2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

valla Tülay helal olsun korkusuz cengaverler.valla bravo diyom maşallah.ben aklıma bile getiremiyom çatır çatır doğum abboouuv:)

ya ayfercim psikolijik olarak hazılıom kendimi napim normal istiom olsun...heryerde öle yazıyo önce zihin alışmalı ki diğer organlarımı yönledirip hazırlasın demi amakaydirigubbakcemile3

ya dilek gelmedi bugün nerdeki??????????????

katılıyorum doktora bağlı şimdi şansa iyi doktor gelmez riske atmayayım genel olayım diyorum

katılıyorum sana canım...uzman birinin olması cok onemli....ben esimin iyice karnıma bakması ıstemiyorum zaten surekli yanımda durup konussun benimle....bebegimiz cıktıgında ona baksın sadece biraz bana verirler gogsumde yatırıım ayy ne guzel yaaa o anı olumsuzlestirmekte lazım bence :)

emine anlatasana kayinvalidenini dogumunu merak ettim
dogum videosu seyredemiyoz bari hikayeleri dinleyelim :)
anlatıyım tatlım:)
görümceme diyorum anlat ne olacağı belli değil..bi bakarsın anlamam evde doğar ona göre davranıyım falan..kaydirigubbakcemile3
ayy Allah kimsenin başına vermesin ama:Saruboceq:

evde kayınbabam kayınveldem ve görümcem varmış..Görümcem 13-14 yaşlarındaymış..
bekmışlar su ve nişan gelmiş.Kyınvaldem acemilik dönemlerinde olduğu için bişe anlamamış..bide bakmışlar bebek geliyor..Hemen kayınbabam doktoru aramış..Durumu anlatmış böyle böyle diye..doktorda diz üstü yere çökmesini ve öyle ıkınması gerektiğini söylemiş.1 2 3 derken bebek halının üzerine doğmuş..Bu sırada görümcem hemen komşuları varmış bi kadın onu çağırmaya gitmiş..
neyse bebek doğduktan sonra ağlamaya başlamış halının üzerinde...sıra göbek kordonuna gelmiş..doktor bebekle kordon arasında 1 karış boşluk bırakın ve sağlam bir iple sıkıca bağlayın demiş..iyice düğüm atın..çünkü kordondan hava çıkmaması lazımmış..hatta emin olmazsanız biraz daha boşluk bırakın tekrar düğüm atın...Görümcem bazen takılır benim 4 düğümlü kardeşim falan diye...
bu işlerden sonra göbek kordonu kesilmiş.Bu aradada bebeğin peşinden gelen gelen 5 10 dakika falan sonra geliyormuş... ve hemen hastaneye gitmişler......böyle işte ebrucum

bende dış kapının üzerine taksinin telefonunu yapıştırdım dedim altınada hemen yakınımızda yakacık doğum hastanesi var onun telefonunu da yazıyım ki ambulansla ebe yollasınlar ne olur ne olmaz demi...herşeeyin önlemini almak lazım...

kızlar doğumu ne şartlar altında yapıcağımızı bilmediğimiz için hastane çantalarınızın en üstüne şuana kadar ki hastaneden aldığınız sonuçların olduğu dosyayı koymayı unutmayın..birde evlilik cüzdanınız..

tatlım hiç bunları takma kafana...hep ağlayıp hem doğum yapan ne kişiler var...Zaten Allah yardımcımız olur...Biz bol bol dua edelim yeter...Ikınmaya gelince öyle bi ıkınıcaz ki bebek hemen çıkıcakkaydirigubbakcemile3
9 ay dır bekliyoruz finalde ki bi ıkınmamı bizi zorluycak...biz ne günler atlattıkk bu 9 ayda...kaydirigubbakcemile3

ємєℓ;8200261 .!.:
yok canım van da yapcam.....yol uzundu gelemedim ..bir de doktorum falan burda herseyimi biliyo bu saatten sonra yeni birine alısmakta zor....

hakkımızda hayırlısı cnm aney gelir gariii doğumuna demiii???

amin Ebrucum amin inş.

