2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar benim bebeğim 37+2 kilosu 2 600 gr düşük geldi sizinkiler nasıl?Ben mi evhamlanıyorum .

slm hanımlar nasılsınız biraz gec oldu ama nihayet evimize geldik oğluşumuzla ,17 agustos pazartesi sabahı 9.52 de oğlumun ilk ağlayışını duydum cok güsel bi duygu ağlamaktan kendime gelemedim spinal anestesizin en güsel yanı bu.
daha dün geldik evimize sarılık olmuş yavrum yatırdılar fazladan 2 gün daha o günler gecmek bilmedi hastanede fototerapinin içinde kaldı 2 gün boyunca çok şükür gecti şimdi
3000 gram dogduk 37+5 de 50 cm de boyumuz var şimdilik bisden haberler bu kadar en kısa zamanda tekrar yazarım kızlar öpüldünüz
bu arada gecmişe hiç bakamadım ne var ne yok bilgim yok

Allah analı babalı mutlu ve sağlıklı bir ömür nasip etsin cnm opuyorumnanaktan sezeryanın genel anesteziylemi oldu eğer öyleyse genel anesteziyle uyanamamak ne demek geç uyanmak mı merak ettim de :1no2:

canım Allah analı babalı büyütsün canım benimde okurken gözlerim yaşardı..... senin adına çok sevindimm...maşşalahh bebeğin gayet iyyimişş... geçmiş olsun kuzuna canım... çok merak ettim seni en kısa zamanda karşılaşırız umarım..resimlerini bekliyoruz ......... ohh sende kurtuldun darısı bize....inşallah...:Saruboceq:

canım gözün aydın Allahım sağllıkla hzurual büyütmek nasip etsin ömürlü hayırlı bir evlat olsun işallah size.... ne güzel sende kurtuldun darısı başımıza artıkk :)))

merhaba canım tesekur ederim iyi dileklerin için ........ikisi arasında gercekten fark varmıs....genel benim içinde zor olmustu.......uyanısım sutumun gelmeyisi hastanede 3 gun kalmamız....gazımda cıkmamıstı benim ....etrafta gezinmem de zor olmustu.........ama sipinal cok rahat oldu benim için......ne zaman aldılar bebegi ne zaman dıkısım oldu bitti anlamadım ben.....dediklerine gore 8 dakikada bebek gelmis......20dakika sonra da ben.....ustelik de kuzumun sesini duydum onu gordum ya o ayrı bi mutluluktu............sonrasında da gazım rahatlıkla çıktı...buyuk tuvaletim bile erken geldi.....sık sık yurudum ....yanı anlayaycagın spinalden memnun kaldım canım......

ahhhhh bilmezmiyim ilkinde sut problemi bende yasadım sıkıyoz sıkıyoz sut yok doktor mama takviyeli anne sutune devam dedi ve yalnızca 6 ay emdi beni o konuda vicdanım hıç bir zaman rahat degil.........bunda da canım 2 gun sut gelmedi yeni dogan doktoru mama verdi hastanede bize ama ben yine de emzirmeye devam ettim yalaması bile iyimis.......hastaneden cıkarken doktorumuz sadece bir hafta mama olabilir dedi ondan sonra kesinlikle vermiyorsunuz anne sutune devam emdikce gelcek dedi............rezene ve ısırgan cayı aldım canım dogumdan 6 saat sonra onları ıcmeye basladım aklında olsun.........bol bol da sıvı tuketmek lazım.....kayısı kompostosu iciyorum ben bardak bardak ......3 gunde sutum gelmeye basladı canım tas gibiler biliyormusun tırle ile sagmak zorunda kalıyorum ve kendi kendine akıp duruyorlar :)

canım hadı gozun aydın Allah analı babalı buyutsun ve nazarlardan korusun aynı duyguları yasadık canım benim de spinaldı

Anne Sütünü Arttıran Gıdalar

Çaylar
  • Rezene
  • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Anason[/FONT]
  • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Ihlamur[/FONT]
  • Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)

Yiyecekler
    • Haşlanmış mısır
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Borulce[/FONT]
    • Soğan

• [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Bulgur[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Pişmaniye[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Tahin helvası[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Taze Bezelye[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Çekirdek[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Taze Fasulye[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Tel Kadayıf[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Sütlü Tatlı[/FONT]
    • Nar
    • Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Çemen&çemen otu&çemen otu hapı[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Pişmaniye[/FONT]

3-İçecekler
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Vitamalt [/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Kefir[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Meyva Suları[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Dut Pekmezi[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Vişne kompostosu[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Kayısı Hoşafı[/FONT]
    • Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)[/FONT]
    • Humana still
    [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]4- Baharatlar[/FONT]
    • [FONT=Georgia, Arial, Helvetica, sans-serif]Kimyon[/FONT]
    • Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.İtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.
    5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Tahin helvası:Anne sütünü artırır.Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.

İncir: Anne sütünü artırır.
Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.

Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir.Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.

Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır.Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar amaeliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.

Dereotu :Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

Anne sütünü azaltan-Yenmemesi gereken yiyecekler :

Nane,maydanoz,nişasta ve nişastalı gıdalar,turşu

Günaydın hanımlar , geçmişe pek göz atmadım umarım bir şeyler kaçırtmamışımdır ...
Emelcim sütünün bol olmasına çok sevindim ,Darısı bizlere inşallah , zaten bilinçli dopktorlar gelmesede emzirin muhakkak gelir diyorlar ... Bir de ne kadar ot ve sıvı tüketilirse o kadar artıyormuş ..

emelcim tatlım iyisin ne güzel, darısı bize artık....

ben de dün siteyi bayağı bir okudum, incir, dut, üzüm ve dereotunun sütü arttırdığını biçok insan yazmış... ben de mutlaka bunlardan da yiyecem. bu arada bayanın birinin sütü çok azmış, doktora gitmiş, ona doktor bir diyet listesi vermiş, ben o listeyi uygulucam kesinlikle, hem sütünün artması hem de zayıflaması için... bayan sütüm arttı diye yazmış, bana çok sağlıklı geldi liste..... birazdan bulup buraya yapıştırırım.

