Günaydın Tülaycım :)) Nasıl iyice alıştın mı ev hanımlığına :)
Selam kizlar
bende 12 Eylul de dogum yapicam...
Ben Marta kadar böyle devam edip martta heyet almayı düşünüyorum.Ama senin de dediğin gibi milli eğitim şu izin aktarmayı kabul ettiyse.Henüz bi ses yok ama ödüm kopuyo olmaz diycekler diye.ємєℓ;8277311 .!.:aaaa haklısın canım bak ben bunu tamamen unutmusum aklımız yerinde degil ki kaydirigubbakcemile3 ocakta 2010 yılına girmis oluyoruz yani ordan yeni yılın 20 lik raporunu kullanırım evet
günaydın kızlar....
nasılsınız.....
günler çabuk geçsin istiyorum..Dün eşim de diyor bebiş doğsada sevsek diye...opuyorumnanaktan
ama ben hala oğluma isim bulamadım bana yardımcı olun yaaa...:bbo:
ilk oğlumun adı FURKAN...
şu an aklımdan geçen de EREN - KAAN - EYMEN - KEREM...
kızlar öncelikle çok yararlı bir kurs oldu benim için....
önemli noktalar:
1- normal doğumu düşünenler için epidurali önermedi doktor, çünkü sancıları hissetmediği için anne, doktorun ıkın demesine rağmen ıkınamıyormuş, bı da bebeğin hayatını tahlikeye atıyormuş. eğer kesinlikle ben sakin olurum ve doktorum ıkın dediğinde ıkınırım diyorsanız epiduralli normali deneyin dedi....
2- sezeryanda da geneli tavsiye etmedi, ama nedenini hatırlayamadım şimdi. bir de bizim hastane, herşey normal olduğu sürece sezeryan yaptırmıyormuş. yani kişinin tercihine bırakmıyor. doktor herşey normal olduğu sürece kesinlikle normali tersih edin dedi.
3- çocuk doktorundan çok memnun kaldım seminerde. bir de ekonomik şeyler tavsiye etti hep, çok tatlıydı adam. yeni bebeği olmuş bir babaydı kendisi aynı zamanda.... emzirmeyle ilgili tavsiyesi şuydu. memenin etrafındaki siyah halkayı ağzına alacak ve aldıktan sonra bebeğin alt dudağının dışarıda olacak şekilde emzirilmesi gerektiğini tavsiye etti. bu şekilde bebek emerse göğüsler yara olmaz dedi. göğüslerin yara olmasının tek nedeni yanlış emzirmektenmiş.
4- süt gelmezse bir müddet emzirmeye devam dedi, beyna meme ucundan sinyal gidiyormuş, süt oluşsun diye. bunun için bu sinyalin kesilmemesi gerekiyormuş.
5- bebeğin ilk kakası siyaha yakın, sonrakiler sarı renkli ishal şeklinde oluyormuş.... sakın bebek ishal mi diye düşünmeyin dedi.
6- bence en önemli bilgilerden biri, sütümüzün çok olması için üç şey önerdi. boza, un helvası ve bira mayası hapı. ben direk hapı alacam, şimdiden bir araştırıyım.
7- çocuğun uyuması için arabayla gezdirin dedi, araba sesinden hemen uykuya dalıyorlarmış, kurutma makinesi ve buzdolabı sesini de seviyorlarmış ( karnımız içindeki seslere benzediğinden).
8- 1,5 2 yaşına kadar emzirebilirsiniz dedi. 6. aydan sonra ek gidaya geçin ama 4 aydan itibaren tattırmaya başlayın dedi.
9- odanın nemli olması önemliymiş, boşu boşuna gidip buhar makinesi almayın dedi, kendisi de öyle yapmış, peteğin üzerine ıslak havlu yada bir kap su koyarsak odayı nemlendirebileceğimizi söyledi.
10- bebeğin altını direk zeytinyağı ile temizleyebilirsiniz dedi, zeytinyağını alıp direk sürüyoruz, hiçbir işleme tabi tutmadan.... krem de olabilir ama iyi krem almazsınız bebek alerji olabilir dedi, piyasada çok krem var, ama ben zeytinyağını tavsiye ederim dedi. pişiğe falan engel oluyormuş. ben zeytinyağına dokunamadığım için tabi kullanamıcam.
11- kadın doğumca ilk doğum sancılşarının yaklaşık 16-24 saat sürdüğünü söyledi, şimdi üşenmedin sancı gelince dakika tutacağız, beş dakika da bir 1 dakika süren sancı hissetmezsek bunlar yalancı sancılar. sancımız olunca sola yarım saat boyunca yatıyoruz, eğer yarım saat boyunca sancı geçmezse ve sancılar 1 dakikaya yaklaşık 5 er dakika aralıkla geliyorsa hastaneye gelin dedi. diğerleri doğuma hazırlık sancıları olduğundan panik yapyın dedi. bu arada bayanın biri hastaneye uzakta oturduğundan sancım başladığında yolda doğurmaktan korkuyorum dedi. bayan doktor da o kadar şanslı olacağını sanmıyorum diyerek aspri yaptı, çünkü 16-24 saat arası sürüyormuş sancılar. ikinci doğumda ise 10 saat sürüyormuş....
günaydın kızlar....
nasılsınız.....
günler çabuk geçsin istiyorum..Dün eşim de diyor bebiş doğsada sevsek diye...opuyorumnanaktan
ama ben hala oğluma isim bulamadım bana yardımcı olun yaaa...:bbo:
ilk oğlumun adı FURKAN...
şu an aklımdan geçen de EREN - KAAN - EYMEN - KEREM...
Günaydın kızlar,
geçmişte yazılanlara çok hızlı bakabildim;
kontrole gidip bebişleriyle ilgili güzel haber alan annelere tebrikler...
Pembe, ismini burda çok okuduk, yazmana sevindim. inşallah daha uzun süre dayanabilirsiniz; bol şans diliyorum...
ben de haftasonu kontrole gittim; çok sevinerek çıktım kaydirigubbakcemile2
Kızım 1987 gr olmuş (düz 2000 desek olmaz mı :))
dönmüş ve doğum kanalına yerleşmiş
ama inatçı kızım bir saniye bile yan dönmediğinden yüzünü yine göremedik. doktorum 15 gün sonrası için, yüzünü görme randevusu verdi :ecrin_bebek:
sizin bebişlerde de var mı böyle inatçılık? bir de gitmeden çikolata, vişne suyu doping yaptım belki döner diye!! Doktor, "kızınız çikolatayla kandırılacak kız değil" diyor kaydirigubbakcemile3
Ben Marta kadar böyle devam edip martta heyet almayı düşünüyorum.Ama senin de dediğin gibi milli eğitim şu izin aktarmayı kabul ettiyse.Henüz bi ses yok ama ödüm kopuyo olmaz diycekler diye.
Bu arada emelcim senin branş ne
Benim bi tanemin adı da Kaan teyzesi.Kaan ismi çok yaygın oldu.Biz eşimle 4 yıllık evliyiz .Evlenmeden önce karar vermiştik isimlere.O zaman bu kadar yaygın değildi ama
ємєℓ;8277476 .!.:eren benim hosuma gitti canım :) bizde hala karar veremedim EFE ve YAĞIZ arasında kaldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?