2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Özgecim valla zorluyor , ben har açıdan annemle süper anlaşırdım ama bu hamilelik hormonları mıdır nedir, bilmiş tavırları beni öldürüyor ... Bunun gerisini düşündükçe sanırım 40 gün biraz zor olacak aynı çatı altında ya da ne bileyim belki ben strese girdim batıyor her lafı o zaman düzelir ...

Ebrucum , biliyorum kötü niyeti olmadığını ama işte tahammülüm kalmadı gibi , bir de herkesin kayınvalidesi konuşur benim annem konuşuyor ,diyorum onların yanında da bööle bilmiş bilmiş konuşursa koz vermiş olur ...Gelince tatli bir dille uyarmam lazım ...

gulaycim bisey sorcam
dun ben rapor aldim ya calisamaz diye onun aslini kendime fotokopisini sirkete verdim
ama ben sigortaya felan bisey goturmedim
ilk calisabilir raporunda da sadece sirkete vermistim raporun fotokopisini
yani ssk ya hastane anlasmali oldugu icin yolluyor di mi ben eksik birsey yapmamisimdir insallah

ya yasemin sorma, benim bebeğimin kilosu normal, boyu önden gidiyo dedim anneme ama hala annemi tatmin edemedim... zaten öyle bi niyetim yok da, ama kadın beynimi yedi resmen dün... sütlü tatlı yapmış verdi hemen yedim, yarım saat geçti bi daha getirdi, yiyemem artık dedim... sen yeme yeme bebek el kadar doğsun görürsün diyo... ya anne yedim ya yarım saat önce dedim, ye olsun bunu da zararı mı var diyo... valla kaynanam süper zayıf desem bile zayıf bebek kolay büyür diye moral veriyo, bizimki felaket tellalcısı, bir de ben dün hüsrana uğramasın diye anne bak bu kesin kilosu değil + - 300 gram falan oynuyomuş dedim, şimdi kaç kilo doğacak o zaman diyo... ay delirtti beni....

valla ben ilk günler kaynanamla bile durabilirim, melek gibi kadın ya sesi çıkmıyo, eğer bebek zayıf derse annem doğduğunda dayanamam valla sen büdüğünde gör o zaman dicem... aklını kiloya takmış durumda.

bahar canım hoşbulduk....

özgecim evdeyim emmeeee işleri takip ediyom işte tatlım. bana izin tatil falan haram canım ya
yasemincim annen üstüne baya gelmiş hayatım ya. ama gerçekten takma canım farkında olmadan söylüyorlar böyle şeyleri. babanem de bana dün duba gibi oldun dedi :))))

Dilekçim günaydın , günlerin azalıyor ne güzel ... Kısmetse bu hafta anne dilek olacaksın :))

Gülay benimki de her teli açtığında , bebek kaç kilo diye soruyor , neymiş bakımı kolaymış Allahım sana ve bana sabır versin ...

ya kızlar kilolu bebek sağlıklı bebek anlamına gelmiyor ki. insanlar neden bu kadar takıntılı bu kilo konusunda. bizim gibi bilinçli anneleri bile etkileyip üzebiliyorlar yaaaa. güzel bir dille uyarın bence de rahatsız olduğunuzu.

ben çok şanslıyım bana böle şeyler söleyenler yok şükür ama kg duyduklarında ooo maaşallah diyen çok oğluma

ebrucum inan tatlım ssk sürecini hiç bilmiyorum ama muhtemelen dediğin şekildedir. sen bence en iyisi ssk yı yada sigorta şirketini arayarak sorabilirsin. ben emekli sandığı ile olan kısmı biliyorum daha çok.....

ebru ya süpermiş gerçekten doktor, ve gerçekten çok uzun ilgilenmiş... ielride çok güzel bi hatıra bebiş için.... bizim doktorların yanında tabi oldukça uzun bir süre. benim cumartesi kontrolüm 5 dakika sürdü sadece, suyum boyu posu hop bitti,

Canım bildiğim kadarıyla sskya da götürmen gerekiyor bir örneğini

bizimde cd ve dvd veriyodu son 4-5 aydrı son gittiğimizde vermedi nasılsa az kaldı görmenize dedi zaten oğlum yüzünü hiç göstermedi elini hep gösterdi parmaklarını filan.kuzum benm yaaa

gunaydin dilekcim hosgeldin
oyle tabi ben sonucta normal istiyorum ama sezeryana cok kotu bakmiyorum hayirlisi artik
hangisi iyi olacaksa o olsun diyorum

kizlar dun doktor kilosu 3600 olur max deyince ben uzuldum tabi. oteki doktor cok iri felan deyince kendimi tosuncuk dogurcam diye sartlamisim sanirim
doktorda kizdi bana, cok iri bebek iyi birsey degil zaten direk annede ailede seker vr mi diye sorgulariz. hem iri bebegi doyurmak cok zor oluyor anne sutu yetmiyor mama vermek zorunda kaliniyor cogu zaman , o da butun buyuyu bozuyor. ama normal ya da zayif bebek cok kolay buyur dedi

Tabi baharcım ben de aynı şeyi düşünüyorum benim tek derdim , sezeryan olacak ya normal kiloda olsun ilk günler süt gelmeyebilir ama 4,5 /5 kilo olmak zorunda değil , ikisi de bizleri tosun doğurmuşlar hem kayınvalidem hem annem bir de diyorlar o şarttlarda beslenmemize dikkat edemiyorduk falan 80 dönemleri yani ,kayınvalidem 2 paket sigarta içermiş ama bütün çocukları 4,5 kilo doğmuş ... O zaman konuştuğumuzda ben diyordum tosun istemiyorum hele ki normal doğum olacaksa asla diyordum, şimdi de bööle sööledikçe sinir oluyorum ... Kayınvalidem akıllı bir kere dedi bende cevap verince şimdi ağzını açmıyor .

baharcım anlatamıyosun ki tatlım, dilim de tüy bitti, anneme 5 kiloluk bebek versem eline sevinçten ağlar hüngür hüngür, ayırmaz yanından. ona göre en sağlıklısı budur çünkü. yok tatlım kalmadı bunun uygun dili muygun dili.... ben şuan doğumu beklemedeyim annem falan da olsa artık bunaldım bu laflarından.... bi benim kilom, bi bebeğin kilosu...

ben olsam isterdim tülaycım , sonuçta 4-5 aydır bebek bayağı farklılaşmıştır, madem verme gibi bi olanağı var makinesinden valla ben ısrarla isterdim. benimkinin makinesi uygun değil veremez, o yüzden isteme şansım yok... sadece ileride bebek için güzel bi hatıra bence, o açıdan bakıyorum olaya.... yani ben şimdi bebeklik cd min olmasını çok isterdim mesela.....

dilek hoşgeldin...

tatlım büyüdüğü için kesit kesit zaten anlaşılmıyor ama o 5-6. aydaki halleri süper var elimde tek kareye sığıyo minik adam...ondan istemedim bende

yasemincim ya eskiden bebekler daha iri doğarmış evet ama neden kıyaslarlar anlamam. benim babanem de 4600 gramlık bebeği evde kesisiz doğurmuş. napıyım ben de mi öyle yapıyım. walla henüz öyle bişi diyen olmadı ama olursa da alır cevabını yani. kim olursa olsun. herkes pek seviyor doğurduğunun kilosu ile övünmeyi hayret bişi yani...
gülaycım kim olursa olsun o dönemde bizi üzmelerine izin vermemeliyiz canım. biz pozitif insanlarız diye daha da üstümüze gelebilirler diye tahmin ediyorum ama babanem haricinde damarıma basanı yolarım alim allah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…