2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

üzülme ama stresde erken doğuma neden oluyor beslenmene dikkat et canım haşlanıyor mu yumurtalar toksan bile ye bence ilaç niyetine

haşlamadan yiyorum, haşlanması gerekiyorsa napalım katlanıcaz artık

bilmem pek alıcağını sanmıyorum, canım çok sıkkın valla
benim kızın kilosu ideal değilki yeri dar gelsin, yorgunluk ve stresten galiba benim kasılmalar, evet 2 hafta daha beklemesi lazım doğum için
dediğin gibi istirahat etmem lazım ama yerimde durmuyorum, sanırım sopayı hak ettim klava:

doktorumda öyle dedi, protein al bol bol
vitaminlerimi aksatmıyorum, elevit ve kan şurubum var
meyve asla hayır demediğim ve bol tükettiğim yiyecek
ama yemeklerime dikkat etmedim sanırım
dediğini yapıcam inşallah

hoşbulduk canım
valla sütü hiç ama hiç içmiyorum, cevizde iyi gelir diye aldırmıştım kocama
unutum unutup duruyorum yemek için

ya bol bol yat dinlen.hergün yumurta haşla bari et fazla yiyemiyorsan canım ya.ceviz meviz ye.

dün geldim annemden eve, bugünde eltim gezmeye gidelim dedi
az kalsın gidicektim, sonra kızdım kendime, otur oturduğun yerde

2 hafta önceki kilosu 1,709 gr dı
buna istinaden 2 hafta sonra 1,967 gr çıkmış olması doktorun hoşuna gitmedi
neyseki sağlığı yerinde , suyumuz filan yerinde

ben hiç yumurta yemiyorum, süt içmiyorum neredeyse ya, bende başlayım bari... ayran içiyorum, bol meyve, kayısı, keçiboynuzu pekmezi..... bir de şuan benim bebek tam kilosundaya bu gidişle 3200 doğacak gibi gözüküyor. asıl korkum bebeğim 4 kiloya yakın olması. çünkü hastanemizde bu kiloya yakın bebekleri sezeryanla alıyorlar.

bu arada ebrucum sen doktorunu anlattıkça sanki benim doktorum gözümde canlanıyor. benimki de konuşmayı sevmez, sorarsam cevaplar, onun dışında fazla şey söylemez. bu arada ben de normali düşündüğümü söylemiştim. o yüzden bizim haftamız için şimdi doktorun doğumu konuşması bence saçma, çünkü artık 15 günde bir muayene olacağım ben.... bizim hastanede bi sorun olmadıkça normal doğum yapılmıyor. doktor bu şekilde giderse normal doğum olur demişti, 1 ay önce. bence sorun görmedikce ve sezeyanı da istemediğimi bildiği için normal yolunda ilerlediğimizi düşünüyor o da.

bu aşağıdaki casrum20 ile papatya_ek arkadaşları görüyorum sıksık ama yazdıklarına pek denk gelmedim acep nedendir?????

arkadaşım meraba... Ben Duygu.. Haklısın evet,ben hep burdayım ama yazamıyorum pek..
Müsait olduğumda yazayım diyorum, bu defa da bölük pörçük olacak sohbetinizi bozucam diye girmiyorum araya.. Öyle işte... Ama hepinizi tanıyorum az çok :) Benim de gebeliğim 33+3 oldu.. Oğlum Geliyo kısmetse....
Diğer arkadaşlara da Merhabalar.....

denizcim arkadaşın istinadır tatlım, uyuşmama gibi bişey her zaman söz konusu olamaz. öyleyse ne genel aneztezili sezeryanlar var, insanlar ayılamıyor.

bence doğum şekilleri konusunda çok fazla olumsuz şeyler yazmayalım lütfen, çünkü bunlar kişiden kişiye değişen şeyler, ben çok etkileniyorum. hepimiz inşallah kolay kolay doğuracak, ve herkes kendine en uygun doğum şeklini seçecektir.

