hemen yanına gıttım ebru dıye:) dun dogum sekıllerını anlattılar. nasıl oldugunu. dogumdan sonra rahım ustune ufak masajlarla rahmın temızlenmesıne yardımcı olmamız gerektıgını anlattılar. bır hastane secerken nelere dıkkat edılmelıdır? hastanede neler goturmelıyız? bırde benım çok hoşuma gıden bebek dostu hastanelerde sezeryanda dogursak normalde dogursak bebekler hemen annenın gogsu ıle bulusturuluyormus..
ayyy ne güzel yaaaa..doğum şekilleri derken
gülaycım cunku benım derdım şu. bebegımın yanında nasıl daha uzun sure gecırırım? 40. haftadan once olacak benım sezeryan olacagı için. o yuzden ona gore ayarlamaya calısıyorum.
tesekkur ederım ebru :kedi: kızlar o kadar kucuk gobekler vardıkı orada:) ama dıkkatımı ceken sadece 1 tane sısko vardı:) diğerleri sadece hamıleydı.valla ben meryemi gorunce hemen tanidim :)
meryem kiz super gozlerin var hee masallah :)
meryem gelene kadar en koca gobus olarak salonda oturuyodum. aslinda meryem gelincede bisey degismedi en koca gobusu benim kursun
kursta ilk olarak hasrtanede yeni dogan unitesinin olmasi gerektigini , enfeksiyon kontrolunden surekli gecmesi gerektigini odalardan cok bunlara dikkat edin ona gore dogum yapacaginiz yere karar verin dedi.
doguma giderken,
bizim icin
gecelik (pijamalar hic kullanisli olmuyormus, sik sik ped degistirmek gerektiginden hemsireler ve bizler icin zorluk oluyormus, hem agli oldugu icin terletip enfeksiyon riskini arttiriyormus o yuzden gecelik tavsiye etti)
pamuklu yuksek bel anane donlari (tek kullanimlik olanlar pek iyi degilmis tercih etmeyin dedi, pedi kavramiyormus, gobegi destelemiyormus vs.)
mutlaka askilari lastik olmayan pamuklu emzirme sutyenleri
2 adet pamuklu kisa corap
gogus pedi
cikis icin uygun kiyafet, pedinizi ve kanamanizi dusunerek bol seyler getirin dedi
bebekler icin
pamuklu zibin ve bodyler, dikisleri misina felan olmayan iplik olan
bol bol alt
baslik (bebekler baslarindan isi kaybederlermis o yuzden sapka takmak ilk donemler onemli)
agir olmayan battaniye
corap
emzik ve biberon tavsiye etmiyorlar ama tabi zorunlu kalininca biberon kullaniliyordur
evet meryem senin sorduğun soruyu tam anlayamamış sanırım canım. neyse herkes tam anladı o zaman.
valla ben meryemi gorunce hemen tanidim :)
meryem gelene kadar en koca gobus olarak salonda oturuyodum. aslinda meryem gelincede bisey degismedi en koca gobusu benim kursun
kursta ilk olarak hasrtanede yeni dogan unitesinin olmasi gerektigini , enfeksiyon kontrolunden surekli gecmesi gerektigini odalardan cok bunlara dikkat edin ona gore dogum yapacaginiz yere karar verin dedi.
doguma giderken,
bizim icin
gecelik (pijamalar hic kullanisli olmuyormus, sik sik ped degistirmek gerektiginden hemsireler ve bizler icin zorluk oluyormus, hem agli oldugu icin terletip enfeksiyon riskini arttiriyormus o yuzden gecelik tavsiye etti)
pamuklu yuksek bel anane donlari (tek kullanimlik olanlar pek iyi degilmis tercih etmeyin dedi, pedi kavramiyormus, gobegi destelemiyormus vs.)
gogus pedi
cikis icin uygun kiyafet, pedinizi ve kanamanizi dusunerek bol seyler getirin dedi
bebekler icin
bol bol alt
baslik (bebekler baslarindan isi kaybederlermis o yuzden sapka takmak ilk donemler onemli)
agir olmayan battaniye
corap
emzik ve biberon tavsiye etmiyorlar ama tabi zorunlu kalininca biberon kullaniliyordur
Meryem rahim temizlenmesi normal doğum için mi canım
valla ben meryemi gorunce hemen tanidim :)
doguma giderken,
bizim icin
gogus pedi
bebekler icin
bol bol alt
agir olmayan battaniye
corap
meryemcim biz de çalıştığımız için aslında hepimizin derdi o.... sonuçta devlet bize en fazla 13 hafta vermiş. ne yaparsak yapalım onun ötesine geçemiyoruz anlayacağın.
İyiyiz kuşum biz sağol siz nasılsınız?
bilgiler için çok teşekkürler kıslaaar.aslında hep bildiğimiz araştırdığımız şeyler ama yinede orada dinlemek daha güzel.alt değiştirme gaz çıkarma olaylarıda mühim anlatmadılar demeks.
normal yada sezeryan farketmez. elımızı gobegın altına koydugumuz zaman portrakal gıbı bı sertlık olacakmıs. oraya hemsırelerde yapıyormuıs ama faydalı olmak adına bızımde kucuk hareketlerle ovmamız gerekıyormus. saat yonunde masaj dedı kız
oyle canım haklısın. aslıda çok az sure onceden gozume çok gelırdı ama hayır hiçde çok deılmıs
ayfercim onlar daha sonraki derslerin konulari
6 hafta surecek bu kurs, dun aksamkinin konusu dogumla ilgili bilgilerdi dogum hemsiresi anlatti bunlari
haftaya mesela gebelikte egzersiz diye bir dersimiz var fizik tedavi uzmani anlatacak. heralde bel sirt agrilari falan icin uygun hareketler ya da dogumu kolaylastiran ergzersizler varsa onlar anlatilacaktir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?