleyebilir. En çok tanımlanan tanımlar “karında bir kanat çırpınma hareketi” ve “kanımda bir kelebek gibi” şeklindedir. Daha erken bebek hareketleri de “çarpma veya dirsek atma”, “seğirme”, “guruldama”, “birisinin karna vurması”, “kabarcık patlaması”, “kıvranma” , “çok güzel bir parka tepe taklak yürümeye başlamak gibi” diye de tanımlanır. ılk bebek hareketi genellikle yanlış bir şekilde açlık ve gaz ağrısı zannedilir. Hatta bir kadın, “Bluzumda bir böcek geziniyor zannettim, fakat sonradan bunun bebeğimin hareketi olduğunu fark ettim” diye anlamıştır.
Yirminci haftaya kadar bebek hareketlerinin hissedilmemesi beklenen bir durum olmadığından, hekiminizin ultrasonla değerlendirmesi gerekir. Eğer bebeğinizin kalp atımı güçlü ve her şey yolunda gidiyor gibi görünüyorsa, hekiminiz test yaptırmaya gerek duymayacaktır.
ılk bebek hareketleriyle ilgili kaygılar, daha sonra yerini hareketlerin yeterince sık olmaması ya da bir süre fark edilmemesinden kaynaklanan kaygılara bırakır. Bununla birlikte gebeliğin bu döneminde bu kaygılar gereksizdir. Fark edilebilir hareketlerin sıklığı büyük değişkenlik gösterir. Hareketlerin özelliği değişken olmasıdır. Bebek sürekli hareketli olduğu halde bunların yalnızca bir bölümü duyulabilir ölçüde kuvvetlidir. Öteki hareketler bebeğin rahim içindeki duruşundan (örneğin dışa değil iç tarafa dönük tekmelemesinden) dolayı, ya da sizin faaliyetinize bağlı olarak duyulmayabilir (siz yürürken çocuğunuz uyuyabilir ya da uyanık olabilir, veya çok meşgulseniz küçük hareketleri fark etmeyebilirsiniz). Ayrıca siz tam da bebeğinizin en hareketli olduğu dönemde uyuyor olabilirisiniz. (Birçok bebeğin en hareketli olduğu zaman gece yarısıdır)
Gün boyu hiç bebek hareketi duymamışsanız, durumu aydınlatmanın en iyi yolu akşamleyin tercihen bir bardak süt ya da iki saat uzanmanızdır. Sizin hareketsizliğiniz ve içtiğiniz şeyin vereceği enerji bebeğinizi harekete geçirecektir. Yine olmazsa bu kez birkaç saat uzanın, ama bu kez de olmamışsa kaygılanmayın. Birçok anne, 20. haftadan önce bir dönem bir yada iki gün, hatta bazen üç-dört gün boyunca hiçbir hareket hissetmeyebilirler. 20. haftadan sonra telaşa kapılacak bir durum olmasa da (kuşkusuz tahmin edersiniz ki bebeğinizin hareketleri başlamışsa), 24 saat boyunca bebek hareketi duymazsınız hekiminizi aramanız iyi bir düşüncedir.
28. haftadan sonra bebek hareketleri daha düzenli ve kararlı olmaya başlar. Artık yeri iyice daraldığı için hareketleri de sınırlanır. Daralmış yuvasında ancak dönebilir ve kıpırdanabilir. Başı leğene yerleştiğinde artık daha da az hareket edebilir. Araştırmalar, annelerin her gün bebeklerinin hareketlerini kontrol etme alışkanlığını edinmelerinin iyi bir uygulamaya olduğunu göstermiştir. Bu evrede, her gün hareket hissetmeniz koşuluyla, hareketin ne olduğu önemsizdir. Eğer hiç hareket hissetmiyorsanız veya ani panik benzeri bir hareket olursa hekiminize danışın.
Bebekler de insandır. Onların da bizim gibi topuklarıyla diz veya dirsekleriyle tekmeledikleri “hareketli” ya da uzanıp kaldıkları, “sakin” zamanları vardır. Çoğunlukla onun hareketliliği sizin ne yaptığınıza bağlıdır. Rahim dışındaki bebekler gibi, rahim içindeki bebekler de sallandıklarında uyurlar. Bu nedenle gün boyunca hareketli olduğunuz zamanlarda bebeğiniz gündelik ritminizle hareketsizleşir. Böylece -kısmen bebek yavaşlamış olduğundan, kısmen de siz meşgul olduğunuzdan- tekmeleri pek fark etmezsiniz. Siz yavaşlar yavaşlamaz bebeğiniz hareketlenmeye başlar. Bu yüzden bir çok gebe kadın bebek hareketlerini geceleyin veya sabahleyin yatakta hisseder. Ayrıca anne öğünde ya da öğün arasında bir şeyler yiyince, belki de kanındaki şeker miktarının artışına tepki olarak, bebeğin hareketliliği artabilir. Bazı gebeler kendileri sıkıntılı ya da sinirli olduklarında da bebeğin hareketlerinin arttığını bildirmişlerdir; bu durumda bebek annenin adrenaliyle uyarılmış olabilir.
Bebekler 24. ve 28. haftalar arasında en hareketli dönemlerini yaşarlar, anca bu dönemdeki hareketler düzensiz ve genellikle kısadır ve ultrasonda görülebilirse de meşgul olan annenin hissedemeyeceği niteliktedir. 28. ve 32. haftalar arasında bebek hareketleri, dinlenme ve hareketlilik olarak tanımlanan dönemlerle daha düzenli ve sürekli hale gelir.
Başka gebe kadınların bebekleriyle kendi bebeğinizin hareketlerini karşılaştırmayın. Her yeni doğan gibi ana karnındaki her bebek de hareketlilik ve gelişme yönünden kendine özgüdür. Bazılar her zaman hareketlidir, bazılarıysa çoğunlukla sakin. Bazılarının tekmeleri düzenlidir; bazılarının hareket düzenleri anlaşılamaz. Hareketliliğin kesin yavaşlaması ya da kesilmesi olmadığı sürece pek çok durum normaldir.
Son araştırmalar 28. haftadan itibaren bebeğin hareketlerini annenin günde iki kez, bir kez annenin daha hareket olduğu sabah saatlerinde ve bir kez de daha hareketli akşam saatlerinde kontrol etmesinin yerinde olacağını gösteriyor. Hekiminiz başka bir test önermediyse, aşağıdaki testi uygulayabilirsiniz:
Saymaya başladığınızda saate bakın. Her türden hareketi (tekme, çalkalanma, dönme) sayın. 10′a ulaştığınızda saymayı kesin ve saate bakın. Genellikle on dakika içinde on kadar hareket saymış olursunuz. Bazen biraz daha fazla olabilir.
Bir saat sonunda hala on hareket sayamadıysanız, süt için veya hafif bir şeyler atıştırın; sonra sırtüstü uzanın, gevşeyin ve saymayı sürdürün. On hareket saymadan iki saat geçmişse gecikmeden doktorunuzu arayın. Hareketin olmayışı mutlaka bir sorun olduğu anlamına gelmese de, zaman zaman bebekte sıkıntı işareti olabilir. Böyle durumlarda hızla eyleme geçmek gerekebilir.
Doğum yaklaştıkça bebek hareketlerini düzenli olarak kontrol etmek de giderek daha fazla önem kazanır.
Bebeğiniz rahimde büyüdükçe daha güçlenir ve bir zamanlar kelebek dokunuşu gibi olan hareketler artık iyice güçlü bir hale gelir. Kaburgalarınıza, rahim ağzına veya karnınıza canınızı yakacak kadar güçlü bir tekme yerseniz şaşırmayın. Özellikle güçlü bir saldırıya maruz kalırsanız, duruş şeklinizi değiştirmeyi deneyin. Bu, küçük saldırganın dengesini değiştirerek saldırıyı geçici olarak durdurabilir

