2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Sağolasın canım.. Benim bide kanım 9,6 ya düşmüş arkadaşlar başka kanı düşen var mı bu kadar? Neden altı saat girecektin ki sen böyle saatleri farklı farklı mı oluyo bu yüklemelerin?

bana mail olarak gelmiş paylaşmak istedim hoşuma gitti

Mükemmel Kadın Olmayın!

“Mükemmel kadın” denildiğinde aklınıza ne gelir? Toplumun ve yaşamın üstüne yapıştırdığı tüm sıfatları eksiksiz yerine getiren kadın!

Mükemmel Kadın Olmayın!

İyi bir eş, anne, dişi, seksi, ev hanımı, iş kadını, dost, evlat, sevgili ve daha birçok şey olan mükemmel kadın, neden mutsuz olur? Çünkü bu kadınlar başkaları için yaşarlar!

Bir ilişkide kadın, eşinin hayatını gereğinden fazla kolaylaştırdığında, iyi bir iş yapmış olmaz. Her sorunu çözebilen, sorumlulukları üstünde taşıyan, düzeni koruyan ve bunun için insanüstü çaba gösteren kadın, karşısındaki erkeğin genetiğini bozar.

İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır. Mükemmel kadın, her konuda başarılı olduğundan, karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz. Armut piş, ağzıma düş! İlişkiler, paylaşım olmadan büyümez. Kadın ve erkeğin gelişimi, yaşamın getirdiği sorumluluklar, dersler ve çaba ile doğru orantılıdır. Çocuğunun okul ödevlerini kendisi yapan bir anne, evladının öğrenmesini ve yeteneklerini geliştirmesini engellediğinin farkında değildir. Aynı durum ilişkilerde de geçerlidir. Eşinin işlerini üstlenen, yapması gerekenleri onun yerine yapan, beceremediklerini bir şekilde halleden mükemmel kadın, mutsuz olmaya mahkumdur.

İşin garip tarafı, bu yapıdaki kadınların ilişkileri genellikle hayal kırıklığı ile biter. En çok aldatılan, terk edilen kadınlar, kusursuz kadınlardır. Neden aldatıldıklarını anlayamazlar. Üstelik, eşlerinin seçtikleri kadınlar, kendilerinden çok daha vasıfsız olanlardır. “Benim neyim eksikti?” Bu cümlenin cevabı havada kalacaktır, hatta şok etkisi bile yaratabilir ama eksik olan kusurdur.

İlişkiler paylaşım üzerine kuruludur. Mükemmel kadın, eşinin yapacaklarını üstüne aldığında, zaferlerini de elinden almış olur. Çaba göstermek, uğraşmak için ortada sebep bırakmaz. Heyecanı, hevesi kalmayan bir eş, doğal olarak gidip, kendini göstereceği, yaratacağı başka ortamlar arar.

Çevrenizdeki insanları bir düşünün. İçlerinde, mükemmel olduğuna inandığınız ama hala neden evlenemediğini ya da mutsuz bir ilişkisi olduğunu anlayamadığınız kişiler yok mu? Dışarıdan bakıp, dört dörtlük kadın dediklerinizle birlikte yaşadığınızı hayal edin. Hazır bir hayat. İlk başlarda çok keyifli gelse de, zaman içinde son derece sıkıcı, tek düze ve boş bir yaşam şeklini alır. İnsani egonuz zarar görür.

Mükemmellik, kendinden vazgeçmek demektir. Sürekli başkaları için yaşamak, onların ihtiyaçlarını gidermek, onların sevdiklerini seçmek ve hazırlamak, hep başkalarını düşünmek, mükemmel kadını kişiliksiz kılar. Kendi hayatından vazgeçmek, saçının her telini süpürge etmek, gereksiz özveri ve fedakarlık göstermek, karşı taraftan alkış ve takdir almaz. Düzenli olarak bunlar yapıldığı için, görevmiş gibi algılanır ve kıymet bilinmez.

Kusursuz ve mükemmel olmak, sadece zarar verir. Eşini, çocuğunu, kendini hatta dostlarını bile zor bir psikolojik sürece sokar. İlişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir.

Mükemmel kadın mutlu olamaz. Başkalarının hayatını düzenlerken, kendine ait bir yaşamı unutur.

İnsan dediğin kusurlu olur. Hataları, yanlışları ile var olur. Mükemmellik, insana ait değildir.

Kusursuz veya mükemmel kadın olmayın. Bu sizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-sonrasi-annelerin-sorunlari/271003-cildirtan-sozler-20.html kızlar buraya bir göz atın.. öldüm gülmekten.. ama sanırım bizde yaşıyacaz bunları...
ay çok çılgın yaa.iyikide verdin bu linkiii:)
canım haklısın yaa.inanki ne zaman ne yapacaklarını ne halde olduğumuzu o anda düşünmeleri lazım ama işte ne diyim.umarım aynı hataları biz yapmayız.

hoşgeldin canııımm.yokluğun belliydi yaff.maşallah sonuçlar iyi gelmiş.