Normal doğumda altın standart: Epidural Analjezidir.

Normal doğum için en çok tercih edilen, en etkili, en güvenli ve en sık kullanılan yöntemdir. Bel bölgesindeki duramater zarı etrafına (Epidural alana) ağrı kesici ilaçların enjeksiyonu ile gerçekleştirilir. Anne adayı baskıyı, dokunmayı hisseder, hatta kalkıp yürüyebilir ama ağrıyı hissetmez. Normal doğum için gerekli olan doğum sancısı, kasılmalar vardır ama rahatsız etmez.

Ne zaman uygulanır ?
Rahim kasılmaları düzenli hale geldikten (Doğum ağrıları oturduktan) sonra rahim ağzı yaklaşık % 60-70 incelip, açıklığı 4 cm’e ulaşınca yani sancılar anneyi ciddi olarak rahatsız etmeğe başlayınca uygulanır. Daha önce uygulanması, kasılmaları etkileyip doğumu geciktirir. Geç kalındığında ise hem anne gereksiz ağrı çekmiş olur hem de ağrılar daha sık geleceğinden anne adayı işlem süresince hareketsiz kalamaz ve epidural uygulanması zorlaşabilir.

DOĞUMDA EPİDURAL ANALJEZİ

* Günümüzde ayaklarda uyuşukluk veya ağırlık hissi olmaksızın doğum sancısını yok etmek diğer bir ifadeyle “Mobil ağrısız doğum” mümkündür. Uygulamadan sonra yürüyebilirsiniz.
* Epidural analjezi sizi sersemletmez, hasta hissettirmez, ayrıca bağırsak hareketlerini durdurmaz, gaz çıkarımını engellemez.
* Hem psikolojik rahatlama, hem de kas spazmının çözülmesiyle normal doğum şansınızı artırır.
* Doğum stresinizin çoğunu giderir, kaslarda gevşeme ve rahatlama sağlar.
* Sancıları ağrı olarak değil, basınç ve kasılma olarak hissedersiniz. Çıkım esnasında kasılmalara eşzamanlı ıkınarak doğuma katılabilir, doğumunuzu çabuklaştırabilirsiniz.
* Doğum sonrası yorgun, bitkin olmadığınız için bebeğinizi çok daha çabuk kucağınıza alır, hemen besleyebilirsiniz.
* Tecrübeli uzmanların yaptığı epidural sonrası baş ağrısı çok nadirdir(% 1 civarı). Oluşsa bile tedavisi mümkündür. Tedavi edilmese bile 7-15 gün içinde kendiliğinden, iz bırakmadan geçer.
* Normal doğumun ağrı gideriminde altın standart “epidural”dir.

çok da hazırlama tülaycım sonra benim gibi "böyle giderse sezeryan olabilirsin" dedikleri zaman sezeryan korkunç görünebilir ve günlerce aklından çıkmayabilir...

ayfercim valla babana bravo o yıllarda erkeklerin buna cesaret etmesi çokda kolay değil..bende isveçte doğurdum diye eşim girdi doğumuma normalde türkiyede her hastane izin vermiyo bide herkes kendi odasında sancı isteyen girebiliyor odaya..herkes vardı yanımda aslında bi tek doğarken eşim kaldı çünkü ben öyle istedim...

çok da hazırlama tülaycım sonra benim gibi "böyle giderse sezeryan olabilirsin" dedikleri zaman sezeryan korkunç görünebilir ve günlerce aklından çıkmayabilir...

hakkımızda hayırlısı cnm ne diyim sana neden öle dedi dr un son 1 muaynem kaldı nasipse geçen aya kadar normaldi durumum ama yaaa nasippp

valla okuduklarim ve sizlerin anlattiklarindan sonra ben normal dogumdan daha az korkar oldum. ne kadar zor olursa olsun yapabilirmisim gibi geliyor. insallah elimde olmayan sebeplerle sezeryan olmak zrunda kalmam.
su an bebegim dogru duruyor bu saatten sonra ters donmez diye dusunuyorum. tek korkum cok iri olursa ve doktor normal doguramazsin derse diye (

dönmediği için dediler canım, bu şekilde ilerlerse sezeryan olabilirsin dediler, bi ay sonra gel bi daha kontrol edelim dedi doktor...
yine dönmemiş olursa sezeryan tarihi verir diye ödüm kopuyor...