Gülaycım günaydın , uykusuz bir gecenin ardından gelmiş olmak daha bir sıkıcı çoığu kişide izne ayrıldı ne güzel , bir de beni görenler sen hala ayrılmadın mı burda mı doğurucan diyolar ya bu şom ağızlılar yüzünden burada doğurucam valla ...

İŞTE O LİSTE : ALINTI:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar benim uyguladığım diyet sizde işe yarar mı bilmiyorum. Aslında ben şunu anladım,sütün çoğalması için düzenli ve dengeli beslenmek şart. Ben gün içinde neler yiyorum yazayım.

SABAH:
Uyanır uyanmaz oda sıcaklığın da 2 bardak su
Peynir, bol dere otlu yağsız omlet, domates salatalık(az tuzlu ve yağsız), 2 dilim çok tahıllı ekmek, içecek olarak 2 bardak su.

ARAkahvaltıdan 2 saat sonra)
2 bütün ceviz + 6 fındık+ 6 badem+ 2 bardak su

ÖĞLEN:aradan 2 saat sonra
8 yemek kaşığı çok az yağ ile yapılmış sebze yemeği(ben genelde bol domatesli ve dereotlu kabak yemeği yapıyorum isteyene tarifini veririm)
veya; 4 yemek kaşığı barbunya(bunuda az yağlı bol domatesli pişiriyorum.Miktar az gözükebilir ama tabağa koyunca epeyce oluyor)
veya: 4 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık (kızartmak yok)
4 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 dilim çok tahıllı ekmek
bolca yağsız salata
(yemek öncesi ve yemek sonrası 2'şer bardak su)

ARA: öğle yemeğinden 2 saat sonra
2 porsiyon meyve( 2 orta boy şeftali veya armut, veya; 6 adet kayısı veya 1 ince dilim karpuz)Yeterli olmazsa 1 adet girisini yenilebilir.

AKŞAM:aradan 2 saat sonra
6 yemek kaşığı sebze yemeği veya; bir kase yağsız çorba
2-3 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 dilim çok tahıllı ekmek
yağsız bol salata ( ben yeşillik salatası yapıyorum üzerine nar ekşisi ve soya sosu gezdiriyorum)

ARA:akşam yemeğinden 2 saat sonra
1 bardak yağsı süt

ARA: 1. aradan 2 saat sonra
2 porsiyon meyve ( son ara öğün yatmadan 2 saat önce yenmesi gerekiyor)

yatarken papatya veya rezene çayı içmeye çalışıyorum. Ayrıca her yemek sonrası rezene çayı,

her öğün öncesi, sonrası ve arasında su

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YASEMİNCİM SEN BU HAFTAYI BİTİRİNCE 5 HAFTAN TAMAMLANMIŞ OLUYO DİMİ....

ben de önümüzdeki salı günü ayrılacam.... bana da diyenler oluyo, bakarsın şom ağızlıklarından buradan gideriz hastaneye he he :) ama ben en azından iki haftamı evde geçirmek istiyorum yatmak istiyorum, bir de bir sürü iş var, yıkama ütüleme hastane çantası falan, onları da halletmem lazım.

doktora bugün mü gidiyosun....

Kızlar günaydın kanal d de doktor diye bir progrm var onu izliyorum şuan çok güzel. Kadın doğum uzmanı da var bebek oluşumu+ ultrasonda bebek görünümünü veriyor. Ağlamaktan helak oldum. Duygusallık bu aralar hat safhadasenağlama Benim de mi bebeğim böyle oldu şimdi diye

günayyyydınnnnn cancanlaaarrr. iyi haftalar olsun hepimize. bugün evdeyim öyle yatıyom dinleniyom sanılmasın lütfen. laptop kucağımda bir yandan size laf yetiştircem bir yandan da işlerimi takip etcem. bana tatil falan yok...

ben de cumartesi nst ye bağlandım, sıkıcı bişey ya, en az 20 dakika sürüyormuş, 30 tl imiş, 10 tl fark verdim ben... 25 dakika bağlı kaldım, bizim kız hareket etmedi, işe yarıyacağı zaman ortalıkta yok rüzgar hanım maşallah ne diyim ona. hemşire uyandıralım şunu dedi, göbeğimi salladı, bizim kız ama tınlamadı. iki üç kez hareket etti, doktor isterseniz 1 saat sonra tekrar gelin çok hareket etmemiş dedi, ben de sabahın 6 sında kalkıp 11 e kadar aralıksız kaburgamla uğraştı uyusun artık biraz dedim. hareketi iyiyse sorun yok o zaman dedi, bir hafta sonraya sadece nst ye gün verdi. 11 eylülde de kontrole gün verdi... hanfedi 3 haftalık seyahata çıkıyo sanırım, izinliymiş. bebişin kilosu 2530 gibi bişey, boyu uzun geldi 49.3 , zaten boyu 1 hafta ilerden gidiyo, çok komik 35+0 da gittim bebek 35+0 ÇIKTI... MAŞALLAH BU ARA İYİ KİLO ALDI, SANIRIM SABAHLARI YEDİĞİM İKİ KAYNAMIŞ YUMURTA ETKİSİNİ GÖSTERDİ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…