bundan sonra dediklerinizi uygulayayım, faydasını görürüz inşallah

ne bileyim bacım, henüz erken olduğu için bu kasılmaların sertleşmenin olmasını istemezlermiş
valla bizde istemeyiz de elden ne gelir
dinlenmek lazım demek

eslemcim sıkma canını tatlışım arkadaşlar haklı biraz yemene dikkat et 1 haftada bebişin toplar kendini Allah ın izniyle

bircan ın çoookkk selamı var size annesiyle geziyolarmış herşey yolundaaa

inşallah canım, dikkat etcem el mecbur
haftaya cuma gel yine dedi, NST ye bağlicak, kilosuna bakıcak ve doğum için net bir tarih vericekmiş
hakkımızda hayırlısı

sen bukadar dikkat ettiysen toparlanmıştır bebeğin
darısı başıma, yediklerinizi ve verdiğiniz bilgileri bir bir not ettim
uygulamaya bugün itibari ile geçiyorum
sağ salim doğunca büyüyorlar bişekilde de çok küçük yavruyu beslemek büyütmekde zor olsa gerek
neyse ben elimden geleni yapayım da artık ne kadar olursa
sağlıklı olsun önemli olan o dimi?

bende simdilik epiduralsiz dusunuyorum ama bakalim. doktor ne onerir bilemedim. benim annem beni cok zor dogurmus ama yinede yirtik patlak catlak olmadi bende dedi, insallah bende de oyle olur, yani dogumum kolay olsun benzemesin ama hasarsizlik kismi benzesin

valla evet ayni doktorlarimiz. benimkide 10 dakkada muayene konusma bitti. 4 hafta boyunca bekledigim olay bu kadar kisa surunce biraz hayal kirikligi yasiyorum. bi de bebegi gorunce soracaklarimi da unutuyorum. neyse esimde hep cok konusmasi cok anlatmasi super ilgil olmasi onemli deil isinin ehli olsun dogumu iyi yapsin kontrollerde hic bir seyi gozden kacirmasin yeter diyor. bende kendimi boyle avutuyorum :)))

canım her yerde 4 kilo ya yakın bebekleri sezeryan yapıyorlar

eslem canım yumurtanın iyi pişmesi gerek ondan sanırım haşlama daha iyi piştiği için haşlama ye bende sevmem yumurta bana kalsa sadece sarısını yerim ama ne yapayım annelik işte mecbur yiyiyoruz

casrum nerelisin, çalışıyomusun. eğer çalışıyousn doğum iznine ayrılınca aramızda daha sık bekleriz.

bizde iyiyiz dilek teyzesi oglumunda keyfı yerınde anasını hiç üzmüyo benım oglumopuyorumnanaktan
evet öleymış ebrunun verdıgı lınkten okudum neyse ben zaten normal düşünüyorum

Merak etme tatlım sende dikkat edersin senin prensesinde toparlanır inşallah. Hem dediğin gibi önemli olan kilosu değil sağlıklı olması ne yapalım sağlıklı olsunlarda kiloları az olsun ilk başta bakımı biraz zor olur ama biz onlar için nelere katlanıyoruz yine elimizden gelenin en iyisini yaparız nasıl olsa, içini ferah tut. opuyorumnanaktan

haklısın canım herşeyin hayırlısı bir şekilde doğum yapacağız dün arkadaşım çok şikayet etti de ondan sanırım etkisinde kaldım söyleme gereği duydum

eslem bak döveriz seni burda ama niye sütünü içmiyosun cevızını yemıyosun bak ben artık süt içmekten ööö geldı ama napıyım yavrum için içiyorum günde 1lt içiyodum kan hapı 2 ye çıkınca sütüde anca 800ml falan içiyorum ....yavrun için yemen lazım canım benımde hergün yumurta yemekten içime fenalık geldı ama az kaldı sıkcaz dişimizi sende dikkat et bundan sonra