ınsanı gunaha sokuolar amaaan ff.benı ne zaman kızdırsa kuruluom kuruluom kendı kendıme yanına gıdım soyle bozcam soyle mort edıcem dıorum ama ( yapamıorum allaha kahretsın.onlar sukretsınler kı bzıızm gıbı merhametlı vıcdan sahıbı ınsanları almıslar gelın olarak yoksa agzına sıcardı baska gelın olsa benımkının dedıklerıne karsı

eyvah eyvah bana 100 gr.la ve ilk 1-2-3 saat sonrasına bakılacak ben ansıl dayanacağım açlığa bilmiyorum (
sen atlatmışsın neyseki gözün aydın darısı bizlerin başına

canım merhaba.... şimdiden hayırlı sonuçlarla gel işallahta aklıma takılan bişiy var:

1-halihazırda şeker sorunun varmı????
2-neden sana bu test uygun görüldü?? 1 saatlik 50 gr. yüklemeli teste girersin o kötü çıkarsa 4 saatliğine girersin??? bu neden sana yapılacak bi dr.una danış derimmmm????

Geçen hafta çok yakın bir arkadaşımız geldi , 1.5 yaşında bir çocuğu vardı , salonda oturuyoruz benimde cd liğim var orada hepside orjinal cdler neyse çocuk oynamaya başladı ben hiç sesimi çıkartmıyorum evimde çocuklara müdahale etmeyi sevmem annesine bırakırım , neyse çocuk içlerini çıkartıp hepsini yerde sürtmeye başladı , bekliyorum ki kız müdahale etsin oralı bile değil , sonra bana dönüp bilerek müdahale etmediğini çocuğun özgüvenini engellemek istemediğini söyledi , içimden de diyorum iyi onun özgüveni gelişicek diye benim cdlerim kırılsın ... Bana bu takım davranışlar yanlış geliyor , yani tabi bağırıp çağırmasın çocuğuna ama çocuk da kime nasıl cevap vereceğini, ya da kimin evinde nasıl davranacağını bilmeli bu kadar özgüven fazla bence . Ondan sonra onun bunun yanında anneye babaya ,ya da başka büyüklere saygısız konuşmalar ya da kendi malıyla başkasının malına nasıl davranacağını bilmeyen çocuklar yetişiyor .

mylady bırd nıe oyle dusmus canım kanın ıcmıomusun kan ılacını?
gamze ıyı hadı cok sevındım sonuclarının ıyı olmasına

mylady bırd nıe oyle dusmus canım kanın ıcmıomusun kan ılacını?
gamze ıyı hadı cok sevındım sonuclarının ıyı olmasına

Bilmiyorum ki ya aslında bi buçuk aydır içiyorum ferrum ford ama neden çıkmadı aksine düştü anlamadım. 10,2 ile başlamıştım içmeye dahada düşmüş siz ne kullanıyosunuz kan hapı?

amin tatlım
buarada nasılsın? kızın nasıl prenses
iyiym canımcım sağol
kızımda iyi inşallahh
öpüyor seni ve oğluşunu :))

canım hoşgeldin nerelerdesin özlettin kendini :))
biz iyiyiz Allah a şükür
sana da geçmiş olsun kuzucuğun nasıl bakalım

canım ben ramazan aylarında kesinlşkle hiç bişey aramam oruç başka bişey onda Allah sabrını veriyor bu sene Allah kısmet ederse tutabildigim kadrı ile tutmayı bile düşünüyorum ama normal zamanda açlığa dayanamıyordum uyanır uynamaz bişeyler yemem gerekiyordu şimdi hiç dayanamıyorum miğrenimde var birde hemen başım tutuyor pazar günü biraz geç uyandım eşimde uyuyordu hadi dinlensin dedim saat 1 buçukta kahvaltı yaptık öldüm baş ağrısından
yoksa zor bişey olacağını düşünmüyorum dediğin gibi düşünmemekte lazım zaten ama birde hastane stresi sabahın köründe kalk git o suyu iç bekle kan ver git bir daha ver bekle yine git bir daha ver bakalım ne yapacagız

ya en sinir olduğum şeylerden biri.o tipler varya evde iğneye dokundurmuyorlardır Allah bilir.ayıp ya.

bu arada myladybird'cüm kan ilacını aç iken almak lazımmış.süt ürünleri ile beraber alınırsa emilimini azaltıyormuş.

