Ecem alemsin valla kaydirigubbakcemile3
Canım benim bahsettiğim dönem 28.haftalık dönem yani senin daha 6 haftan var... Ve asıl kiloyu 24. haftadan sonra almaya başlıyorsun zaten ben 22. haftamı doldurduğumda yalnızca 2 kilo almıştım... Yani 56 olmuştum ama şimdi 25.haftamı yarın dolduruyorum ve 58-59 varım. Yani yemesen bile 24.haftadan itibaren kilo alımına engel olman mümkün değil. Ben 28.haftaya kadar 60 olsam diyorum bu da 6 kilo demek... yani yarısı ise tam ideal olanı zaten....
Bircancım göbüşün çok güzel gözüküyor inan benimkinin tıpkısının aynısı..
tamam canım
ahhhh dileğimmmmmmm hoşgeldin özledim seni yaww :))
bakınıp bakınıp duruyorum sana göremedim dedim acaba işimi çıktı
saatte 5 oldu gitmeden görüşemeyeceğiz sandım
inşallah öyle olur canım biraz alıyım yoksa annem öldürecek beni. beni zayıf doğarsa bakmam diye tehdit ediyor.....
Gülaycım bebekle kilonun alakası yok ki , ne kadar az alırsan o kadar iyi demek ki bebek senden yeterince besleniyor ...
tatlım alamz olurmuyum ama ben bacakalrıma aldım bide kalçama biraz boydan resim çekileyimde koyarım size. baldırlarım aldı bacakalrım zaten inceydi iyi oldu ama. ama benim hiç göbeğim yoktu midem yapışmış gibiydi belim aklınlaştı göüslerim aldı kollarım biraz doldu aldım yani kilo
ya benimde öleyki 1 haftadır yanlara da yayılıyom sankim yaaaaasenağlama
kızlar herkese iyi haftasonları bebişlere iyi bakın
Kızlar bir foruma tecrubeli bir annenin yazdığı yazıdan alıntıdır. Belki sizinde işinize yarayan bilgiler olabilir içinde...
Bende hamile oldum, bebeğim doğdu ve şu anda 2 yaşına geliyor.İlk defa bir bebek sahibi olacağım neler yapmalıyım diye düşünüp durdum ve sizin gibi arkadaşlardan annemden,kitaplardan ve en önemlisi arayıpta bulamadığımız bizimiçin artık olmazsa olmazlardan internetten çok fayda sağladım ama yine yaşamadan hiçbirşeyin öğrenilmeyeciğini anladım .Bu yüzden sizlere deneyimlerinden bazılarını paylaşmak istedim.
GÖĞÜS PEDİ almayı düşünüyorsanız kesinlikle chicco almalısınız.Sütüm çoktu bu yüzden hepsini denedim nerdeyse.Diğerlerini 30 dakikada değiştirmem gerekti zamanı geldiğinde,taştı,sütyenimden kaydı,çok çektim .Chicco gerçekten süper biz kadınların kullandığı gibi pedlerimizin içinde bulunduğu suyu hemen çekip dışarı çıkarmaya bir malzemeden yapılmış hiçsorun yaşamadım.
BEBEKLERDE GAZ SORUNU: Çoğu bebeklerde görülen annelerin içinden çıkamadığı ,bebeklerin bir türlü bitmeyen gaz sorunu bütün bebeklerde olur siye birşey söyleyemeyeceğim ama ben çok yaşadım .Bütün gaz ilaçlarını kullandım, metsil,colinox,ismini hatırlamadığım bitkisel gaz ilaçları,acı elma yağı,zeytinyağı popoya sürme işlemi,rezene çayı,sap simplex,gaz olmasın diye gaz yapabilecek yiyeceklerden uzak durdum ve kimyon.Bunların hepsini denedim içlerinde en iyisi sap simplex (yurt dışından arkadaşım getirtmişti bana bir şişe verdi,Türkiye bulunanların yurt dışından alındığı gibi omadığı söylediler bilemiyorum doğrumu fiyatı 32 TL .civarından sanırım),acı elma yağı (her yerden rahatlıkla bulunabilecek bir yağ ,bebğinizin ayak ayalarına sürüyorsnuz masaj yaparak ,ciltte herhangi bri yanma olmuyor sadece ayakları sıcak tutmayı sağlıyor),3.ise 4 aylıkken falan denedim arkadaşımın önerisi üzerine evde kulladığımız 1 çay kaşığı kimyonu 1 çay bardağında demliyorsunuz kaynatmak yok 2,3 dakika kadar 4,5 çay kaşığı veriyorsunuz gerçekten gazını çıkartıyor.Bu bahsettiğim,sap simplex,acı elma yağı,kekik harici iyi gelen olmadı.Bunlarla oğlum gazını çıkarıyor ama maalesef yine yeni yeniden oluyor.Oğlum gerçekten çok gazlıydı,iyi geliyorlar ama arkasıda gelmeye devam ediyordu.Umarım doğacak bebekleriniz Egemen kadar gazlı olmaz.