ya evet bende sezeryana hazırladım ama bir yandan da normal olma durumunu düşünüyorum olursa da olur diyorum belli olmuyor arkadaşımın sezeryan randevusu vardı bir gün önce normal doğum yaptı böyle şeyler oluyor

ay benimkini tutmuyor ama girmesin yine de benceeeekaydirigubbakcemile3

bencede girmesinler ya...benim eşimide kan tutuyor..zaten yanımda biri olsa ben onun tepkisini düşünmekten kendime adapte olmam ki...
en güzeli doktor ebe hemşire ve sen:)

bu arada normal doğum hikayelerini okuyodum da kızlar kesinlikle doktor ıkın demedem ıkınmayın...o ağrı sancı arasında bi kulağınızda doktorda olsun..Çünkü bu gibi durumlarda doktor vajinaya kesik atarken problemler doğabiliyormuş..

Birde diyelim ki bi baktık suyumuz gelmiş ve lekelenme olmuş...yemek yemek su içmek yasak o saatten sonra..çok az su içilebilirmiş oda çok az..ve kesinlikle doktora kontrole gidene kadar eğer kabızsak tuvalete çıkmamamız gerekirmiş...vede doğum yaklaştığı zaman yediklerimizin kabız olmamamızı sağlayan besinler olması gerekiyormuş..

sezerynada olsa normlde olsa kayısı hoşafının önceden hazırlanıp hastaneye getirilmesi bizim açımızdan çok iyi olurmuş...

anestesi uzmanı çok önemli gerçekten açılma 4 cm olunca yapılıyo epidural ben sancı çekerken onu yaptırmak çok zordu çünkü sabit durman gerekiyo ama durmak ne mümkün sen sancı çekiyosun sonuçta...ben ıkınma hissini hissettim o yüzden benim epiduralim pek başarılı değildi burda çok fazla dozunu yüksek tutmuyolar hissetmen için...yürüyebiliyodum bile yani..normalde epidural olan kişi yürüyemez bacaklarını bi kaç saat hissetmez görümcem yürüyememişti..

evet denizcim, sadece doğumun rahat ve güzel geçeceğine şartlamalıyız kendimizi, olağan dışı ortaya çıkan durumlar moral bozucu olabiliyor...

Ana rahmindeki bebeği çaldılar

ABD'nin Massachusetts eyaletinde polis, 8 aylık hamile bir kadını öldürüp, rahmindeki bebeği çalan kişi ya da kişileri bulmaya çalışıyor.

Eyaletin ikinci büyük kenti New England'daki Worcester'de bir apartman dairesinde yaşayan 8 aylı hamile Darlene Haynes'in cesedi, evden gelen kötü kokular üzerine bulundu. Apartman sakinlerinin kokudan şikayeti üzerine ev sahibinin gelmesiyle, 23 yaşındaki Haynes'in cesedinin yatak odasında bir battaniyeye sarılı halde bulunduğu belirtildi.

Yapılan otopside, Haynes'in karnındaki bebeğin alındığı, bebeğin yaşayabileceği, ancak acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olacağı kaydedildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi

ecemcim valla benim suyun geldi nişanım geldi doğum yapana kadar bana meyve suyu içirdiler sandöviç verdiler enerji için normal doğumda enerji gerekiyor çünkü burda lavmanda yapmıyolar...zaten doğumda türkyede lavman yapılıyo...

Ben eşimi düşünemiyorum ,zetne o başlarda bayılır gibi geliyor ama tut ki bayılmadı kordonu keserken kesin bayılır , geçen elimi kestim çok derinden bir yandan kapatmaya çalışıyor birt yandan fenalaştı yani doğumu düşünmedim bile hiç ...

Bu arada ben epiduralsiz isterim normal doğumu ama bakalım herşey kısmet nasıl olacak o zmaan belli olacak ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…