canım maşallah süper ellirinize sağlık

demet rengi cok enerjik olmuş,saglıkla buyusun oglun bu odada ıns.cok gusel olacaga benzıyo bıtınce

1kılo 300gr cok mu sence???
doktrlar ayda 2.5 kılo alınabılecegını soyluolar rahat ol klutfen yemenden kesme bu hıc ıyı dııl.hem zaten cıtırsın bırak sonra verırsın.

yok zaten kesemiyorum canım. ben kilo almaktan korkmuyorum. dediğin gibi alacak yerim var. ama çok şaşırdım. 14+ya kadar 1,6 kg al sonra 10 gunde 1,3 al yuh dedım kendıme:) c.çtesı dr un tartısında bır tartılayım bakalım onda ne gorunecek

kızlar ben bu sene bebek arabası almıcam zaten bizim dışarı çıkmamız ekim kasımı bulur ondan sonra bebek arabası kullanmak çok zor onun için seneye bu zamanlar alırım yada kışın fiyatları düşerse alıcam fikrim yanlış mı doğrumu bilmiyorum

demetciğim çoook güzel olacağa benziyor oda :) bebeğin çok şanslı :)

agacı eşin ciziyor dimi? çok guzel olmus. bitmiş halini merakla beklıyorum

merhaba kızlarrrrr.....Grip olmuşum çok fenayım başımı tutamıyorum ya....

