2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ne güzel yaaa demek yüzyüze de görüştünüz. Bayağı faydalı bilgiler edinmişsiniz.

ayyy ne güzel yaaaa..doğum şekilleri derken

dogumlar ıkıye ayrılıyormus mudahalellı ve mudahalesız:)

mudahalesız sadece bebekın kendı geldıgı dogum.

vakumlu bı makas gıbı alet var onunla ve sezeryan olan olan dogumlarda mudahalelı sayılıyormus

dogumun yaklastigini soyle anlarmisiz:
bebek alta gittigi icin karnimizin ustunde bir rahatlama olurmus nefes almamiz duzelirmis
kilo kaybi olurmus vucuttan odem cozuldugu icin
yalanci kasilmalar olurmus (sanci ve kasilmalar eger dinlendigimizde geciyorsa yalanci sanci demekmis endise etmeye gerek yok 34. haftadan itibaren cogu hamilede olurmus)
enerji dolu hissedermisiz

dogumun basladigini ise su sekilde anlarmisiz
nişan gelirse (kahverengi, koyu kivamli akinti)
suyumuz gelirse
kasilmalar sancilar dinlenerek gecmiyorsa
bu durumda hastaneye gitmek gerekiyor

gülaycım cunku benım derdım şu. bebegımın yanında nasıl daha uzun sure gecırırım? 40. haftadan once olacak benım sezeryan olacagı için. o yuzden ona gore ayarlamaya calısıyorum.

meryemcim biz de çalıştığımız için aslında hepimizin derdi o.... sonuçta devlet bize en fazla 13 hafta vermiş. ne yaparsak yapalım onun ötesine geçemiyoruz anlayacağın.

genelde anlattigi hersey normal doguma yonelikti , o yuzden masajda norml dogum sonrasi icin sanirim.
rahmin cabuk toparlanmasini sagliyormus

kanamamizda ilk gunler yogun sonra cok azar azar oluyormus

tesekkur ederım ebru :kedi: kızlar o kadar kucuk gobekler vardıkı orada:) ama dıkkatımı ceken sadece 1 tane sısko vardı:) diğerleri sadece hamıleydı.

ebru arcelık bı ara sterılazatorler ıcın kamppanya yapıyordu onu bı arastırayım. 20 tl falandı. almakta gercekten fayda var

evet meryem senin sorduğun soruyu tam anlayamamış sanırım canım. neyse herkes tam anladı o zaman.

Evet canım o tam anlayamamış neyseki şimdilik kafamızdaki sorulara cevap bulduk harika bir topiğiz biz :lepi: Ama emin olun 2 - 3 hafta sonra yine birilerin kafası karışır aynı şeyleri yine konuşuruz kaydirigubbakcemile3

Çok sağol canım faydalı bilgiler için...

Meryem rahim temizlenmesi normal doğum için mi canım

normal yada sezeryan farketmez. elımızı gobegın altına koydugumuz zaman portrakal gıbı bı sertlık olacakmıs. oraya hemsırelerde yapıyormuıs ama faydalı olmak adına bızımde kucuk hareketlerle ovmamız gerekıyormus. saat yonunde masaj dedı kız

sezeryan ancak ters giden bir durum oldugunda , normal dogumun yapilamayacagi durumlarda yapilmalidir dedi.
bunlarda
bebek tersse,
bebek cok minikse
bebek cok iriyse
cogul gebelik varsa
normal dogum basladigi ve 12 saat gectigi halde hala dogum gerceklesmediyse
40. hafta gectigi halde bebek hala dogmadiysa ve size suni sanci uygulanamiyorsa

bilgiler için çok teşekkürler kıslaaar.aslında hep bildiğimiz araştırdığımız şeyler ama yinede orada dinlemek daha güzel.alt değiştirme gaz çıkarma olaylarıda mühim anlatmadılar demeks.

benim gittiğim hastanede de ücretsiz seminerler varmış, ben de sizler gidince bir sorayım dedim, aradım hastaneyi.... yasemine de haber veriyim.... yasemin nereler de ya.....

meryemcim biz de çalıştığımız için aslında hepimizin derdi o.... sonuçta devlet bize en fazla 13 hafta vermiş. ne yaparsak yapalım onun ötesine geçemiyoruz anlayacağın.

oyle canım haklısın. aslıda çok az sure onceden gozume çok gelırdı ama hayır hiçde çok deılmıs

ayfercim onlar daha sonraki derslerin konulari
6 hafta surecek bu kurs, dun aksamkinin konusu dogumla ilgili bilgilerdi dogum hemsiresi anlatti bunlari
haftaya mesela gebelikte egzersiz diye bir dersimiz var fizik tedavi uzmani anlatacak. heralde bel sirt agrilari falan icin uygun hareketler ya da dogumu kolaylastiran ergzersizler varsa onlar anlatilacaktir

ablam sezeryan yapmıştı doktoru onada demişti ama ben bunun rahim için değil de gazını rahat atması için olduğu aklımda kalmış

oyle canım haklısın. aslıda çok az sure onceden gozume çok gelırdı ama hayır hiçde çok deılmıs

evet ya küçücük bebekleri bırakıp gidecez çalışmaya, beni de çok etkiliyor bu durum.... ücretsiz izin kullanmam da imkansız şuan, ancak bi sayısal loto falan çıkacak ki ozaman :)

hımmm daha da iyi öyleyse dimi çok güzel bence.vaktiniz oldukça katılın ne güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…