üzülme ama stresde erken doğuma neden oluyor beslenmene dikkat et canım haşlanıyor mu yumurtalar toksan bile ye bence ilaç niyetine
canım sıkma canını sağlığı yerinde olsunda alır o kilosunu bundan sonra bakıma çekersin kendini telafi edersin bendede var o kasılmalar sanki karnımı delip dısarı cıkacak sanıyorum elimle bastırıyorum uslu dur diye :) bende anlattım doktora artık yeri dar geliyor 2 hafta daha doğmaması lazım dinlen yürüyüşü azalt dedi ayakta kalmak iyi gelmiyor iyice aşşagı indiler artık,bundan sonra istirahatle gececek günlerimiz
eslemcim, protein agirlikli beslenirsen kizinda daha cok kilo alir
sabahlari mutlaka yumurta hasla ye, bol bol balik , kirmizi et felan yemeye calis,
vitaminlerini aliyorsun di mi? cunku bircanin felan bebek buyuk diye eleviti kesmesini istemisti doktoru demekki bebege yariyor elevit, sende ihmal etme hergun ic vitaminini
bunun harici bol bol meyva ye, kayisi, muz, incir, elma felan ye,
kavun karpuz o kadar fayda eder mi bilmiyorum ama sen yine de tum meyvalardan yemeye calis.
sonucta daha vakit var bebegin arayi kapatacaktir.
eslem hoşgeldın cnm kızının kılosu az degıl aslında ama bır ay öncede aynıysa alması gerekırdı tabi sana tavsiyem süte dayan günde enaz 500 ml iç ceviz kuru üzüm yeee bak bır aya kalmaz nasıl kılo alcak
ya bol bol yat dinlen.hergün yumurta haşla bari et fazla yiyemiyorsan canım ya.ceviz meviz ye.
eslemcim öncelikle geçmiş olsun, kaç hafta arayla gittin sen doktora, BİR ÖNCEKİ KİLOSU KAÇTI, BANA HAFTASINA GÖRE ÇOK DÜŞÜK GELMEDİ AMA SANIRIM DOKTOR BİR ÖNCEKİ KİLOSUYLA KARŞILAŞTIRIYOR....
EBRUCUM BEN NORMAL DOĞUM İSTİYORUM İNŞALLAH EPİDURALSİZ, epiduralde ıkınamam diye korkuyorum. bir de sancı çekebilirim diye düşünüyorum, ben gözümde büyütmemeye çalışıyorum. annemin doğumlarına benzeyeceğini ümit ediyorum doğumumun.
bu aşağıdaki casrum20 ile papatya_ek arkadaşları görüyorum sıksık ama yazdıklarına pek denk gelmedim acep nedendir?????
Tatlım bundan sonra napıcaksın demekki bebeğini düşüneceksin. O kasılmalar bende yaklaşık 4 haftadır var. Mutlaka ve mutlaka dinlenmen lazım. Ayrıca bebiş için süt, et, balık, yumurta, ceviz gibi besinler tüketmeye başla. Bunlar kilo aldırıyor. Yumurtanı haşlada ye cnm. İyice pişmesi lazım onun. Sevmiyomuşsun ama idare et artık kızın için. Daha önünde zaman var inş. Kilo alır merak etme
ben uyuyorum; biraz zor oluyor ama sabah kalkıp işe gittiğimden akşam erkenden uykum geliyor
gece de 1 kez wc ziyareti... bu ziyareti takiben genelde yarım saat-1 saat uyuyamıyorum ama neticede iyi kötü uykumu alıyorum kafamçokkarıştı
aa bu doktor manyak mı? kaydirigubbakcemile sanki senin elinde karnının sertliği Çok üzgünüm çoook
eslemcim sıkma canını tatlışım arkadaşlar haklı biraz yemene dikkat et 1 haftada bebişin toplar kendini Allah ın izniyle
bircan ın çoookkk selamı var size annesiyle geziyolarmış herşey yolundaaa
Canım sıkma canını benim bebeğimde küçük o nedenle artık daha dikkat etmeye başladım karpuz kilo aldırıyor dediler ben sık yemeğe çalışıyorum ayrıca sütü günde yarım lt'ye çıkardım yumurta sabahları iki haşlama yiyorum peyniri za ten hep bol yedim artık hem normal peynir hem kaşar yiyorum... Kaşarda çok iyi kilo yapıyormuş çünkü. Ceviz badem ve fındığı bol yemeye çalışıyorum ayrıca artık hergn mutlaka en az bir öğünümde kırmızı et yiyorum... Bakalım 15 gün sonra gidicem ne hale gelmiş kızım. Merak etme yakında toplanır senin bebişte dikkat et biraz sadece yeterli hiç üzme kendini bende çok üzüldüm çünkü ama öndemli olan bundan sonrası hiç birşey için geç değil çok şükür. Dün sağlık ocağında bir bebekle karşılaştım maşallah kilosu falan yerindeydi kaç aylık dedim 4 aylık dedi. Çok küçük doğdu 2500Gr'dı dedi ki normal doğum tarihinden yalnızca 9 gün önce doğmuş ona rağmen böyle küçükmüş ama şimdi durumu çok iyiydi...
