2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

öğrendiğin iyi olmuş canım teşekkürler

Meryem Ebru dün görüştünüz mü yüzyüze tanıyabildiniz mi birbirinizi? Ayrıca doktorlar neler dedi biraz edindiğiniz tavsiyelerden bize de versenize canım....

Meryem zaten hemen çalışır raporu alıp ertesi gün doğurma anacım 36. haftaya kadar sıkın dişinizi premature olmasın bebişler stres ve enfeksiyonlardan uzak durun özellikle idrar yolu enfeksiyonları

hayır canım doğum sonrası 8 haftan varya ona bir de 5 haftayı ekle 13 haftan var doğum sonrası. hani 3 haftayı aktamıyoruz ya doğumdan önceki 40 dan önceki 3 haftayı....sen 37 de doğurursan o haftalarda izinli olup evde geçirmemiş olursun sadece.zaten aktaramıyoruz o haftaları.

doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası 8 hafta iznimiz var. doğum öncesi sadece 5 hafta aktarabiliriz. 8+5 13 hafta olur.

kızlar niye karıştı bu izin konusu kafanızda bu kadar ki.

eee o zaman işte dılek 3 haftamız yanmış oluyor. benım derdım o. 16 hafta hakkım bakı kalmıyor. yoksa calıstıgımız haftalar elbet yanmaz ama ızın hakkımızın 3 haftası yanıyor..

Yuhhh yaaa habere bakar mısınız? Toplum olarak nasıl bir yozlaşma içerisindeyiz...

Antalya'da, 14 yaşındaki genç kıza ağabeyi tecavüz etti, hamile kalan kız 6,5 aylık bebeğini teyzesinin vurduğu iğneler sayesinde düşürdü, annesi ise bebeği alıp boş bir arsaya gömdü.Bunları öğrenen abla ise evden kaçıp küçük kardeşinin yaşadığı dramı polise anlattı. Anne ve teyze gözaltında, ağabeyi ise aranıyor.

inş. cnm yaaaaaaa hep öle düşünüyorum inş. katkısı olurrrr

Meryem Ebru dün görüştünüz mü yüzyüze tanıyabildiniz mi birbirinizi? Ayrıca doktorlar neler dedi biraz edindiğiniz tavsiyelerden bize de versenize canım....

hemen yanına gıttım ebru dıye:) dun dogum sekıllerını anlattılar. nasıl oldugunu. dogumdan sonra rahım ustune ufak masajlarla rahmın temızlenmesıne yardımcı olmamız gerektıgını anlattılar. bır hastane secerken nelere dıkkat edılmelıdır? hastanede neler goturmelıyız? bırde benım çok hoşuma gıden bebek dostu hastanelerde sezeryanda dogursak normalde dogursak bebekler hemen annenın gogsu ıle bulusturuluyormus..

vay vicdansızlar...ahlaksızlar yaaaa

eee o zaman işte dılek 3 haftamız yanmış oluyor. benım derdım o. 16 hafta hakkım bakı kalmıyor. yoksa calıstıgımız haftalar elbet yanmaz ama ızın hakkımızın 3 haftası yanıyor..

canım sen niye o 3 haftaya yanan gözle bakıyosun ki sadece evde geçirmemiş yatmamış bebeği erken doğurmuş oluyoruz, zaten o doğum sonrasına aktarılmayan haftaydı....

günaydın kızlaaar,
ebrucum geçmiş olsun babacığını iyi görmüşsün çok sevindim.
eğitimlerede gitmiş hatunlar ayol.bugünde ataşehirde var baharla gitsek mi falan olduk ama bbu bir hafta misafir yorgunluğunu hala atlatamadım emin değilim saat 13:00 de imiş.siz anlatın bakalıms nasıl geçti eğitim.

Evet canım ama yalnızca 38-39-40. haftalar yanmış oluyor onun öncesi haftalarda eğer çalıştıysan yanmıyor zaten benim sorduğum 38. haftadan önceki çalıştığım haftaların yanma riski varmıydı ama çok şükür yokmuş.

canım bız çok arastırdıgımızdan çogunu bılıyoruz. benım asıl kursu ısteme amacım bundan sonrakı dersler i.çin. serkanda alt değiştirmeyi öğrensin. bebegın gazını o cıkarsın vs vs..

ayyy ne güzel yaaaa..doğum şekilleri derken

evet meryem senin sorduğun soruyu tam anlayamamış sanırım canım. neyse herkes tam anladı o zaman.

işte maalesef kanun ısrarla 40. haftada doğum yapmanı beklediği için böyle oluyor ki genelde bebekler 38 de geliyorlar o iki hafta maalesef kullanılmıyor

canım sen niye o 3 haftaya yanan gözle bakıyosun ki sadece evde geçirmemiş yatmamış bebeği erken doğurmuş oluyoruz, zaten o doğum sonrasına aktarılmayan haftaydı....

gülaycım cunku benım derdım şu. bebegımın yanında nasıl daha uzun sure gecırırım? 40. haftadan once olacak benım sezeryan olacagı için. o yuzden ona gore ayarlamaya calısıyorum.

valla ben meryemi gorunce hemen tanidim :)
meryem kiz super gozlerin var hee masallah :)

meryem gelene kadar en koca gobus olarak salonda oturuyodum. aslinda meryem gelincede bisey degismedi en koca gobusu benim kursun

kursta ilk olarak hasrtanede yeni dogan unitesinin olmasi gerektigini , enfeksiyon kontrolunden surekli gecmesi gerektigini odalardan cok bunlara dikkat edin ona gore dogum yapacaginiz yere karar verin dedi.

doguma giderken,
bizim icin
gecelik (pijamalar hic kullanisli olmuyormus, sik sik ped degistirmek gerektiginden hemsireler ve bizler icin zorluk oluyormus, hem agli oldugu icin terletip enfeksiyon riskini arttiriyormus o yuzden gecelik tavsiye etti)
pamuklu yuksek bel anane donlari (tek kullanimlik olanlar pek iyi degilmis tercih etmeyin dedi, pedi kavramiyormus, gobegi destelemiyormus vs.)
mutlaka askilari lastik olmayan pamuklu emzirme sutyenleri
2 adet pamuklu kisa corap
gogus pedi
cikis icin uygun kiyafet, pedinizi ve kanamanizi dusunerek bol seyler getirin dedi

bebekler icin
pamuklu zibin ve bodyler, dikisleri misina felan olmayan iplik olan
bol bol alt
baslik (bebekler baslarindan isi kaybederlermis o yuzden sapka takmak ilk donemler onemli)
agir olmayan battaniye
corap
emzik ve biberon tavsiye etmiyorlar ama tabi zorunlu kalininca biberon kullaniliyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…