Ve karnım çok ağrıyor mirmirmirmir

canım bayıldım bayıldım valla... ne kadar yetenekli möaşallah... acaba ağaç çizimi nasıl yaptı, biliyormusun... kendi çizimi mi, yoksa bi kalıp kullandı mı?

çok haklısın. belkı 1 sene olmaz ama 8 9 ay ıhtıyacın olmaz.

ben de 63le hamıle kaldım.bulantılardan 59a dustum.sonra 17.haftaya kadar 1 kılo aldım.20.haftaya gırdıgım bugun tartıldım 62.5 kıloyum.ama doktor tartıları hassas olmadıgından hep fazla tartıyo haberın olsun.evde kendın tartıldıysan sabah doktoragtmeden daha sabah tartılmıstım su kadardı dıe sole

ya ben evdede terlıgımı bıle cıkarmadan akşam en tok halımle tartıldım:) dr da son gıttıgımde çizmelerimide cıkarmamıstım. dr bı tek sen cıkarmıyorsun dedı:) tehmın ediyorum ki 65 i görmeden dogururum. çatlamıyım gerısı hiç dert değil zaten.

Bebek Yolda

Dokuz aylık uzun bir maraton sizi ve bebeğinizi bekliyor. Yaşamınızın bu en özel döneminde fiziksel ve psikolojik pekçok değişiklik yaşayacaksınız. Merak ettiğiniz soruların yanıtlarını bu bölümde bulacaksınız. Siz sadece hamileliğin keyfini çıkarmaya bakın...

Bebek Yolda >

Hamilelikte ilk 20 hafta en fazla 2.5 kg alınmalı

Hamilelikte hem sağlıklı beslenmek hem de çok kilo almamak her anne adayının en büyük isteği. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Deniz Yemişçi “Hamilelik sırasında yetersiz ve dengesiz beslenme bebeğin gelişimi kadar anne için de tehlike taşır.” diyor vejetaryen anne adaylarından , fazla kilosu olan hamilelere kadar herkes için sağlıklı beslenme önerilerini paylaşıyor.

1. Hamilelikte sağlıklı beslenme konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Hamilelikte beslenme düşünülenin aksine anne adayının iki kişilik besleneceği canı ne istiyorsa yiyebileceği bir dönem olmaktan ziyade bebeği kadar kendi sağlığını da düşünmesi gereken hem keyifli hem de hassas bir dönemdir. Çoğu anne adayı kendisi ne kadar çok besin alırsa bebeğin bu besinlerden o kadar fazla faydalanacağını ve bebeğin daha iyi gelişeceğini düşünür. Oysaki bebek kendine gerekeni annenin depolarından sağlar. Annenin ise yapması gereken çok yüksek olmayan bir kalori artışıyla beslenmesini protein, vitamin ve mineral alımına dikkat ederek düzenlemektir. Hamilelikte günlük alınması gereken enerji protein yanında özellikle çoklu doymamış yağ asitleri (omega 3,6,9 gibi), demir,kalsiyum, fosfor,çinko,iyot,folik asit, B12 vitamini, A ve D vitaminiyle birlikte C vitamini alımı büyük önem taşımaktadır. Bu vitamin ve minerallerden her biri bebeğin hem bedensel hem zihinsel gelişiminde etki gösteren başlıca bileşenlerdir. Sinir sitemi gelişiminde B12, folik asit büyük rol oynarken, çinko, omega 3 , iyot bebeğin birçok faydalarının yanında bebeğin zeka gelişiminde etkindir. Bütün bu besin öğelerinin gebeliğin ilerlemesiyle gereksinimlerinin artacağı dikkate alınmalıdır. Özellikle hamileliğin 20. haftasından itibaren 300kknin ek olarak alınması yeterli olmaktadır. Günlük enerjinin %65i kompleks karbonhidratlardan (sebze,meyve, tam tahıllı besinler) , %30u yağlar ve %15i proteinlerden karşılanmalıdır.

