2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

canım bende bu hafta sonu 4 hafta raporlu calısmam baslar canım. Sezeryan olacagından 4 hafta alıcam. Artık nasıl gecer allah buyuk denızcım:)
inşallah canım kasacaz artık bende 36. da ayrılacağım

kızımın göbek adı ramazan da doğarsa Reyyan olcak doğduğu ayın manasını içerdiği için

Öykü ismini ben de çok beğendim , bence de Öykü olsun ...

Ebrucum lohusalıkta diyet önerilmiyor ki ,sonuçta süt kailtesi için herşeyi yemek lazım ama ( gaz yapanlar hariç ) dikkat edilecek , mesela beyaz ekmek yerine kepek ekmeği , normal süt yerine light süt , bol bol meyva ve sebze , hamurlu tatlılar yerine arada bir sütlü tatlı ..

...
kızımın göbek adı ramazan da doğarsa Reyyan olcak doğduğu ayın manasını içerdiği için

ne güzel valla, ben de öyle istiyorum işte, hem de 6 senedir bayıldığım bi isim, yengem çocuğuna koyacak ama 3 oğlu oldu koyamadı sırnaşık şey sırnaşık şey
ben de anlamı ve böyle şeker söylenişi olduğu için istiyorum...

valla bebişim ben gebe kalınca afferdersin koy ...... rahvan gitsin dedim yedim şimdiye dek 5 kilo aldım emzirme dönemimde de aynı felsefeyi güdecem demek ben kasınca kilo alıyorum böyle salak bir metobolizmam var

yasemincim aslinda bu diet degil hayatinin geri kalani boyunca bu sekilde beslenmen gerekiyor. seker ihtiyacini tamamen meyvalardan aliyorsun. birde sadece kakao orani %70 üzeri olan bitter cikolata serbest.
sinirsiz sebze meyva yiyebildigin icin zaten vitamin ihtiyacini karsilarsin. etten baliktanda protein omega 3 aliyorsun. bir sey eksik kalmaz diye dusunuyorum. zaten su anda buan benzer beslenmeye calisiyorum ama hamileyim diyede kasmiyorum. canim tatli ya da ekmek cekerse arada bir yiyorum. booole iste :)

hem sunu farkettim bu sekilde dogal beslendigimde yani bunyeye zararli ya da dogal olmayan seyler almadigim gunler alis inanilmaz hareketli oluyor.

Ebrucum haklısın aslında , güzel bir cilt sağlıklı bir vücut için böyle beslenmek lazım ama işte irade meselesi ben evlenene kadar iradesi yüksek bir insandım ama ne olduysa evlendikten sonra oldu, bir de sinir olduğum şey arkidişlerim çok iştahlılar bir yere gittiğimiz zaman falan benim iki katım yiyneler var ama kilo almıyorlar , belki akşma dikkat ediyorlar bilmiyorum ...

ebrucum o zaman ben şuan bunu yapıyorum hiç tatlı yok, meyve yiyorum, et falan. ama dışarıdan katkılı ve hazır ürün yemiyorum. tuz şeker nerdeyse sıfıra yakın. acep ben o yüzden mi kilo almıyom.CADIARZU

inanamıyorum yaaa benden çok kilo almış biri varmış valla inanamıyorum :roflol:
ama ben de dengesiz kilo aldım, ilk 10. haftaya kadar 12 kilo aldım (sigara sağolsun) son bi kaç aydır ben zayıflıyorum bebek alıyor, çok şükür ki onun kilosu gayet iyi :)
toplamda da 21 kilo almış oluyorum :)

ben tam tersi herşeyden öküz gibi yiyom ve toplamda 24 kilo aldım.siz güzel beslenin bencede.

kendimi tutmasam ben de aynı durumdayım.bazen ipin ucu kaçıyo bu da hemen tartıya yansıyo 2 kiloyu geçince hemen silkinip kendime geliyorum biraz idare ediyorum ama sonra yine sil baştan

yemek yemeyi seviyorum napim

ben hurma yemeye başladım, haNı RAHMı GÜÇLENDıRıP NORMAL DOĞUMA ıYı GELıYO diyolar ya....

ama şu dönem çok pahalı, 30 u aşmış fiyatları

arkadaşlar bir yerde okudum şimdi nette. bazı yerlerde doğum yapan kadına ilk olarak hurma yedirilmesi adettenmiş, hem annenin çabucak canlanması hem de bebeğin sarılık olamamsı içinmiş. nete yazan bayan tecrübeyle sabit olduğunu ve hastane valizine mutlaka hurmada konulması gerektiğini yazmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…