2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

hzenbil aynı ımage shack sayfasına gır aynı sekılde yıne yaparken orada browse yazısının oldugu sayfada resize dıe bı yer var oraya tıkla da resmın kuculsun.bı daha oyle yap boyle cok buyuk olmus canım

kızlar krem rengi bebek mobilyalarına ve beşiklerine bayılıyorum ben krem rengi alıcam sanırım

Kızlar sizinle yine beğenerek okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum. Ben eğer kızım olursa onun keman çalmasını her zaman hayal etmişimdiri O nedenle yazıyı çok beğendim. Hürriyet gazetesi yazarlarından Yonca Tokbaş'ın bugünkü gazetede yazdığı yazısıdır. ALINTIDIR...

Sızı..

Dün akşam ilk defa
Tek başına,
Kızım sahnede ayakta durdu, minicik suratı ve ürkek ama gülümseyen bakışlarıyla…
Utangaç bir edayla selamlayıp bizleri, başladı kemanını çalmaya.
Bir çocuk şarkısı “Mary had a little lamb” (Meri’nin küçük bir kuzusu vardı) şarkısını çaldı büyük bir çabayla.
Başlamadan önce gözgöze geldik.
Dudaklarını ısırdı.
Kızım daha 8 yaşında.
Benim için o bir bebek hala!
Kendini yatıştırmaya çalıştıkça heyecanı arttı,bakışlarını kaçırdı.
Ben anladım…
Annesiyim, anlarım her şart altında, bir bakışı, tek nefes alışı yeter de artar kızımın ne hissediyor olduğunu anlamam için bana.
Hatta bazen malum olur içime.
Gözlerimle görmesem de bilirim, ne zaman mutludur, ne zaman huzursuzdur…
Kalbi gümbür gübür atıyordu sahnede.
Kulağımın duydum minicik kalbinin kocaman sesini.
O hata yapmak korkusuyla tedirgindi,
Ben o üzülecek diye tedirgindim.
Anneyim, kıyamam ona!
Derin bir nefes aldı, güzel güzel çaldı parçasını dudaklarını ısıra ısıra, hatasızca.
Elinden gelenin en iyisini yaptı ya, benim için en önemlisi budur aslında.
Her ne yapıyorsan yap, elinden gelenin en iyisini yapacaksın.
Eğlenerek yapacaksın, budur esas olan hayatta!
Güzel kızım çok ısrar etmişti geçen sene keman almam için ona.
Ben de almadımdı inatla.
Daha yeni vazgeçmişti flüt ve piyanodan, inanmadım ciddi olduğuna, ayran gönüllü sandım kızımı.
Haksızlık yapmışım ona.
Bayram paralarını biriktirdi.
Kendine bir keman aldı.
Hatta keman derslerinin parasını da kendi biriktirdiği para ile ödedi.
Derken derken, kendi kendine duyduğu şarkıları taklit etti. Şaka maka ilerledi.
Çok zor keman çalmak…
Sabır işi.
Mini minnacık parmaklarının uçları nasır tutmuş meğer, dün gece fark ettim ilk defa.
“Parmaklarımın ucu sızlıyor, canım çok yanıyor Annecim” dediğinde gözlerim doldu, benim de parmaklarım sızladı aynı anda. Canım acıdı…
Ellerini aldım avuçlarıma,
Sardım.
Kıpkırmızı olmuş parmak uçlarını öptüm.
Elleri bence küçücükler hala…
Oysa minik prensesimin elleri büyümüş de keman tutarmış ha…!
Hislerden his beğen Yonca!
Yatmadan önce “Korkma. Eğlenmene bak. Yanlış çalsan da, korkunç sesler çıkarsan da, bizim için senin kemandan keyif alman, elinden geleni yapmış olman önemli, biz seninle gurur duyuyoruz!” dedim kulağına usulca, gözlerim buğuluca…
Güzel kızım sımsıkı sarıldı bana.
Gece yanında uyudum,
Parmakları dudaklarımda…
Parmak sızısını almak istedim aklımca.
Almışım da galiba.
Kızım parçasını çok güzel çaldı.
Selam verdi…
Mutlu mutlu,
Gülümseyerek indi sahneden aşağıya.

Yonca TOKBAŞ

bircan cım bende kahveli kremli istiyorm odama da uycak...nasip bakalım emzikler de harikaaaaaaaaa

Krem rengi sade ve herşeyle uyan bir renktir , bebekleriniz kız da erkek de olsa çeşitli aksesuarlarla odaya renk katabilirsiniz . Perde , halı , oyun halıları , alt değiştirme minderleri, duvar bordürleri . Mümkünse yerlerde temizliği basit , toz yapmayacak halıları tercih edin , perdelerde koyu ve ışığı geçirmeyen güneşlikler kullanın , çünkü gündüzleri de uyuyacak olan bebeğiniz gün ışığından rahatsız olabilir. Bunun dışında bebek odalarında kullanılacak boya çok önemlidir , çünkü bebeğiniz onu içine çekecek . Bir de biz anneler süse püse bayılıyoruz ama bebek odasında bulunan her ıvır zıvır ( kurdelalar ,tüller ) toz yuvasıdır ve bebek için zararlıdır . Bebek odasında ki aydınlatma ayarlanabilir olursa ( dim edilebir ) emzirirken falan ışığı kısarsınız . Mesleki olunca ne çok şey yazdım :)

eşim devamlı benimle giriyo ultrasound.a dk. yalnız bırakmıyo... girerken normal ama çıkarken ağız bi metre yayılmış vaziyette elinden gelse ekrandan alacak bebeği sevip sevip yerine geri koyucak deli adam :))) varsan baksan çok istekli değil gibi davranırdı bebek olmadan önce ama meğersem adam bebek için ölüyomuşta bilememişiz :))))))

bi dışarı çıktım geldim döktürmüşsünüz maşallah....göbüşlerede bebişlerede maşallah..

canım yaa o uyku saati oyun saati ayarlamasını nasıl yapıyorsunuz içinizdeki bebeğe :roflol: :roflol:
merak ettim bak şimdi...

canim benim bebisinle konusman yeterli bebegim suan uyuman azim cunku.... vs sanki dunyadaymis gibi davranmalisin gercekden ise yariyor ilk bana denildigindede cok gulmusdum nerden anliyacak diye ama gercekden ise yariyor ben oyle hissediyorum.:CüvCüv:

arkadaslar iki dakika yemek yapmaya gidim masallah gobus sowlari yapmissiniz allah bagislasin hepinizinkide cok guzel cikmis.harika gorunuyorsunz.

ya su sayfa buyuk ve sınırımı bozdu
karanfıl28 oncekı ekledıgın buyuk resımlerı sılermısın sayfa duzelsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…