2. Vejeteryan olmak bebek açısından risk taşır mı? Evet ise bu riskler nelerdir?

Vejeteryanlık günümüzde gittikçe artan bir seçim olmaya başlamıştır. Bu seçimin nedenleri kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Kimi bireyler duygusal veya psikolojik sebeplerden kimi bireyler ise daha sağlıklı beslenme düşüncesiyle vejeteryan hatta vegan beslenme yolunu seçmektedirler. Vegan bireyler et yemedikleri gibi hayvansal hiçbir ürünü tüketmemektedirler. Buna gore en büyük risk tabii ki kaliteli protein alımının yetersizliği olmaktadır. Bununla birlikte kalsiyum, demir, B12 vitamini gibi bebek ve anne için hayati önem taşıyan vitamin ve minerallerin eksikliği olabilmekte; bu da bebeğin anne karnında gelişimini olumsuz etkilerken annenin de depolarının boşalmasına sebep olabilmekte buna bağlı olarak da annede özellikle ileriye dönük osteoporoz, anemi gibi ciddi rahatsızlıklara zemin hazırlayabilmektedir.

3. Vejeteryan anne adayı nasıl beslenmelidir?

Vejeteryan anne adayı eğer yumurta ve süt ürünlerini tüketebiliyorsa bu besinlerin alımına özellikle dikkat etmeli ve ağırlık vermelidir. Demir emilimini tam sağlamak için yumurta tüketildiğinde yanına mutlaka bir C vitamini kaynağı meyve veya sebze tüketmelidir. Eğer anne en katı gruba dahilse yani vegansa iş biraz daha karmaşık bir hal almaktadır. Buna gore kaliteli protein gereksinimini sağlamak için en başta kurubaklagilleri (yeşil mercimek, kuru fasulye, nohut, mercimek vb) veya soya ürünlerini ve yağlı tohumları (badem, ceviz vb) hergün tüketmelidir. Kaliteli bir aminoasit dengesi için ise bu besinlerin yanına pilav, tercihen bulgur pilavı tüketmelerini öneririm. Fakat bu beslenme hamile annede yeterli olamayabilir dolayısıyla doktorunun kontrolünde bazen dengeli bir aminoasit takviyesi de kullanmaları gerekebilir. Bununla birlikte beslenme örüntüsünde sebze ve kurubaklagillerden kaynaklanan yoğun posa içeriği hem anne hem bebek için çok önemli olan demirin emilimini engelleyeceğinden ekstra demir takviyesi de önerilmelidir. Bunlara ek olarak yine söylediğim gibi kişi vegansa veya yoğurt , süt vb tüketmiyorsa anne adayı yine doktorunun belirlediği ölçüde bir kalsiyum desteği almalıdır. Omega 3 içeren somon, istavrit gibi balıkların da tüketilmemesi hem anne hem de bebek için gerekli olan bu yağ asidinin de hamilelerin kullanımına uygun bir besin desteğinin kullanımını gerekmektedir.

4. Hamilelikte fazla kilo almamak adına diyet yapan anne adayları var. Bunun sakıncaları nelerdir?

“Diyet yapmak” özellikle kilo kaybetme adına yapılan diyet hamilelik sırasında kesinlikle önermediğimiz bir durumdur. Çünkü anne bu sırada alması gereken metabolizmasının ihtiyacı olan besinleri eksik almaya başlayacak bu da yine bebekten çok anneyi tehlikeye sokacaktır. Eğer anne bilinçsiz bir şekilde diyet yaparak başta protein olmak üzere vitamin ve minereller açısından artan gereksinimini karşılayamaz ise bebekte zeka geriliği, sinir sistemi hasarı vb ciddi sağlık problemleriyle birlikte gelişme geriliği ve premature doğum riski oluşabilir annede ise anemi , osteoporoz gibi ciddi rahatsızlıklar baş gösterebilmektedir. Normal bir hamilelikte ilk 20 hafta en fazla 2.5 kg alınmalıdır. Daha sonra her hafta yarım kg kilo alınması uygun ve dengeli olur.

5. Yetersiz ve dengeli olmayan beslenme ne gibi olumsuz sonuçlar doğurur?

Hamilelik sırasında yetersiz ve dengesiz beslenme bebeğin gelişimi kadar anne için de tehlike taşır. Daha once de söylediğim gibi bebek besin gereksinimini annenin depolarından karşılar. Fakat bununla beraber besin gereksinimini tamamlayamayan anne boşalan besin öğesi depolarıyla birçok rahatsızlığa buna doğum sonrası depresyon da dahil zemin hazırlar. Örneğin yetersiz protein alımı ödem oluşumuna sebep olabilir ayrıca yetersiz ve dengesi beslenme sonucu gebede toksemi görülme riski oluşabilir.Artan gereksinmeler karşılanmadığı zaman anemi, diş çürüğü, osteomalazi gibi kemik rahatsızlıkları ortaya çıkabilmektedir.