eslemcim öncelikle geçmiş olsun, kaç hafta arayla gittin sen doktora, BİR ÖNCEKİ KİLOSU KAÇTI, BANA HAFTASINA GÖRE ÇOK DÜŞÜK GELMEDİ AMA SANIRIM DOKTOR BİR ÖNCEKİ KİLOSUYLA KARŞILAŞTIRIYOR....
EBRUCUM BEN NORMAL DOĞUM İSTİYORUM İNŞALLAH EPİDURALSİZ, epiduralde ıkınamam diye korkuyorum. bir de sancı çekebilirim diye düşünüyorum, ben gözümde büyütmemeye çalışıyorum. annemin doğumlarına benzeyeceğini ümit ediyorum doğumumun.
ben hiç yumurta yemiyorum, süt içmiyorum neredeyse ya, bende başlayım bari... ayran içiyorum, bol meyve, kayısı, keçiboynuzu pekmezi..... bir de şuan benim bebek tam kilosundaya bu gidişle 3200 doğacak gibi gözüküyor. asıl korkum bebeğim 4 kiloya yakın olması. çünkü hastanemizde bu kiloya yakın bebekleri sezeryanla alıyorlar.
bu arada ebrucum sen doktorunu anlattıkça sanki benim doktorum gözümde canlanıyor. benimki de konuşmayı sevmez, sorarsam cevaplar, onun dışında fazla şey söylemez. bu arada ben de normali düşündüğümü söylemiştim. o yüzden bizim haftamız için şimdi doktorun doğumu konuşması bence saçma, çünkü artık 15 günde bir muayene olacağım ben.... bizim hastanede bi sorun olmadıkça normal doğum yapılmıyor. doktor bu şekilde giderse normal doğum olur demişti, 1 ay önce. bence sorun görmedikce ve sezeyanı da istemediğimi bildiği için normal yolunda ilerlediğimizi düşünüyor o da.
ben hiç yumurta yemiyorum, süt içmiyorum neredeyse ya, bende başlayım bari... ayran içiyorum, bol meyve, kayısı, keçiboynuzu pekmezi..... bir de şuan benim bebek tam kilosundaya bu gidişle 3200 doğacak gibi gözüküyor. asıl korkum bebeğim 4 kiloya yakın olması. çünkü hastanemizde bu kiloya yakın bebekleri sezeryanla alıyorlar.
bu arada ebrucum sen doktorunu anlattıkça sanki benim doktorum gözümde canlanıyor. benimki de konuşmayı sevmez, sorarsam cevaplar, onun dışında fazla şey söylemez. bu arada ben de normali düşündüğümü söylemiştim. o yüzden bizim haftamız için şimdi doktorun doğumu konuşması bence saçma, çünkü artık 15 günde bir muayene olacağım ben.... bizim hastanede bi sorun olmadıkça normal doğum yapılmıyor. doktor bu şekilde giderse normal doğum olur demişti, 1 ay önce. bence sorun görmedikce ve sezeyanı da istemediğimi bildiği için normal yolunda ilerlediğimizi düşünüyor o da.
Çok sağol hayatım. Bizde gayet iyiyz kızımda iyi teyzesi senin oğluşun nasıl? Köfte dudaklı prensimiz bizim.... opuyorumnanaktan Çok sağol sayende geçmişi okumaktan kurtuldum. kaydirigubbakcemile3
İki iğnenin yapıldığı yerler farklı diye biliyorum ben....
