2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben bisürü biberon almıştım ama oğlum hiç biberondan süt içmemişti bence boş yere şimdiden masraf yapmayın bebek küvetşnde ise sadece 3 ay yıkayabildim sonra sığmadı yani çok hareket ettiği için sular taştı bende bizim büyük küvette yıkadım hem ayaklı küveti evde koyacak yerin varmı sonra çok yer kaplıyor

anladimki kizlar yanlis alisverise dogru yönleniyormusum :) iyi oldu sizlere sordugum ben almanyada yasiyorum burda bebekler icin olan magzalarda olanlara inanamazsiniz. insanin kafasi allak bullak oluyo. en ufak ayrintilar bile düsünülmüs. hepside al beni al beni diyor raflardan :) bu arada eger burda olan markalardan alacaklariniz varsa söyleyim türkiye ile fiyatlari cok farkli burda cok daha ucuz yakininiz varsa onlara siparis verin. ben buraya yeni geldigim icin türkiye ile kiyasliyorum sürekli ve fark cok var bazi seylerde.

ben internette bir ebeyi dinlemistim o dogum soonrasi bel agrilari icin söylemisti ayakli küveti benimde olucak gibi o yüzden düsünmüstüm ama yerim yok ve aslinda ben bebegi nasil yikayacagimi düsünürken yüksek bir yerde yikayabilirmiyim onu hic bilmiyorum :)

Almanya'da normal doğum zorunlu sanırsam. Acaba normal ve sağlıklı diye mi yoksa sezeryanı pahalı ve devlet karşılamak istemiyor diye mi merak ettim bak şimdi. Bu arada, evet Almanya'da mutlaka daha ucuzdur oradan da buraya gelene kadar bir sürü el değiştiriryor ve dolayısıyla pahalanıyor. Ne yapalım sağlık olsun:)

bence ilk etapta alınması gerekenler zıbın tulum yenidoğan kıyafetleri bolca alınmalı çünkü besledikten sonra biraz kusuyolar 3 yada 4 tane ince ve kalın battaniye bebe yağı nemlendiriciler bebe sabunu şampuanı alt açma bezleri beşik dolap bi tane biberon her ihtimale karşı aklıma bu kadar geldi şimdilk

yalniz sizlere burda gördügüm ordada varmi bilmiyorum bir sey önerebilirim bu yapilabilir birseyde kiraz cekirdegi torbasi bebegin karin agrilari icin gercekten cok iyi ben yigenime almistim onu cok rahatlatiyordu.firinda yada microdalgada isitiyorsun.bebegin karninda koyuyorsun cok iyi geliyor. agriyi aliyormus bunu daha öncede yazmistim ama birkez daha söyleyim dedim cünkü gercekten isinize yariyacak birsey.

canım eşinin yardımıyla yıkarsın tek başına imkansız çünkü çooook hareketliler ve ağlıyolar tek başına panik olabilirsin

hastane çıkışını çıtçıtlı almadım farkında olmadan, off o atletleri nasıl giydireceğim kafası acımaz mı??

almanyada evet zorunlu normal dogum mecburi hallerde sezeryan oluyor saglikli oldugu icin bence cünkü burda senin icin neyin iyi olduguna herzaman devlet ve kanunlar karar veriyor.sistemleri cok düzgün isliyor. ama ben sezeryan olucam mesela hamileligimin basindan beri belli. cünkü pelvis kemigimde kirik olmustu 10 sene önce doktorum direk sezeryan dedi. türkiyede istege bagli sezeryani devlet karsiliyormu ?

hastane çıkışını çıtçıtlı almadım farkında olmadan, off o atletleri nasıl giydireceğim kafası acımaz mı??

kutıu kutu hoşgeldın epeydır gözükmüyordun...

deryacım bi püf nokta çıt çıtlı badylerden üsttten üste kapanmalı al kurvaze olanlardan onların giyimi çok daha rahat küçük bebekler için 2-3 tane alsan yeter ondan sonra bebek büyünce zaten kafasından giydiririz diğerleri

Teşekkür ederim canım gayet açık anlatmışsın. Kaygılanmaya gerek yok yani. 24. haftamda ayrıntılı ultrasona gideceğim belki o zaman yapılır aç gideyim ben yine de yapalım derse olur derim hemen.

canım gitmeden dr ara sor ona göre git çünkü 2 3 saat aç kalıcaksın dr eğer yapalım derse aç git yoksa gitme boşuna :)) mesela benimde zamanım geldi sandım gerçi ben aç gitmedim randevum geç saatte idi ama dr ertesi aya erteledi -tatlicadiarzu-

ben yeni dogan bebekleri tutmaya kiyamam nasil giydirecem nasil soyucam bilmiyorum minicik oluyorlar ya oyüzden bisey alirken giydirmesi en kolaylarina bakiyorum :)

ah şu alışveriş konusu yokmu ben de alıcam ama nerden balasam bilmşyorum o kadar çok şey varki :)) odasına tülü perdesi beşiği oyuncakları dolabı kıyafetleri bambu beşiği yatak odama biberon nevresimi uykuseti yatağı yorganı duvarlarına stıcker yapışıtırıcam ...... okadar çokki biz temmuzu bekliyoruz babamız o zamn alalım diyo siz şimdiye kadar neler aldınız kızlar ?????

%20'sini karşılıyor sanırım. Ben normal doğumdan korkuyorum bu nedenle sezeryan olacağım. Devlet hastanesinde hiç ödemiyorsun, ama özel hastanelerde yatak ve anestezi parasını ödüyorsun.

cahillik işte... dünya kadar para ödedim orasını hiç düşünmedim. Zaten korkarım kafasından geçirmeye.. Bıngıldakları yumuşacıktır..

ben ic badilerini önden citcitli aldim onlar bence cok kullanisli yeni doganlar icin

haklıısn , bundan sonrakileri ben de öyle almalıyım.

buket bu kiraz çekırdegi torbasının içinde gerçektende kiraz çekırdegi varmış :1shok:çok ılgınç nette araştırdım da ılk defa duydum bılmıyodum..:1no2:.benım ablamda almanyada ısteyım ondan burdan bulamam çünkü.sen neresındesın almanyanın

canım ben bir çok şey aldım ama etrafımdakiler burnumdan getirdiler. Belki de haklılardı. Hadi bebeğe bir şey olursa düşüncesiyle bana çok kızdılar ben daha 4 aylıkken oda takımını aldım. Ne yapayım yıllardır odası boştu ve bebeğimizi bekliyorduk... sonra hastane çıkışı aldım 2 tane... alt açma ... nevresim seti, hatta prima yeni doğan bebek bezi, arada bedenini bildiğim 3-5 hoş kıyafet filan.. Bu arada, kusmuk için anneme bez yaptırdım. Islak bez zarar veriri diye... örnük, patik vs...

Sadece cibinlik alsam mı onu bilmiyorum, bayılıyorum ama çok gereksiz ve toz tutar gibime geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…