6. Kilo fazlası olan anne adayları beslenme ve kilo alımı noktasında nelere dikkat etmelidir?

Şunu söylemeliyim ki hamile kalmayı düşünen anne adayları ilk olarak yaptırdıkları sağlık kontrolü ertesinde vücut ağırlıklarını artı veya eksi olarak normal kabul edilen sağlıklı değerlere taşımalıdır. Çünkü yüksek kiloyla başlanan gebelikler doğumdan sonra anneye daha büyük yük getirmekte ve hamilelik süresince de anneyi çok sınırlandırmaktadır. Buna gore anne adayına kilo verdirmeye çalışılmamalı ama günlük ihtiyaçları da kilosunu koruyacak biçimde sağlanmaktadır.

7. Hamilelik döneminde günlük gereksinim için alınması gereken porsiyon miktarları nelerdir?

Hamilelikte dikkat edilmesi gereken temel noktaları ve besin öğeleri gereksinimlerine ilk soruda değinmiştim.Buna göre anne adayının dengeli bir dağılımla 1 günlük beslenmesini özetleyecek olursak ; 6 köfte kadar et grubu besin (yumurta ve peynir dahil) , 4 bardak süt veya 4 kase yoğurt, 4 porsiyon meyve, 2 porsiyon sebze yemeği veya salata, 1 tabak kurubaklagil yemeği, 8 adet ekmek, makarna veya pilav (1 adet ekmek 2 yemek kaşığı makarna-pilava eşittir) ve 1 yemek kaşığı kadar pekmez veya süt yerine 1 kase sütlü tatlı tüketilebilir. Bu miktarları bireysel farklılıklara gore değiştirmek mümkündür fakat bu ölçülerde bir beslenme planı hem enerji gereksinimini hem de vitamin – mineral dengesini yeterli ölçüde sağlamaktadır.

๒คl๒öςєğเ๓;6314145 .!.:
meraba kızlar. nasılsınız? ben bomba gibiyim dün bebegimi gördüm. doktorum kesin kız oldugunu söyledi. cok mutlu oldum . üclü taramamı yaptırdım herşey normal cıktı.

gözün aydın canım.. bir prenses daha geliyo :teytey:

kızlar dünün acısı çıkıyo karnım kasıklarım ağrıyo

geçmiş olsun canım.. dikkat et bende dün yağmura yaklanacaktım ucundan döndüm.. sıcak birşeyler iç bol bol..

yaa çok güzell olmuş.. bende istiyommm

merhaba kızlarrrrr.....Grip olmuşum çok fenayım başımı tutamıyorum ya....

Ve karnım çok ağrıyor mirmirmirmir

sanada geçmiş olsun canım.. sanırım bahar havası yaramadı hiçbirimize:mymeka:

demetciğim çoook güzel olacağa benziyor oda :) bebeğin çok şanslı :)

canim bende 4 gozle bekliyorum bitmis halini dun esim biraz dalgin calisioyordu onla beraber bende girdim odayakaydirigubbakcemile3yoksa bittene kadar gostermiyordu kapiyi kilitliyor bende onu kandirdim hem fotosunu cekdim hemde fikir verdimmmkaydirigubbakcemile3
agacı eşin ciziyor dimi? çok guzel olmus. bitmiş halini merakla beklıyorum

ewet canim nar agaci golgesi nar agaci bereket anlamina geldigi icin anlamli birsey olsun dedik herseyi esim yapti boyamasini dekorunu :1hug:baba oolmanin heyecaniyla kimseye dokundurtmuyorrr gamyoncuiremsu
canım bayıldım bayıldım valla... ne kadar yetenekli möaşallah... acaba ağaç çizimi nasıl yaptı, biliyormusun... kendi çizimi mi, yoksa bi kalıp kullandı mı?

canim projektorlle,esim kendisi ciziyor projektorde yansima yapiyor bende aksam gordum bir 5dk fazla kalamadim yoksa baska seyler isdeyecekdi bendenkaydirigubbakcemile3:roflol::roflol::roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…