BEBEK TELSİZİ
almayı düşünüyorsanız eğr kesinlikle TOMY markamalın derim.Türkiye'de yok ama yurtdışından getittirebiliyorsanız getirttin ,getirtemiyorsanız da 2.el sitelerine (cocuktancocuga.com gibi)bakın ben ordan aldım.Ne cızırtı var ne komşuyla karışıyor ve en önemli özelliği devamlı ses vermesi çocuğunuzun nefes alıp vermesinbi bile duyabiliyorsunuz.
2.EL SİTELER
cocuktancocuga.com sitesi sadece bebek ve çocuk ürünlerinin 2.el satıldığı bir site.Üye olmak,ilan vermek,Satıştan komisyon kesimi yok.Tamamen ücretsiz birsite ve herşey bulabiliryorsunuz.Ben dönence,bebel telsizi,sallanan beşik gibi malzemeleri buradan aldım ve çok memnun kaldım.Sizde kullandıktan sonra tekrar satabilirsiniz.
GÖĞÜS UCU ÇATLAKLARI VE YARALARI (Tahin yağı)
Çoğu annenin yaşadığı bir sorundur.Bebeğinizi emzirirken çok acı çekersiniz kan bile gelebilir.Genellikle harmastan veya bu ilaca eşdeğer bir ilaç daha var ismi aklımda değil şu anda verilir.Bu bana arkadaşım tarafından söylenen ve denenen bir yöntem.Bildiğimiz genellikle yemek için kullandığımız kavanozdaki tahini alıyorsunuz.Tahini aldığınızda genellikle tahin kısmı dibe çöker yağı yukarıda kalır.Bu tahin yağını alıp göğüs uçlarınıza sürünce çok iyi geliyormuş.Arkadaşımın yaralarını iki gün içinde geçirmeye başlamış.İki gün sonunda rahat rahat emziriyordum dedi.
GAZLI BEBEKLERDE UYKU SORUNU
Gazlı bebekler genellikle uyku sorunu yaşarlar.Karınlarındaki ağrılardan dolayı çok sık kalkarlar.Herkesin bildiği gibi arabada devamlı gezdirirseniz uyurlar.Ama diğer bir yöntem bebeğinizi anakucağına koyun,çamaşır makinanızı çalıştırın.Normalden daha uzun uyuduğunu göreceksiniz.
Ben aklıma gelenleri ve arkadaşlarımın sizden gelen pratik bilgileri paylaşmaya çalışıyorum.Lütfen bana sizinde bildiğiniz bilgiler varsa e-posta olarak atarsanız veya yorun olarak yazarsanız ben yayınlayacağım.Bütün annelere yardımcı olalım.
aman canım anneme söylüyorum nerde işte. anlamıyor ki.... hatta geçen eşimin aldığı bi kitap var yanında okudum onu, ama inat işte.
anneme bebeğimin kilosunu ölçüyor doktor, herşey haftasıyla iyi gidiyor normal diyorum ama o tabi bebeği nasıl tartacaklarmış karnında diye inat ediyo bana. eskiden yoktu tabi öyle şeyler, olabileceğine de inanmıyor. oooooyyyyy canım annem oyyyyyyyyyyyyy
canım ne kadar güzel bilgiler veriyorsun bizlere teşekkür ederiz a.s.
dilekcim canım benim bilgiler için tşk. ederiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?