ben de ferrum fort kullanıorum canım.genelde 12.8-13 gıbı cıkıo kanım.ama bı cok kısıden duydum bellı bı haftadan sonra bu ılacı degstırıomus doktorlar.baska kan ılacı verıomus bakalım ben bu gıdısımde degstırecek mı

inşallah canım çok teşekkür ederim
canım benim en son yaptıdıgım şekerim sınırda çıkmıştı ve tansiyonum sürekli düşük gerçi o bizde aileden gelen bişey birde en son gittiğimde kan degerlerim düşük çıkmıştı bilemiyorum ama dr.um direk 100 gr. ogtt ile ilk 3 saat verdi bende bilmiyorum birde o testin yanında bunları verdi canım bunların hesini muayneye gelmeden 1 hafta önce yaptır sonuçlarını getir dedi.
bu arada geçen yıl bende günde iki kez b12 eksikliğinden sabah akşam iğne vuruluyordum. faydasını görürsün canım iğnelerin

fetal eko
hemoğram ( kan tahlili )
üroğram ( idrar tahlili )
ikab ( idrar kültürü )

Aaaa demek ki artık yetmiyor bu ilaç bana hadi bakalım değiştirecek mi acaba..

Emsalcim biliyorum bende yedide kalkıp ilacımı içiyorum üzerinden kahvaltıya kadar zaman geçsin diye çok dikkat ediyorum aslında ama yetersiz geldi sanırım. Aslında doktorum bana başta moltofer diye bi sıvı kan ilacı vermişti inanılmaz midemi bulandırdı hiç içemedim ki Belki kan iğnesi falan verir.

Denizcim çok güzel bir yazı olmuş ,teşekkür ederiz ben sonuna kadar katılıyorum yazana eline sağlık

Çingene baktımda çıldırtan sözlere hakkaten çıldırmamak elde değil ,bakalım bizler ne yaşayacağız ah ah ....

sorma canım ben aynı dertten muzdaripim benim de görüştüğüm arkadaşlarımın çocukları var ve hepsi o kadar özgüvenli ve anneleri de o kadar rahat ki artık görüşmek istemiyorum kimseyle bu haftasonu bana gelen arkadaşlarımın kızıda senin olayın gibi bütün dvd lerim yerlerde süründü tüm çekmecelerim karıştırıldı çizgi film koydum seyretmediği gibi mutfaktaki her objeyi elledi karıştırdı vs 6 kişi misafirim var 6 çeşit yiyecek yapmışım yorulmuşum size çay taşıyorum bir de senin çocuğuna bekçilik mi yapayım bi müdahale et gözünü seveyim bütün gelen misafirlerim çocuklarıyla bu na benzer hatta daha kötü örnekler yaşadım koltuklarım baştan aşağıya ya pudinglere battı, dışarı çıkmış çoraplarıyla çocuk kapının önünde gezmiş leş gibi çoraplarla eve girdi evde halıların üstünede dolaştı... diyorum ben mi çok titizim bana çocuğun yok dinletemiyorsun sende anlarsın diyorlar eğer benim çocuğumda böyle olursa gitmem başkasının huzurunu evinin düzenini bozmam bana değil başkasına gidincede aynı muameleri görünce kızıyorum anneler çok pasif biz çocukken misafirlikte değil çekmece karıştırmak yerimizden kalkmazdık ama annem bir bakardı valla mum gibi otuturdum ben özgüvensiz mi oldum hayır gayette güvenirim kendime ve çok severim kendim,..yaramazlığın adı özgüven oldu ona şaşıyorum

ya bu arada ne güzel sizin ellerinizde sonuçlarınız var ben kontrollere gitiğim zaman dr.un muaynanesinde kan veriyorum onlar kanı gönderiyor sonuç onlara fakslanıyor
dr. bey bakıp degerlendiriyor ve bana tlf da bilği veriliyor
bende dr.ma çok güvendiğim için hiç degerleri sormuyorum sadece geçenlerde 2li ve 3lü test sonuçlarımın elimde bulunması için onların bir kopyasının bana fakslamalarını istedim
onlar bari elimde bulunsun dedim

canım elbette karsındakı ne verırse sende onu verırsın. hakettiği kadar herkese. benımkını sevıyorum ama dedıgım gıbı hiç b,işeye karısmaz. fazla yorum yapmaz ona ragmen zaman zaman kızıyorum. kendı anamıza bıle kızarken elbet onlarada kızılacaktır

benimde doktorumdan aradilar 6 hazirandaki randevumu 4 haziran aksamina aldilar. doktorun semineri mi ne varmis.
valla ben normal dogurmak istesem bile bu doktor beni kesin dogurtmaz. cok yogun. insan son dakikada hic tanimadigi baska bir doktorun dogurtmasina da nasil stres olup cildirmaz bilmiyorum.
nolacak bakalim senağlama

canım geçmiş olsun iğneden zorlanmazsan sanırım en iyisi ama o sıvı olanlar çok kötü insanın midesini bulandırıyor ağzında tuhaf bir koku kalıyor (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…