..
sen bukadar dikkat ettiysen toparlanmıştır bebeğin
darısı başıma, yediklerinizi ve verdiğiniz bilgileri bir bir not ettim
uygulamaya bugün itibari ile geçiyorum
sağ salim doğunca büyüyorlar bişekilde de çok küçük yavruyu beslemek büyütmekde zor olsa gerek
neyse ben elimden geleni yapayım da artık ne kadar olursa
sağlıklı olsun önemli olan o dimi?
denizcim arkadaşın istinadır tatlım, uyuşmama gibi bişey her zaman söz konusu olamaz. öyleyse ne genel aneztezili sezeryanlar var, insanlar ayılamıyor.
bence doğum şekilleri konusunda çok fazla olumsuz şeyler yazmayalım lütfen, çünkü bunlar kişiden kişiye değişen şeyler, ben çok etkileniyorum. hepimiz inşallah kolay kolay doğuracak, ve herkes kendine en uygun doğum şeklini seçecektir.
bundan sonra dediklerinizi uygulayayım, faydasını görürüz inşallah
ne bileyim bacım, henüz erken olduğu için bu kasılmaların sertleşmenin olmasını istemezlermiş
valla bizde istemeyiz de elden ne gelir
dinlenmek lazım demek
inşallah canım, dikkat etcem el mecbur
haftaya cuma gel yine dedi, NST ye bağlicak, kilosuna bakıcak ve doğum için net bir tarih vericekmiş
hakkımızda hayırlısı
sen bukadar dikkat ettiysen toparlanmıştır bebeğin
darısı başıma, yediklerinizi ve verdiğiniz bilgileri bir bir not ettim
uygulamaya bugün itibari ile geçiyorum
sağ salim doğunca büyüyorlar bişekilde de çok küçük yavruyu beslemek büyütmekde zor olsa gerek
neyse ben elimden geleni yapayım da artık ne kadar olursa
sağlıklı olsun önemli olan o dimi?
Merak etme tatlım sende dikkat edersin senin prensesinde toparlanır inşallah. Hem dediğin gibi önemli olan kilosu değil sağlıklı olması ne yapalım sağlıklı olsunlarda kiloları az olsun ilk başta bakımı biraz zor olur ama biz onlar için nelere katlanıyoruz yine elimizden gelenin en iyisini yaparız nasıl olsa, içini ferah tut. opuyorumnanaktan
bizde iyiyiz dilek teyzesi oglumunda keyfı yerınde anasını hiç üzmüyo benım oglumopuyorumnanaktan
evet öleymış ebrunun verdıgı lınkten okudum neyse ben zaten normal düşünüyorum
eslem bak döveriz seni burda ama niye sütünü içmiyosun cevızını yemıyosun bak ben artık süt içmekten ööö geldı ama napıyım yavrum için içiyorum günde 1lt içiyodum kan hapı 2 ye çıkınca sütüde anca 800ml falan içiyorum ....yavrun için yemen lazım canım benımde hergün yumurta yemekten içime fenalık geldı ama az kaldı sıkcaz dişimizi sende dikkat et bundan sonra
tabiki canim onemli olan saglikli olmasi, zayiflik oyle kotu bisey degil zaten. sonrasinda annesini bol bol emer toparlar yasitlarini gecer bile hemen.
ama sen yinede bebegine yarayacak seyleri tuketmeye ozen goster, sonucta bunlar sadece onun kilolu dogmasi icin degil beden beyin zeka gelisimi ve saglikli olmasi icinde gerekli ve faydali olacak seyler.
balik ozellikle cok tuketmeye calis.
bu son zamanalrda bende mesela amaaan bosver ye gitsin deyip hamilelik boyunca yememeye calistigim bebege pek faydali olmayacak seyleri de tuketmek istiyorum. ee sonucta can di mi artik dayanamiyorum tutamiyorum kendimi, kola cikolata cips tatli saldirasim geliyor ama sonra ebru yuzdun yuzdun kuyruguna geldin bosver bunlar yerine al bi elma ye diyorum kendimi frenliyorum.
hepimiz biraz daha sikcaz disimizi sonucta hersey kuzucuklar icin :)))
allah hepimizinkisini korusun saglikli sihhatli dunyaya getirelim insallah.
eslem bak döveriz seni burda ama niye sütünü içmiyosun cevızını yemıyosun bak ben artık süt içmekten ööö geldı ama napıyım yavrum için içiyorum günde 1lt içiyodum kan hapı 2 ye çıkınca sütüde anca 800ml falan içiyorum ....yavrun için yemen lazım canım benımde hergün yumurta yemekten içime fenalık geldı ama az kaldı sıkcaz dişimizi sende dikkat et bundan sonra
ben sütü nasıl içiyorum balkon kapısını açıyorum hava alarak kapıda duruyorum öyle iki yudum da içiyorum günde iki bardak başka nasıl içilir ki Selçuk Erdem in karikatürü bu konuda süper
Eki Görüntüle 21214
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?