tabiki canim onemli olan saglikli olmasi, zayiflik oyle kotu bisey degil zaten. sonrasinda annesini bol bol emer toparlar yasitlarini gecer bile hemen.
ama sen yinede bebegine yarayacak seyleri tuketmeye ozen goster, sonucta bunlar sadece onun kilolu dogmasi icin degil beden beyin zeka gelisimi ve saglikli olmasi icinde gerekli ve faydali olacak seyler.
balik ozellikle cok tuketmeye calis.
bu son zamanalrda bende mesela amaaan bosver ye gitsin deyip hamilelik boyunca yememeye calistigim bebege pek faydali olmayacak seyleri de tuketmek istiyorum. ee sonucta can di mi artik dayanamiyorum tutamiyorum kendimi, kola cikolata cips tatli saldirasim geliyor ama sonra ebru yuzdun yuzdun kuyruguna geldin bosver bunlar yerine al bi elma ye diyorum kendimi frenliyorum.
hepimiz biraz daha sikcaz disimizi sonucta hersey kuzucuklar icin :)))
allah hepimizinkisini korusun saglikli sihhatli dunyaya getirelim insallah.

teşekkür ederim canım
rahatladım biraz
diğer kızlarada çok teşekkür ediyorum yaa
valla iyiki varsınız, verdiğiniz bilgi ve destek doğrultusunda Allahın izniyle toparlanıcaz minik prensesimle opuyorumnanaktana.s.

bizde iyiyiz dilek teyzesi oglumunda keyfı yerınde anasını hiç üzmüyo benım oglumopuyorumnanaktan
evet öleymış ebrunun verdıgı lınkten okudum neyse ben zaten normal düşünüyorum

Ohhh maşallah güzel güzel büyüsün oğlumuz hiç üzmesin zaten annesini inşallah....
Ben sezeryan istediğim için araştırmıştım benimki epidural olacak inşallah.

sorma sopayı hak ediyorumda bi döven çıkmadı kii kendime geleyim kaydirigubbakcemile
günde 1 bardak içeyim barii zorlada olsa

ahhh ahhh , bitti bişey kalmadı canının çektiğini ye gitsin, nasılsa bulantında geçti dedim
çocuğa yaramayacak ne varsa yedim valla
kızartmalar, asitli içecekler, tatlılar, hamur işleri
sebze, kuru bakliyat küstü bana

ben sütü nasıl içiyorum balkon kapısını açıyorum hava alarak kapıda duruyorum öyle iki yudum da içiyorum günde iki bardak başka nasıl içilir ki Selçuk Erdem in karikatürü bu konuda süper

denizcim hepimiz hassa bi dönemdeyiz, yoksa ben de bazen bişeylerden etkilenip buraya yazabiliyorum.... ama hepimiz korkuyoruz malum, birbirimize cesaret verelim...

dilekcim hoşgeldin tatlım, ben geçen hafta itibariyle gittiğimde bebiş tam haftasında çıktı tatlım, ama gerçekten çok dikkat etmiştim yediklerime, hatta eşim bile bu kadar yeme artık diye dalga geçmeye başlamıştı.... ama bak gör seninki de tam haftasında hatta daha da ileride çıkacak...

ebrucum bazen içimde kalmıyor değil konuşkan bi doktora gitmediğim, benimki prof, bölüm başkanı ve bayan... üç şey onu daha da bir garip yapıyor.... o konuşmazsa ben soracam diyorum, ama bebeğin iyi diyince akan sular duruyor, herşey aklımdan gidiyor. 10 dakika ultrason ile bakıyor, sıkıntın var mı diyor yok diyince 15 gün sonra görüşelim diyor. tabiki bebeğim sağlıklı olsun yeter, ama bir de başka arkadaşlarımın doktorlarını duyuyorum, hatta geçen en yakın arkadaşım tam 1 saat muayne olmuş, doktor onlarla sohbet etmiş... sonuçta bunları duyunca da üzülüyorum ister istemez, çünkü doğum aşamasında doktorun bize vereceği moral ve destek çok etkili oluyormuşşş... ama benim doktorumun hiç tarzı değil, tabi bana bunu yap şunu yap der ama ben hala çok resmiyim onunla, yani aramızda kıramayacağım bi mesafe var..... olsun yine de bebeğim sağlıklı olsun yeter diyorum........

kızlar yarın evrim oğlunu kucagına alacak. agustos annelerınden.. yakınımdan bırısı olunca daha fazla heyecanlandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…